Új Acer Nitro 5 teszt - a felső-közepes bivaly

2018. július 15.
75.7791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
murzil profilja, adatai
murzil
Az idei évben frissítette az Acer a Predator és Helios család közé ékelődött Nitro 5 sorozatot, ráadásul olyannyira, hogy a ráncfelvarrás helyett gyakorlatilag kicserélte a teljes hardvert. Mindig jellemző volt az Acerre az úttörő fejlesztési tervek alkalmazása, a bátor anyag és hardverhasználat. Ennek tükrében a 2018-as modellben lecserélte az Intel procit és az nVidia GPU-t, az AMD hordozható megoldásaira. Lássuk ennek az eredményét.
Advertisement


Külső és anyaghasználat

Csak semmi csicsa! - gondolhatta az Acer, amikor a pakkot összeállította, hiszem kicsomagoláskor kifejezetten minimál tartalom bújik elő a dobozból. A kezelési útmutató és a 135 W-os AC adapter, na meg persze maga a laptop került a csomagolásba - ráadásul mindezek puritán egyszerű módon.

Az újabb szériás Nitro 5 kinézetre és tervezésre szinte koppra megegyezik az előző sorozattal, ami nem is baj, az agresszív rácsok, a kevlár borítás már mind belopták magukat a szívünkbe. Most nézzük meg, mit is sikerült az Acer szorgos mérnökeinek kihozni az legújabb üdvöskéből.

Nem csak gamereknek lesz kiváló a billentyűzet, a W-A-S-D azonban nekik dedikált!

Nem csak gamereknek lesz kiváló a billentyűzet, a W-A-S-D azonban nekik dedikált!


A régi-új laptop megtartotta a 27 mm vastagságot és a 2,4 kg súlyt. Míg a laptoház ugyanúgy műanyagból készül, a fedél anyagán már változtattak. A korábbi alumínium helyett valamilyen szálas kompozit anyagból készült, amely szuper fényesnek tűnik, viszont az anyaga miatt nagymértékben csökkenti a felszínen megjelenő ujjlenyomatok lehetőségét.

A fedél egy kézzel könnyen nyitható, a közepén egy kissé sem hivalkodó sötét színű gyártói logó található. A felső keretben középen egy 720p-s webkamera helyezkedik el, az alsó keret közepén a megszokott Acer logó. A piros háttérvilágítás határozottan jól áll a billentyűzetnek, ahogyan az egérpad körüli részen is szép a vékony piros vonal. A bal oldalon az RJ-45, a HDMI 2.0a valamint a két 3.0-ás USB port (melyből az egyik Type-C) található a kártyaolvasó szomszédságában. A jobb oldalon két hagyományos USB Type-A 2.0 port, a töltőcsatlakozó és a 3,5-es audio jack aljzat foglal helyet.

Maga a kijelző oleophobic bevonattal van ellátva, ami elvileg megakadályozza az ujjlenyomatok és más szennyeződések kialakulását és könnyen tisztítható marad. A gyakorlatban azt mondanám, frissen mosott kéznél valóban működik - a tisztántartás viszont tényleg könnyű.

Határozottan szép és méltóságteljes kinézet

Határozottan szép és méltóságteljes kinézet


Hardver, teljesítmény és működés

A már említett billentyűzet háttérvilágításon túl, kapunk egy kiemelt W-A-S-D jelölést, valamint könnyen, rövid úton járó, jó nyomásérzékenységű teljes értékű billentyűzetet. A trackpad pontos, kényelmesen használható, bár valószínűleg senki sem azon akar majd játszani - a külső egér minden gamer számára kötelező. A csuklóknak megfelelő hely adott, a mérete is pont jó.

Ha két szóval kellene jellemeznünk, azt mondanánk: felső-középkategóriás bivaly. A 14 nm-es architektúrára épülő AMD Ryzen 7 2700U az AMD SenseMI technológiával felvértezve remek teljesítményt ígér a - nálunk járt kiépítésben - 32 GB DDR4 (2400 MHz) RAM és a AMD Radeon RX 560X Polaris (4GB GDDR5) GPU társaságában. Az integrált VGA az AMD Vega sorozat tagja.

Az AC-s, bluetooth 4.1-es szabvánnyal ellátott wifi villámgyors, ahogyan azt megszokhattuk eddig minden új generációs Acer laptopnál. A proci kicsivel marad el az Intel Core i7-7700HQ-tól, míg a grafikus vezérlő kicsivel erősebb a NVIDIA GeForce GTX 1050 (4GB GDDR5)-nél. Az Acer Nitro 5 ezen verziója 128 GB SSD és 2 TB merevlemezes konfigurációval érkezett hozzánk. Az SSD egy Kingston M.2 SATA meghajtó 485 MB/s olvasási és 389 MB/s írási sebességgel - ez teljesen átlagos, a rendszert nagyszerűen ellátja.

Gigabit LAN biztosítva! Meg ezer más csatlakozás is.

Gigabit LAN biztosítva! Meg ezer más csatlakozás is.


Tapasztalataink szerint közepes beállításon ajánlott játszani, ugyanis ebben az esetben változóan 40-50 fps környékén mozgott a teszten hajtott BF1, a már megszokott World of Tanks persze jóval meghaladta ezt. Ultrán viszont már időnként 30 FPS alá ment a másodpercenkénti képfrissítés mértéke, ezt leginkább a tesztben szintén résztvevő GTA5 és Far Cry Primal alapján jelentjük ki.

Erőteljes használatkor a csuklótámasz rész kellemes hőfokú, középtájon elviselhető, viszont a felső rész néha már kellemetlenül meleg. Átlagos napi használatkor nem tapasztaltunk veszélyes melegedést. Átlagos használatnál kicsivel több, mint hat órát bírt az akkumulátor, játék alatt viszont nem baj ha a közelünkbe kerül a töltő 2 órán belül.

Kijelző, hang, operációs rendszer

Az Acer úgy látszik, a Full-HD kijelzőkre esküszik, az Acer Nitro 5 is egy 1920x1080-as felbontású, 142 ppi pixelsűrűségű, 15,6"-es képernyővel szerelt laptop. Bár ez a panel nem ér fel az előzőleg nálunk járt Acer Predator Triton 700 minőségéhez, de az LG által gyártott (LP156WF6-SPK6) IPS kijelző teljesen jól illeszkedik az Acer Nitro 5 ár/érték kategóriájába.

Morcos hátlap, hatalmas kivezetőnyílásokkal

Morcos hátlap, hatalmas kivezetőnyílásokkal


A betekintési szög jó, az egyetlen hiba, amit észrevettem, hogy a töltőről való lecsatlakozásról rendesen visszaesik a fényerő (és nem is lehet visszahúzni sehogy), ezt majd valószínűleg orvosolja az Acer egy későbbi frissítéssel.

A képről a hangzásra áttérve kijelenthető, hogy a hangminőség jó, mind az alacsony, a közepes és a magas frekvenciákon is jól teljesít, bár én még mindig a jó minőségű füles pártján vagyok, főleg a játékok közben. A mély nem szakítja le a plafont, viszont nem is kell torzulástól tartanunk.

Az Acer Nitro 5 Windows 10 Home 64bit-tel érkezik, minden driverrel és Acer applikációval feltelepítve, bár ezeket célszerű frissíteni beüzemelés után. Az új driverek megtalálhatóak az Acer támogatási honlapján.

Mindenhol jól mutat, gamer laptophoz képest az üzemidő is nagyszerű

Mindenhol jól mutat, gamer laptophoz képest az üzemidő is nagyszerű


Összegzés

Mielőtt vásárolnátok, nézzetek szét alaposan a piacon, ugyanis a Nitro 5 sorozatból nem kevesebb, mint 46 féle (őrület!) konfigot találtam, és ez csak az EU-s piac. A tesztalanyunk az Acer Nitro 5 egy maximális hardverkiépítésű verziója volt, amihez magyar árat nem találtunk egyelőre.

Azonban annyi bizonyos, hogy ár / érték arányban egy vérbeli gamer laptopot kapunk, felső-közepes gamer teljesítménnyel, várhatóan évekre tervezhetünk vele, a konkurencia nagy részénél jóval barátságosabb árazással, a legolcsóbb kivitelek valahol 250 ezer forintnál indulnak, a combosabb kiszerelés pedig 400 ezer forint körül mozog.

Ha többre vágyunk, sokkal (de nagyon sokkal) többet kell fizetnünk. Fontos megjegyezni, hogy a nálunk járt verziót valahová 500-600 ezer forint környékére saccolnánk, ha lenne itthoni ára.

A Game Channelen nem osztogatjuk ész nélkül a maximum pontszámot, de jelen tesztünk alanya határozottan kiérdemelte ezt, egyszerűen imádtuk. Jó kis vétel ez, bátran ajánljuk mindenkinek!
 

Ár / érték arányban verhetetlen, vérbeli gamer laptopot kapunk - az Acer Nitro 5 egy igazi felső-középkategóriás bivaly!

11 hozzászólás

Hentes

6 éve, 1 hónapja és 26 napja

Nem csodálom a max pontot. Ennyiért nem igazán lehet kapni ilyen jó gépet. HP-nek van az Omen, sírok, mennyire ****, haverom vett, rá is baszott. Silány. Tényleg, nem akartok tesztelni belőle? Olvasnám! röhögő smiley

válasz erre

muki

6 éve, 1 hónapja és 27 napja

5t3v3nk3 írta:
Ennyi pénzért.. háát , adok érte 300-at de rakjanak bele valami izom GPU-t, mer ez kevésnek tűnik.
Kevés??? meglepett smiley Ennyi pénzért? röhögő smiley https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-7-2700u

Ennyi pénzért ez több mint izom CPU.

Az AMD Radeon RX 560X Polaris meg a lehető legújabb GPU, ami laptopban elérhető, konkrétan két hónapos, és asztali teljesítményre képes. Ennyi pénzért ez nagyon nagyon izmos GPU. röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 1 hónapja és 27 napja

[Tiltott felhasználó!]

VaPe

6 éve, 1 hónapja és 27 napja

Merész a Ryzen bepakolása, ritka is az ilyen gép, de nekem pont ezért tetszik nagyon. Szabadulnék már az Inteltől, kicsit rémisztő, amit az utóbbi időben művelnek.

válasz erre

murzil

6 éve, 2 hónapja

Patrik94 írta:
Ez csak egy színben tud világítani? Mert a Tritonnál láttam hogy többféle színben tud világítani a billentyű.

Amúgy masszív laptop nagyon.
Nem RGB, de jól néz ki a piros is.

válasz erre

Patrik94

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Ez csak egy színben tud világítani? Mert a Tritonnál láttam hogy többféle színben tud világítani a billentyű.

Amúgy masszív laptop nagyon.

válasz erre

petrovicsz

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Király ez a kevlár minta nagyon! Ryzen elég jól bírja szuflával, nekem eddig max 2 órát bírta bármelyik gamer laptopom! meglepett smiley

Tetszik, következő váltásnál benne lesz a merítésben nálam!

válasz erre

Mordorer

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Nem emlékszem hogy valaha valami ennyit kapott volna! meglepett smiley Igaz, nagyon jó gépnek is tűnik!

válasz erre

Vidoros

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Uhhh de csinos dög! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Hát ez nagyon komoly vas lett! meglepett smiley 400K körül 8gigával látom most az egyik shopban, mondjuk 16gigást jó lenne találni, az nagyon érdekelne.

válasz erre

zender

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Brutálisan néz ki, te jó ég! meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások