100.000 internetezőt vertek át a betárcsázós-csalók

2006. március 09.
1.7061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Németországban négy férfi ellen indítottak eljárást, akik feltehetőleg az utóbbi évek legnagyobb betárcsázós csalását követték el.

A vád szerint a gyanúsítottak hozzávetőlegesen 100.000 internetezőt mintegy 12 millió euróval károsítottak meg úgynevezett Dialer-programok segítségével. Az áldozatok számítógépeire észrevétlenül települtek fel a betárcsázó-programok, miután azok meglátogattak bizonyos ártalmatlannak tűnő weboldalakat.

Ezen szoftverek aztán megváltoztatták az illető rendszer biztonsági beállításait, emelt díjas 0190-es hívásokat kezdeményeztek a felhasználók tudta és engedélye nélkül, és végül megsemmisítették önmagukat - adta hírül a dpa.

A károsultaknak pedig csak akkor tűnt fel a rendellenesség, amikor hónap végén kézhez kapták szokatlanul magas telefonszámláikat. Néhány esetben a kifizetendő összeg meghaladta a 3000 eurót is. "A csalásból származó összeg nagy részét a szolgáltatók kötelesek voltak átutalni a 0190-es számok üzemeltetőinek, ami azt jelenti, hogy körülbelül 6,5 millió euró tiszta nyereségre tettek szert az internetes bűnözők" - nyilatkozta Jürgen Lewandrowski, az ügyben eljáró államügyész.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaKisember001 profilja