Vienna Comic Con 2017 beszámoló

2017. december 02.
79.5861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
adriano profilja, adatai
adriano
November 18-19-én Bécsben járt a GC kis csapata, de nem ám a karácsonyi vásárba mentünk puncsozgatni, hanem egy másik nagyszabású eseményre: a geekek számára sokkal érdekesebb Vienna Comic Con volt az úticél. Sok mindent láttunk, sok mindent lefotóztunk, még több érdekes figurával találkoztunk, a látnivalókat, élményeinket és benyomásainkat pedig most igyekszünk veletek is megosztani.
Advertisement


Ahogy beléptünk a fesztiválnak otthont adó Messe Wien nevezetű csarnok(ok)ba, egyből láttuk, hogy elsősorban a cosplayereké a főszerep. Nem véletlenül, ez az event elsősorban róluk, nekik szól, és nem is okoztak csalódást. Elképesztően jól megcsinált jelmezeket láthattunk, kezdve a szexi lányoktól a vicces figurákon át a "larger than life", azaz életnagyságnál nagyobb kategóriáig.

Utóbbiak például hatalmas, az én 190 centimnél jóval magasabb robotok és mindenfélék voltak, ezek voltak a legmeghökkentőbbek, gratula és elismerés nekik innen is.

Elég komoly installációval képviseltette magát a World of Tanks

Elég komoly installációval képviseltette magát a World of Tanks


Alapvetően most is a vásárhangulat dominált, rengeteg kisebb-nagyobb emléket, relikviát, merchandising-cuccot lehetett kapni, igaz, főleg a bécsi helyszínnek megfelelő árakon. Érdemes volt azért szétnézni, lehetett találni sok olyan dolgot, amit máshol nemigen. Marco is bezsákolt egy kis Alien-figurát, amit tényleg kár lett volna ott hagyni, olyan jól néz ki.

Mondanom sem kell persze, hogy látnivalókból sem volt hiány az idei VIECC-on sem. Volt itt életnagyságú TIE fighter a Star Warsból (gondolhatjátok, hányan álltak mindig körülötte, igazán jó fotó-matéria), Mad Max-életkép egy Immortan Joe cosplayerrel, aki mintha csak a vászonról lépett volna le, hihetetlenül pontosan kidolgozott űrhajó- és droid-makettek (az egyiken az "igazi" Darth Vader, David Prowse aláírásával), és a sort még hosszan folytathatnánk.

Nagy kedvenceink a nosztalgiázásra kihelyezett veterán játékkonzolok voltak a hozzájuk illő őskori tévékkel. Időutazni jó buli, ezt mások is így gondolhatták, mert szinte lehetetlen volt odaférni a nyugdíjból visszahívott gépekhez.

Az eSport már a VIECC szerves része is, helyet alig találni

Az eSport már a VIECC szerves része is, helyet alig találni


Egy Comic Con fénypontja, és a geekek számára is az egyik legnagyobb élmény a világsztárok felbukkanása, a velük való találkozás lenne, de e téren sajnos valami félrement a sógoroknál. A legismertebb vendégek talán Jason Isaacs, John Rhys-Davies és Chase Masterson voltak.

Nem lehet rájuk panasz, főleg Chase volt feltűnően mosolygós és kedves, közvetlen az emberekkel, de a többiek is kitettek magukért, előadásokat is tartottak, ha valaki megállította őket, belefért egy pacsi.

Mindnyájan egyetértettünk viszont abban, hogy ők enyhén szólva sem A-kategóriás sztárok, és ez kicsit levesz az élményből. Ne legyünk azonban telhetetlenek, örülhettünk persze nekik is, és a következő években talán egyre nagyobb neveket sikerül majd elcsábítani a bécsi kirándulásra.

Imádtuk a figurákat is, van amit be is szereztünk!

Imádtuk a figurákat is, van amit be is szereztünk!


Cosplay- és képregény-vonalon viszont voltak igazi nagyágyúk is, ez az autogrammjaikra váró sorok hosszából is tisztán látszott. Az egyik cosplayes sztár idén a Facebookon 6 millió (!) Alodia Gosengfiao volt, míg képregény-fronton a Batman-történeteken is dolgozó Scott Snyder.

A szombati nap záróakkordja a cosplay-verseny volt, ahol a már előbb említett Alodia Gosengfiao volt az egyik zsűritag, melózott tehát a csaj rendesen. Azt hiszem felesleges mondanom, hogy milyen minőséget képviseltek a versenyzők jelmezei, akik között szerencsére magyarok is voltak, büszkék lehetünk rájuk.

Idén is jó kis buli volt tehát a bécsi Comic Con, és bizony hallottam olyat, hogy jövőre még nagyobb durranásra számíthatunk. Azt hiszem elég, ha végszóként ennyit mondunk: várjuk szeretettel!

A komplett Vienna Comic Con 2017 képgalériát az Androgeek Facebook oldalán találjátok:

A Bécsben 2017. november 18-19. között megtartott Vienna Comic Con fotógalériája.

Game Channel | Androgeek | VIECC...

Közzétette: Androgeek2017. november 26.
7 hozzászólás

petrovicsz

6 éve, 10 hónapja és 1 napja

Chaten felvetette 5t3v3nk3 hogy pár év és lesz GC stand. Támogatnám. röhögő smiley

válasz erre

Marduk

6 éve, 10 hónapja és 1 napja

5t3v3nk3 írta:
VONAT..röhögő smiley De nem árt ha van egy határ mellettti állomáspont havernál.. mosolygó smiley
Vagy busz, de mindkettő drága, és továbbra is helyfüggő, mert Bécsbe nem mindenhonnan megy vonat és nem mindenhol áll meg.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 10 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

Santonio

6 éve, 10 hónapja és 2 napja

Marha jó a fotógaléria is! meglepett smiley Jó lehetett nagyon!

válasz erre

Direktor

6 éve, 10 hónapja és 2 napja

Brutál lehetett, látszik hogy nagyon jó a hangulat. Ott lettem volna szívesen...

válasz erre

totyak

6 éve, 10 hónapja és 2 napja

Bécs ugyan közel van, de a kijutás még mindig nehézkes annak, akinek nincs autója. Egyszer biztosan ellátogatok valami ilyen eseményre.

válasz erre

Tommy

6 éve, 10 hónapja és 2 napja

De nagyon jó lehet ez a rendezvény. Androgeeken már olvastam róla a beszámolót, tök jó hogy itt más oldalról közelítetted meg Adriano!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja