Sony E3 2015 összefoglaló

2015. június 16.
69.4311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Microsoft, de főként a Ubisoft után - az EA-t hagyjuk is - igencsak nehéz dolga volt a Sony-nak, hogy helyi idő szerint hajnalok-hajnalán fenntartsák a figyelmet. Hogy mit vártunk? A régóta várt The Last Guardian leleplezést, egy Uncharted 4 gameplay felvételt, valamint természetesen néhány meglepetést is. Lássuk, hogy mi történt!
Hogy őszinték legyünk, egyáltalán nem aprózta el a kezdést a Sony, ezáltal bármennyire is hihetetlen, de a The Last Guardian friss trailerével indították meg előadásukat - a közönség legnagyobb örömére. A játék koncepciója semmit sem változott, külleme viszont szebb lett, hovatovább a Sony szerint 2016-ban tényleg megjelenik majd. Ha megjelent, majd elhisszük, de már annak örülünk, hogy itt van közöttünk!Rögtön egy új bejelentéssel robogott tovább az esemény Horizon: Zero Dawn címmel ugyanis átesett a hivatalos bejelentésen a Killzone fejlesztőinek (Guerrilla Games) legújabb videojátéka. A PS4-exkluzív cím egy TPS lesz, Hermen Hulst mutatta be, és főhőse egy csinos lány lesz, aki különféle futurisztikus robotokkal kívánja felvenni a harcot, így robotdínók is csatlakoznak például a felhozatalhoz. Furcsa és őrült a koncepció, de rendkívül látványos volt, megelőlegezzük a bizalmat.Mielőtt bárki belesüppedt volna a karosszékébe, a Sony újabb meglepetést hozott: a Square Enix logója alatt bejelentették a legújabb Hitman-játékot, ami csak szimplán Hitman címre hallgat, amiről csak annyit tudtunk meg, hogy a sorozat eddigi legambiciózusabb tagja lesz, ami PC-re és konzolokra jön, a szokásos játékmenettel és sajátosságokkal - előzetes bétákkal, amelyek ideiglenesen PS4-exkluzívok lesznek.Street Fighter V következett, szép volt, jó volt, júliusban PS4-en már bétázhatunk, de hallottátok, hogy az előbb bejelentették az új Hitmant, ugye?Egy rövidke - és elég semmitmondó - No Man's Sky bemutató után újabb bejelentéssel robogott tovább a Sony konferenciája, a Media Molecule ugyanis bejelentette legújabb videojátékát, ami a Dreams címre hallgat. A játék tényleg olyan lesz, mintha álmokat kergetnénk, ezáltal szinte bármit megtehetünk, alkothatunk, teremthetünk. Érdekesnek tűnik. Persze ez is PS4-exkluzív lesz!

Egy kellemes kis Firwatch bemutatóval folytatódott tovább az este, ami egy szépséges és kellemesnek tűnő kalandozásnak ígérkezik, méghozzá egy óriási rejtéllyel a középpontban, amit vélhetően főhősünkkel kell kinyomoznunk. Tetszetős.Miután Adam Boyes a színpadra lépett, már tudtuk, hogy Destiny következik, sőt azt is, hogy kiegészítő lesz. Így legyen ötösünk a lottón, hiszen hivatalosan lerántották a leplet a The Taking King bővítményről, ami szeptember közepén érkezik, méghozzá meglepő módon dobozos formában, mert olyan sok friss tartalmat garantál majd a játékosok számára.Bár nem sokkal korábban, a Ubisoft konferenciáján is láthattuk, most ismét az Assassin's Creed Syndicate kapta a főszerepet, méghozzá egy friss mozgókép által, ami mellett kiderült, hogy természetesen ezúttal is lesznek PlayStation 4-exkluzív tartalmak, méghozzá küldetések által.Mikor megjelent a képernyőn a Final Fantasy logója, mindenki egy az E3 előtti pletykára gondolt, de nem az vált valóra, hiszen előbb egy World of Final Fantasy című aranyosságról hullt le a lepel - PS4-re és PS Vitára -, de látván a csalódott arcokat, a Sony gyorsan tovább is robogott, és Yoshinori Kitase producer elárulta, hogy a hír igaz volt: jön a Final Fantasy VII remake - első ízben PS4-re.A kellemes meglepetés után a Devolver Digital külön blokkja következett, akik négy PS4-es videojátékot is bejelentettek. A gyors montázsok során előbb a Ronin, aztán az Eitr, majd a Mother Russia Bleed's, végül pedig a Crossing Souls került bejelentésre, mindegyikük a retró hangulat jegyében - ami szerintünk már egy kicsit uncsi, de ők tudják.Ami azonban ezek után következett, arra nem igazán találunk szavakat, hiszen bár a The Last Guardian jelenlétén is alaposan meglepődtünk, azonban a Sony ezen a ponton bejelentette, hogy valóban és hivatalosan is készül a Shenmue 3, amihez alkotói a Kickstarteren szeretnének pénzt gyűjteni. A játékból még semmit nem láttunk, de egy kedves kis kampányfilmet igen. Hol kell fizetni?Egy friss és egyben rendkívül hangulatos Batman: Arkham Knight trailerrel robogott tovább a Sony konferenciája. A kisfilm akár egy launch trailer is lehetett volna, hiszen kiválóan összefoglalta a játék alapvető problematikáját és történetének alapját. Kötelező!A színpadot ezt követően Andrew House foglalta el, hogy a Project Morpheus-ról beszélhessen nekünk. Láthattunk több bemutatót is, többek között az EVE: Valkyrie által, de bejelentettek egy vadonatúj címet is - direkt a VR headsethez igazítva, RIGS név alatt, 3v3 fős arénaharcokra kiélezve.Ezt követően egy kicsit a beszédé volt a főszerep a Sony eseményén - le is ült a hangulat, így előbb a Spotify sikeréről, majd a PlayStation Vue-ról hallottunk, és kiderült, hogy a szolgáltatások hamarosan újabb régiókat is meghódítanak maguknak.

Ami azonban ezek után következett, arra nehéz szavakat találni: kiderült ugyanis, hogy a Microsoft után az Activision idén a Sony-val szövetkezik majd exkluzív lehetőségek érdekében, ennek köszönhető, hogy a Microsoft eseményén nem láthattunk Call of Duty: Black Ops 3 bemutatót. Most megkaptuk, méghozzá Mark Lamia tolmácsolásában, aki az egy- és többjátékos lehetőséget egyaránt igyekezett prezentálni számunkra. Ezen felül - ha valakinek az első mondatok után nem lett volna egyértelmű - a Call of Duty: Black Ops 3 esetében PlayStation-konzolokra jönnek majd először a DLC-k, miközben Xbox-ra és PC-re egy hónapot kell várnunk mindenre.Néhány jelentéktelenebb indie játék és egyéb bemutatója után aztán újabb fényponthoz érkezett az este: jött a Star Wars: Battlefront. Megint! Kaptunk egy friss trailert, ami bár nem überelte az EA által bemutatott kisfilmeket, de azért így is nagyon szerettük.Ha már Star Wars, nem maradhatott ki a sorból a Disney Infinity 3.0 sem, így láthattunk egy friss trailert és lehullt a lepel a Boba Fett figuráról, amelyik a PS4-es kiadáshoz exkluzívként jár majd egy ideig.Miután már fél 5 felé járt az idő, egy kis technikai malőr után elérkezett a finálé ideje, így bemutatásra került egy újabb Uncharted 4 mozgókép, ami bizony egy gameplay trailer lett. Mondanunk sem kell, csodálatos volt - nem csak a látvány, az élmény is! Mi ez, ha nem újgeneráció?Nathan Drake kalandjaival aztán véget is ért a Sony E3-as konferenciája, ami finoman szólva is lapos volt. A Shenmue 3 és a The Last Guardian miatt óriási puszit küldünk a japánoknak, de azért reménykedtünk hardveres bejelentésekben, sőt szívesen hallottunk volna újabb szolgáltatásokról, valamint a sikerekről is. Csalódottak azért nem vagyunk, mert játékok közül szinte minden volt, amit szerettünk volna. Még Final Fantasy VII remake és új Hitman is. Bizony, Hitman!
6 hozzászólás

Mordorer

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Nehéz kimondani de a két nag konzol közül ezt a showt most az XBOX vitte, persze azért itt is volt érdekesség rendesen. De valami hardveres okosság nem lett volna rossz a Morpheuson kívül, új kontroller vagy ilyesmi - bármi.

válasz erre

WarriorAutobot

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Holy Shit!!!!
Firewatch és Dream egész tetszetős.
No Man's Sky még jobban és az Uncharted 4... KELL MOST!!!!!
A többi annyira nem érdekelt.

válasz erre

rDAVE

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Horizon: Zero Dawn jóféle! Unchartedről nincs mit mondanom, még mindig az elvárásaim felett van. Ez a Shenmue 3 bejelentés meglepő volt és elég nagy segítség a fejlesztőknek. Szinte másodpercenként változik az összeg, simán összejön rá így a $2,000,000 pár órán belül és még 31 nap van hátra. Kis chibi final fantasy is jöhet Vitára, várom szeretettel, de a VII remake is végre igazi remake lesz, jöhet!
Firwatch, No Man's Sky, Dreams és The Last Guardian is figyelemre méltó, egyszer megérheti majd beszereznem ezeket is.

válasz erre

Imperator

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Sokan örülhetnek az FF7 remake miatt, köztük én is, csak jelenjen meg PC-re is.

válasz erre

Tommy

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Na ezért jó hogy nem maradtam fent...

válasz erre

supermanvsbatman

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Hitman vártam hogy már legyen!

válasz erre
Minden hír, videó és cikk
E3 2015
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

sony1515 profilja