Menő geek számítógép asztal készítése házilag

2016. április 06.
86.2821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
strogg profilja, adatai
strogg
Biztosan sokan elgondolkodtatok már, hogy milyen jó lenne egy olyan asztal, mint amit a filmekben láthatunk, esetleg vezérli az Enterprise csillaghajót! Nos én is elgondolkodtam ezen, méghozzá jó régen, de most gurult el a gyógyszerem annyira, hogy a vezérhangya megfertőzhetett. Ezért készítettem magamnak egy igazi Geek számítógép asztalt, be is mutatom hogyan.
Advertisement


Amikor páromnak elmondtam mi a tervem, nézett rám, tisztán láttam a szemében, hogy elgondolkodik, hogy a fenébe mehetett hozzá egy ilyen kreténhez? Tudta mivel jár ez, szoktam barkácsolni. Órákra eltűnök, kupi, zaj, por, kosz, sok napos borosta. Amikor pedig kismillió szerszám, csavar, alkatrész, mindenféle fa és fém hulladék borított el, nem hitte volna hogy ez lesz belőle. No de ő nem is kocka, hogy látná át? Lássunk is neki!

Figyelem, súlyosan fertőző a cikk! Tudom hogy te is meg akarod majd csinálni, ezért figyelmesen olvasd, oltári sok dologba bele lehet futni, és én bele is futottam, ezért írom le, hogy ti már ne szívjatok akkorát.


Mi kell hozzá?

Kész a "falazás" és a könyöklő sín.

Kész a "falazás" és a könyöklő sín.


Először is az ötlet, és egy terv. A kihívás elég combos, a kitartást, kreativitást, türelmet, stb... talán nem is kell mondani. Találd ki, hogy mit tudjon az asztal? Hord egy halomba az otthoni számtech cuccaidat, csinálj három kupacot. Ezt állandóan használom, ezt ritkán de egy hónapban egyszer, és egy "jééé ilyenem is van?".

Rajzold le egy papírra, hogy mégis mit szeretnél, mi legyen az asztallap alá rejtve és mi legyen mindig kéznél. Az én listám nem túl hosszú: CDRW, külső merevlemez, kártya olvasó, mindenféle töltő, legyen kéznél a tablet, telefon, stb... Lehetőleg valami frankó olvasó lámpa, ne legyen kábel dzsungel, de minden elérhető legyen, nézzen ki eszement jól, és persze a kötelező filmes elem: az asztallapba épített alsó kékes világítás. Amint megvan a terv, rajzold le, hogy mi hová menjen.

Kell továbbá hozzá még fizika. Látnod kell, mi hol kapja a terhelést, mennyi hőre számítasz a kánikulában, és hasonló nyalánkságok... Ilyen például hogy húzó erő esetén (printer polcom) nem elég a sima fa csavar, felülről menj le nagyobb, alátétes anyás csavarral, és húzd meg rendesen. Semmi szükséged rá, hogy évek alatt a húzó erő szépen kiszakítsa a fa csavart nem?


További alapszabályok

Egy fiók kilincs jó lesz kábel vezetésre!

Egy fiók kilincs jó lesz kábel vezetésre!


Ha minden meg is van kéznél, akkor sem olcsó. 399 forint ilyen csavarok, 499 olyan csavarok, szegélyvédő 1500 Ft/db, asztalláb 1800-3800 Ft/db, USB-s lámpa 2500 Ft/db (és én kettőt használtam), és sorolhatnám még... Anyagár szintén sok kicsi sokra megy elven működik. Mivel nekem elég sok anyagom volt itthon, illetve tényleg csak minimális dologokat kellett vennem, és a LED sor sem olcsó játék, így megállt 50 ezer Ft alatt.

Ha arra számítasz, hogy ez könnyű menet lesz, hát nem! Nekem egy 3 napos hétvége ment el rá roham tempóban, úgy hogy tudtam mit hová és miért, és így is 3 nap megfeszített munka volt. És a 4. nap kompletten cserélnem kellett a lábazatot. Persze ha te több időt szánsz rá...

A kreativitásodat vedd elő! Bemész a barkács áruházba, és pont olyan csavart sehol nem találsz ami éppen kéne. Mindig belefutsz majd abba, hogy éppen mi nincsen, és fejben tervezni sokkal egyszerűbb volt, mint az elérhető alapanyagok láttán. Folyamatos probléma megoldás és nem egyszer újratervezés lesz. Persze fejben.


USB world

Én nem bontottam meg a kábeleket, de egy csoki azért bekerül hátha később mégis.

Én nem bontottam meg a kábeleket, de egy csoki azért bekerül hátha később mégis.


Nos erre a célra a lehető legjobb választás az usb és annak mindenféle variációja. Minden USB töltős a nagy laptopon kívül, ezért én ebbe az irányba indultam. Két USB lámpa (lehetőleg egyforma), hátul konnektor-sor a töltőknek, USB HUB-ok elrejtve, és arra dugdosva minden amit be akarok építeni. Ami ökölszabály USB HUB tekintetében: Mindenképpen legyen mindegyiknek külön betápja, mert ha nagy fogyasztású eszközöket dugdosol rá szépen sorban megeszi a HUB-ot és nem fog működni. Márpedig ha beépítetted nem tudod egy mozdulattal lehuzogatni a cuccokat. Ezért legyen betáp. Másik, hogy célszerű USB3-mal indulni, a sávszélesség miatt.

Ha egy HUB-ra kerül az USB-s TV DVB-t, és egy HDD akkor oda nagyon kell a combos sávszélesség. USB2 esetén ésszel oszd el a 2 vagy 3 HUB között. Egy nagy fogyasztású mellé egy kicsi, ne durvulj! És okos ötlet ha van rajta világító LED is, így átlátszik a működés közben az asztallapon és tudni fogod, hogy mi megy éppen.

Ha akarod, akkor tartsd meg az eredeti kábelt, vagy vágj és forrassz, bár szerintem a csoki is remek megoldás. Tarcsiba ragasztottam is egyet bele hátha kell majd egyszer mégis...


Alapanyagok

Hátulról is működik minden, és innen is ronda. :D

Hátulról is működik minden, és innen is ronda. :D


Asztallapot venni annyira nem is egyszerű. Az előző asztalom 110x70-es volt, bejött ez a méret. De mindenhol csak 120x40-est láttam, 30 centi pedig nem kicsi. Végül a pincében egy régi asztal lapjára építkeztem. A falazata 4cm széles és 1,5cm vastag fenyő lécek, kivágva a HDD, kártya olvasó, és DVDRW alapja, hátul a kábel belépő, oldalaknál pedig az audio out, és extended DVB-T antenna kábel helye. Rögzítése fa ragasztó, szorító, és alulról felfelé csavarozás.

Betáp: Nagyon okos dolog ha minél több aljzatos, de minden aljzat külön kapcsolható! Főleg utóbbi nagyon jól fog jönni, olyannyira, hogy mivel nem találtam csavarozhatós / kapcsolós kivitelt, inkább gyorskötözővel rögzítettem hátul, de a kapcsolókhoz ragaszkodtam. Te is tedd ezt, minden eszközöd külön kapcsolható lesz.

Bölcs, ha a LED sort hagyod külön áramkörön teljesen függetlenül. Egyrészt bármikor beledughatod hátul a kapcsoló tábládba, ha az elfogyna másik elosztóba a földön, de maradjon külön kapcsolható - nem mindig akarod bámulni azt a kék alsó fényt hidd el!

Az asztal lapja tejszerűen áttetsző műanyag PVC, ami volt a pinyóban, neked ennek a beszerzése nem lesz egyszerű. Könnyen munkálható, remek anyag, de rugalmas. Alapból készülj arra, hogy alá kell támasztani középen több ponton, különben ha ráteszed a laptopodat behajlik. Erre a célra én műanyag vitaminos tablettás dobozokat, és régi fehér negatív filmet tároló kapszulákat használtam.

A lecsavarozás után fedjük le a csavarokat valamivel mert szétkarcolná amit ráteszel.

A lecsavarozás után fedjük le a csavarokat valamivel mert szétkarcolná amit ráteszel.


Asztal láb: NE vegyél barkácsáruházas asztallábakat! Azt vettem, megszívtam, instabil tőle az asztal, gépeléskor mozog az egész szerkezet, ezek semmire sem jók csak arra, hogy megcsapkodd vele azt aki kitalálta! Bútorlap függőlegesen, kereszt merevítéssel! Az stabil lesz! Ezért van az, hogy az utolsó képeken totál más a lábazat mint előtte! Ez a megoldás nem túl elegáns és szép, de tényleg jó és nagyon stabil.

Fogantyúk, USB hosszabbító kábelek, adott esetben csoki, forrasztó páka vagy ahogy meg akarod oldani. Én leszorítottam a kábeleket, és ragasztó pisztollyal is fixáltam őket, de nem bontottam meg egyiket sem. Könnyebb lesz átszerelni később, esetleg cserélni, és újra hasznosítani ha átrendezed belül mégis.

Címke nyomtatáshoz öntapadós papír. Erre fogod kinyomtatni, és felragasztani a kapcsoló tábládra, hogy melyik eszközhöz tartozik. Ugyanis pár nap, elfelejted és ide oda fogod kapcsolgatni az eszközöket.

Lépcső szegélyvédő alumínium, ezzel fogod lefogatni az asztallapot, és jól is néz ki. DE! A user felőli oldalra vegyél gumis öntapadós szegélyt is, vagy bármit, mert az alu szét fogja nyomni a kezedet ahogy támasztod rajta gépezéskor (tapasztalat)!

Design-os egérpad! Az optikai egér kicsit pontatlan a félig áttetsző műanyagon ;)

Lássunk neki!

Printer polc, és látható a memória kártya tartó is. Borotva penge tartó erre is jó!

Printer polc, és látható a memória kártya tartó is. Borotva penge tartó erre is jó!


Az asztallap kötelező, ez lesz az alap amire építkezel. Ha megvan körbe a "fala", akkor jön a festés. Lehet ecsettel bohóckodni és 24 órákat malmozni míg megszárad, vagy veszel 3 flakon fekete (vagy kívánt színű) spray-t és valahol szabad ég alatt lefújod, fél óra múlva megint, amíg jó nem lesz. Én a feketét használtam, mert "ápol és eltakar" nem látszik, hogy rohadtul semmi kedvem nem volt simára csiszolni az anyagot alatta.

Ha ez megvan, alul kezdjük a szerelést, a kábel kötegelő fogantyúk, kivágások, esetleg alsó ventillátornak a lyuk, kábel belépő lyukak. Ezt jól gondold át. Például a laptopok tápkábelei a végükön elég nagy hengeres bumszlival rendelkeznek, oda minimálisan egy 20mm-es lyuk kell neked ha be is akarod húzni. Ezt én alul ejtettem meg, hátul egy vékony sávban kivágtam a hátsó falat olyan 1,5cm szélesen és 20cm hosszan, itt lépnek be az usb-k, a töltő kábelek, az ethernet, a hdmi és minden más - ami értelmes szélességű.

Célszerű egyébként rögtön alá egy kábel csatornát rakni, illetve megint alá egy kis fix polcot, ahová a bivaly nagy kocka töltők szépen elfekszenek. Persze lóbálhatod is alul a kábelénél fogva, de a szál szakadás nem vicces dolog. Elölről én könyöklőt építettem be, ez sínen kihúzható. Ha fiók biztosítós (hogy ne csússzon vissza a fiók) sínt használsz, a kettőből az egyiket írtsd ki. A betoláskor elég lesz csak egy pöcköt lenyomni, nem kettőt kell. Szerintem ilyen könyöklőt te is akarj, roppant hasznos okosság, plusz elfér rajta a kávéd is - ugyanis a fehér műanyag csúnya kávéfoltosan. Ezt felülről csavarozzuk.

Én belül nem festettem ki fehérre, te jó ha megteszed, egyenletesebben oszlik el tőle a LED fénye. Ha pedig a LED, vagy bármilyen tápegységet is belülre raksz, akkor kötelező a ventillátor alulra. A nyári kánikulában tönkre fog menni a zárt térben! Épp ezért én kívülre raktam mindent, alulról fúrtam fel a LED tápegységét. Ha hosszában külön lécekre fekteted a led szalagot, akkor a lécek alatt tudod vinni a kábeleket, így nem fordul elő, hogy a LED-et kitakarja egy kábel.

Az a plexi lemez az égvilágon semmilyen funkcióval nem bír, hacsak nem egyenesen tartja a tabletet.

Az a plexi lemez az égvilágon semmilyen funkcióval nem bír, hacsak nem egyenesen tartja a tabletet.


Miután mindent beleraktunk, rögzítettünk, bekábeleztünk, mindent kivezettünk, érdemes egy tesztet csinálni. Áram alá rakni és végig zongorázni, hogy minden működik-e, ami pedig fontosabb hogy minden a kívánt kombinációban. Ha nem, nyilván javíts, ha igen folytathatjuk a munkát. Jön az asztallap.

Most hálálja meg magát, ha PVC szerű puha anyaggal dolgozol, mert könnyű fúrni és fűrészelni. Mérd rá, nézd meg mit hová fogsz kivezetni, és rajzold rá vékony hegyű alkoholos filccel (a mintát lehozza a denaturált szesz nyugi). Fúrj, barkács késsel farigcsálj. Én a tablet sín alá tettem egy T alakú bemarást. A felső rész 40cm hosszú, 1,5cm széles, a függőleges 15cm hosszú és 1,5cm széles.

Alulról vágjunk méretre az "ajtó keféből", és erős ragasztóval segítsünk rá az öntapadós résznek. Ezt azért csináltam, mert a vízszintes rész a "kábel parkoló", az asztalba visszatolt, nem használt kábel itt jobbra balra elhúzható az útból, a függőlegesbe meg belehúzod amit használsz, és az asztal minden pontját eléred vele akárhová teszel eszközt. Mivel anno régen 5 ezer forintos áron láttam teccco-s plazma gömböt (USB-s) és nagyon tetszik, ezért ezt is beépítettem dekorációnak!

Ha megvan a kimart asztallap, tegyük rá, és kezdjük el fixálni a kábeleket és kivezetéseket. Ragasztó pisztoly legyen a coltod! Kezdődik a méricskélés, hogy hol kell alátámasztani ha megnyomod az asztallapot. A megfelelő helyekre tegyünk távtartókat, ha te is vezetsz ki HUB-ot, annak is kell alátámasztás, különben beesik a használatkor. Ha minden megvan, akkor az élvédő jön.

Javaslom a kapható fűrész vezető kis tömbök használatát és egy jó fémfűrészt. 20 perc alatt felrakható és lecsavarozható az egész.


További tippek

Oldalról nézve. Figyeljük meg hátul a kábel csatorna alatti kis polcot a laptop töltőnek!

Oldalról nézve. Figyeljük meg hátul a kábel csatorna alatti kis polcot a laptop töltőnek!


Ajtó alsó részére ragasztható kefe. Ez egy sima metszőollóval remekül vágható és jó kábel vezető, illetve ápol és eltakar.
A kábel csatorna remek tablet és mobil állvány, sín szerűen belerakhatod a mobil eszközeidet.
Ha külső usb hub-ot is bekötsz mint én, ügyelj hogy legyen kapcsolható, és világítson is. Mindig tudd, mikor mi megy. Amúgy 900 forintos tétel "kicioccó" gyártóktól. Mellesleg eszement menőn néz ki!
A 700-1500 forintos bútor fogantyúk remek kábel vezetők, kötegelők, vagy csak ráakasztható a fülesed.
Már az elején gondolkozz fiókos megoldásban. Ha nem akarsz szívni a fiókos szekrény készítésével, fordulj a megfelelő
áruházakhoz, én is ezt fogom tenni. Olcsók, jók, és úgy is kismiillió bizbasz kábeleknek... Kelleni fog!
Használsz lehúzós borotvát, amihez veszed tömegével a cserélhető fejeket? A fejeket tartalmazó átlátszó műanyag doboza kiváló
memória kártya és pendrive tartó!
A LED szalagból a legerősebbet vedd, és legalább 3 métert, de az 5 métertől sem sértődik meg senki.
Kétszer mérj egyszer vágj / fúrj! Ez nagyon fontos!
Minden csavar helyét fúrd előre. Szomszédok imádni fognak, de sokkal egyszerűbb. Persze okos dolog tolómérővel megnézni milyen vastag a csavar, és alatta pár tizeddel kisebb fúrószárat használni.
Használd a fantáziád. Az, hogy mi kerül bele / rá / köré / alá / fölé az tényleg csak rajtad múlik. Példának okáért az én listám, hogy mit tud az asztal: belépített DVDRW, TV stick, Wifi, Slim HDD, kihúzható könyöklő, külön kapcsolható olvasó fény, asztali kék fény, memóraikártya olvasó, tablet és mobil sín, töltő korbács hozzájuk, kivezetett USB hub, printer polc, oldalra kivezetett audió, memóriakártya tartó, és persze az aljzatonkénti kapcsolható betáp.


És amit még így hirtelen belezúzhatnék

vezeték nélküli füles
mozgásérzékelős betáp (odaülsz és elindul az asztal. Amúgy 2500 a teccoban egy infrás mozgásérzékelő.
beépített Co mérő, időjárás állomás, rádió, hangrendszer saját hangszórókkal, besüllyesztett vezérlő tablet.

Szóval tényleg a határ a csillagos ég :)

A kész hangulat kép, természetesen a Game Channel oldalával! :)

A kész hangulat kép, természetesen a Game Channel oldalával! :)


Én nem raktam bele audio rendszert, mert feleslegesnek tartom. A laptopban van egy JBL hangrendszer, ami remekül szól, és a fülesem sem az 1000 forintos eresztés, ha csak én akarok zenét hallgatni, akkor az bőven jó. Ráadásul konzervatív vagyok, van vezeték nélküli fülesem az éjszakai tévézéshez, de alapból a vezetékest szeretem. Mellesleg kivezettem az audiot egy jack hosszabbító beépítésével bármikor rádughatok egy vezeték nélküli fülest is!

Figyelem! A kész cucc súlyosan mod függőséget okoz! Állandóan azon fogsz agyalni, mit hogyan rakj még bele / rá! Mondjuk ezen ne aggódj, ha jó az alapod, gyerekjáték fejleszteni és "okosítani."


A cikkben nem minden kép található meg, a teljes képgaléria itt érhető el:

Dancsok Strogg Zoltán nagyjából öt évente ír egy cikket a Game Channel-re, de akkor mindig valami őrültséget. Most há...

Közzétette: Game Channel2016. április 6.


Ha minden megvan amit akartál, dőlj hátra, kapcsold be és ess hanyatt, hogy milyen eszement baró cucc ez!

Én is azt tettem, és teszem is állandóan akárhányszor ránézek. Végül - mivel nem volt fehér egerem - vettem egyet. Mert a kocka mivel avatja fel az új asztalát? Hát hozzá vág egy optikai egeret!

Jó szerelést kockák!

Ha az is érdekel, hogyan lehet pizzasütőből wifi antennát építeni, akkor klikk ide!
24 hozzászólás

strogg

8 éve, 7 hónapja és 13 napja

amúgy OBI bútor bizbasz polcokon vannak ilyen kis korongocskák mosolygó smiley

válasz erre

strogg

8 éve, 7 hónapja és 13 napja

Szia. Köszi mosolygó smiley

A sin egy fix szélességű kábel csatorna, 50 centin levágva. Felültől mentem le csavarral, ahol perforáció volt gyárilag azt használtam, és kis anyás csavart használtam, amit meghúztam rendesen, de azért nem tiszta izomból. A csavarok tetejére kis ragasztóval gyárilag ellátott filc korongokat tettem, nem csak eltakarja a csavart, hanem nem karcolja össze az eszközt ha beállítod.
A szélessége olyan 2cm körüli, eleve úgy vettem, hogy tolómérővel lemértem az összes létező mobilt és tabletet meg hulladék alkatrész roncsot itthon, és mindegyik 1cm körüli, így bőőőőőőven elég a cc: 2 centis nyílású kábel csatorna. Ha ennél vastagabbat találsz és bele akarod rakni rakd mellé fektetve, de az ilyen ritka madár lehet mosolygó smiley

válasz erre

Santonio

8 éve, 7 hónapja és 13 napja

Eszméletlen mennyire látványos lett a végeredmény! mosolygó smiley A sínbe tettél belülre valami filcet vagy ilyesmit hogy a beletett eszközök ne sérüljenek? Lehet írtad és átsiklottam fölötte, de ez érdekel, hogy oldottad meg.

Illetve maga a sín szélessége állítható? Ha mondjuk vastagabb cuccot teszel bele akár. Vagy ezt fixen rögzítetted?

válasz erre

rDAVE

8 éve, 7 hónapja és 14 napja

strogg írta:
Köszi, egy heggesztőnek viszont örülnék, mármint a szettnek, tudnám használni röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley
Az nincs. Már a tanulása közben megutáltam, szóval eszembe se jutott venni. röhögő smiley

válasz erre

strogg

8 éve, 7 hónapja és 14 napja

Célszerű pedig. Itt egy körön van a két USB-s lámpa, és a plazma gömb, és másikon a kék alsó világítás. Így jobban tudom hangolni őket. Mert sokszor elég csak az egyik estefelé. Jó ha nem az van, hogy egy kapcsoló fel, és minden örjöng mint egy karácsonyfa, jó ha meg tudod szabni, hogy most melyik kell/elég mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

8 éve, 7 hónapja és 15 napja

Az a világítás de rohadt durva lett! mosolygó smiley A mindenhez külön kapcsoló jó ötlet, bár nem tudom én mikor kapcsoltam ki egyáltalán valamit is utoljára...

válasz erre

strogg

8 éve, 7 hónapja és 16 napja

Köszi, egy heggesztőnek viszont örülnék, mármint a szettnek, tudnám használni röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 7 hónapja és 16 napja

strogg írta:
Köszi. De azért messze vagyok az asztalostól röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley Inkább fantázia, kreativitás, logika, kis műszaki érzék az egész. Nem nehéz összedugdosni az usb-t, meg 2+2 kábelt bekötni a ledhez mosolygó smiley
A "teljesítmény" az egészben kitalálni, maga az ötlet, és az, hogy hétköznapi cuccokból nagyon menő cuccost lehet építeni. Ha elég vastagon költök rá a szívás 2/3-át megspórolom. (pl: lábazat probléma nem lett volna ha veszek egy ikea-s asztalt és arra építem fel, ott alapból működik a lábazat)
Adok róla papírt jó pénzért, csak firkantsd le róla a nevem. röhögő smiley Ha hegesztenél arról is kaphatsz. röhögő smiley

válasz erre

Marduk

8 éve, 7 hónapja és 16 napja

strogg írta:
Köszi. De azért messze vagyok az asztalostól röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley Inkább fantázia, kreativitás, logika, kis műszaki érzék az egész. Nem nehéz összedugdosni az usb-t, meg 2+2 kábelt bekötni a ledhez mosolygó smiley
A "teljesítmény" az egészben kitalálni, maga az ötlet, és az, hogy hétköznapi cuccokból nagyon menő cuccost lehet építeni. Ha elég vastagon költök rá a szívás 2/3-át megspórolom. (pl: lábazat probléma nem lett volna ha veszek egy ikea-s asztalt és arra építem fel, ott alapból működik a lábazat)
Ne szerénykedj. röhögő smiley Nagyon tudsz és azt is nagyon profin! mosolygó smiley

válasz erre

strogg

8 éve, 7 hónapja és 16 napja

Köszi. De azért messze vagyok az asztalostól röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley Inkább fantázia, kreativitás, logika, kis műszaki érzék az egész. Nem nehéz összedugdosni az usb-t, meg 2+2 kábelt bekötni a ledhez mosolygó smiley
A "teljesítmény" az egészben kitalálni, maga az ötlet, és az, hogy hétköznapi cuccokból nagyon menő cuccost lehet építeni. Ha elég vastagon költök rá a szívás 2/3-át megspórolom. (pl: lábazat probléma nem lett volna ha veszek egy ikea-s asztalt és arra építem fel, ott alapból működik a lábazat)

válasz erre

wegh

8 éve, 7 hónapja és 17 napja

Ez valami überbrutálkirály cucc meglepett smiley Irigyellek, hogy ilyeneket össze tudsz rakni, nekem elég kihívást nyújtanak a lapraszerelt szekrények is néha röhögő smiley

válasz erre

strogg

8 éve, 7 hónapja és 18 napja

Gólem írta:
Hiánypótló alkotás, komolyan mondom! Ha csak az olcsóbb sima egyszínű asztalokat nézzük, akkor is 15 ezrek ugrálnak kb, a normálisabb asztalok már a 60-70 ezreket karcolják. És abban még nincs világítás, és nincs is személyre szabva! Köszönjük a cikket!
Köszönöm szépen mosolygó smiley Ha belegondoltok egyszerűbb összerakni mint amilyennek elsőre tűnik.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Egy ház kitakarítása során véletlen megtalálták a világ első asztali PC-jeit

Egy ház kitakarítása során véletlen megtalálták a világ első asztali PC-jeit

Negyven éves számítógépes klub alakult újra, 8 bites számítógépekkel!

Negyven éves számítógépes klub alakult újra, 8 bites számítógépekkel!

A PC-játékok mindössze harmada kel el teljes áron

A PC-játékok mindössze harmada kel el teljes áron

ezt mondjátok

fighterlaci profilja

fighterlaci

9 órája és 35 perce

ezt mondjátok

5

Raiden OffTopic

2.203 hozzászólás
legutóbbi hozzászólások
 

Mivel játszol PC-n?
463087 5

marco profiljaManiac profiljaM.O.R.P.H. profilja