Acer Nitro 50 teszt - kicsi a bors, de nem baj az

2019. február 12.
79.7051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Eljutottunk mára odáig, hogy ha az ember örömittasan kijelenti, hogy márpedig ő magas minőségben, minél inkább prémium érzést keltő hardveren szeretné kiélvezni az aktuális videojáték-megjelenéseket, akkor nem az az első kérdés, hogy "Minek? Miért nem elég a gyengébb teljesítmény?". Számtalan fejlesztő azon ügyködik, hogy akik az átlaghoz mérten egy kicsit nagyobb árcédulával megspékelt PC vásárlására adják a fejüket, azokat minél magasabb szinten kiszolgálják, az Acer pedig ismételten szolgáltatja ehhez a platformot az Acer Nitro N50 névre hallgató bestiájával.
Advertisement


Miután kicsomagoltuk a dobozból, a komplett szerkesztőségünk egyöntetűen vett egy a megnyugvást jelző mély lélegzetet, mert bár elképesztő volt, ahogyan az Acer Predator Orion 9000 termetes méretével azonnali dominanciát követelt magának a helységben, ahová került, mégiscsak örültünk neki, hogy nem kell ezért esetlegesen egy külön szobát felhúzni.

Egészen szolid méreteket kapott ugyanis a Nitro N50, a maga 16,3x35x34 centiméteres dimenziójával bármelyik otthoni háztartásban elfér. Ezúttal nem egy durvább, már-már futurisztikus küllemmel ruházták fel a gépet, inkább a minimalista, ugyanakkor kifejezetten stílusos és a szemet egyértelműen magára vonzó kinézetet kapott a dög.

Az elülső félen minden csatlakozó, amire szükségünk lehet

Az elülső félen minden csatlakozó, amire szükségünk lehet


Csatlakozókat tekintve nem lesz hiányérzete az embernek. Az elülső szekcióban két 3.1-es USB csatlakozóval fegyverezték fel a kicsikét (egy USB-A és egy USB-C típusú bemenettel), illetve helyet kapott még az elengedhetetlen 3.5 milliméteres jack a mikrofonnak és a fejhallgatónak, no meg az SD kártyaolvasó is itt virít.

Aki a 2.0-ás USB-t hiányolja, az a hátsó panelen ezt megtalálja, sőt kapásból négyet is, ezenfelül két további 3.1-es USB-port, plusz egy-egy input a mikrofonunknak és a fülesünknek, extraként pedig az ethernet kábel és a hang bemenet is innen köszön vissza ránk, és persze a nélkülözhetetlen HDMI bemenetet is itt találjuk. Ja, és DVI videokimenet is van. Már ha valaki késztetést érezne egy high-end gép esetében, hogy használja.

Aki célzottan azért tervez beruházni a Nitro N50-re, mert szinte tűkön ülve várja, hogy különféle bővítéseket eszközöljön rajta, az jó, ha tudja, hogy a gép belsejébe pillantva gyorsan szemügyre vehetjük, hogy annyira nem túl tágas hely áll rendelkezésre. Persze ha csak egy-két merevlemezről, vagy más, kisebb volumenű feltupírozásról van szó, azzal nincsen gond, de azért érdemes ezzel előre kalkulálni.

Stílusosan, egy Acer VG270U monitorral tesztelve, előtte a csomagban kapott bill-egér kombó

Stílusosan, egy Acer VG270U monitorral tesztelve, előtte a csomagban kapott bill-egér kombó


Egyébiránt két bónusz SATA csatlakozó is meglapul az alaplapon, tehát két tárhely bővítést bármikor megejthetünk. A kábelelrendezést tekintve kifogástalan munkát végeztek a tervezés során, ugyanis ezt a relatíve kis helyet is sikerült úgy beosztaniuk, hogy minden komponens megfelelően tágas helyet kapjon benne, és ne akadályozza semmi a perfekt szellőzést.

Videokártya terén hogy, hogy nem, az Nvidia egyik darabjára esett a választás, nevezetesen egy 6 gigás GTX 1060-ra. Tény, nem mai csirke már, viszont ha ennél jóval frissebb szériával szerelték volna fel a gépet, akkor annak az árcédula látta volna kárát. Szerencsére a GTX 1060 a mai napig kiválóan állja a sarat, ha az ember nem natív 4K-ban szeretne RTX támogatás mellett játszani, akkor minden igényt kiszolgál.

Bőven elég csatlakozó minden szetthez

Bőven elég csatlakozó minden szetthez


Processzorból Intel Core I7-8700 lett a választott, és szerencsére nem kevés memóriával kell számolnia a felhasználónak, ugyanis a 16 GB RAM gondoskodik róla, hogy e téren se legyen panasz. Akik a minél gyorsabb adatátvitelért élnek-halnak, jó hírünk van, a 256 GB SSD és az 1 TB-nyi HDD kombóval kiszolgálásra kerül ez az igény is, bár napjainkban már nem ritka eset, hogy valakinek még ennél is több tárhelyre van szüksége, ilyenkor léphet életbe az imént már pedzegetett bővítés kérdése. RAM-ot is lehet ám bővíteni, két extra férőhely biztosít erre lehetőséget.

Remélhetőleg senkiben nem merült fel, hogy az Acer Nitro N50 működése közben bármelyik pillanatban is lassulást produkál. Ó, nem bizony! Igyekeztünk minél több feladattal megterhelni, hogy meglessük, hol is van a tűréshatára a kompozíciónak, de minden próbát remekül állt a gép, pedig higgyétek el, mi mindent megpróbáltunk.

Minden környezetben jól mutat az "apró" Acer Nitro 50

Minden környezetben jól mutat az "apró" Acer Nitro 50


Szintén remek vásárként szolgálhat tesztalanyunk azok számára is, akik egyébként a csendes, halk hardverek rajongói, merthogy hangos, zavaró ricsajra nem kell számítani kérdéses masinánál.

Az árcédula amúgy magába foglal egy egeret és egy billentyűzetet is, amiket a teljes autentikusság érdekében végig használtunk a tesztidőszak alatt. Nyilván senki ne számítson méregdrága gamer perifériákra, azonban aki csak egy hangyányit az átlagon felüli egér-billentyűzet párost elvárna a kifizetett összegért, az vélhetőleg meg fog elégedni velük. Kényelmes darabok, akár hosszú távon is.

Próbáltunk fogást találni a páciensen, ebből kifolyólag futtatunk rajta Assassin's Creed Odyssey-t, Battlefield V-öt, Shadow of the Tomb Raidert, Forza Horizon 4-et, Far Cry 5-öt, belenéztünk egy picit az Anthem demóhétvégéjébe (aminek esetében voltak gondok, de sajnos itt fejlesztői oldalról, az optimalizáció téren vannak komoly problémák), illetve marco örökbecsű favoritját, a GTA V-öt, ami nem maradhat ki egyetlen tesztkörből sem. Jelentjük, stabilan hozták a 60 FPS-t, mi személy szerint nem tapasztaltunk szignifikáns framerate-zuhanást.

Villódzó fényeket, led világítást ne keressünk

Villódzó fényeket, led világítást ne keressünk


Volt egy-két szoftver, amelyek esetében itt-ott visszább kellett vennünk a grafika részletességéből, viszont semmi drasztikusra nem kell gondolni. Bár számítottunk rá, így nem ért minket meglepetésként, fontos kiemelni, hogy az imént részletezett idilli csendet egy játék elindítását követően megtöri a hardver alkotó elemeinek munkálkodását bizonyító melódiája - más szóval lesz némi hangja a gépnek.

Itt sem kell vészes, már-már fülsüketítő zörejre gondolni, tapasztalataink alapján megmaradt az egész egy szolid, közel észrevehetetlen, ámbár mégis jelenlévő kis hangkibocsátásnál.

Már többször szóba jött az árazás, így végszóként mindenképp kitérünk erre is. Kétségtelen, hogy az ezen cikkünkben már felemlegetett Acer Predator Orion 9000 sokkal izmosabb konfigurációt kínál, de természetesen az átlagos fogyasztók az arra aggatott árcímkét látván nem feltétlenül arra gondolnak első körben, hogy "mehet is a kosárba!".

Szerény, de stílusos az Acer Nitro 50 dizájnja, mi szerettük

Szerény, de stílusos az Acer Nitro 50 dizájnja, mi szerettük


És itt van az igazi erőssége az Acer Nitro N50-nek, ugyanis majd' 500 ezer forintos tételáron érhető el a monstrum. Amennyiben úgy érzed, hogy téged nem rémiszt meg, ha nem tudod tonnaszámra bővítgetni az erőművedet, és szeretnél egy pakkban hozzáférni egy olyan PC-hez, ami a mai átlag gamer igényét bőven kielégíti, akkor kitűnő választásként bizonyulhat az Acer Nitro N50!

Méghozzá olyannyira, hogy abban a szegmensben ahol versenyez, nem igazán talál kihívóra, így bátran megkaphatja a maximális plecsnit tőlünk, mert amellett hogy semmivel sem nyújt kevesebbet, mint amit ígér, hosszútávon is versenyben maradhat még, évekig. A szerelhetőségnek hála pedig még hosszabb távon.
 

A saját árkategóriájában nagyon jó vétel a kis zsebterminátor Acer Nitro 50. Gyakorlatilag nincs ellenfele ár / érték arányban.

3 hozzászólás

fighterlaci

5 éve, 6 hónapja és 13 napja

Az igen. meglepett smiley Nem nagyon láttam még itt max plecsnit. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 6 hónapja és 13 napja

Csinos gép nagyon! meglepett smiley És tényleg milyen kicsi! röhögő smiley

válasz erre

Hentes

5 éve, 6 hónapja és 13 napja

Komoly kis szett, mondjuk ennyiért legyen is az! röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljaManiac profiljamarco profilja