Vienna Comic Con 2018 beszámoló

2018. november 25.
71.5401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A múlt hétvégén rendezték Bécsben a most már hagyományosnak mondható Vienna Comic Con-t, amire mint eddig minden évben, idén is kilátogatott a Game Channel csapata. Jómagam marco és csirkee társaságában látogattam az osztrák fővárosba, hogy meglessük a gamerek és geekek egyik mennyei paradicsomként szolgáló rendezvényt - mint friss hús a Game Channel berkein belül, kapva kaptam az alkalmon, hiszen mégiscsak egy neves eseményről van szó.
Advertisement


Délelőtt 10 körül értünk a helyszínre, kívülről egyáltalán nem tűnt úgy, hogy tolonganának az emberek a bejutásért, lévén olyasfajta nyüzsgést kell elképzelni, mint vidéken este fél 8 után, amikor már a legutolsó bolt is bezárt. Mint az a brutálisan hosszú folyosó átsétálása után kiderült, nem véletlenül nem volt kint senki, ugyanis a szervezők épületen belül oldják meg a látogatók fogadását, ami mint magyar lakos, számomra elképzelhetetlen volt korábban, tekintve, hogy itthon mindenféle eseményen kilométeres sorokat kell végigállni a tűző napon, vagy éppenséggel a mínusz húsz fokos hidegben.

Becsekkolást követően azonnal tettem is egy kört, viszont nem kellett sok idő, míg felfedeztem, hogy itt bizony olyan cosplayek vannak, amelyek egyszerűen félelmetesen precízen vannak megalkotva, volt például hihetetlenül részletes Szellemirtó-jelmez, volt, aki a jellegzetes sárga vegyvédelmi ruhát viselő Walter White-nak maszkírozta magát.

Nemcsak a jelenlegi konzolgeneráció, hanem a retró konzolok elé is beültek a kiskölkök

Nemcsak a jelenlegi konzolgeneráció, hanem a retró konzolok elé is beültek a kiskölkök


Akadtak közel kétméteres magasságot elérő robotok is, viszont természetesen, mint hatalmas Life is Strange rajongó, a személyes kedvencem a körülbelül velem egykorú, Chloe-t cosplayelő leányzó volt.

Természetesen voltak kint dögivel standok is, az egész olyan volt, mint egy Nagybani piac, csak itt a vitaminpaprika és a fejes saláta helyett olyan holmik voltak kínálaton, amikért minden gamer és geek ölni tudott volna: rengeteg sorozatból és játékból póló, bögre, figurák, Funko Pop! bábok, poszterek, K-pop bandákhoz rengetegféle merchandise, mangák, képregények és a lista felénél sem tartunk még, konkrétan olyan felhozatal volt, hogy az ember legszívesebben nem egy-egy tárgyat vásárolt volna meg, hanem komplett standokat.

Ami engem személy szerint meglepett, az az, hogy PS2 játékokat is árultak némely helyen, ráadásul nem is holmi csokipénzért, hanem 20-25 eurós (5-6 ezer forint) árcédulákkal felvérezett darabok is voltak, de természetesen a mostani generációs konzolokhoz is lehetett szoftvereket vásárolni, viszont sajnos nem olyan pénzekért kínálták őket, amikre az ember azt mondaná, hogy ekkora leárazással még a hülyének is megéri kiperkálni az összeget.

65 Euro volt a felújított Super Nintendo, és egy rakat játék beszerezhető volt mellé

65 Euro volt a felújított Super Nintendo, és egy rakat játék beszerezhető volt mellé


Kihelyezett konzolokból sem volt hiány, PS4-ek és Nintendo Switch-csek tömkelege mellett roppant sok retro konzol volt a helyszínen, itt az ember tényleg át tudta élni azokat a bizonyos évtizedeket, melyekről a ma középkorú gamerek akár órákat is tudnának mesélni, és kifejezetten megható volt látni, hogy az 5-6 éves forma kisgyerekek is hatalmas elánnal ültek be 20-30 éves konzolok elé.

Volt kint egy VR-szemüveg is, melyet egy motion-seattel megspékelve lehetett kipróbálni valamiféle autós játék társaságában - ne kérdezzétek milyen játék volt az, az egyórás sorban állást követően már nem igazán jutott eszembe, hogy rákérdezzek -, viszont a képminőség meglehetősen gyenge volt. Azért a kanyarokban és ütközéseknél össze-vissza rángatózó motion-seat dobott valamennyit a helyzeten, egynek jó volt, otthonra viszont nem csinálnék neki helyet.

Továbbá mit érne egy Comic-Con League of Legends nélkül, akik követik az LCS néven futó profi szcénát, azok nagyjából már el tudják képzelni, hogy mire gondolok, amikor azt mondom, hogy echte ugyanaz az élmény fogadott: 5-5 játékos színpadon ülve, kamerákkal az arcukban, felettük pedig az óriáskivetítővel hozták el Bécsbe is az LCS-hangulatot.

Dupla It!

Dupla It!


Általában, amikor ebben a hallban tartózkodtam, mindig onnan tudtam, hogy éppen akció lesz másodperceken belül, hogy a drága kommentátorok szinte fénysebességgel kezdtek üvöltözni plusz tíz decibeles hangerővel, ilyenkor azért mindig odanéztem, és annak a csapatnak szurkoltam, amelyik olyan karakterrel játszott, akivel egyébként én is rengeteg órát magam mögött tudhatok. Tudom, a szurkolók mintapéldája vagyok.

Sztárvendégek tekintetében tavalyhoz hasonlóan most sem sikerült nagyot menniük, David Morrissey volt kint a The Walking Deadből, Neal Adams, a Batman-képregények egyik rajzolója, John Noble A gyűrűk urából és Sean Biggerstaff is kint volt a Harry Potter-filmekből, aki még előadást is tartott.

Természetesen hatalmas élmény volt a rendezvény, ami nem mellesleg idén rekordot is döntött, ugyanis a maga 26387 látogatója egy új csúcs a VIECC történetében! Bár egy kicsit több előadást el tudtam volna viselni, egyszerűen nem lehet panaszkodni: ezt bizony egyszer mindenkinek át kell élnie az élete során!

A komplett Vienna Comic Con 2018 képgalériát az Androgeek Facebook oldalán találjátok:

A Bécsben 2018. november 17-18. között megtartott Vienna Comic Con fotógalériája.

Game Channel | Androgeek | VIECC Vienna Comic Con

A képek jogvédettek, felhasználásuk csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges. All rights reserved.

#viecc #viecc2018 #viennacomiccon

Közzétette: Androgeek2018. november 25.
8 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 9 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

Gólem

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Azért durva hogy ők meg tudják oldani úgy a beengedést, hogy ne kelljen fél napot állni az utcán. Az ott már Európa. röhögő smiley

válasz erre

Patrik94

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Sajna nem nyertem jegyet. Talán majd jövőre!

válasz erre

petrovicsz

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Nagyon bejön hogy minden évben más írja a cikket, mindig más élményekre lehet ilyenkor odafigyelni! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

De tök jó így két aspektusból is olvasni! mosolygó smiley

(Androgeek és GC)

válasz erre

Direktor

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Nagyon nagy élmény lehetett. Tök jó amúgy hogy nálunk is van ilyen.

válasz erre

VaPe

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Csöcs rögtön befigyel! röhögő smiley

válasz erre

Tommy

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Woáááá de jó lehetett megint! mosolygó smiley Jövőre nyernem KELL! röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaM.O.R.P.H. profiljamarco profilja