Razer Hammerhead Pro teszt

2013. augusztus 13.
83.9211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Több mint két éve járt legutóbb Razer termék komolyabb teszten nálunk, aminek legfőbb oka az, hogy bár bővült azóta is a gyártó palettája, nem olyan termékekkel, ami viszonylag könnyen elérhető bárki számára. Egészen néhány héttel ezelőttig, amikor is új füleseket dobott piacra a Razer, méghozzá a megcélzott szegmenshez képest elég jó áron. Bár a bejelentéskor sok hozzászóló túlzónak tartotta a 70 € árat, azért azt tudni kell, hogy az ebben a mezőnyben a Sennheiser, a Klipsch, vagy a Beats árai vagy bőven e felett vannak, vagy ezen a szinten mozognak. Hogy felveheti-e a versenyt az említett fülhallgatókkal a Hammerhead Pro? Megpróbálunk rá válaszolni!


Tesztünk alanya két verzióban kapható: a Razer Hammerhead és a Razer Hammerhead Pro között az áron kívül a különbség, hogy a Pro verziót a mobiltelefonos és egyéb kommunikációk folytatásához mikrofonnal és híváskezelő gombbal is felszerelték. Mi a Pro verziót teszteltük, de hangminőségben természetesen ez semmilyen plusszal nem jár.

Kicsomagolás és a doboz tartalma
Ahogy a Razer termékeknél megszokhattuk, már maga a csomagolás is sugározza a premium érzést, a doboz tartalma jóval kisebb helyen is elfért volna, de akkor nem biztos hogy éreznénk, mit is kaptunk valójában a pénzünkért. A műanyag bevonatú csomagolás felső része átlátszó, itt látható maga a fülhallgató, valamint kis darabon már vírít a neonzöld színű kábel is. A Hammerhead felirat alapvetően fehér hatású, de ha direkt fényt kap, a szivárvány színeiben pompázik és máshogy néz ki nappali valamint éjszakai fénynél, illetve ha rávilágítunk, akkor is - egyszerűbben mondva színváltós.

Komplett csomag, még hordtatyó is van hozzá

Komplett csomag, még hordtatyó is van hozzá


Kibontva a dobozt egy gratulációs kártya mellett a gyártó termékeinél szokásos matricán és kézikönyvön felül három cserélhető fülpárnát, egy jack adaptert, valamint egy hordtokot találunk.

A jack adapter arra szolgál, hogy az olyan rendszerek (régebbi laptopok, asztali gépek), ahol külön van a hang be- és kimenete, ketté tudja osztani a csatornákat, így az is tudja használni mondjuk Skype-ra az Hammerhead-et, aki nem a legújabb ultrabookkal rendelkezik.

Ergonómia és anyagkezelés
A legelső amire kézbevéve rögtön rácsodálkozunk, a szín. A Hammerhead neonzöld színben pompázik, ami a kábelt illeti, valamint magán a fekete füldugón lévő felirat és a fülpárna egy része is ezt a színt kapta. Elsőre furának hathat, de aztán inkább élvezi az ember, hogy nem a szokásos fekete vagy fehér egyencucc virít a fülében.

Szivárványos felirat

Szivárványos felirat


A Pro verzión egy körkörös mikrofont helyeztek el a mérnökök, ezzel biztosítva, hogy beszéd közben nem fordul be a ruha felé a hangbemenet, így végig hallani fognak minket a túloldalon. Ezen a köralakú részen kapott helyet a felvevő / letevő gomb, aminek a telefonbeszélgetések kezelésén túl is van funkciója, de erről később.

A füldugók magának a mikrofonrésznek az ergonómiáját követik mind a henger alakkal, mind az olyan recés elemekkel, amik magát a mikrofont védik, ezzel egy erős harmonikus hatást kelt az eszköz.

A fülpárnák cserélhetősége miatt a legkisebb és legnagyobb fülkagylóba is könnyűszerrel behelyezhető a zajkeltő.

Anyaghasználat terén a Razer hozta az elvárt minőséget, hiszen a repülőgép-gyártásban használta minőségi alumíniumból készült fémrészek ütésállóságban helyt fognak állni a legkeményebb igénybevétel esetén is. Bizony, ez a füles nem műanyag - a kábel bevonatát kivéve természetesen.

A Pro-n található körkörös mikrofon, a sima verzión nem

A Pro-n található körkörös mikrofon, a sima verzión nem


Az úgynevezett precíziós hangolású neodymium-mágnes hangszórók mérete 9 mm és egy optimalizált akusztikus kamrában kaptak helyet, részben éppen ennek a fajta anyagnak köszönheti a Hammerhead a kiváló basszust.

Használat
A Razer elsősorban a gamereknek tervezte a Hammerhead szériát, hiszen a szlogenüket - For Gamers. By Gamers. - mégsem hazudtolhatják meg. Ennek megfelelően kiemelkedő basszusra és tiszta hangokra számítottam. Megkaptam.

Ami a használat első másodperceiben azonnal leesik, ha az ember a fülébe dugja, hogy ez a kis cucc baromi jól szól. Halkan hallgatva is bivalyerős basszust kapunk, mindenféle trükk és eq állítgatás nélkül. Ha feltekerjük a hangerőt, akkor vigyázni kell, nehogy enyhe agyrázkódással kerüljön kórházba az ember, méretét meghazudtolva olyan erősen löki a mélyet a dobhártya felé, amilyet eddig ritkán tapasztaltam.

Ember legyen a talpán aki könnyen kicsomagolja!

Ember legyen a talpán aki könnyen kicsomagolja!


Az elnevezés tehát nem véletlen, a Hammerhead kalapácsként püföli a dobhártyát. A fentiekből bizonyára mindenki előtt világos: ez a füles zenehallgatásra is tökéletes, már ha nem feltétlenül jazz muzsikát hallgatunk vele, hanem erős ütemekkel töltjük meg a hallójáratainkat.

A magam részéről Armin van Buuren-t hívtam segítségül, néhány dj szettel és koncertfelvétellel tettem próbára, mi az amit még torzítás nélkül elviselnek a neodymium-mágnesek. Itt fontos megjegyeznem, hogy gyakorlatilag mindenen kipóbáltam a fülest, Windows-t kivéve (lejjebb leírom, ez miért fontos), de torzítást nem tapasztaltam. A számítógépes konfiguráció egy ultrabook volt Ubuntu rendszerrel, a mobiltelefonokat egy Galaxy S3 képviselte, egyéb zajkeltőként pedig egy harmadik generációs iPod Touch is részese volt a kipróbált eszközöknek. Mindennel meghajtottam maximum hangerőn, semmiféle torzítást nem tapasztaltam, bár az ultrabook környezetben képes volt bizonyos zenéknél elveszíteni a mély erejét kicsit.

Fülmodell 1.

Fülmodell 1.


A környezeti zajokat nem hallani ha a fülben van a Hammerhead, és kifelé sem jut több némi cincogásnál, az is csak akkor, ha tényleg nagyon maximumon toljuk a decibel alapú kontentet.

Játékok terén tesztre három játékot is választottam. Az egyik egy Linuxra a napokban debütált lövöldözős játék, a Strike Suit Zero, aminek a tesztelését végig ezzel a végeztem. Leginkább az érdekelt, milyen hatással jönnek a robbanások, tapasztalható-e esetleg berecsegés vagy bármilyen egyéb probléma. A hangok nagyon komolyan hatnak, semmilyen torzulás nem volt tapasztalható, tökéletesen bele tudtam magam élni az űrlövöldébe.

A második választottam egy régebbi gyöngyszem, az Amnesia: Dark descent, aminél nagy részben a hangok felelősek az atmoszféra megtereméséért. A halk, suttogó hangokat gyönyörűen adta vissza a füles, az alapesetben is borzongató játékot pillanatok alatt varázsolta félelmetessé az apró zörejek és szellemhangok elegye.

Harmadik gaming tesztalanyom a Saints Row 4 lett, amiben aztán mindent, zenét, lövöldözést, a kocsik motorhangját, mindent egyben lehet megtapasztalni. A játék brutálisan dinamikusan szólt, ekkor mondtam azt hogy le kell tennem a fejpárnás fülesem, mert végérvényesen váltani fogok.

Minden neonzöldben pompázik - és baromi jól néz ki

Minden neonzöldben pompázik - és baromi jól néz ki


Miértjegyeztem meg, hogy Windowson nem teszteltem? A http://www.razerzone.com/surround oldalról letölthető egy kizárólag Windows 7 alatt működő szoftver, a Razer Surround, amivel a sztereó fülesünket - így a hammerhead-et is - virtuálisan 7.1-es rendszerré varázsolhatjuk. Én ezt nem próbáltam most ki, de a szoftvert magát már teszteltem régebben egy Razer fejhallgatóval, ott tökéletesen működött, kétlem, hogy itt ne működne.

Fentebb már említettem, hogy a fülesen található híváskezelő gomb nem csak a hívás fogadására vagy befejezésére használható. Nos ez így is van, mobilon filmnézés, vagy Youtube-ozás közben a film, vagy videó elindítására és megállítására is alkalmas a kis button. Lehet, hogy ezen felül is képes más funkcióra, de én ezekkel teszteltem.

Összesítés
Itt kéne valami hátrányt is mondanom, hogy ne tűnjek elfogultnak, de nem tudok. Annyira egyben van a Hammerhead Pro, hogy ha akarok sem találok rajta támadási felületet. Amit vártam tőle, maximálisan megkaptam, sőt többet is, hiszen a fém borítás tovább növeli az élményt és nyilván majd a hosszútávú használhatóságot is.

Fülmodell 2.

Fülmodell 2.


A bevezetőmben említettem Sennheiser, a Klipsch és a Beats márkákat is, hiszen árban valahol ezek környékére lőhető be a Hammerhead Pro. Laikusként, mint aki nem ismeri a KHz-ek jelentőségét, csak hallgatja ami a fülébe ömlik én azt mondom, hogy az említett márkákból kettővel is összehasonlítva nem tapasztaltam különbséget, vagy ha igen akkor a Razer terméke felé dőlt a mérleg nyelve - már csak a fém borítás miatt is.

A Hammerhead és a Hammerhead Pro között 20 $ (és sajnos a tipikus váltási szokások miatt ugyanennyi Euro) az eltérés, az olcsóbbik így 50 €, a drágábbik pedig 70 € összeget kóstál hivatalosan, magyar shopokoban 15 ezer Forint környékén van az egyik és nagyjából 21 ezer Forint a másik.
 

A Razer ismét képtelen hibázni, nagyszerű céleszközt ad a gamerek kezébe, jó áron!

új füleseket dobott piacra a Razer, méghozzá a megcélzott szegmenshez képest elég jó áron. Bár a bejelentéskor sok hozzászóló túlzónak tartotta a 70 € árat, azért azt tudni kell, hogy az ebben a mezőnyben a Sennheiser, a Klipsch, vagy a Beats árai vagy bőven e felett vannak, vagy ezen a szinten mozognak. Hogy felveheti-e a versenyt az említett fülhallgatókkal a Hammerhead Pro? Megpróbálunk rá válaszolni! '>
új füleseket dobott piacra a Razer, méghozzá a megcélzott szegmenshez képest elég jó áron. Bár a bejelentéskor sok hozzászóló túlzónak tartotta a 70 € árat, azért azt tudni kell, hogy az ebben a mezőnyben a Sennheiser, a Klipsch, vagy a Beats árai vagy bőven e felett vannak, vagy ezen a szinten mozognak. Hogy felveheti-e a versenyt az említett fülhallgatókkal a Hammerhead Pro? Megpróbálunk rá válaszolni! '>
36 hozzászólás

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

Vendég írta:
kektranzisztor...kacsintó smiley
WTF?meglepett smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

Vendég írta:
Hol lehet itthon kapni?
kektranzisztor...kacsintó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

WillThaWheel írta:
Mennyit szemeztem régebben ezzel a kis drágával...röhögő smiley És most, hogy kijött a Pro, komolyan fontolóra kell vegyem, hogy mire spórolok...Hammerheadre, vagy Hammerhead Pro-ra... röhögő smiley És a teszt is legalább olyan jó, mint a bemutatott cucc! mosolygó smiley Tetszik! röhögő smiley
Köszi.mosolygó smiley

A Hammerhead Pro mindenképp jobb választás, ha mobilhoz használod leginkább.

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

Hol lehet itthon kapni?

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Minőségi füles az látszik rajta. Kéne.

válasz erre

petike737

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Nagyon tetszik, bár nekem zenére van fej és fülhallgatóm is, külön játékra pedig viszonylag olcsó és nagy fülest használok, de ez nagyon praktikus lenne ha váltanék. Majd ha kifutnak a mostani cuccaim, akkor lehet ilyet veszek.

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

nagyon bejon, iszonyat stilusos a cucc. a ful amiben van az pedig nagyon szep!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Áááááááááááá!!!!! Kelllllll!!!!!!! röhögő smiley

válasz erre

WillThaWheel

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Mennyit szemeztem régebben ezzel a kis drágával...röhögő smiley És most, hogy kijött a Pro, komolyan fontolóra kell vegyem, hogy mire spórolok...Hammerheadre, vagy Hammerhead Pro-ra... röhögő smiley És a teszt is legalább olyan jó, mint a bemutatott cucc! mosolygó smiley Tetszik! röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Ennyiért egy alumínium házas füles nagyon király!meglepett smiley

válasz erre

csirkee

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Szerintem azért amit nyújt, nem drága. És baromi jól néz ki! mosolygó smiley Nekem kell!

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Nekem sajnos nagyon drágaszomorú smiley de tény hogy nagyon jól néz ki!

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja