Acer Predator Triton 700 teszt

2018. április 22.
76.6041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
murzil profilja, adatai
murzil
Az Acer Predator család nem ismeretlen a Game Channel olvasók előtt, hiszen szinte minden, a sorozatban megjelent eszközt teszteltünk már, és alapvetően igen jó véleménnyel is voltunk róluk. Még tavaly év végén esett be a szerkesztőségbe a Triton 700, amiről akkor nem született írás, mert bár nagyon oda voltunk érte, megvártuk vele a kimaxolt, legnagyobb verziót. Ez most végre megérkezett, így nézzük is meg, mire képes ez szép vékony erőmű.
Advertisement


A gamer laptopok piaca nem kicsit telített, sok és egyre több gyártó próbálja meghódítani a játékosok táborát, ezért senkinek sincs könnyű dolga, nehéz eltalálni azt a középutat, ahol az ár még egálban van az értékkel. Ennek megfelelően az Acer Predator Triton 700 nehéz helyzetben van, mert brutális hardvert sűrített a gyártó egy nagyon vékony házba és ennek bizony megvan az ára.

Külső és az első benyomások

Amikor a laptop specifikációit nézzük, azt látjuk, hogy az Acer Predator Triton 700 ténylegesen a magasabb ligákban játszik. A valószínűtlenül vékony házba meglepően nagy erőt szuszakoltak a mérnökök bravúros megoldásokkal. A gyártósoron jól bántak a fémmel és műanyaggal, már fogásra is prémium érzetet okoz az Acer gamer-ultrabookja. Az sötét színű alumínium fedél kissé vonzza az ujjlenyomatot, a közepén a Predator logó fagyos színekben pompázik.

Igen jól mutat, és szolídan terül el, nem tűnik hivalkodónak, mégis tiszteletet parancsol ha kitesszük egy lan partyn az asztalra. Az Acer elsősorban azt a csoportot találja meg ezzel a design-nal, akiket zavar a többi gyártónál alkalmazott "játékos vonal" (például rikító piros, zöld színek, feleslegesen kiugró vonalvezetés). Ez egy szép gamer laptop. Pont.

Szolid fedél brutális logóval

Szolid fedél brutális logóval


A fedél felnyitás könnyen, akár egyetlen ujjal is lehetséges, de hála az erős csuklópántoknak kicsivel néha több erőfeszítést igényel. Ahol egy átlagfelhasználó egy átlag laptopon a billentyűzetet keresné, meglepődve tapasztalhatja, hogy ott Gorilla Glass üveglap van. Színezett, de szép ki- (be)látás nyílik az alatta lévő GTX 1080 elemeire.

Jól néz ki, különösen a színárnyalatra programozott led fényekkel. Egy egészen furcsa megoldással ide sikerült integrálni a trackpadet. Erről még írok majd kicsit részletesebben, mindenesetre nem ez volt a kedvenc részem a laptopon. A csuklótámasz ugyanolyan alumíniumból készült, mint a fedél. Csak éppen kicsi szerintem csuklót pihentetni, ugyanis az alsó részen helyezkedik el az RGB mechanikus billentyűzet. Erről is lesz szó részletesebben a teszt következő részében.

A billentyűzet mindkét oldalán két felfelé szóló hangszóró rácsozata helyezkedik el, szerintem nagyon jól néz ki, egyfajta karaktert ad a gépnek. Végül a billentyűzet jobb oldalán két jelzőfény található. Az egyik az akkumulátor, a másik a power led, mindkettő kék színű, az aksi led töltéskor narancs színben pompázik. A képernyő egy 15,6 hüvelykes IPS-képernyő, amelyet műanyag keret vesz körül. A tetején egy HD webkamera található, egy fényes műanyag csík mögött. A képernyő alatti részen a Predator logó.

A csatlakozó orgia nem ezen az oldalon van

A csatlakozó orgia nem ezen az oldalon van


A széleken döbbenetes mennyiségű portot találunk a laptop méretéhez mérten. Az első élen nincs semmi, a hátsó részén egy hálózati csatlakozó, egy teljes méretű DisplayPort és HDMI kimenetek a szellőzőnyílások mellett.

A jobb oldalon egy kissé süllyesztett bekapcsológomb, ami kék fénnyel világít bekapcsolás után. Ugyanitt van az ethernet csatlakozás, egy Thunderbolt 3-as USB-C és egy USB-A 3.0 port is megtalálható. A bal oldalon 2 darab USB-A 3.0 port, külön mikrofon és fejhallgató csatlakozó és egy Kensington zár. Itt található a CPU szellőzésére szánt nyílás is.

Sajnos az SD kártyaolvasó nem része ennek a Predatornak, bár meg kell vallani, egy gamer gépnél talán már nincs is létjogosultsága, nekem egyáltalán nem hiányzott. Egy kis eltávolítható műanyagdarab alatt még egy meglepetést találtam. Ez egy süllyesztett USB 2.0 port, ami tökéletes hely egy USB dongle-nek egy külső egér részére. Így végre nem lóg ki a gépből, hanem szépen belesimul.

A laptop alja meglehetősen mentes az izgalmaktól, azonban jól megtervezett. Négy nagy láb található, amelyek tartják a laptopot éppen elég távolságra ahhoz, hogy a megfelelő hűtést elérjük. Passzív szellőzőnyílásokat találunk még itt az alján, és egy tucat csavart, ami tartja a házat. Ez jó minőségű műanyagból készült, és jól illeszkedik az eszközhöz.

Billentyűzet, trackpad

A háttérvilágításos hibrid billentyűzet fenomenálisra sikeredett. Nemcsak hogy jól néz ki a dinamikus, színes RGB témákkal, de remekül is használható. Ez az egyik legjobb billentyűzet, amit valaha laptopban teszteltem. A mechanikus voltának köszönhetően a gombok leütésekor határozottan kattannak. A visszacsatolási és működtető erő nagyon kényelmes, és hiba nélküli nagyon összhangban vannak egymással. A lenyomási út kb. 1,5 mm.

RGB. RGB mindenhol.

RGB. RGB mindenhol.


Az egyetlen hiba hogy a csuklótámasz gyakorlatilag nem az, így nincs hely a gépelő kéznek. Ha az asztalon van a laptop ez nem akkora probléma, de ölben már nem túl kényelmes. Minden gomb külön ledet kapott, összességében egyenletes és szép fényeket kapunk, amelyeket akár billentyűnként megváltoztathatunk. A fényerőre nem találtam megoldást szerintem csak ki vagy be tudjuk kapcsolni.

A trackpad viszont nagyon nem jött be. Persze tudom én, hogy játszani egér kell, de egy laptopot sokan nem csak játékra használunk. A böngészéskor nem zavaró a trackpad elhelyezése, de a gyors, mindennapi használatra szerintem ez nem való. Nem csak az elhelyezése problémás, de nincs klasszikus egérgomb, így meg kell tanulni mellette a windows gesztusvezérlését. Mivel közel 20 éve nyüstölök különböző laptopokat és megszoktam a klasszikus elhelyezkedést, teljes egészében frusztrált ezen trackpad használata, ezért mellőztem is a későbbiekben.

Egyértelműen az volt a gyártó célja hogy a billentyűzet olyan legyen mint egy igazi gamer keyboard, valószínűleg azért ez az elsőre furcsa elrendezés. A tapipiad kihagyása az alsó szegmensből, meglepően hasonlatossá tette a laptop billentyűzetét a megszokott hardcore gamer billentyűzetekhez, a felül elhelyezett tapipad kizárólag azért van hogy ne egér nélküli legyen a laptop, de mindenképpen kell hozzá külső egér, ez nem is vitás. Viszont nem igazán találkoztam olyannal, aki egérpadon játszott volna, így a dolog bár szokatlan, de teljesen ésszerű.

Az sem elhanyagolható tény egyébként hogy a csuklótámaszok helyét kitölti a teljesértékű, numerikus billnetyűkkel is ellátott billentyűzet!

Hardver és teljesítmény

A nálunk járt példányban egy Intel Core i7-7700HQ 4 magos proci, 32 GB 2400 MHz-es DDR4 memória, Nvidia GTX 1080-as VGA támogatta a technikát. Természetesen nem volt gond a játékokkal, minden zökkenőmentesen, simán futott, még a frissen megjelent játékok ismind ultrát hoznak. Egy ideig várhatóan nem is lesz ezzel probléma, évekig komoly gamer gép lesz ilyen szempontból a Triton 700.

A csuklótámasz hiánya nem annyira fájó, ha csak játszunk

A csuklótámasz hiánya nem annyira fájó, ha csak játszunk


Az optimalizált futtatásnak köszönhetően amikor kell az integrált GPU-ról átvált a dedikáltra a rendszer. Két onboard M.2-es bővítőhely van, mindkettő 512GB-os SSD-t foglal magában a RAID 0-ban. Ezek sebessége a nálunk járt példányban erősen közepes volt, de komoly gondot nem fedeztünk fel. Nem túlzottan lassú, egy játékgépben teljesen jó, de nagy fájlok mozgatásánál azért érezzük a nem a legcombosabb teljesítményt.

HDD és optikai meghajtó nincs a gépben.

A processzorok és a hűtés teljesítményét is tudjuk manuálisan szabályozni a beépített szoftverekkel, az overclock lehetősége is adott. Ha túlhúzzuk a rendszert, a ventillátorok simán felveszik a zajt egy átlagos gamer desktop stationnel, de igazándiból nincs erre szükség. Jelenleg minden simán, erőlködés nélkül fut rajta, a vezérlés pedig nagyszerűen szabályozza a teljesítményt önműködően.

A wi-fi vételéről az Intel Dual Band Wireless-AC 8265 gondoskodik de természetesen található rajta egy RJ-45 LAN port is, ami elméletileg gigabites átvitelt tesz lehetővé, ezt technikai okok miatt nem tudtuk kipróbálni a teszt alatt.

Képernyő

A kapott modell felbontása 1920x1080 pixel, azaz full hd volt, ezt egy matrica is büszkén(?) hirdette. Ez szerintem kevés manapság, ahogyan a 60 Hz-es képernyő frissítés is. Van közben jó hír is azért, mert ez egy nagyon szép matt felületű kijelző. A betekintési szögek kiválóak és tipikusak, megfelelnek a mai IPS paneleknek. A kontrasztarány maximális fényerő mellett 750:1, ami szintén nagyon jó.

Szívesen láttunk volna egy 4K kijelzőt benne, beépített 120Hz-zel

Szívesen láttunk volna egy 4K kijelzőt benne, beépített 120Hz-zel


Bár igaz, hogy a 4K egy 15 colos kijelzőn nem igazán értékelhető, de azért az árért amit a gép kóstál, élveztük volna ha megvan az opciónk a hatalmas felbontásra. Jó hír azonban, hogy külső monitoron meg sem kottyan neki a 4K-s tartalomtovábbítás. A beépített G-Sync nagyon jót tesz a játéknak, és további jó hír hogy külső monitor csatlakoztatásakor a 120Hz is működik.

Hang

Amennyire dicséretes a kinézet és a teljesítmény, annyira nem az a hangminőség. Bár a laptop rendelkezik Dolby Atmos tanúsítvánnyal, a Tritonon található sztereó hangszóróknak nincs valami nagy hangerejük, és hiányzik belőle mindenféle árnyalat. A mély hiányának köszönhetően a hangszórók lapos, mindenféle jellemző nélküli hangot adnak a laptopnak, amely ebben az árfekvésben kevés.

A jó hír, hogy a fülhallgató kimeneten egy jó fülessel viszont remekül használható. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a rendszer erre fel is hívja a figyelmünket, amikor a Dolby Atmos ikonra kattintunk: "A Dolby Atmos engedélyezéséhez csatlakoztassa a fejhallgatókat vagy a hangszórókat a rendszer audió aljzatába" - ergo a beépített hangszórók nem tudják kihasználni a lehetőséget.

Sajnálatos tény azonban hogy ez tényleg csak a jack dugónál működik, hiába csatlakoztatunk usb-n bármilyen kiváló teljesítményű fejhallgatót.

Az akkumulátor élettartama

A gyári specifikációk szerint az akkumulátor kapacitása 4670mAh. Ez körülbelül 80 perces játékidőt ad a tulajdonosnak töltés nélkül. A teljesítményt nézve ez nem olyan rossz. Ez azért függ a használattól illetve az optimalizáltságtól is. Normál használatkor (böngészés, dokumentum szerkesztés, emailek olvasása) nálam kb. 2 és fél órát bírt.

A Triton 700 vékony. NAGYON vékony.

A Triton 700 vékony. NAGYON vékony.


A gyári érték egyébként 2 óra lenne, tehát sikerült kicsit többet kihozni annál amit az Acer "jósol". Játék közben a 80 perc nagyjából reális, nálam volt olyan játék ami megette a kapacitást 70 perc alatt, de volt olyan is, ahol közel 100 percig tudtam elektromos hálózat nélkül játszani.

Operációs rendszer és szoftverek

A tesztalany Microsoft Windows 10 Pro-val érkezett, a boltban kapható példányok Home verziót kapnak. Az Acer számos beépített alkalmazással szállítja a gépet, ebben a gamerek nagy kedvence a Predator Sense lesz, amiben minden színt, effektet egyenként lehet beállítani a ventillátorhoz és a billentyűzethez. Kapunk még a teljesítmény szabályozására kiélezett szoftvert és olyan alkalmazást is, amivel egyenként állítható a sávszélesség minden egyes alkalmazáshoz.

Összegzés

Ami tetszett, az a kiváló design - remek építési minőséggel, az erős, 120Hz-es G-Sync-es GTX 1080, és az egészen kitűnő a mechanikus billentyűzet. Kifejezetten jól használható gamer laptopot kapunk, könnyűszerrel vált ki egy desktop rendszert, ráadásul vékony, könnyű, bárhová magunkkal vihetjük. Nagyon jó a sok I/O port, a 2 db SSD bővítőhely és az ebben a szegmensben relatíve jó akkumulátor-élettartam.

Ami viszont finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, az a terhelés alatti melegedés, a ventillátorok hangja, a bekapcsoláskor - a BIOSban egyébként kikapcsolható - indítóhang, a "csak" HD kijelző és végül a napi használatra számomra megszokhatatlan trackpad elhelyezés.

Aksiról nagyjából másfél óra játék garantált.

Aksiról nagyjából másfél óra játék garantált.


Amiről nem ejtettünk még szót, nos az az ár. Egy ilyen konfigért megkérik a megkérnivalót, ennek okán a Triton 700 jelenleg akcióban valamivel egymillió forint alatt kapható, a nálunk járt verzió (1TB SSD, 32GB RAM) 1 millió és 300 ezer jó magyar forint akciósan. Ennyiért már egy falusi vityillót is megkapni, de nyilván minket, gamereket az kevésbé hoz lázba.

Bármennyire is furcsa ezt leírni, de ár / érték arányban ez viszonylag jó deal, de ez sajnos köszönhető a brutálisan magas SSD és RAM áraknak többek között.

Ha valakit nem zavar az egyébként nem sok felsorolt negatívum, és mondjuk egy ilyen összeget ki is tud fizetni, akkor bizony az Acer Predator Triton 700 ajánlott vétel, mert nagyon szép és erős, határozottan jó gamer eszköz. És évekig az is lesz még.
 

Az Acer Predator Triton 700 ajánlott vétel mindenkinek, akinek van egy milliója gamer laptopra

14 hozzászólás

Santonio

6 éve, 4 hónapja és 25 napja

Na ezt hívom én vasnak egy gamer laptopban! röhögő smiley Brutál élmény lehet vele tolni! Ez azért nem egy Helios... röhögő smiley

válasz erre

murzil

6 éve, 4 hónapja és 27 napja

fighterlaci írta:
GTX1080 laptopban, nagyon durva! meglepett smiley Az SSD viszonylagos közepessége észlelhető a játékokban amúgy, vagy tényleg teljesen észrevétlen? Akadást ilyesmit gondolom a videokártya miatt el lehet felejteni teljesen... mosolygó smiley
Játékok alatt nem érződött semennyire, fájlok másolásánál volt már gyorsabb tesztgépünk is.

válasz erre

fighterlaci

6 éve, 4 hónapja és 27 napja

GTX1080 laptopban, nagyon durva! meglepett smiley Az SSD viszonylagos közepessége észlelhető a játékokban amúgy, vagy tényleg teljesen észrevétlen? Akadást ilyesmit gondolom a videokártya miatt el lehet felejteni teljesen... mosolygó smiley

válasz erre

Gólem

6 éve, 5 hónapja

Na ez egy durva konfig még asztaliban is, nemhogy laptopban! meglepett smiley Kár hogy ezek a fajta gépek nem kaphatók szolgáltatónál. Ott csak HP meg talán Dell van, kell a francnak, gyenge **** mind.

válasz erre

totyak

6 éve, 5 hónapja

Játékos vagyok, de elsősorban ember, aki lassan el akarja kezdeni az önálló életét és az az 1,3 millió nekem valami egészen másra lenne jó.
Persze, ha Rothschild lennék, vennék kettőt is röhögő smiley

válasz erre

murzil

6 éve, 5 hónapja

Direktor írta:
Hogy a francba tudnak ilyen erős cuccokat ilyen vékony házba rakni? meglepett smiley Gondolom a melegedés nagyon durva lehet. Ventillátorok egyébként zavaróan hangosak vagy "csak" nagyon hangosak? mosolygó smiley

Részletre megvenném de előbb ki kell próbálnom valahol...
Kiadott az Acer egy patch-et, sokat javult a helyzet, az első körhöz képest. Én fülessel játszom, így nem bánt a dolog mosolygó smiley

válasz erre

Direktor

6 éve, 5 hónapja

Hogy a francba tudnak ilyen erős cuccokat ilyen vékony házba rakni? meglepett smiley Gondolom a melegedés nagyon durva lehet. Ventillátorok egyébként zavaróan hangosak vagy "csak" nagyon hangosak? mosolygó smiley

Részletre megvenném de előbb ki kell próbálnom valahol...

válasz erre

Mordorer

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

Szuper teszt, nagyszerűen be lett mutatva a gép! Nálam valami hasonló (ennek talán a következő verziója? meglepett smiley) lesz a befutó még PC-ből, nem szeretném már a gépeket építeni. Ez kellően erős évekig és vihetem magammal bárhová.

Az ár bár durva, de ilyen felszereléssel, desktopon sem sokkal olcsóbb.

válasz erre

Vidoros

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

Nekem elég a Helios, az még kifutja. mosolygó smiley De szívem szerint bevállalnám. De csak részletre.

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

Ez kegyetlen durva lehet élőben! meglepett smiley

válasz erre

Patrik94

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

Basszus milyen vékony! meglepett smiley

válasz erre

1000feri

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

VaPe írta:
Aztarohadt de komoly gép! meglepett smiley Az ára viszont sokkoló! röhögő smiley
Pedig akciós mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja