Asus Padfone 2 teszt

2013. június 13.
92.9611
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Asus időnként meglepi a piacot valami egyedi hardverrel, ötletes újdonsággal, amire a konkurencia csak nagyokat pislog. Nem egyszer jelennek meg olyan termékkel, amire a többiek még vagy nem is gondoltak, vagy épp nem mertek belevágni a tömeggyártásba. Ilyen többek között a Transformer család, vagy akár a hordozható ledes projektor, az Asus P1. A Padfone is egy ilyen különleges termék, de 2012. tavaszi debütálása hiába hozott el egy új felfogást az Androidos eszközök világába, nem ért el osztatlan sikereket, nem csak az ára, hanem néhány gyermekbetegsége miatt sem. A gyártó hamar lépett és fél év múlva jött az új modell, tesztünk alanya, az Asus Padfone 2.


Padfone 2
A Padfone 2 nem kevesebb, mint egy telefon-tablet kombó, amely jellegéből adódóan több célterületen is megállja a helyét, legyen szó csak telefonálásról, böngészésről vagy akár játékról. Mivel a készülék huzamosabb ideig volt nálunk, így alaposan le tudtuk minden élethelyzetben tesztelni, valós körülményekben használtuk nap mint nap.

A tablet viszont tükröződik - de csak a szabadban

A tablet viszont tükröződik - de csak a szabadban


Az készülék működési elve roppant egyszerű, ha a telefont (tulajdonképpen maga a telefon a Padfone 2) beletesszük a tablet (aminek Padfone Station a hivatalos neve) hátulján található dokkolóba, akkor a tabletet használjuk, ha kivesszük onnan, akkor a telefont. És az első említendő hátrány is ekkor jelentkezik, hiszen a telefon nélkül a Padfone Station önállóan nem működik. Ez akkor hátrány elsősorban, ha teszem azt valakivel beszél az ember, és közben jegyzetelne a tableten, vagy éppen böngészne az interneten, olvasna egy dokumentumot... Persze bluetooth fülessel a probléma kiküszöbölhető, de a mindennapi életben ez akkor is hátrányként elkönyvelendő. Szintén az önálló működés hiánya miatt a tablet nem is a pehelysúlyú mezőnyben indul, bár nem túl nehéz, de a maga 649 grammjával mindenképpen nehezebb a Galaxy tab-nél, vagy az Xperia Z-nél minimum 100 grammal.

1280X720px - nem rossz, de már nem a csúcs

1280X720px - nem rossz, de már nem a csúcs


Telefon
A mobil a piacra kerülésekor abszolút a csúcskategóriát képviselte és most, néhány hónappal később is még az élmezőnyt erősíti. Az 1280x720px felbontású 4.7 colos Super IPS+ kijelzőt karcálló Corning Glass védi. A 1,5GHz-es, négy magos Qualcomm Snapdragon S4 Quad-Coreprocesszor mellett egy Adreno 320 felel a grafikai megjelenítésért. A 2 GB LPDDR2 RAM mellé 16GB, 32GB, vagy 64GB eMMc Flash háttértárat kapunk. Természetesen a 802.11 a/b/g/n Wifin és a 4.0 Bluetooth-on felül a mai kor követelményeinek megfelelően NFC is található a készülékben, kommunikálni pedig LTE sebességgel is tudunk. Szinte felesleges megemlíteni, hiszen alapfelszereltség, de AGPS & GLONASS alapú GPS segíti a tájékozódást. A készülék hátulján található 13 Megapixeles kamera bár jó minőségű képeket készít, nem alkot kiemelkedőt. Videót FullHD-ban tudunk rögzíteni. Az elülső kamera a maga 1.2 Megapixelével tökéletes a videótelefonáláshoz.

A képernyő feltűnően jó minőségű képet ad, az automata fényerőszabályozó egyénileg is állítható még pluszban, így tökéletesen be lehet lőni a fényerőt, nem lesz gond a napon az ikonok felismerése vagy az üzenetek olvasása.

Nagyon szép a formája

Nagyon szép a formája


Az unibody (nem szétszedhető) házon az említett kamerákon kívül a hátlapon a LED-es villanófényt és a hangszórót, a jobb oldalon a hangerőszabályozót és a bekapcsológombot, alul microUSB csatlakozót és mikrofont találjuk, fent pedig a 3.5-ös jack aljzat mellett a sim foglalat kapott helyet. A telefon bal oldala üres.

A kecses formájú készüléket fém keret övezi, ami exkluzív megjelenést kölcsönöz neki és ellenállóbbá is teszi azt. A telefon oldalról nézve fentről lefelé haladva keskenyedik, ez elég egyedivé teszi a formáját. A hátlap egy recés, nagyon jó minőségű műanyag borítást kapott, ami megakadályozza hogy az eszköz kicsússzon a kezünkből.

Tablet
A 10.1 colos Padfone Station a telefon behelyezésével azonnal életre kel és átveszi a főszerepet. Az IPS kijelző az 1280x800 pixeles WXGA felbontással nem fog csodaszámba menni, hiszen alig nagyobb, mint amit a telefon maga is képes nyújtani, így a látvány a kisebb PPI miatt kevésbé szép. A tablet kapott egy jó minőségű hangszórót a készülék bal oldalán, ami mellett a hangerőszabályzók is találhatók. Ezen kívül csak egy bekapcsológomb és egy USB aljzat kapott helyet a vázon, ami értelemszerűen nem kínál túl sok lehetőséget, nincs kártyaolvasó sem semmi egyéb. Ahogy írtam, egyetlen hangszóró van bal oldalon, tehát a sztereó hangzásról is le kell mondanunk. Nem olyan nagy hátrány, de például játékoknál elég jól jönne.

Kint a természetben...

Kint a természetben...


A Padfone Station előlapján egy 1 Megapixeles kamera kapott helyet, hátsó kamerának pedig a Padfone 2 lencséjét használja, ami dokkolt állapotban már nem képes 13 Megapixelre, csupán 8-ra.

A tablet kijelzője lehetne valamivel jobb minőségű, bár itt is rendelkezésre áll a speciális fényerőszabályzás de mégsem nyújt olyan kellemes képet mint a telefon. Erősen tükröződik és annak ellenére, hogy a képernyő elméletileg nem gyűjti az ujjlenyomatokat, látványosan zsírosodik, így még tovább rontva a láthatóságon. Erős napfényben nem lesz könnyű használni.

A tablet hátsó borítása sima, nem azt a recés kivitelt kapta, amit maga a telefon.

Összegzés
Alapesetben tabletként használva a készüléket, ha kivesszük a telefont, akkor megszakad az alkalmazások futása, viszont ezt lehet módosítani úgy, hogy visszatéve a készüléket az alkalmazás automatikusan újrainduljon. Fontos, hogy nem folytatódik, hanem újraindul. Facebooknál ez nem akkora probléma, de egy játéknál már tud kellemetlen meglepetést okozni.

Pont megfelelő méret a 4.7

Pont megfelelő méret a 4.7


A telefon az unibody kivitelnek köszönhetően természetesen nem nyikorog, de fontos megemlíteni, hogy a dokkolt állapotban sincs semmilyen nyekkenés, nagyszerűen illeszkedik a Padfone 2 a Padfone Station-be.

A két hardver külön-külön akkumulátort kapott, ami nem csak azért jó, mert dokkolt állapotban a két készülék kapacitását összeadva hosszú ideig képesek működni, hanem azért is, mert a tablet képes tölteni a telefont. A Padfone 2 2140 mAh Lithium akksija önmagában is képes egy napig működtetni a telefont még komoly használat mellett is, de ha ehhez hozzávesszük a tablet 19 Whr/5000 mAh Lithium teljesítményű akkumulátorát, akkor garantáltan nem lesz gond a netezéssel.

A készülékek mindkét állapotában jó méretű, a telefon kézbesimuló, a tablet pedig könnyen kezelhető asztalon, ölben, vagy kitámasztva is.

Az Androidos applikációkra nem térek ki külön, mert mindenki azt telepít amit szeret, és a homescreen is személyre szabható. De az Asus alap homescreenje is jól néz ki, nálam mindvégig az maradt, nem állítottam át.

Együtt - mégis külön

Együtt - mégis külön


Vannak Asus-specifikus widgetek és appok is szép számban, kinézetre szépek, illenek a készülékhez, funkcionalitásban semmi extra.

A mindennapi életben jól vizsgázott a Padfone 2, akadásmentesen tette a dolgát. Azonban aki egyszerre szeretne tabletezni és mobilozni, annak nem jó választás, hiszen ebben a konstrukcióban a készülék nem képes kiszolgálni ezt az igényt. A nagyjából 230 ezer forintos árért viszont egy univerzális eszközt kapunk, nem csak egy telefont.
 

A hosszú akkumulátoros idő miatt bőven egész napos társ lehet akár munkában, tanulásban, vagy játékban is!

Transformer család, vagy akár a hordozható ledes projektor, az Asus P1. A Padfone is egy ilyen különleges termék, de 2012. tavaszi debütálása hiába hozott el egy új felfogást az Androidos eszközök világába, nem ért el osztatlan sikereket, nem csak az ára, hanem néhány gyermekbetegsége miatt sem. A gyártó hamar lépett és fél év múlva jött az új modell, tesztünk alanya, az Asus Padfone 2. '>
Transformer család, vagy akár a hordozható ledes projektor, az Asus P1. A Padfone is egy ilyen különleges termék, de 2012. tavaszi debütálása hiába hozott el egy új felfogást az Androidos eszközök világába, nem ért el osztatlan sikereket, nem csak az ára, hanem néhány gyermekbetegsége miatt sem. A gyártó hamar lépett és fél év múlva jött az új modell, tesztünk alanya, az Asus Padfone 2. '>
62 hozzászólás

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

csirkee írta:
Hogyan lehet megoldani a 13 megapixelt??
Megnyitod a fényképezőt. És a kijelző alján középen lehet állítani fekv? és álló módot. Álló módbaa ott a 13 megapixeles felbontás.

válasz erre

csirkee

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Vendég írta:
Pár észrevétel: az alkalmazásokat be lehet állítani hogy be és kivételkor ne áljon le az alkalmazás. Tablet ként pedig be lehet állítani a 13 megapixeles fotot is. Egyébként nagyon jó kütyü. Hosszab utazáskor nagyon jól jön a station. Tapasztalatból mondom hogy 2x is fel tudja tölteni a telefont így 3 napot is használhatjuk a készüléket teljes erőbedobással. Ha nem nyomkodom akkor 2 napot bír szóval kapásbol mehet stationnel az 5-6 nap is. Tudom lehet külső aksikat is venni ennyiért vagy olcsóbban de az viszont nem tablet mosolygó smiley. A sztereo hangszoró pedig nagy hiány de ez monoban is hangosabb tud lenni jopár tablettől mosolygó smiley.
Hogyan lehet megoldani a 13 megapixelt??

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Pár észrevétel: az alkalmazásokat be lehet állítani hogy be és kivételkor ne áljon le az alkalmazás. Tablet ként pedig be lehet állítani a 13 megapixeles fotot is. Egyébként nagyon jó kütyü. Hosszab utazáskor nagyon jól jön a station. Tapasztalatból mondom hogy 2x is fel tudja tölteni a telefont így 3 napot is használhatjuk a készüléket teljes erőbedobással. Ha nem nyomkodom akkor 2 napot bír szóval kapásbol mehet stationnel az 5-6 nap is. Tudom lehet külső aksikat is venni ennyiért vagy olcsóbban de az viszont nem tablet mosolygó smiley. A sztereo hangszoró pedig nagy hiány de ez monoban is hangosabb tud lenni jopár tablettől mosolygó smiley.

válasz erre

marco

11 éve, 7 hónapja és 23 napja

latyaa írta:
Nem tudom ki hogy van vele... de én félek az ilyen cuccoktól. Mondjuk benne van az is hogy nem nagyon ismerem. 1.5 hónapja vettem egy Galaxy S4-t én teljesen meg vagyok elégedve vele. Bár nem !! MErt iszonyatosan hamar le merül az akksija.
Pedig az S3 olyan jól bírja...meglepett smiley Nem futtatsz a háttérben valami aksizabáló szoftverszörnyet?röhögő smiley

Amúgy mi a hamar? Mert ha egy napig bírja akkor manapság az kiváló...mosolygó smiley

válasz erre

latyaa

11 éve, 7 hónapja és 23 napja

Nem tudom ki hogy van vele... de én félek az ilyen cuccoktól. Mondjuk benne van az is hogy nem nagyon ismerem. 1.5 hónapja vettem egy Galaxy S4-t én teljesen meg vagyok elégedve vele. Bár nem !! MErt iszonyatosan hamar le merül az akksija.

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 13 napja

Én ugy olvasttam hogy hardveressen az egyik legerősebb telefon ... az asus inkább a hardvert tápolja int a multimédiát wtf smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 18 napja

Csinos cucc, kár hogy droid.

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 19 napja

Következő verzióra benevezek. Idén úgyis jön!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 20 napja

Vannak még gyerekbetegségei de kategóriát teremtett ezzel jár

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 20 napja

A kamera csökkenését tabletként én sem értem de annyira nem is zavar, mert nem fotózok vele úgy. Nagyon tetszik hogy gyorsan vált amikor az ember kiveszi a telót. Jó cucc nagyon legjobb vételem az elmúlt pár évben...

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 20 napja

marco írta:
Leginkább az ár / érték arányával. Illetve sokat jelentett még az innováció ténye is.
Igaz árértékben elég korrekt...

válasz erre

marco

11 éve, 8 hónapja és 20 napja

Vendég írta:
Kiváló minősítés?meglepett smiley Mivel érdemelte ki?
Leginkább az ár / érték arányával. Illetve sokat jelentett még az innováció ténye is.

válasz erre
123456a(z) 6 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja