Lumia 950 XL, 950 és 550 - zászlóshajók és a belépőszint tesztje

2016. március 06.
82.7551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Soha olyan hosszú ideig nem pihent még félkészen cikk a Game Channel asztalain, mint jelen tesztalany-triónk, a Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL és Lumia 550 összevont tesztjének esetében - köszönhetően annak, hogy nem akartuk annyira lehúzni a készülékeket, mint amennyire az ócska szoftver miatt hetekkel előbb tettük volna. A zászlóshajónak kikiáltott csúcstelefonokat és középkategóriás bajtársukról írt tesztünket azonban nem tudjuk tovább védelmezőn rejtegetni, szemlátomást nem javul a helyzet. Következzék hát Lumia 950, Lumia 950 XL és Lumia 550 bemutatónk.


Elöljáróban szeretném tisztázni, hogy a Lumia 950 XL és Lumia 550 esetében is a szokásosnál hosszabb (közel egy hónap) tesztidőszak, a Lumia 950 esetében pedig három havi tapasztalat képezi a cikkben foglaltak alapjait, tehát egyáltalán nem a rövid tesztelés az oka a végeredménynek. A Lumia 950 esetében ráadásul még tesztpéldány sem kellett, lévén jómagam előrendeltem a készüléket, és a megjelenés napján, december 1-jén kézbe is kaptam azt, egy dokkolóval egyetemben. Egy Galaxy S6-ot akartam vele váltani, ami aztán rövid távon kudarcba fulladt.

Amikor tavaly októberben bemutatkozott a három új Lumia telefon a Microsoft rendezvényén, azonnal birtoklási vágyam támadt a Lumia 950-re és ez még akkor sem apadt amikor kézbe is vehettem azt a magyar sajtóeseményen, pedig akkor már látszott hogy valami még nem kerek a történetben: a rendszer. Pedig sokunkban él a vágy hogy valami újat mutassanak fel a mobilkészülékek, az Android / iOS mérhetetlenül unalmas páros már, és ezen a felbukkanó, majd elsüllyedő rendszerek jottányit sem tudnak változtatni. A BB10 - egyébként jól megérdemelt - kiesésével a piac két szereplősre szűkült, egész a W10M érkezéséig.


A rendszer: Windows 10 Mobile

Kezdjük a három készülék közös alapjával: ez nem más mint a tavaly év végén megjelent - pontosabban továbbfejlesztett - operációs rendszer, a Windows 10 Mobile, amely mind a Lumia 550, 950 és 950 XL működéséért felel szoftveresen. A zászlóshajók debütálásakor a készülékeken található operációs rendszer ha nem is tökéletesen, de működött. Azóta két frissítés jelent meg, amelyek pontosan annyit rontottak a helyzeten hogy a Windows 10 Mobile jelenleg vállalhatatlan állapotban van.

Szép csapat a Lumia 950 XL, a Lumia 950 és a Lumia 550 triója.

Szép csapat a Lumia 950 XL, a Lumia 950 és a Lumia 550 triója.


A tesztek elhúzódásának egyik oka éppen az volt, hogy a legújabb frissítés múlt héten érkezett a felsőkategóriás Lumia telefonokra, amit feltétlenül meg akartunk várni, hátha javítja a mérhetetlen mennyiségű hibát, amit az előző verzió okozott. Nem így lett, az addig úgy-ahogy működő felület most teljes káoszt mutat, amiből néhány dolgot emelnék ki most (a rendszert egy külön tesztben fogjuk hamarosan még alaposabban kivesézni).

A Windows Mobile különleges nyitófelülete, amely a csempék elnevezéssel ismert a köztudatban folyamatosan frissül (él...), ezáltal mindig a legfrissebb információkat mutatva. Legalábbis elméletben, mert a frissítések óta többek között a Naptár és az Email felület csempéi sem működnek megfelelően, vagy már rég nem aktuális információkat mutatnak, vagy napokig üresen néznek az arcunkba. Az időjárás alkalmazás hasonlóan együgyű, pedig maga az app nagyon szép, és ha éppen működik a csempe, akkor az ott megjelent információk is megfelelő információkat nyújtanak.

A főképernyőt jobbra húzva az alkalmazások listáját találjuk, amely lista múlt hét óta szintén nincs a helyzet magaslatán, az ikonok rendre eltűnnek, üres kockák virítanak a helyükön, de van olyan amelyik el sem indul, a kihalványított app neve alatt a "Folyamatban" felirat látható egy hete, tapicskolásra pedig semmi nem történik.

A beállításokba lépve régi motoros Windows Phone felhasználókat sok meglepetés nem fogja érni, azonban más operációs rendszerről áttérőknek újdonság lehet annak elrendezési módja, amely leginkább az asztali Windows 10 felépítését követi - nem véletlenül, hiszen az alap (elméletben legalábbis) közös. Ez alapvetően nem lenne logikátlan - sőt-, azonban a működése hagy némi kívánnivalót maga után. Sokszor a vissza gomb nem oda visz vissza ahonnan jöttünk (ez főként az Extra menüből kiindulva történik), vagy egy frissítés gombra nyomva élőhalottá változik a telefon, amin csak a kikapcsológomb hathatós nyomogatása segít. Ez utóbbi jelenség a legutolsó builddel érkezett a rendszerbe - nyilván nem szándékosan.

A magyar áruházban három különböző nyelv vár. De egyik sem magyar.

A magyar áruházban három különböző nyelv vár. De egyik sem magyar.


Eredetileg a 10586.29 builddel jelentek meg a telefonok, mostanra a 107-es végűnél járunk és a helyzet egyre rosszabb. Valószínűleg a régebbi Nokiákra való kompatibilitás megoldása miatt rontanak el bizonyos dolgokat a fejlesztők, amiket napestig lehetne sorolni. A gyári appok felülete nagyjából mára összképet mutat, az eleve Windows 10 Mobile-hoz készült alkalmazások fluidak, gyönyörűen működnek, de még ezekben is feltűnnek ide-oda pakolt gombok, nem ésszerűen elhelyezett és alkalmazásonként eltérő menük, de még rosszabb a helyzet a third-party alkalmazásokkal, vagy a 8.1-ből örökölt appokkal.

Ezek kinézete ugyanis sok esetben még az előd kinézetével jelennek meg, ami nem csak fura, hanem határozottan ronda, nagyon lerontja az egyébként akár szerethető összképet. Az izgő-mozgó csempék, a folyamatos információáradat nagyon tetszetős (amikor működik), de siralmas hogy nem csak a startra, de mostanra sem sikerült gatyába rázni a rendszert. A teljes inkonzisztencia egyébként is jellemző: például a vissza gomb a böngészőben nem visszalép egy oldalt hanem kilép. De nem mindig, csak néha. Ugyanez minden alkalmazásra jellemző egyébként.

A W10M többször produkál érdekes jelenségeket, mint nem, ezekből néhány a teljesség igénye (az újabb 20 ezer karakteres cikket tenne ki) nélkül: Egy alkalmazásra bökve az elindul, majd bezáródik, mindenféle üzenet nélkül. Az utóbbi időben egyébként is rendkívül lelassult Áruházba lépve nem magyar nyelven hanem arab írásjelekkel, jobb esetben szlovák szöveggel találkozunk rengeteg esetben. A fentről lehúzható információs sáv nem húzható le, csak ha lezárjuk a telefont, majd újra felnyitjuk. Ha valamit a vágólapra másoltunk, a @ jel többé nem működik, helyette a másolt szöveget illeszti be a készülék - amíg újra nem indítjuk azt. Igaz, újraindítás sincs, ki kell kapcsolni, majd újra be a telefont. Amit egyébként nem lehet például töltés közben kikapcsolni. Tényleg.

Ismeretlen alkalmazás frissül - Eltűnő ikonok a menüben - Főképernyő bug

Ismeretlen alkalmazás frissül - Eltűnő ikonok a menüben - Főképernyő bug


Adatkezelésben pedig a Wifi adja meg magát néha de annyira hogy belefagy a telefon. Miközben minden más eszköz szépen csücsül a négy szerkesztőségi wifi valamelyikén, a Lumia-k eldobják a hálózatot, majd képtelenek csatlakozni bármelyikre is, sőt nem is látják azokat. Ilyenkor egy wifi ki-bekapcsolással oldanánk meg a dolgot, de kikapcsolás után visszakapcsolni már nem lehet, kileheli a lelkét a telefon egész az újraindításig. De van olyan is hogy repülőgép-módba kapcsolunk és onnan nincs vissza többé.

Noha a kezdeti időszakra jellemző napi többszöri automatikus újraindulás megszűnt, rengeteg egyéb hiba vette át a helyét, ami jelenlegi állapotában maximum alfa-tesztre alkalmas, de mint éles operációs rendszert kiadni ezt arcátlanság. Az embertelen mennyiségű hiba szándékos ki nem javítása pedig a vásárló arculköpése. Persze egész addig amíg a vásárló úgy dönt, soha többé windózos telefon.

A sokak által vészmadárként károgott appgap-et én nem tartom akkora gondnak, gyakorlatilag a mindennaposan használt applikációk elérhetők a rendszerben, van Twitter, Viber, WhatsApp, durván limitált és elhanyagolt FB Messenger, a Skype integrálása pedig egyszerűen kiváló. A gond például a hivatalos FB alkalmazás távolmaradásával kezdődik, a sokak által megszokott Google alkalmazások pedig értelemszerűen hiányoznak a platformról.


Lumia 950 és Lumia 950 XL

A jelenlegi csúcs-Lumia a 950 XL, kispajtása pedig a 950, ami sok mindenben megmutatkozik. A beépített Gorilla Glass a 950 esetében mondjuk nem a jelenlegi legjobb, viszont a QHD (2560×1440) felbontás és az AMOLED kijelző párosítása egészen kiváló képminőséget produkál az 5,7 colos phableten és az 5,2 colos mobilon. Az előlapon ugyanazokat az érzékelőket találjuk - igaz máshol elhelyezve -, a fő mikrofon pedig szimplán bele lett fúrva az üvegbe elöl.

A nagytesók felső árkategóriában - középkategóriás minőséggel

A nagytesók felső árkategóriában - középkategóriás minőséggel


A készülékek bal oldala szabad, jobb oldalukon - szintén eltérő helyeken - található a hangerőszabályzó, a ki / be kapcsoló és a dedikált fényképező-gomb. Felül mindössze a 3.5-ös jack dugó bemenet bontja meg a kávát. A hátlap felső részén a legnagyobb jóindulattal is közepes minőségűnek nevezhető hangszóró, a tripla-ledes vaku és maga az optika kapott helyett, nem sokkal alatta a Microsoft logó, míg legalul egy zajszűrő-érzékelő mikrofon csücsül.

A hátulra beépített f/1,9 Carl Zeiss optika nem hazudtolja meg a Lumia nevet, a képminőségben tényleg nem találhatunk túl sok kivetnivalót. A 20 megapixeles képlesők talán csak este, vagy félhomályban jönnek kicsit zavarba, de ekkor a tripla-led vaku ügyesen besegít, ha közeli képről van szó. A fényképekhez kis filmklipek is tartozhatnak, ezek pár másodpercig mozognak a fényképek előtt.

Fotók készítésénél nincs probléma tehát, ellenben a videók már problémásak, szintén szoftver problémáknak betudhatóan. A videó felvétel ugyanis képes elég komolyan megakadni, sokszor másodpercekre, ami ebben a (nem csak) kategóriában megengedhetetlen. A legutóbbi szoftverfrissítésig egyébként ez a hiba - sok másikkal egyetemben - sem jelentkezett. Az optikai képstabilizátor egyébként nagyon jól teszi a dolgát, valóban minőségi mozgókép készíthető a telefonokkal.

A készülékek alján Type-C csatlakozó pihen, ami nem csak szupergyors adatátvitelt és oda-vissza töltést, de könnyű csatlakoztathatóságot is biztosít. Előremutató, de nagyon jól tette a gyártó hogy csomagolt egy plusz kábelt is a töltő mellé, mert még nem elterjedt szabvány, autós töltőnél például kívánatos kiegészítő.

A Type-C nem rossz dolog, de kell is tápolni a Lumiákat

A Type-C nem rossz dolog, de kell is tápolni a Lumiákat


Főleg hogy szükség is van általában a plusz töltésre. Aktív használat mellett a készülék kora estére bizony képes rendesen megrogyni akksiidő tekintetében, ilyenkor adagolni kell neki a szuflát. Persze ha alábbhagy a kezdeti folyamatos tapicskolási vágy, az üzemidő képes beállni egy normális szintre, azonban a Glance Screen néha egészen furcsa energiaszívásba kezd, az XL-nél nagyjából 20% körüli plusz időt tudtunk kicsikarni a funkció kikapcsolásával, a Lumia 950 esetében ez 30% spórolást is képes volt előidézni.

A Lumia 950 XL Snapdragon 810-zel, Adreno 430 GPU-val, a Lumia 950 pedig Snapdragon 808-cal, Adreno 418 GPU-val kapható. Ezen a két fontos adaton kívül nem sokban térnek el egymástól. Mindkettőben 3Gb rendszermemória található, 32Gb tárhely társaságában, amely 200Gb-ig bővíthető memóriakártyával.

A nagyobb verzió 3340 mAh, a kisebbik pedig 3000 és mAh teljesítményű akkumulátorral szerelt, a Qi vezeték nélküli töltést támogatják a csúcs-Lumiák.

A Windows Hello néven érkező azonosítás írisz-szkenner formájában található meg a 950 párosban. Az újfajta azonosítás mellé nem tette be a Microsoft az egyébként sokkal ésszerűbb ujjlenyomat-olvasót. Az retinaszkennerrel nincs gond, jól működik éjeszaka is (piros fénnyel világít), azonban a használata fura, mert egy bizonyos távolságból érzékel jól, túl közel vagy túl messze tartva a készüléket nem fog működni. Így mindig nagyjából 20 centire az arcunktól kell belebambulni a fénybe. Jópofa de nagyon sokat kell még a mindennapi valódi használhatósághoz dolgozni ezen. Autóban, vezetés közben például határozottan életveszélyes így feloldani a készüléket.

A Lumia 950 XL kávájának jobb minősége csak közelről tűnik fel. De akkor nagyon.

A Lumia 950 XL kávájának jobb minősége csak közelről tűnik fel. De akkor nagyon.


A zászlóshajó páros kisebbik tagja kinézetre a nagytestvérhez nagyon hasonló, különbséget csak a hátlapban lehet észrevenni első szemlélésre. Kicsit jobban megvizsgálva azonban kiderül, hogy a hátlap és az előlap csatlakozása is máshogy van megoldva. Míg a 950 XL hátlapja és az elülső üveg egy síkban találkozik, a 950-nél van egy kis rés, ami éppen elég ahhoz hogy azonnal szerényebb külalakú telefonként aposztrofáljuk a Lumia 950-et.

A hátlap ugyanaz a műanyag mint a bátyusnál, ebben semmi különbség nem fedezhető fel, kivéve a méretét, ami hosszú távon viszont nagyon komoly problémát okoz. A műanyag kialakítása ugyanis határozottan gagyi, a tökéletesen rugalmatlan kivitelezés azt eredményezi, hogy egy-két eltávolítás után a hátlap nyekeregni kezd, majd öt-hat alkalom után egyszerűen eltörik.

Ezt a saját készülékemnél a gyári hátlap is bánta már, így a fehéren vásárolt készülékem most éppen fekete. Igaz legalább a könnyű színválasztás és csere előnye megvan az Ecseri piaci minőségű ócska gyártmánynak, amit a 200 ezer forintos telefon hátára pironkodás nélkül felpakolt a Microsoft.

Természetesen a telefon nem volt soha feszegetve, a probléma a mérnöki tudatlanságban rejlik, a repedés a csatlakozópontoknál következik be, ami a merev hátlapnak köszönhető. Márpedig ha valaki memóriakártyát cserél, ne adj Isten néhanapján kiveszi a sim-kártyáját, hogy azt egy másik - mondjuk nem recsegő - telefonba tegye, akkor a a baleset elkerülhetetlen, legalábbis az első szériás készülékek esetében biztosan.

Így adja meg magát az állandóan felforrósodó, ezáltal legyengülő gagyi hátlap

Így adja meg magát az állandóan felforrósodó, ezáltal legyengülő gagyi hátlap


A hátlap szerencsére nem túl drága, 4000-5000 Ft környékén cserélik is azt.

Nagy különbség még a két készüléknél hogy a 950 XL kevésbé melegszik mint a kisebb pajtija, amelyen néha meg lehetne sütni egy fél disznót. És nem csak a hátlap forrósodik hogy a bőrt leégesse a tenyérről, hanem az ujjbegyeket sem kíméli az előlap. Hogy hova tűnt a bejelentéskor még létező folyadékhűtéses megoldás, az rejtély, az viszont biztos hogy a Microsoft semmilyen formában nem közölte hogy időközben kukázta a hűtést a telefonból hogy azt egy kisebb atomreaktor erejével pótolja. Újabb csúnya (le)húzás.


Lumia 550

A kispajtás tipikus alsó-középkategóriás telefon, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Így az első és legfontosabb, hogy a nagybratyók 200-240 ezres árától jóval lejjebb lévő ligában játszik a maga 40 ezer forintos árával. A 4.7 colos 720X1280px felbontású HD felbontású TFT kijelzővel szerelt készülék microUSB-t kapott, fény- és közelségszenzorral is büszkélkedhet. Akkumulátorból 2100 mAh-s került a készülékbe, ami átlagos használat mellett a szerény hardverkiépítés miatt kibír egy napot.

A Lumia 550 nem rossz választás annak aki olcsó telefont keres

A Lumia 550 nem rossz választás annak aki olcsó telefont keres


A Snapdragon 210 mellé szerény, 1Gb RAM és 8Gb tárhely került, amelyből elég sokat lemar magának a rendszer úgyhogy jobb ha nem itt tervezzük tárolni a családi filmgyűjteményt. Használat közben különösebb gond nem volt, a rendszer viszonylag fluidul futott, azonban ha több alkalmazás van megnyitva akkor képes gondolkodóba esni picit, mielőtt végrehajtaná amire éppen tapicskoltunk.

Az 5 megapixeles hátsó kamera autofókuszt és led villanót is kapott, elöl 2 megapixel les ránk, ráadásul egész vállalható képeket készít kategóriájában a Lumia 550. Az külön jó pont a készüléknél, hogy 4G/LTE kapcsolatra képes, ami könnyen emészthetővé teszi az online tartalmak fogyasztását. Ebben a kategóriában ez azért egy jó pont.


Vedd? NE vedd?

Összességében elmondható, hogy ha decemberben jelenik meg ez a cikk, akkor sokkal pozitívabb konklúzióval zárhatnám, azonban az első időkben a Microsoft által visszatartott teszt (várjunk meg egy frissítést), aztán a folyamatosan hanyagolt, majd végül gyatra minőségben érkező frissítések, valamint a Microsoft részéről mutatkozó teljes érdektelenség hatására mára nem lehet mást mondani: a Lumia 950 és Lumia 950 XL készülékeket egész egyszerűen nem szabad megvételre ajánlani.

A Lumia 550 esetében rezeg a léc, mert a szoftveres hibákat ugyanúgy produkálja természetesen, azonban az ára reálisabb mint az erősen túlárazott nagytestvéreké. Viszont a hardverkiépítés és az összességében igénytelen minőség miatt ezt sem ajánlja jó szívvel az ember, főleg nem az MWC-n bemutatkozó készülékek árnyékában. Már ha valaki mindenképpen Windows 10 Mobile-t akar venni. Ami jelen formájában szintén erősen nem ajánlott.

Sokaknak nem tetszik a műanyag hátlap, pedig praktikus, csak kicsit piacos

Sokaknak nem tetszik a műanyag hátlap, pedig praktikus, csak kicsit piacos


A Lumia 950 és a Lumia 950 XL esetében a legnagyobb hiba, hogy ezek a flagship készülékek nem flagship-termékek. Ha a Microsoft ezeket szánta zászlóshajónak akkor ezeket a készülékeket nagyon össze kellett volna rakni, és nem csak a belső hardver tekintetében. Még ha a középkategóriát is csak alulról szaglászó kinézeten át is lendülünk, a csapnivaló szerelési minőséget, a recsegő-ropogó-széttörő hátlapot nem lehet megbocsájtani.

A szoftver jelen állapotában történő kiadása szintén a vásárló arculcsapása, az pedig hogy annak ellenére hogy a Microsoft tisztában van azzal hogy a rendszer sok ponton használhatatlan, mégsem tesz semmit ezek javítására, egyszerűen szemtelen. A bejelentett hibákat nem javítják, nem reagálnak rá, ellenben tök jó hogy már van iOS-re is Microsoft szelfi-app. Mert az annyira kell, mint egy falat kenyér.

A Lumia zászlóshajók megvásárlásától óva intünk mindenkit, aki nem akar magának bosszúságot, főleg, ha más gyártók flagship telefonjáról szeretne váltani (mint jómagam), mert akkora csalódásban lesz része, hogy véres bosszúra fogja a fogát fenni és az első leendő alkalommal lerohanja a Microsoft HQ-t.

Ha valaki csatlakozni szeretne, cím az irodában.
 

A flagship minőségtől távol álló, irreálisan drága zászlóshajók és egy belépőszintű készülék - vállalhatatlan mobilrendszerrel

34 hozzászólás

William

7 éve, 11 hónapja és 1 napja

a windows op ugy rip ahogy van

válasz erre

iPet

8 éve, 3 hónapja és 10 napja

microsoftcommercial írta:
Lehúztatok egy **BÉTA készüléket a stabil operációs megjelenése előtt. Betekintés lehetőségéhez jutottatok alacsony beszerzési áron. Sejtésem sincs, hogy minek köszönhető a már megszokott profi microsoft minőséget leírni, de az biztos hogy nem miattatok lett kiadva egy készülék ami piacfelmérés célján potom 330 eurós áron és egy hangsúlyozottan előzetes szoftverrel jelent meg.
Made my day röhögő smiley legalább a mostani botok már valamennyire tudnak helyesen írni röhögő smiley

válasz erre

VaPe

8 éve, 3 hónapja és 10 napja

microsoftcommercial írta:
Lehúztatok egy **BÉTA készüléket a stabil operációs megjelenése előtt. Betekintés lehetőségéhez jutottatok alacsony beszerzési áron. Sejtésem sincs, hogy minek köszönhető a már megszokott profi microsoft minőséget leírni, de az biztos hogy nem miattatok lett kiadva egy készülék ami piacfelmérés célján potom 330 eurós áron és egy hangsúlyozottan előzetes szoftverrel jelent meg.
Rég olvastam ennél lúzerebb hsz-t. röhögő smiley Elolvastad egyáltalán a cikket? Benne van hogy TÖBB HÓNAPIG nyúzták.

Milyen előzetes szoftverről szövegelsz? 200K-ért kiadott a Microsoft egy ****t, mind hardveresen, mind szoftveresen. Ezt nem lehet semmivel sem védeni.

330 EUR? 200 ezer jó magyar forint volt bizony ez megjelenéskor.

válasz erre

Mordorer

8 éve, 3 hónapja és 10 napja

microsoftcommercial írta:
Lehúztatok egy **BÉTA készüléket a stabil operációs megjelenése előtt. Betekintés lehetőségéhez jutottatok alacsony beszerzési áron. Sejtésem sincs, hogy minek köszönhető a már megszokott profi microsoft minőséget leírni, de az biztos hogy nem miattatok lett kiadva egy készülék ami piacfelmérés célján potom 330 eurós áron és egy hangsúlyozottan előzetes szoftverrel jelent meg.
Te konkrétan hülye vagy. Vagy olvasni nem tudsz vagy csak kurvára unatkozol.

válasz erre

microsoftcommercial

8 éve, 3 hónapja és 10 napja

Lehúztatok egy **BÉTA készüléket a stabil operációs megjelenése előtt. Betekintés lehetőségéhez jutottatok alacsony beszerzési áron. Sejtésem sincs, hogy minek köszönhető a már megszokott profi microsoft minőséget leírni, de az biztos hogy nem miattatok lett kiadva egy készülék ami piacfelmérés célján potom 330 eurós áron és egy hangsúlyozottan előzetes szoftverrel jelent meg.

válasz erre

strogg

8 éve, 4 hónapja és 7 napja

Én most a gdocs-al szemezek, az minden ezsközömről elérhető egyezményes office felóület, és ha megérkezik a Oneplus3 arról is. Fizetős m$ cuccom már nem lesz soha többet, megbántam minden forintot amit nekik adtam.

válasz erre

marco

8 éve, 5 hónapja és 1 napja

strogg írta:
Akkor lesz megint m$ telóm ha a postás hoz egyet ingyen, mert egy kanyit nem merek már adni m$ termékre, de egyikre sem. Hiába volt office előfizetésem fullosan, ha tehettem libre-vel oldottam meg amit lehet, mert az a szalagos rettenet menü az valami ultragáz, és képtelen vagyok megszokni. Ez a w8-al kiagyalt mindenféle összevissza koncepció dettó. Egyszerűen adjatok egy intézőt, egy start menüt (classic shell) csempéket ki kéne b---i a fenébe, normális menüsort az alkalmazásokra és oké lenne. Mobilon dettó. A windows mobile jobban nézett ki 10+ éve mint ez a szeméthalom.
Hehe. röhögő smiley Nálam is mindig LibreOffice van. Office365 nekem nem opció, pedig két éve van ingyen, de eszembe sem jut feltenni. Egyszer próbáltam ki, de az Office önmagával sem kompatibilis röhögő smiley úgyhogy hangya****t sem ér.

Még ingyen se.

válasz erre

strogg

8 éve, 5 hónapja és 1 napja

Akkor lesz megint m$ telóm ha a postás hoz egyet ingyen, mert egy kanyit nem merek már adni m$ termékre, de egyikre sem. Hiába volt office előfizetésem fullosan, ha tehettem libre-vel oldottam meg amit lehet, mert az a szalagos rettenet menü az valami ultragáz, és képtelen vagyok megszokni. Ez a w8-al kiagyalt mindenféle összevissza koncepció dettó. Egyszerűen adjatok egy intézőt, egy start menüt (classic shell) csempéket ki kéne b---i a fenébe, normális menüsort az alkalmazásokra és oké lenne. Mobilon dettó. A windows mobile jobban nézett ki 10+ éve mint ez a szeméthalom.

válasz erre

kpal

8 éve, 5 hónapja és 23 napja

marco írta:
Ez is felső kategória volt mégis egy rakás ****. Nem hiszek már nekik.

Erre gondolsz amúgy?:

http://www.gamechannel.hu/cikk/hirblock/felsokategoriaba-erkezik-a-microsoft-kovetkezo-mobilja
Tán ez az ,igen.

válasz erre

marco

8 éve, 5 hónapja és 23 napja

kpal írta:
Valami ha igaz készül az MS boszorkánykonyhájában ,még akár megeshet hogy elég jó dolgot tesznek le az asztalra ősszel vagy karácsonykörnyékén. mosolygó smiley MS fejes nyilatkozott több telefonnal készülnek ,bár alsó kategória lehet kimarad .
Ez is felső kategória volt mégis egy rakás ****. Nem hiszek már nekik.

Erre gondolsz amúgy?:

http://www.gamechannel.hu/cikk/hirblock/felsokategoriaba-erkezik-a-microsoft-kovetkezo-mobilja

válasz erre

kpal

8 éve, 5 hónapja és 23 napja

iPet írta:
Azért az elég kemény, hogy a Microsoft ezekkel a telókkal akar harcolni a Samu S7, illetve az iPhone 6s/6s Plus ellen röhögő smiley Céges telóként anno Lumia 800-at használtam, az egy hibátlan mobil volt, sokan csodájára is jártak. Ez a kettő viszont maximum egy rossz vicc csattanója lehet.
Valami ha igaz készül az MS boszorkánykonyhájában ,még akár megeshet hogy elég jó dolgot tesznek le az asztalra ősszel vagy karácsonykörnyékén. mosolygó smiley MS fejes nyilatkozott több telefonnal készülnek ,bár alsó kategória lehet kimarad .

válasz erre

strogg

8 éve, 9 hónapja és 16 napja

kpal írta:
Lumia ezért jó mert nincs lassulás. És L520 és 1520-on egyformán ugyanolyan sebesen teszi a dolgokat Nekem is eddig a 8.1 -el jön be legjobban. Én ráadásul elvagyok sokáig egy telefonnal,nem zavar hogy végleges W10 még sehol.
+1 mosolygó smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja