100 millió eladott Vista

2008. január 08.
1.7261
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Bill Gates a Las Vegas-i CES rendezvényen jelentette be a mérföldkőnek számító eredményt, miszerint vállalata ez idáig több mint százmillió Vista-licencet adott el.

A redmondi konszern tavaly januárban kezdte meg új operációs rendszerének a kereskedelmi forgalmazását, és ez idő alatt sikerült a szoftverből százmillió példányt értékesíteni. Csak összehasonlításként érdemes tudni, hogy annak idején a piacra dobást követő első hónapban 17 millió XP kelt el, egy év alatt pedig mindössze "csupán" 67 milliót vettek meg az előző operációs rendszerből, a Vistából viszont már az első harminc nap alatt 20 millió fogyott.

Elemzők ezt azzal magyarázzák, hogy 2001 óta rendkívüli növekedésen ment át a PC-piac, és ezért történhetett meg, hogy a Microsoft félannyival többet értékesített az új termékből az első évben. A rekorderedmények ellenére is azonban még mindig az XP a sereghajtó az operációs rendszerek piacán, annak részesedése még mindig 70% körül mozog, míg az új Windows "csupán" 10%-os résszel bír.

Gates a CES-en elhangzott beszédében elmondta, a számadatok tükrében kijelenhteti, hogy szemmel láthatóan a következő digitális évtizedben is nagyon fontos szerepe lesz a Windows platformoknak.
3 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 27 napja

Marduk írta:
Amikor azt hitték róla, hogy jó röhögő smiley
Ja tényleg, ilyen időszak is volt nyelvnyújtó smiley Még a legeslegelején röhögő smiley

válasz erre

Marduk

11 éve, 6 hónapja és 27 napja

richie8 írta:
1 hónap alatt 20 millió???? Na neeeee röhögő smiley
Amikor azt hitték róla, hogy jó röhögő smiley

válasz erre

richie8

11 éve, 6 hónapja és 27 napja

1 hónap alatt 20 millió???? Na neeeee röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profilja