Vajon milyen videojátékos bejelentésekkel szolgál az idei GDC expón a Google?

2019. március 17.
75.2901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Egy ideje nagyon jól tudjuk, hogy a videojátékok világa felé kacsintgat a Google, azonban az elmúlt napokban olyan dolgok történtek a keresőóriás háza táján, ami alaposan megmozgatta a fantáziánkat. Nem véletlenül, hiszen a Project Stream-ről már korábban hallottunk - nem is akármiket -, de miután a napokban kiderült, hogy a Google egy ismeretlen részleg alelnökének tette meg Jade Raymondot, az Assassin's Creed alkotóját, és mellette bemutattak egy teaser trailert a GDC 2019-es bejelentésüket felvezetendő, túlzás nélkül összefutott a nyál a szánkban.
Advertisement


Ezért úgy döntöttünk, hogy az eddigi jelek alapján összeállítunk egy cikket, amivel egyrészt az volt a célunk, hogy kedvet hozzunk a GDC 2019 eseményeinek követéséhez, másrészt pedig az, hogy számításba vegyük egy kicsit a lehetőségeket, hogy mit is mutathat majd be nekünk a jövő héten, egészen pontosan március 19-én a vállalat. Ehhez szedtük össze gondolatainkat az alábbiakban:

Vajon milyen videojátékos bejelentésekkel szolgál az idei GDC expón a Google? - 2. kép

Csak a Project Stream lesz, semmi más...

Mivel egyelőre csak halovány jelek és találgatások vannak azzal kapcsolatban, hogy a Google pontosan mire is készül kedden, ezért gyakorlatilag mindennek van kisebb-nagyobb esélye, így akár még annak is, hogy csak és kizárólag a Project Stream kerül formális bemutatásra. Jade Raymond ugyanis csak ezért a szolgáltatásért is csatlakozhatott a Google csapatához, a teaser trailer pedig általánosságban is mutathatott valamit egy videojátékból.

Nyilvánvalóan már annak is nagyon tudnánk örülni, ha csak a Project Stream mutatkozna be teljes egészében, lévén egy ilyen jól működő és globális szolgáltatásra annak ellenére is nagy szüksége lenne a játékiparnak, hogy korábban már többen is megpróbálkoztak vele. Nem valami nagy sikerrel, azt azért tegyük hozzá, de a Project Stream az első tesztek alapján meglepően jól működött, gyakorlatilag egy szimpla Chrome böngésző, valamint egy masszív szélessávú internetkapcsolat elegendő volt az Assassin's Creed Odyssey távoli futtatásához.

A technológia tehát adott, a dolog működik, most már csak arra lenne szükség, hogy mindehhez egy megfelelő üzleti modellt találjanak ki, hiszen ezzel a Project Stream most igazán nagyot tudna robbantani.

Vajon milyen videojátékos bejelentésekkel szolgál az idei GDC expón a Google? - 3. kép

Talán exkluzív videojátékok is várhatók!

Ezt a feltételezést leginkább arra a teaser trailerre alapozva merjük megtenni, amivel a Google korábban felvezette a keddi bejelentést, hiszen ebben határozottan egy videojátékból láthattunk néhány látványos pillanatot - noha egyelőre csak a helyszínek tekintetében. Bár nem kizárt, hogy egy már létező alkotásból sikerült kiragadniuk pár képkockát, de ha nem így volt, akkor valamiféle kellemes sci-fi vonalas, idegen világokat felvonultató dolgot várunk, hiszen a képsorok maximálisan ilyesmire utaltak.

Amiért pedig még optimistábbak vagyunk ebben a kérdéskörben, az Jade Raymond személye. A szemrevaló hölgy ugyanis alelnöki pozíciót kapott a Google-nél, és bár biztosan ért máshoz is, ellenben az elmúlt esztendők során kizárólag játékfejlesztéssel, játékok tervezésével és készítésével foglalkozott. Mondhatni egy kisebb géniusz a maga szakmájában, ergo a Google nem nevezné ki alelnöknek csak azért, mert például kimagaslóak a vezetői képességei.

Nem elhanyagolható továbbá, hogy akárcsak egy játékkonzolt, úgy egy digitális platformot, egy szolgáltatást is el kell adni. Nyilván a különleges működési elv már önmagában elég lehet sokaknak, hogy nem kell hardver, csak internet és böngésző a minőségi játékélményhez, de azért gondoljunk bele: néhány God of War-szintű exkluzív azért jó alaposan meg tudná tolni a Project Stream szekerét.

Vajon milyen videojátékos bejelentésekkel szolgál az idei GDC expón a Google? - 4. kép

Egy saját hardver sincs kizárva!

Bár ennek van a legkisebb esélye a fentiek mellett, mégis feltétlenül fontosnak tartjuk kiemelni ezt az eshetőséget annak ellenére is, hogy szembemegy a logikával, hiszen minek készítene saját hardvert, mondhatni saját konzolt a Google, ha a Project Stream lényege éppen az, hogy kizárja a hardvereket?

Elmondjuk: azért, mert pénz van benne. Méghozzá nem is kevés! Nyilván itt nem a teraflopok uralkodnak majd, de egy alapvető mini PC, mely kis túlzással semmi másra nem alkalmas, csak az internetezésre, valamint egy böngésző futtatására, éppen jó lehetne a Project Stream mellé, pláne egy kapcsolódó kontrollerel vagy más kompatibilis kiegészítőkkel a főszerepben.

Alacsony áron ugyanis biztosan sokan kiadnának néhány ezer forintot egy olyan eszközért, amit kvázi egyfajta jelfogóként odatehetnek a polcra, a PS4 vagy az Xbox One mellé annak érdekében, hogy konzolos élményt kínálva, a televízióra sugározzák a streamelt játék képét, miközben az egész egy kontrollerrel irányítható. Ugye, hogy máris logikus lett ebből a szempontból egy hardver bejelentése is?
Project Stream-ről már korábban hallottunk - nem is akármiket -, de miután a napokban kiderült, hogy a Google egy ismeretlen részleg alelnökének tette meg Jade Raymondot, az Assassin's Creed alkotóját, és mellette bemutattak egy teaser trailert a GDC 2019-es bejelentésüket felvezetendő, túlzás nélkül összefutott a nyál a szánkban. '>
9 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 5 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

5 éve, 5 hónapja és 7 napja

Ha Google, akkor nálam egyértelműen az Android jön elő játék terén. Maximum kiadnak valami konzolnak csúfolt droid alapú pc-t és slussz.

válasz erre

Gólem

5 éve, 5 hónapja és 7 napja

Én nagyon örülnék egy teljesen új platformnak, bár elégedett vagyok a PS4-emmel, de azért ha lenne egy olcsóbb játékokat kínáló, de azért jó minőségű konzol, lehet hogy váltanék. Idővel legalábbis...

válasz erre

Patrik94

5 éve, 5 hónapja és 7 napja

Semmi komoly elvárásom nincs. Ez a stream dolog menni fog, meg szerintem lehet majd felhőből ÉS PC-ről streamelni, de ennyi.

válasz erre

fighterlaci

5 éve, 5 hónapja és 8 napja

Nagyon király lépés lenne tőlük ha megszorongatnák a két nagyot, de biztos hogy nem erről van szó. Ez a stream dolog meg mifelénk pl nem is menne.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 5 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

5 éve, 5 hónapja és 8 napja

Tommy írta:
Remélem, új konzol és kicsit felkavarja az állóvizet.
Én úgy gondolom, ha lesz is hardver (reális esélyt látok rá), akkor is "csak" valami Androidos játékot streamelő, vagy natívan futtató "konzol" lesz az, amit egy tablettel, vagy egy Google-ös tévével eddig is nyugodtan tudtál játszani. Ennél sokkal többre én nem számítanék.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 5 hónapja és 8 napja

Én úgy vagyok vele, hogy tök nyugodtan kivárom, mert így nem érhet csalódás, maximum nagyon kellemes meglepetés. De erre nem tennék sokat, mostanában rohadt nagyot mond mindenki és egy hangyafingot tesz le után az asztalra. Mármint a játékiparban.

válasz erre

Tommy

5 éve, 5 hónapja és 8 napja

Remélem, új konzol és kicsit felkavarja az állóvizet.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
GDC 2019
legutóbbi hozzászólások
 
Korpácsi pierre  profiljamarco profilja