MSI AG2712A All-in-One gamer PC teszt

2014. február 24.
74.1241
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Hardverzóna rovatunk mostanság igen gyakran gazdagodott újabb és újabb bejegyzésekkel, melyek több témát is lefedtek, így a széles kínálat oltárán áldozva legújabb cikkünk is egy új témába vezet be titeket. Az MSI munkatársai az elmúlt héten egy különleges gépet hoztak el nektek hivatalos blogjukban, mi pedig egy hasonló koncepció alapján készített, ám oldalunk fő profiljához jóval közelebb álló modellt kaptunk tőlük kölcsön, hogy néhány nap ismerkedés után beszámoljunk nektek élményeinkről. Hogy egészen pontos legyek, én voltam az a szerencsés, aki tesztünk alanyát nyüstölhette, így az én véleményemet és élménybeszámolómat olvashatjátok majd a következő néhány sorban.


Ahogy az elmúlt héten közölt blogban olvashattátok egy meglepetéssel készültünk nektek az idő pedig elérkezett, így leleplezésre kerül az eddig csak homályos képen látható tesztalanyunk, melynek becses neve MSI AG2712A, típusra pedig az All-in-One gépekhez sorolható az eszköz, ám azon belül egy olyan kategóriába, mely nemrég kezdte bontogatni szárnyait. Ez nem lenne más, mint a játékosoknak szánt All-in-One gépek csoportja, mert bizony már rég nem érvényes az a sztereotípia, hogy az ilyen gépek nagyon gyengék és semmi értelmes dologra nem jók, csupán jól mutatnak az irodákban vagy a modern háztartásokban.

A monstrum szemléltetése csöpnyi mobilommal

A monstrum szemléltetése csöpnyi mobilommal


Ezt a gondolatmenetet már tesztalanyunk hardveres specifikációját végiglapozva is jó nagy piros keresztekkel húznánk át a fejünkben. Persze nem maradhat el a legfontosabb hardverek pontos felsorolása sem, hiszen ezek meghatározó pontjai a gépvásárlásnak. Tesztalanyunkban egy harmadik generációs Intel Core i7-3630QM (2.4GHz, Turbo 3.4GHz) processzor teljesített szolgálatot, de hivatalosan lehet kapni Intel Core i5-3230M (2.6GHz Turbo 3.2GHz) processzorral szerelt modellt is. Említettem, hogy a harmadik generáció tagjával van dolgunk, ám nem kell aggódni, tökéletesen elegendő teljesítményre képes ez a modell is. A processzor mellett talán a másik legfontosabb szempont egy gamer gép esetében a grafikus gyorsító. Az MSI mérnökei nagyon jó döntést hoztak ebben a témában is, ugyanis egy 2GB GDDR5 memóriával felszerelt AMD Radeon HD 8970M grafikus kártya duruzsol a masinában, mely ugyan rendelkezik azzal a bizonyos M-jelzővel (főként laptopoknál találkozni ilyen modellekkel), ám ennek ellenére egy izmosabb darabnak számít, mely ha nem is egyenértékű a hasonló asztali számozással, az egy-két kategóriával lejjebb lévő asztali kártyák teljesítményét simán hozza, ez pedig elegendő erőt jelent a Full HD felbontás teljes kiélvezéséhez.

A memória kérdése is igen fontos a számítógépek esetében, az asztali gépeknél még viszonylag egyszerű dolgunk van ezt a témát illetően, ám egy ilyen All-in-One gépet már sokak számára nehezebb feladatnak tűnhet frissíteni, ezért fontos az alap memória mérete. Az MSI AG2712A-ban 4 foglalt várja DDR3 SO-DIMM moduljainkat, melyekbe összesen 16GB kerülhet. Hozzá kell tennem, hogy azért nem olyan nehéz feladat bővíteni ezt a masinát, bár erre nekem szükségem sem lett volna, hiszen 16GB memóriával kaptam kézhez a terméket. Manapság a tárhely is nagyon fontos szempont, ebben a masinában pedig papír szerint egy darab 1 vagy 2TB-os merevlemezzel és maximum két darab 128/256GB-os SSD-vel találkozhatunk. Ezt mindenki saját igényei szerint összeválogathatja, a nálam járt modellben két SSD volt csupán, melyek gyorsan tették a dolgukat. Sőt a gyors talán nem is a legjobb szó az ilyen téren tapasztalt élményeimre leírására, így hozzátennék néhány számot. Az oldalsó bekapcsológomb megnyomása után 30 másodperccel már Steam rendszerbe és Team Speak szerverre felcsatlakozva készen álltam a játékra. Ez számomra az egyik legjobb tulajdonsága volt a gépnek, tényleg sokban könnyítette meg a mindennapjaim.

Borús az idő, de nem a tulajdonosoknak

Borús az idő, de nem a tulajdonosoknak


Most jöjjenek az egyéb hardveres összetevők, melyek között jó pár különleges funkció kapott helyet. A Bluetooth és WiFi modulok megléte természetesnek vehető, az alapmodell pedig DVD-mutlival is fel van szerelve, ám ezt kérésünkre Blu-ray íróra is cserélik. Említést érdemelnek még az 5-csatornás, 2 x 5W teljesítményű, THX TruStudio Pro hangzással felvértezett hangszórók, a 3 az 1-ben (SD, MMC, MS) kártyaolvasó és az USB 3.0 portok is. A portok közül az egyik el van látva a sokak által igen hasznosnak tartott Super Charger funkcióval, így asztalunkon az este folyamán is számos készüléket tölthetünk fel a gépünk által. Kapunk még 2 megapixeles webkamerát is beépítve a felső keretbe, mely rendkívül praktikus, valamint egy igazán különleges funkció is elérhetővé válhat azok számára, akik hajlandóak megemelni az alapárat. Ez nem lenne más, mint a TV-tuner, melyhez dedikált szoftverek és távirányító is jár. Természetesen nem bírtam ki, hogy be ne hangoljam az ingyenes digitális adókat, melyek között a mellékelt távirányítóval könnyen válthattam, ráadásul nemcsak erre használhatjuk a kis eszközt, hanem a start gombot is megtaláljuk rajta, valamint számos egyéb más funkciót is gyorsan elérhetünk vele.

A televíziózáshoz kapcsolódik a képernyő mérete is. Ez a gép igencsak monumentális csomagolásban érkezett meg hozzám és higyétek el, pont annyi védőréteg volt körülötte, amennyi kellőképpen megvédi az eszközt, a többi helyet maga a masina foglalta el. 27 hüvelykes képernyővel van dolgunk, melyen tévézni is kényelmesen lehet. Ez egy LED-es háttérvilágítással ellátott LCD panel, mely természetesen Full HD felbontású, valamint fel van szerelve a villódzás enyhítését segítő MSI Anti-Flicker, valamint a szemkímélő MSI Blue Light Control technológiákkal. A képminőségre nem lehet panaszunk, a 27 hüvelyk pedig mindenre elég, sőt néha picit közel lehet szemünkhöz ez a nagy monstrum. A képernyőnél egy dolgot még meg kell jegyeznem, ez pedig nem lenne más, mint a gyártó által ígért tükröződést csökkentő megoldás hatékonysága. Lehetséges, hogy én helyeztem el rossz helyen a gépet, meg pont a legrosszabb fényviszonyok között használtam, ám számomra mégis néha idegesítő volt az, hogy magamat látom vissza a képernyőben.

Minden szemszögből nagyon pofás

Minden szemszögből nagyon pofás


Van ám egy különlegessége is ennek a kijelzőnek, mely az élmények új tárházát kínálja a tulajdonosok számára. Ez nem lenne más, mint a 10-pontos érintőképernyő, amihez jól dukál a gépen található Windows 8.1 A Metro felületen remekül tudunk navigálni ujjainkkal, sőt szinte az összes helyen kényelmesen tudunk lépkedni, hiszen a képernyő méretének hála, minden menüpont elég nagy méretekkel bír. Kapunk képernyő-billentyűzetet is, mely szintén hasznos volt számomra, hiszen sokszor nem akartam előhúzni a klaviatúrát néhány szó miatt. Ez egy igazán különleges funkciója a gépnek, mely nagyon sok esetben könnyíti majd meg a felhasználók dolgát. Ide kapcsolódva említeném meg a legfontosabb csatlakozásokat, melyek felsorolását a HDMI bemenettel kezdenénk. Ennek köszönhetően más eszközről érkező tartalmakat is megjeleníthetünk a gépen, ezzel is növelve a funkcióit. Másrészről kapunk még HDMI és VGA kimeneteket is. Természetesen ezeket mellett a hálózatnak és a mikrofon-fülhallgató párosnak is akad hely bőven a gépen.

A külsőről még nem igazán esett szó, ezt a részt pedig azért hagytam a vége felé, hogy a hardveres témát kellő odafigyeléssel is el lehessen olvasni és a sztereotípiák még ennyi esélyt se kapjanak a felbukkanásra. Mivel All-in-One gépről van szó, ezért leegyszerűsítve egy monitort látunk magunk előtt, mely elfogadható méretű kávával rendelkezik, ráadásul az alsó részen átlátszó kialakítást kapott, mely igazán moderné teszi az eszközt. A hátsó kitámasztó is ilyen kialakítással bír és ott is jól mutat a dolog. A további színek terén a fekete és a piros dominál, hiszen ezek az MSI Gaming színei, így ezen nem is nagyon kell meglepődni. Külső terén megemlítendő még a hátsó sárkány motívum, mely szintén arra utal, hogy tesztalanyunk melyik család tagja. Súlyra 16 és fél kilogramm körül van a masina, ami nem egy pehelysúly. A külsőhöz tartozik a tápegység is, mely nem beépített formában van jelen, hanem a laptokokéhoz hasonló megoldást választottak a mérnökök, annyi módosítással, hogy ennek muszáj bedugva lennie, különben nincs áram a gépben.

Majdnem 17Kg-ot tart a támasztó

Majdnem 17Kg-ot tart a támasztó


Igazából mindent körüljártunk, de én úgy érzem, hogy a teljes kép átadásához néhány sor élménybeszámoló is szükségeltetik, mert papíron mind szép és jó, ám az ilyen gépek már sokkal többet hordoznak magukban, mint csupán minőségi hardvereket. Mikor megkaptam a gépet nagyon izgatott voltam, hiszen igen keveseknek adatik meg, hogy egy ilyen gépet tudjanak magukénak. Az MSI AG2712A jóval több, mint egy All-in-One gép és jóval több, mint egy szimpla gamer gép. Persze néhány extrát kihagyva tulajdonképpen a kettő ötvözetének mondható tesztalanyunk, ám mégis az élmények terén ennél többet hordoz magában.

Ez a masina mindent magában hordoz, amit manapság egy gamer és multimédiakedvelő felhasználó csak kívánhat. A hardver minden játékot gond nélkül hajt meg Full HD felbontásban is, a kialakítás nagyon szép és praktikus, az érintőképernyő pedig valóban hasznos. Az SSD-k nagyon jól működnek, egyszerűen élmény használni az egészet. A termék 460 ezer Ft körül kezdődik a hazai piacon, tesztalanyunk már ennél magasabb kategóriát képvisel, de fél millió forint körül már egy igazi élménydús kalandot kezdhetünk meg. A garanciát még fontos megemlíteni, általánosságban két év vonatkozik rá, mely lehetne több is.
 

Új kategóriába vezetett be az MSI AG2712A, ami rendkívüli élményekkel gazdagíthatja a tulajdonosokat.

hivatalos blogjukban, mi pedig egy hasonló koncepció alapján készített, ám oldalunk fő profiljához jóval közelebb álló modellt kaptunk tőlük kölcsön, hogy néhány nap ismerkedés után beszámoljunk nektek élményeinkről. Hogy egészen pontos legyek, én voltam az a szerencsés, aki tesztünk alanyát nyüstölhette, így az én véleményemet és élménybeszámolómat olvashatjátok majd a következő néhány sorban. '>
hivatalos blogjukban, mi pedig egy hasonló koncepció alapján készített, ám oldalunk fő profiljához jóval közelebb álló modellt kaptunk tőlük kölcsön, hogy néhány nap ismerkedés után beszámoljunk nektek élményeinkről. Hogy egészen pontos legyek, én voltam az a szerencsés, aki tesztünk alanyát nyüstölhette, így az én véleményemet és élménybeszámolómat olvashatjátok majd a következő néhány sorban. '>
15 hozzászólás

Defendor

10 éve, 9 hónapja és 24 napja

Nekem nem jön be a külseje, de a belseje az viszont nagyon durva

válasz erre

Lordgun

10 éve, 9 hónapja és 25 napja

én örülnék ha lenne egy ilyenem mosolygó smiley

válasz erre

zolika1994

10 éve, 10 hónapja és 23 napja

Így a Win 8.1 is nagyobb értelmet kap valóban, szívesen használnám röhögő smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 4 napja

A szívem! meglepett smiley Kell. Ha hitelre is de kell! mosolygó smiley

válasz erre

atari

10 éve, 11 hónapja és 14 napja

Félmilláért már beszéljen hozzám, de amúgy komoly kis cucc mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 14 napja

petike737 írta:
A képernyőbillentyűzet? Teljesen jól használható, elég nagy és a monitor közepén bukkan fel.
Jah nincs hozzá csomagolva?meglepett smiley Én azt hittem.

válasz erre

petike737

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

A képernyőbillentyűzet? Teljesen jól használható, elég nagy és a monitor közepén bukkan fel.

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 16 napja

Uhhh de durván nagy!meglepett smiley

Billentyűzet milyen amúgy? Könnyen nyomkodható? Kattogós? Térközös?

válasz erre

kpal

10 éve, 11 hónapja és 16 napja

Kifejezetten tetszik , bár az ára már kérdéses , de ettől függetlenül talán jobb választás mint egy gamer noti. Szuper a nagy képernyő, és oldalról majdnem azt mondtam hogy tablet. mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 16 napja

Na ezen már van értelme a Win8-nak! Nagyon tetszik!

válasz erre

sceneboy

10 éve, 11 hónapja és 16 napja

Csinos darab. Gépvásárlás előtt állok, szemezek egy ilyennel (is), de lehet hogy nincs szükségem ekkora teljesítményre. MMO-zok.

Mennyi ideig gép egy ilyen gép szerintetek? Lehet benne cserélni hardvereket?

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 16 napja

"jóval több, mint egy szimpla gamer gép"

Sokkal sokkal több. Igaz, kiállításon volt hozzá szerencsém csak eddig, de ott lenyűgözött. Gyönyörű az egész és olyan minőséget sugároz, hogy attól elolvadok.mosolygó smiley

Álomgép, ha felére lemenne az ára, már díszítené is a szobámat!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profilja