Wifi-antennát pizzasütőből!

2008. október 09.
107.4451
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
strogg profilja, adatai
strogg
Találtam egy érdekes weboldalt a neten, ahol elvetemült emberek mindenféle fém eszközzel próbálják gyorsítani a wifi elérésüket. Az ötletet jónak találtam, elvégre az elektromágneses hullám az biza elektromágneses hullám!:) Az ötlet annyira megtetszett, hogy azonnal elkezdtem keresni a saját megoldásom lehetséges eszközét. És igen, megtaláltam. A páromtól finoman érdeklődtem, hogy elkérhetem-e a polcról a pizzasütő tálat, talán azt hitte, hogy rámjött a főzési perverzióm, mert szó nélkül odaadta...


Akkor kezdett neki gyanús lenni a dolog, amikor elővettem a fogókat, és a "valamire még jó lesz" ládámat. (Ez a láda a párom szerint gyakorlatilag egy szemetes, szerintem viszont kincsek egész tárháza.)

Wifi-antennát pizzasütőből! - 2. kép

Hogy mindenkinek világos legyen: ebben a rövid cikkben gyakorlatilag pizzasütőből készítünk wifi antennát, amivel akár több száz méterre lévő wifi-routereket is be tudunk fogni és tudjuk használni azokat netezésre. Itt jegyzem meg, hogy más wifi elérését a törvény szerint nem használhatjuk engedély nélkül (figyelmeztetés megvolt;))! Kérek mindenkit, hogy ha kérdése van a témával kapcsolatosan, vagy a cikk alapján megépítette saját antennáját, írja le tapasztalatát, kérdéseit! És most vágjunk bele (a pizzasütőbe:))!

Wifi-antennát pizzasütőből! - 3. kép

Első lépés:
Az elemi iskolás matematikai ismeretek felhasználva, belőttem, hogy hol is van a pizzasütő középpontja, (fókuszpont) majd gondosan lehámoztam róla a szélét a fogóval. Figyeljünk nagyon, mert eszméletlen éles, én is sikeresen elvágtam vele a kezemet. A látvány sem volt utolsó, ahogy vérző kézzel ölöm meg ezt a pléh csodát, de engem hajtott az új ismeretek iránti vágy. Nagyon érdekelt, hogy működik ez a dolog, mert elméletben nem láttam akadályát.

Ha ez kész, akkor okos dolog szigetelő szalaggal körbefutni az éles szélén, lehetőleg addig amíg van ujjunk amivel felrakhatjuk a csíkot.

Amint ez megvan, próbáljuk meg meghajtogatni a lemezt egy kis parabola alakba (legalább gyűrjük meg ahogy sikerül). Szép nem lesz, de most nem is ez a cél.

Wifi-antennát pizzasütőből! - 4. kép

Egy "lenni óc'ó, esz jó" kínai asztalra állítható PC-s mikrofon silány anyagú műanyag váza remek "talp" lett hozzá, amit egy öngyújtóval kezelésbe vettem (meghajlítottam). Erre két fémhulladék "akkorisjóleszelrohaggyámeg" elegáns megoldásával sikerült rögzítenem az USB-s wifi eszközömet, többé-kevésbé (inkább kevésbé) a fókuszpont környékén. Nincsen más hátra, mint elvégezni az első tesztet.

Először nyilvánvalóan a parabolának nevezett hulladékvas nélkül kell mérést végezni, utána pedig a "NASA antennámmal".

Wifi-antennát pizzasütőből! - 5. kép

Mivel a környékemen egyáltalán nincsen wifi (leszámítva a wifi routert otthon, amit kikapcsoltam), ezért nem lepődtem meg azon, hogy semmit sem talált. Gyakorlatilag csendes volt az éter, legalábbis a wifi tartományában biztosan! A pizzasütős teszt szerint viszont látja a környékünkön található étterem jelét, ami (csatt a hasamra) cirka: 250-300 méter a házak között. Feltételezem, hogy jó optikai rálátással a képen látható (eléggé silány) jel erősség megfelelő lenne némi levelezéshez. Így születnek a "pizzasütő kalózok"! :)

Wifi-antennát pizzasütőből! - 6. kép

Konklúzió:
A megoldás tényleg működik. Az első teszt eszközöm (roncsom), bebizonyította, hogy a projekt életképes, és megvalósítható. A netes képek tanulsága szerint lényegesen kulturáltabb minőségben is kivitelezhető a dolog, persze csak ha az ember rendelkezik némi szerszámmal, eszközzel, és több időt szán rá, mint az általam felhasznált fél óra.

Elméletileg a nagyobb antenna, (lehetőleg tényleg egy parabola jellemzőivel bíró tányér) megsokszorozza a wifi kütyü hatótávolságát.

Most azon gondolkodom, hogy talán egy wok sokkal jobb eredményt képes felmutatni halála után, de sajnos vennem kell egyet, mert a párom már tudja mire számítson, és nem adta oda amikor elkértem tőle. :)

Kellemes barkácsolást mindenkinek.
 

Antenna a javából! Avagy egy pizzasütő halála

78 hozzászólás

strogg

16 éve, 9 hónapja és 18 napja

az akadályok mennyisége, és a hatótávolság fordítottan arányos mosolygó smiley Minnél több az akadály, annál kisebb a hatótávolság, és jelerősség.

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 18 napja

strogg, egyébként mindenképp tiszta rálátás kell a célra, vagy lehetnek közben házak, stb...?

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 18 napja

Legalább megmarad a nagyi edénye!röhögő smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 18 napja

strogg írta:
gondolodj. Elektromágneses hullámok+fa = szerinted mi az eredmény? mosolygó smiley
Ööööö... Igazad van.röhögő smiley Akkor ez nem nyert.szomorú smiley

válasz erre

strogg

16 éve, 9 hónapja és 18 napja

gondolodj. Elektromágneses hullámok+fa = szerinted mi az eredmény? mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 19 napja

Mindenképpen fémből kell lennie? Csak mert nagyanyámnak van ilyen teknőszerű izéje, de fából. Viszont nem kéne meghajlítgatni, de nem tudom, működhet-e.

válasz erre

strogg

16 éve, 9 hónapja és 21 napja

Köszi. mosolygó smiley)) Az orvostudomány jelenlegi állása szerint reménytelen eset vagyok röhögő smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 21 napja

Kész. Ez a csúcs! Nagyon pihent vagy strogg!röhögő smiley

válasz erre

strogg

16 éve, 9 hónapja és 21 napja

ha a hajlított fémtányér fókuszpontjába kerül egy wifi jeladó/vevő akkor működnie kell mosolygó smiley))

válasz erre

janekk44

16 éve, 9 hónapja és 21 napja

Szasztok nekem van egy parabolám de a laptopomba be van építve a wifi röhögő smiley!! de van routerem is valahogy jó lenne megcsinálni a router és a parabolát egybeépíteni csak fogalmam se nincsen hogy müköd ne-e? Ha valaki tudna segíteni megköszöném!!

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 21 napja

Ez nagyon király!mosolygó smiley Holnap wok vásárlás és teszt! Beszámolok az eredményről!

válasz erre

Maniac

16 éve, 9 hónapja és 21 napja

Hmm, lehet kicsit átalakítom a kütyüt...röhögő smiley Szerintem kalapálok neki egy rohadt nagy parabolát, vagy leszedem a házról...röhögő smiley

válasz erre
1234567a(z) 7 -ből
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja