Sony gamescom 2014 konferencia (összefoglaló)

2014. augusztus 12.
70.7441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Idén rendhagyó módon nagy konferenciát tartott a gamescom expón a Microsoft és a Sony is. Mindkét fél az E3-ak során megszokott minőségű és hosszúságú előadással lepte meg a Kölnbe látogatókat, most pedig összefoglalónkban sorra vesszük, hogy milyen újdonságokkal lepett meg minket a Sony.
Advertisement


Egy kis csúszással ugyan, de a Sony konferenciája elég lagymatagul kezdődött, arról nem is beszélve, hogy idő előtt bemutatták a LittleBigPlanet 3, a The Order 1886, a Bloodborne és egyéb játékok legújabb trailerét, amelyek elragadóak voltak ugyan, de talán később nagyobbat ütöttek volna.







Kis csalódásunkat azonban hamar eloszlatta Jim Ryan megjelenése a színpadon, aki egy kis köszöntés után belecsapott a lecsóba, és kiemelte, hogy világszerte immáron 10 millió PlayStation 4 talált gazdára. A nagy örömködés után aztán megindultak a bejelentések, így néhány percen belül féltucatnyi új videojátékot ismerhettünk meg. Hogy melyek voltak ezek?

Első ízben a Q Games új címe mutatkozott be, ami a The Tomorrow Children címre hallgat, és egy minimalista dizájnnal ellátott, igencsak sajátos beütésű videojáték lesz - a szocializmust idéző zenével -, amit a The Vanishing of Ethan Carter legfrissebb mozgóképe követett.





Már-már kezdtük temetni a konferenciát, amikor a színpadon megjelent a Thomas Was Alone alkotója, és bejelentette legújabb, Volume című videojátékát, amiben a lopakodás, a környezet, valamint az ellenfelek manipulációja kapja majd a főszerepet. Lehullt a lepel továbbá a Ruffian Games legújabb művéről is, amit a Paradox Interactive csapatával közösen készítenek, a Hollowpoint címre hallgat, 2015-ben jön és egy oldalnézetes platformer lesz.





Noha majdnem elaludtunk a képernyő előtt, de szerencsére az indie címek után jöttek a nagyobb bejelentések, így előbb Dean Hall lépett színpadra, aki megerősítette, hogy jön a DayZ PS4-es változata - a H1Z1-es csapat biztos örül neki -, de lehullt a lepel a Ninja Theory új játékáról is, ami a Hellblade címet kapta a keresztségben, és talán nem véletlenül nagyon hasonlított a Heavenly Swordre. A cím alapján talán éppen annak ellentétjéről lesz szó?



A nagy bejelentések után aztán ismét visszatértünk az indie színtérre - noha csak néhány pillanatig - így lehullt a lepel a Tequila Works új játékáról, a RIME-ról, ezen felül pedig kiderült, hogy olyan címek tartanak PS4-re, mint a Snow, a Dreamfall Chapters vagy a Papers, Please.



A kissé laposra sikerült kezdés után aztán végre jöhettek a nagy költségvetésű címek, így a várakozásoknak megfelelően a Destiny-vel kezdődött ez a szekció. Kiderült, hogy a történelem legjobb előrendeléseket produkálú új címe lett a Bungie játéka, amiről néhány érdekes információ, illetve a PlayStation-konzolosoknak szánt exkluzív tartalmak meleltt kiderült, hogy decemberben már jön is az első kiegészítő The Dark Below címmel. Természetesen kaptunk egy friss multiplayer trailert is!



A Destiny után előbb a Far Cry 4 bemutatója következett, így a látványos képsorok mellett hallhattunk a PS-exkluzív Keys to Kyrat tartalomról - barátainknak ingyen kipróbálási lehetőséget adhatunk úgy, hogy nem rendelkeznek az alapjátékkal -, de újabb trailert mutattak be a Middle-Earth: Shadow of Mordorról is, ami szintén exkluzív tartalmakkal érkezik a konzolra.







Nagy meglepetés következett ezután, hiszen hatalmas tapsviharban berobogott a színpadra Hideo Kojima, aki tolmácsával megosztott néhány érdekességet a Metal Gear Solid 5: The Phantom Painről, és bemutatta a játék egyik opcióját, történetesen a kartondoboz szerepét, ami ugyebár a sorozat egyik védjegyének tekinthető.



A látványos gameplay demó után egy újabb videojáték került bejelentésre, így P.T. címmel egy új horrorjátékról hullt a lepel, amiről eddig még semmit sem tudunk, mindössze azt, hogy egy interaktív teaser trailert már le lehet tölteni hozzá a PS Store-ról. Csapjatok le rá, de vigyázat: ijesztő!



A játékok után egy szárazabb téma következett, így a PS4 újabb funkcióiról rántották le a leplet, így a Share Play lehetőségnek köszönhetően megoszthatjuk játékainkat barátainkkal - legyenek a világ bármely részén is -, ezen felül pedig kiderült, hogy a PS Now szolgáltatást sajnos csak 2015-ben kapja majd meg Európa. A PS Vita TV-t azonban már idén a boltokba küldi a Sony, így 99 eurós áron érkezik Európába november 14-én, méghozzá három digitális játékkal együtt.



A technológiai hablaty után aztán ismét a játékoké lett a főszerep, így a Sony ismét bemutatta az Until Dawn horrorjátékot, amiről már napok óta láthattunk különféle teasereket. Az alkotás sokat nem változott, így megmaradt a klasszikus tinihorrorok nyomvonalán, azonban immáron PS4-re várhatjuk a megjelenését, méghozzá már jövőre.



A horror után a száguldásé lett a főszerep, így előbb élőben bemutattak egy DriveClub demót, majd nem sokkal később egy trailer is követte a látványos képsorokat.



A szuperautók után újabb meglepetés jött, méghozzá egymás után három meglepetéssel. Előbb a LittleBigPlanet alkotói, avagy a Media Molecule jelentette be legújabb alkotását Tearaway Unfolded címmel kizárólag PS4-re. Igen, a játék a Vita-exkluzív Tearaway újragondolt változata, amelynek keretein belül a DualShock 4 minden képességét kihasználhatjuk majd a játékban, így féncsíkjával világíthatunk, mozgásérzékelőjével tereptárgyakat rázogathatunk, rendezgethetünk és így tovább. Érkezik 2015-ben.



A látványos pillanatok után újabb aprócska játékj került bejelentésre, így a Housemarque csapata, avagy a Dead Nation fejléesztői bemutatták új PS4-exkluzívjukat, az Alienationt. Az alkotás egy izometrikus lövölde lesz, középpontjában a földönkívüliekkel. Olyan, mint a Dead Nation, csak zombik nélkül, lapozzunk...



Merthogy érdemes volt lapozni, a Sony konferenciájának zárásaként ugyanis Michael Ancel lépett színpadra a Wildsheep Studios cégére alatt, hogy bejelentse legújabb alkotását, a Wildot. Egyelőre még nem állt össze előttünk a játék koncepciója, de az biztos, hogy az őskorba repülhetünk általa, kontinensnyi méretű bejárható területtel, hatalmas szabadsággal, és nem csak emberek, hanem akár az állatok irányíthatóságával is.



A látványos bemutatót követően a Sony konferenciája fénysebességgel véget ért, így bár kicsit túl sok volt az indie-részleg, de összességében a tartalomra talán nem sokan panaszkodhatnak. Még ha ezúttal is hiányzott a The Last Guardian és az Uncharted 4 sem volt sehol...
5 hozzászólás

WillThaWheel

10 éve, 5 hónapja és 5 napja

Annyi jó játék PS4-re, egyre jobban akarok egyet...

válasz erre

totyak

10 éve, 5 hónapja és 5 napja

Lesz pár jó cím, de a többség annyira nem érdekel.

válasz erre

Mordorer

10 éve, 5 hónapja és 5 napja

Szép lista, érdekes játékokkal! Ez a konf nagyon tetszett!

válasz erre

zender

10 éve, 5 hónapja és 6 napja

Korrekt felhozatal de semmi extra az E3-hoz képest...

válasz erre

rDAVE

10 éve, 5 hónapja és 6 napja

Metal Gear Solid-on jókat lehetett nevetni, az tetszett. Hellblade egyértelműen kell, jó játék lesz, ahogy a Wild is tetszett. Az Until Dawn-ért mérges vagyok, az PS3 cím volt, de mindegy, vennem kell PS4-et! röhögő smiley RIME is jónak tűnik, kíváncsi leszek rá.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
gamescom 2014
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja