Arctic P614 BT bluetooth fejhallgató teszt

2015. február 19.
73.2441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Game Channel híreiben eddig leginkább hűtési megoldásaival volt jelen a svájci Arctic, azonban a napokban érkező csomag megborítja ezt a trendet kissé, a dobozban ugyanis egy egész másféle termék lapult a P614 BT bluetooth füles személyében. A tesztre érkező kiegészítő több tekintetben is különleges, ezek közül fontos kiemelni a nagyszerű ár / érték arányt, ezért aki éppen fejhallgató vásárláson töri a fejét, semmiképpen ne hagyja ki tesztünket!


Friss mint a hajnali szellő

Az Arctic P614 BT a svájci gyártó vezeték nélküli termékeinek legújabb generációját képviseli, ennek megfelelően mindenből a legfrissebbet kapjuk: a Bluetooth 4.0-ás (Class 2), az egyszerű csatlakoztathatóság jegyében felszerelték NFC-vel, micro USB-vel és multifunkciós kezelőkkel is.

Többek között a 142 grammos tömeg predesztinálja a mindennapos és minden környezetben való használatra az Arctic fülesét, a hosszú üzemidő pedig biztosítja hogy ne maradjon a füljárat zajok nélkül jó ideig.Mindennel párba rendezhető, legyen az telefon, vagy épp laptop

Mindennel párba rendezhető, legyen az telefon, vagy épp laptop


A szépség relatív

A külső meghatározása a P614 BT esetében is - csakúgy mint minden egyéb eszköz esetén - abszolút ízlés kérdése, nem lehet objektíven meghatározni. A fém és műanyag ötvözésével, műbőr kiegészítéssel megalkotott fejhallgató a legtöbb esetben tetszést fog kiváltani nem csak a viselőjéből, hanem a környezetből is.

A fejpánt textil anyagú borítást kapott, átszőve fémes hatású szálakkal. A hangszóró és a fejpánt csatlakozásánál, csakúgy mint a hangszóró legnagyobb felületén is fémmel operáltak a mérnökök, éppen ezért a füles nem nyaklik, nem nyekereg, nagyszerűen tart - viszont esős időben elképzelhető hogy előbb-utóbb korrodál, bár az anyaghasználat miatt nem kéne neki.

A fülpárnák műbőrből vannak, ennek ellenére nem izzad bele a fül, ellenben roppant kényelmes használatot tesznek lehetővé. A puha hatást elősegíti a műbőr kereten belüli textil, ami mögött a zajkletők húzódnak meg.


Könnyebben kezeled, mint kiskölök a cuclit

A bal fülhallgatóra került minden kezelőszerv, itt kapott helyet a többfunkciós bekapcsológomb, ami az on-off állapot létrhozásán kívül a pause / play funkcióért is felel, valamint a hangerőszabályzást is ezzel a gombbal lehet végezni. Emelett található egy led indikátor, két színben tud jelezni, ha minden rendben, kéken villog, ha valami bánata van, piros színnel adja tudtunkra.

A dobozban minden ami a vezeték nélküliséghez kellhet

A dobozban minden ami a vezeték nélküliséghez kellhet


A ledtől tovább haladva találjuk a micro usb csatlakozót, ami kizárólag az eszköz töltésére használható, tehát ha az az eszköz amihez csatlakozunk, nem bluetooth-képes, akkor sem fogunk ezen keresztül hangot átvinni.

A micro usb mellett kapott helyet a mikrofon, kicsit odébb pedig az előre-hátra tekerés nyomógombjai, amelyekkel a csatlakoztatott eszköztől függően a számok között lépkedni és elméletileg tekerni is tudunk - nekem csak előbbi sikerült, legyen szó akár laptopról vagy épp telefonról.

A mikrofon segítségével telefonálni tudunk, valamint természetesen számítógép esetén a szokásos headset funkcionalitásra is képes, tehát akár játék közben tudunk kommunikálni. A bemenet hangminősége nem kiemelkedő, de egyáltalán nem lehet rá panasz.


Hallójáratok maximalizálva

Meglepően jól szól a svájci gyártó headsetje, gyakorlatilag maximumra tekerve is torzításmentes hangot fogunk hallani, megfelelően erős basszusokkal és kristálytiszta magas hangokkal. Az egyetlen probléma talán csak az lehet hogy ha rendesen megküldjük a kontentet a fülünk irányába, akkor nem csak mi fogunk zenét, vagy játék, film esetében éppen zombihörgést vagy golyószóró darálást hallani, hanem a környezetünkben lévők is, ugyanis rendesen kiszűrödik a hang.

Fém és műbőr mindenhol, némi műanyag kezelőszervvel

Fém és műbőr mindenhol, némi műanyag kezelőszervvel


Persze ez nem a P614 BT sajátossága, az on-ear fülpárnák már csak ilyenek.

A fejpánt állításával elég nagyra tudjuk nyújtani a fejhallgató kerületét, extrém zenehallgató páros esetében két kisebb fej is befér alá egyszerre. A legkisebbre állítva nagyszerűen illik egy átlagos fejre, nem lötyög, séta közben nem fog lecsúszni. Futkározni már nem annyira jó vele, bár személy szerint engem ez nem is nagyon érint, legutóbb egy róka elől menekültem futva, valamikor 15 éve.

Még valamit?

A bluetooth fülesek egyik általános problémája hogy csúszik a hang. Ez nem minden esetben érhető tetten, hiszen telefonról zenehallgatás közben nem érzékeli az ember azt a pár millisecundumot, azonban filmnézés vagy játék közben zavaró tud lenni. Nyilván lehet korrigálni, illetve lehet vele együtt élni, azonban sokkal jobb megoldás amikor maga a füles képes a korrigációra. Igen, a P614 BT képes rá.

A fejhallgató tartalmazza az aptX CSR technológiát, amit a modern telefonok jelentős többsége is. Az aptX nagyszerűen kódolja úgy a vezeték nélküli hangot hogy az veszteségmentesen megérkezzen a fülünkbe, mindenféle csúszás nélkül.

A termék dobozában találunk egy usb-töltő kábelt, valamint egy kis fekete szütyőt is, amiben tudjuk hurcolni zajkeltőnket.

Kéken villog - minden rendben!

Kéken villog - minden rendben!


A fentiek alapján már nyilvánvalóvá válhatott hogy ajánlani fogom P614 BT fejhallgatót és ez így is van. Az egy feltöltéssel nagyjából 30 órás üzemidő bőven elég néhány napra - hacsak valaki nem nonstop hallgat zenét, néz filmet -, a beépített 850mAh Lithium-ion akkumulátor viszonylag gyorsan töltődik, bármilyen eszközről.

A P614 BT nagyjából 15 ezer forintos áron szerezhető be itthon, ami eleve nagyon olcsó a termék tudásához képest, viszont több helyen is akciós jelenleg, ami inkább a 12 ezer forintos ár felé tolja le a fizetendő összeget.
 

Nagyszerű ár / érték arányú a svájci Arctic fülese. Nem csak zenére, hanem filmezésre és játékra is kiváló - vezeték nélkül!

13 hozzászólás

wegh

4 éve, 5 hónapja és 19 napja

Megérkezett hozzám is ez a gyönyörűség Eddig nagyon jó, nem nagyon tudok semmibe se belekötni. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek és köszönöm, hogy Ti ajánlottátok nekem, jó döntés volt rátok hallgati.

válasz erre

fnx

4 éve, 6 hónapja és 22 napja

Elnyerte a tetszésem.

válasz erre

marco

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

Tommy: Megnézem, bevallom, nem is próbáltam ki, mert szerintem persze.

wegh: Fülforma függő, többen próbáltuk ki, és mindenkinek szépen rásimult. A borítás nagyon puha, így nagyszerűen alakul a fülhöz.

kpal: Elméletileg igen, mert a BT felülről kompatibilis. Tavalyi, tavalyelőtti telefonokkal lett tesztelve, gond nélkül ment velük.

válasz erre

petrovicsz

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

Tipikus Wow kategória! Hihetetlen hogy ennyiért van ilyen tudású füles!

válasz erre

kpal

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

Ez jó , nem csúszik a hang , árban sem vészes .
Minden telefonnal kompatibilis, ami alapból tud BT hangszórót kezelni ?

válasz erre

wegh

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

Nagyon tetszik, későbbiekben lehet szóba jöhet. Ez mennyire simul rá a fülre?

válasz erre

Tommy

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

PS4-el is megy? Ha igen, akkor KELL!!!!

válasz erre

zender

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

Határozottan tetszik a cucc! Tudod valamihez hasonlítani a hangját Marco? Akár azok közül amit itt már teszteltetek?

Ennyiért ilyen tudással ajándék amúgy!

válasz erre

Eltohn

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

Igen jól néz ki, bejön ez a fémes dolog. Teszt alapján is nagyon tetszik, de tényleg meg kéne hallgatni előbb mint hogy megvenné az ember. Bár eddig az itteni tesztekben nem csalódtam...

válasz erre

marco

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

ENCELADUS írta:
Ha nem Bluetooth lenne elgondolkodnék rajta, de hát...
Miért baj a bluetooth?

válasz erre

Tommy

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

Hú de meghallgatnám hogy szól! Nagyon tetszik!

válasz erre

ENCELADUS

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

Ha nem Bluetooth lenne elgondolkodnék rajta, de hát...

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Derekhun profiljagery1113 profiljaiPet profiljarDAVE profiljaManiac profiljaPajti24 profiljaWarriorAutobot profiljaSkaterKakas profilja