Redragon Jupiter G809 wireless gamepad teszt - egy kontroller több platformhoz!

2020. december 23.
94.2371
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Minden kétséget kizáróan óriási igény van a piacon a vezeték nélküli kontrollerekre, főleg egy olyan érában, amikor szépen lassan kezdenek eltünedezni a kábeles megoldások. Ma már mindent a vezeték nélküliség ural, hiszen egy elképesztően kényelmes alternatívát prezentálnak ezek a technológiák a játékokhoz, illetve mára már számtalan megbízható csatlakoztatási lehetőség van ahhoz, hogy akadálymentesen tudjuk így nyúzni a kedvenceinket.
Advertisement


Ráadásul már nemcsak PC-n, hanem akár a modern konzolokon is használhatóak ezek a vezérlők, arról meg már nem is beszélve, hogy a mobiljátékosok számára is hasznosak, amennyiben olyan alkotást szeretnének pörgetni, amikhez azért nem árt, ha kéznél van egy kontroller. No de ki lehet-e emelkedni egy túlszaturált piacon, ahol már lényegében mindenféle gyártó mindenféle kontrollere képviselteti magát? Erre keressük most a választ!

Szerkesztőségünkben járt ugyanis a Redragon terméke, a Jupiter G809-es kontroller, ami értelemszerűen Bluetooth-os vezérlőként hivatott felvenni a harcot a vetélytársakkal. Itthon nem éppen a legismertebb gyártóról van szó - hazánkban nemrégiben kezdte meg a termékek bevezetését a gyártó - , úgyhogy a hiba nem a te készülékedben van, ha hirtelenjében nem tudod a cég nevét hová tenni.

Kezdjük azzal az aspektussal, ami már a dobozt vizslatva egyértelművé válik, valamint sokak számára fontos pont lesz, miszerint egyaránt támogatja a PS4-es konzolokat és a Nintendo Switch masinákat is. Ez azért is fontos, mert bővül a repertoár, hogy mégis mennyi platformon tudjuk hasznosítani a terméket, és az bizony sosem baj, ha több kütyünkkel kompatibilis a kontroller.

PS gamereknek szokásos elrendezés, de Switchez is kiváló a Redragon Jupiter G809 wireless gamepad

PS gamereknek szokásos elrendezés, de Switchez is kiváló a Redragon Jupiter G809 wireless gamepad


A kicsomagolást követően kapásból elénk kerül maga a vezérlő, mellé egy töltőkábel, valamint az elmaradhatatlan kézikönyv. Csatlakoztatni roppant egyszerű, lévén szokásosan kell eljárni, mint minden Bluetooth-os irányító esetében, semmi különösebb truvájt nem igényel.

PS4-re, PC-re és Switch-re egyaránt könnyű a csatlakoztatás, habár utóbbi esetében nem árt, ha kiveszitek a dokkolóból a konzolt, és úgy csatlakoztatjátok, mivelhogy egyébként hajlamos rakoncátlankodni, ha benne van a foglalatban a masina. Utána persze visszahelyezhetitek a dokkolóba a hardvert.

Az árához képest határozottan masszív hatást kelt a kontroller, egyáltalán nem fogjuk azt érezni, hogy a Redragon elolcsóskodta volna a kialakítást. Pofás, jól néz ki, nem az a tipikus "eldugom a haverok elől, ha épp átjönnek" vezérlő. Kicsit nagyobb a mérete, mint egy Dualshock 4 kontrollernek, de ettől függetlenül borzasztóan ismerős érzést kelt a Jupiter G809.

L1, L2, R1, R2 - mintha Dualshock-kal játszanánk

L1, L2, R1, R2 - mintha Dualshock-kal játszanánk


A ravaszok szépen mozognak, a gombokat is kellemes élmény használni, illetve azok nyomkodása sem fog idegen hatást kelteni bennünk. Van egy fix háttérvilágítása is, amely által a D-Pad és a jobb oldalon lévő nyomógombok végig láthatóak maradnak, habár mi magunk itt elhintenénk egy kritikát, tekintve hogy az akkumulátoridő miatt nem bántuk volna, ha ez a funkció kikapcsolható.

Apropó, akkumulátoridő - mit is tud valójában ezen a téren a Jupiter G809? Nos, szintúgy meglepően jó adatokat mértünk fel. Tapasztalataink szerint 15-18 órát képes bírni az üzemidő tekintetében, és a készülék feltöltése is roppant gyors, mivelhogy körülbelül egy óra alatt máris csutkára be tudjuk bikázni.

Értelemszerűen vezetékkel is használhatjuk a kontrollert, ebben az esetben végig feszültség alatt marad, ergo nem kell aggódnunk amiatt, hogy lemerülne. No nem mintha egyébként szégyenkeznie kéne a 15-18 órás üzemidő miatt, főleg abban az árkategóriában, amiben játszik a szóban forgó tesztalany.

Középen a Redragon Jupiter G809 wireless gamepad, mellette pedig a PS4 és az Xbox One kontrollere

Középen a Redragon Jupiter G809 wireless gamepad, mellette pedig a PS4 és az Xbox One kontrollere


A rezgés is jól működik (már amikor - erről mindjárt), kellően erős hatást kelt ahhoz, hogy a játékélményhez hozzáadjon, ugyanakkor nem is estek át ezzel a ló túloldalára, tehát egyáltalán nem lesz zavaró a használata, amennyiben hozzászoktunk a hagyományos kontrollerek rezgéséhez.

No igen ám, de olykor hajlamos a rezgés beakadni, ebben az eseten pedig csak és kizárólag az újracsatlakoztatás jelent megoldást. Nem feltétlenül tudtunk rájönni, hogy mi váltja ki ezt a problémát, és sajnos a megjelenés óta nem sikerült a gyártónak kijavítania a gondot.

Itt ugrik azonban a majom a vízbe, hiszen most következik az árcédula. Ez ugyebár egy fontos vízválasztó, lévén lényegében ez helyez mindent keretbe, a korábban írtak ez alapján kapnak egyfajta skatulyát, hogy mégis mennyire tekinthetőek az iménti információk pozitívumnak.

A sárkány közbelép

A sárkány közbelép


Nos, remek hírünk van, mivelhogy körülbelül nagyjából 14 ezer forintért már be lehet zsákolni kis hazánkban a Jupiter G809-et, ami ha belegondolunk, egyáltalán nem tekinthető túlárazottnak, sőt. Igaz, hogy ez már majdnem közelít egy Dualshock 4 árához, de azt se felejtsük el, hogy ez a vezérlő multiplatform. Ráadásul 12 ezer forint környékén mozognak a vezetékes megoldások.

Márpedig, ahogyan azt a teszt elején is írtuk, óriási ütőkártya lesz az, hogy PC-hez, mobilhoz, Nintendo Switch-hez és PS4-hez is bevethető a kontroller, és az meg már tényleg csak hab a tortán, hogy mindegyik felületen tökéletesen szuperál a Jupiter G809.

Kiknek ajánljuk a leginkább a terméket? Azoknak igazi kánaán lesz, akik az imént felsorolt platformok közül többen is játszanak, azonban ha csak az egyik mellett vagy elköteleződve, még akkor is jó választás lehet, ugyanis ahogyan azt mondtuk, szörnyen minőségi kis árucikkről van szó, ami abszolút megállja a helyét a mai piacon.

A Redragon Jupiter G809 wireless gamepad nem csak könnyen megszerethető, de egyszerű vele a platformok közötti váltás is

A Redragon Jupiter G809 wireless gamepad nem csak könnyen megszerethető, de egyszerű vele a platformok közötti váltás is


Bár az interneten vannak rémhírek arról, hogy a vásárlók gyakorlatilag használhatatlan állapotban kapják meg a dobozban a Jupiter G809-et, de mi örömmel számolhatunk be róla, hogy nem ütköztünk ilyen akadályba, arról nem is beszélve, hogy a hazai forgalmazó (link lentebb) kínálatából vásárolt termékekkel biztos nem lesz gond. Az első pillanattól jól funkcionált a tesztpéldány, ami az említett negatívumoktól eltekintve semmiféle hátrányban nem szenvedett.

Mivel most amúgy is közeleg a karácsony, illetve az ahhoz kapcsolódó pihenő időszak, így teljes mértékben tudjuk ajánlani mindenkinek, aki orbitális játszásokat szeretne lezavarni, vagy akár ajándékba is pazar lehet, ha van egy ismerősünk, családtagunk, aki alapvetően játékos lelkületű, és mondjuk pont most van igénye egy kontrollerre.

A teszthez az iWay biztosította az eszközt, megvásárolni itt lehet a Redragon Jupiter G809 vezeték nélküli kontrollert.
 

A Redragon Jupiter G809 wireless gamepad PS4 és Switch konzolokhoz ajánlott, de mással is működik. Az ára pedig baráti.

7 hozzászólás

Ronalddo

3 éve, 6 hónapja és 5 napja

Szép dundi kis dög, az ára is korrektnek tűnik! Köszi a tesztet!

válasz erre

fighterlaci

3 éve, 6 hónapja és 5 napja

Kinézetre nekem nem jön be, de a funkcionalitása nagyon! Mobillal is megy?

válasz erre

Direktor

3 éve, 6 hónapja és 5 napja

Mennyire stabil a Bluetooth? Gondolkodom egy kontroller vásárláson de még nem tudom milyet válasszak.

válasz erre

Patrik94

3 éve, 6 hónapja és 5 napja

Érdekes a formája, olyan hibrid a két kontroller között!

válasz erre

VaPe

3 éve, 6 hónapja és 5 napja

Tök fura, soha nem jutott még eszembe lecserélni az alap kontrollert. Igaz, egyelőre egy platformot használok aktívan. Jól néz ki amúgy.

válasz erre

muki

3 éve, 6 hónapja és 5 napja

Tényleg nagyon korrekt az ár, főleg hogy a Dulashock ára szépen megemelkedett... szomorú smiley

válasz erre

Tommy

3 éve, 6 hónapja és 5 napja

Jól néz ki, főleg a gombok jönnek be nagyon. mosolygó smiley Kényelmes egyébként egy DS4 után?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaReichert Viktor profiljaManiac profilja