Vienna Comic Con 2019 beszámoló

2019. december 16.
80.7671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Képregényrajongók, filmőrültek, a videojátékok szerelmesei és az animék/mangák fanjainak éves nagy eseménye a Vienna Comic-Con, ahol tényleg mindenki megtalálja azt a témát, ami őt igazán mozgatja. Ha ez nem lenne elég, akkor ott van még a tény is, hogy olyan neves sztárokat invitálnak meg akár csak fotózkodásra és autogram-adásra is, akiket mi magunk is ismerhetünk, de még jobb esetben előadást is tartanak.
Advertisement


A VIECC 2019-en, azaz az idei expón a húzónév nem más volt, mint az akciólegenda Steven Seagal, aki azontúl, hogy válaszolgatott az újságírók által feltett kérdésekre, adott autogramokat és fotózkodási lehetőség is volt vele (már persze a szükséges pénzösszegért cserébe), még egy nagyszínpadi programot is bevállalt, mely során ikonikus filmjei közül kettő került fókuszba, az Úszó erőd és az Ölve vagy halva. Ha hozzánk hasonlóan Seagal filmjein nőttél fel, akkor most ezeket a címeket olvasva egészen biztosan a te szíved is megdobbant.

Mellette itt volt még Chris Klein az Amerikai pitéből (Oz) és a Flash - A villámból, valamint mindannyiunk kedvenc Samuja A gyűrűk urából, Sean Astin, de akár mondhattuk volna példaként a másik klasszikust, amiben szerepelt, a Kincsvadászokat. Húzónevek közé illik sorolni egyértelműen Frank Millert, lévén az ő tollából születhettek meg olyan csodák, mint a Sin City képregény, a 300 és megannyi más hivatkozási pont is, akivel szintén lehetett fotózkodni, valamint vele is volt egy rövidke beszélgetés a nagyszínpadon. A tinisztár Jack Dylan Grazer az AZ-ból nagyon élte a rivaldafényt, a fiatal csajok pedig imádták.

A vásárhangulat szokásosan megvolt, hiszen számtalan standdal találkozhattak a látogatók, melyeknél filmes relikviák, animés merchandise-ok és videojátékos szuvenírek minden mennyiségben jelen voltak, úgyhogy aki azzal a céllal vándorolt ki a VIECC 2019-re, hogy a fizetése jelentős részét otthagyja, akkor az simán megtehette - szem-szájnak ingere volt az a fajta felhozatal, amit meg lehetett vásárolni!

Egy utolsó felmérő pislantás a kivégzés előtt

Egy utolsó felmérő pislantás a kivégzés előtt


Elmaradhatatlan lételeme a Comic-Connak az a megannyi minőségi cosplay, ami szembejön velünk minden egyes pillanatban. Egész egyszerűen szavak nincsenek rá, hogy mennyire kreatív, fantáziadús módon tudják megvalósítani a rajongók a kedvenc karaktereik megtestesülését. Akadt például Borderlands 3-as Zane, akit ráadásképp úgy valósított meg az úriember, hogy a játékszériára jellemző cel-shaded hatást keltette az összkép. Bravúros!

Érdekes módon azonban idén annyira nem domináltak a videojátékos cosplayek, sokkal inkább találkozhattunk manga/anime karakterekkel, ami az előző évekhez képest meglepő tény, de ugyanez elmondható a komplett videojátékos szekcióról is: valahogy idén nem tűnt annyira élettelinek a VIECC ezen oldala, mint korábban. Természetesen szokásosan ki lehetett próbálni retro videojáték-konzolokat, amiket a teljes összkép végett CRT tévéken lehetett játszani, csak hogy egy kis időutazás feelingje is legyen az élménynek.

Ezenfelül a mostani generációs masinák sem maradtak el, valamint az egyik nagyterem közepén egy méretes bokszring volt kihelyezve, melybe betérve a profik tudtak megmérkőzni Super Smash Bros. Ultimate-ben. Ténylegesen nagy volumenű volt a megvalósítás, a kivetítők által úgy érezhettük magunkat, mintha egy nagy stadionban állnánk és néznénk a meccset, viszont szervezés szempontjából néha nem volt minden toppon.

Videojátékos cosplayerekben soha nincs hiány a Vienna Comic Conon

Videojátékos cosplayerekben soha nincs hiány a Vienna Comic Conon


Előfordult ugyanis olykor, hogy nem volt senki a ringben, és a menüt kellett kivetítőn bámulnia minden arra tévedőnek, aminek aztán meg is lett az eredménye, lévén sokan otthagyták a műsort. Egy ilyen expón nem ártana ezt a szekciót folyamatosan pörgetni, de még ha van is szünet, akkor legalább a kivetítőn ne egy menüt kelljen bámulnia a közönségnek, mert eléggé illúzióromboló így a megvalósítás.

Ezekből kifolyólag nem igazán tudnánk őszinte mosollyal azt mondani, hogy a VIECC 2019 egy videojáték-rajongó lelkületű embernek is kifogástalan szórakozást tudott nyújtani, hiszen mondjuk ki: vérszegény volt a gaming oldala az eseménynek. Persze az árusok kompenzálnak ilyenkor a számtalan kis csecsebecséjükkel, vagy éppen óriási relikviákkal az egyes videojátékokból, de aki nem akar pénzt otthagyni, az eléggé meg van lőve.

Ennek ellenére viszont ha a képregények, a filmek, netán még az animék és a mangák világa is megmozgat, akkor bőven volt látnivaló, csak mi azért játékrajongókként hiányoltuk az izmosabb felhozatalt ezen a területen. Bár joggal süthetnénk rá, hogy a Comic-Conok fő profilja sosem a videojáték, azonban látva a korábbi rendezvényeket, egyértelmű, hogy nem így van, itt tényleg csak szimplán annyiról van szó, hogy az idei line-upban eléggé elmaradt az a szegmens.

Idén különösen hangsúlyos szerepet kapott a Star Wars

Idén különösen hangsúlyos szerepet kapott a Star Wars


Bár ezen a téren nem tudjuk dicsérni a szervezést, más szempontból abszolút: korábban is jellemző volt, hogy zsúfolt volt az egész rendezvény, szinte minden pillanatban szembejött valami érdekesség, de most ezt sikerült egy szinttel magasabbra helyezni, hiszen ezúttal ténylegesen minden négyzetméterre jutott egy stand, egy kis showműsor, vagy bármi, ami lekötötte a látogatók figyelmét.

Az árusokon kívül nem kevés olyan műsort is megtekinthettünk, ami nem megszokott, például láthattunk egy valós életbeli kviddiccs mérkőzést, aminek már nagyon régi hagyománya van a Harry Potter-rajongók körében, de azért ez mégiscsak egy olyan jelenség, ami nem mindennapos. A résztvevők seprűvel a lábuk között rohangáltak, fogdosták a labdákat, dobálták őket - vagy valami ilyesmi, kicsit elvesztettem a fonalat, miután láttam, hogy az aranycikesz az egy két méter magas szőrös férfi, akit nekiálltak kergetni a játékosok. Seprűvel a lábuk között.

Másfelől táncbemutatók is akadtak, így a K-pop és a J-pop rajongók számára is bőven kijutott a jóból, de volt például egy kis focis szeglet is, ahol egy kis lezárt "arénában" zajlottak az egy az egy elleni megmérettetések. Ami azonban minden évben zseniális, az a lehengerlő mértékű képregényes kiállítás, amit nemcsak a profi művészek villantanak, hanem az amatőrök is, akik standon kínálják és mutogatják a különböző műveiket.

A komplett Vienna Comic Con 2019 képgalériát az Androgeek Facebook oldalán találjátok:

A Bécsben 2019. november 23-24. között megtartott Vienna Comic Con fotógalériája.

Game Channel | Androgeek | VIECC Vienna Comic Con

A képek jogvédettek, felhasználásuk csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges. All rights reserved. A képeken nincsenek utómunkálatok végezve.

#viecc #viecc2019 #viennacomiccon

Közzétette: Androgeek2019. december 16.


Kicsit ilyenkor mindig el tud veszni az ember abban a mérhetetlen rajz-, szobor- és képregénytengerben, amikkel kivonulnak az emberek. Mindenkinek részvétünk, aki csak egy pár órás kiruccanást tervez, merthogy olyan szinten el lehet veszni ezeknek a nézegetésében, hogy akár egy egész nap is eltelhet úgy, hogy nem is vesszük észre.

Végeredményben egyértelműen minőségi volt a VIECC 2019 is, sikerült fejlődniük tavalyhoz képest, bár remélhetőleg az említett parákat a szervezésben jövőre orvosolják, hovatovább a gaming szegmens erősödésében is reménykedünk egy picit, hiszen azért mégiscsak...

A tavalyi beszámolónk során panaszkodtunk a meghívott vendégek line-upjára, most viszont egy rossz szavunk nem lehet, ugyanis Frank Miller és Steven Seagal neve bőven jelent annyit, hogy mindenki nagy elánnal vonuljon ki az eseményre, meg hát aki a minőségi cosplayek mennyországába akar ellátogatni, annak nincs is jobb úti cél, mint Bécs novemberben, amikor is minden évben megnyitja kapuit a Vienna Comic-Con. Találkozunk jövőre!
7 hozzászólás

fighterlaci

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

Direktor írta:
Szombaton kint voltam, és alapvetően imádtam! mosolygó smiley Ami viszont csalódást keltett, az az esport szekció. Pontosabban nem keltett csalódást, hanem igazolta mit már régóta mondunk sokan: a kutyát nem érdekli. Így hogy külön tették, alig volt érdeklődő, pedig valami rendes bajnokság ment közvetítéssel meg minden. Rohadt nagy lufi ez, hamarosan pukkan akkorát mint a ház.
Bizony bizony, abszolút egyetértünk. Egyetlen ismerősömet sem érdekli, pedig van vagy 100 gamer köztük.

válasz erre

Direktor

4 éve, 7 hónapja és 13 napja

Szombaton kint voltam, és alapvetően imádtam! mosolygó smiley Ami viszont csalódást keltett, az az esport szekció. Pontosabban nem keltett csalódást, hanem igazolta mit már régóta mondunk sokan: a kutyát nem érdekli. Így hogy külön tették, alig volt érdeklődő, pedig valami rendes bajnokság ment közvetítéssel meg minden. Rohadt nagy lufi ez, hamarosan pukkan akkorát mint a ház.

válasz erre

Tommy

4 éve, 7 hónapja és 14 napja

Sajnos idén sem nyertem jegyet (pedig mindenhol próbálkoztam röhögő smiley), na de majd jövőre. Mondjuk akkor már úgyis kimegyek ha nem nyerek! röhögő smiley Igen király program. Egyébként mind a két nap kint szoktatok lenni, vagy ez hogy megy?

válasz erre

Vidoros

4 éve, 7 hónapja és 14 napja

De jó lehetett! meglepett smiley Seagal a szemével öl! röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 7 hónapja és 14 napja

Mass Effect cosplay rohadt jó!

válasz erre

VaPe

4 éve, 7 hónapja és 14 napja

Abban erős a Comic Con, amiben kell neki: a cosplayben és a geek dolgokban. A gaming nem annyira fontos itt szerintem (bár azért legyen), a jutub meg teljesen felesleges. Kiváló rendezvény és évről évre jobb!

válasz erre

Patrik94

4 éve, 7 hónapja és 14 napja

Seagal nagyon kemény! röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljamarco profilja