Sony E3 2014 konferencia (összefoglaló)

2014. június 10.
69.8681
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Sony stílusosan a Destiny legfrissebb és eddigi legvaskosabb mozgóképével nyitotta meg idei E3-as konferenciáját, amelyet követően Andrew House lépett a színpadra, hogy néhány bejelentéssel szolgáljon a rajongók számára. Így kiderült, hogy a játékkal együtt, tehát szeptember 9-én érkezik a fehér színű PlayStation 4, amit első körben csak a Destiny-vel és egy 30 napos PS Plus előfizetéssel közös bundle csomagban lehet majd megvásárolni. További jó hír, hogy a Bungie új alkotásának alfája már most csütrtökön kipróbálható lesz PS4-en, míg a béták július közepén indulnak, és először csak PlayStation-konzolokon válnak elérhetővé.






A Sony ezt követően bemutatta The Order: 1886 legfrissebb gameplay felvételét amitől kis híján becsináltunk, egyrészt ugyanis a játék horrorisztikus oldalát domborította ki, másrészt pedig olyan látványvilággal szolgált, hogy azt még mindig nem igazán tudjuk elhinni. Pedig csupa gameplay felvételt láttunk!



Aztán két kisebb meglepetés következett a konferencia során. Az első az Entwindes névre keresztelt legújabb alkotás, ami egy izgalmas indie cím lesz, megjelenésére pedig még ma este számíthatunk PS3-ra és PS Vitára, méghozzá 10 dolláros árcédulával. Bejelentésre került ezen felül az inFamous Second Son első letölthető tartalma is inFamous First Light címmel, ami egy önállóan futtatható DLC lesz, tehát nem kell hozzá az alapjáték, de amennyiben ahhoz vásároljuk meg, rengeteg extrához juthatunk majd hozzá.



A Sony első igazán nagy meglepetése azonban csak ezek után következett, hiszen váratlanul megjelent a kijelzőn a LittleBigPlanet 3 logója, amire egyáltalán nem számítottunk! A játékot egy vaskos demónak köszönhetően már prezentálták is a fejlesztők, így kiderült, hogy támogatja a négy fős kooperatív módot, valamint mindennél jobban épít az együttműködésre. Shuhei Yoshida egyébiránt megerősítette, hogy az alkotás novemberben érkezik, természetesen kizárólag PS4-re, a korábbi részekben megalkotott tartalmak támogatásával.





A meglepetések azonban itt még nem értek véget, előbb ugyanis bejelentették a From Software legújabb játékát, ami a Bloodborne címre hallgat, és 2015-ben érkezik - természetesen kizárólag PS4-re -, majd ezt követően a Far Cry 4 került terítékre az első gameplay felvétellel a középpontban, aminek köszönhetően számtalan érdekességet és friss információt kideríthettünk a Ubisoft legújabb FPS-éről.





A konferencián ezt követően egy nagy meglepetés várta a rajongókat, hiszen bejelentésre került a Deep Silver legújabb zombis mókája, méghozzá a Dead Island 2, amiről egyelőre csak egy kissé abszurd trailert láthattunk.



A Sony ezt követően rengeteg apró érdekességgel szolgált a rajongók számára! Kiderült például, hogy a Diablo III Ultimate Edition keretein belül megtalálhatók lesznek majd a The Last of Us clickerei, a Disney Infinity 2.0-ban pedig a PS-exkluzív karakter maga Hulk lesz. Megtudtuk továbbá, hogy készül a háttérben a Magicka 2, ami egy ideig PS4-exkluzív lesz, de bemutattak egy részben friss Battlefield Hardline trailert is.

A meglepetések sora azonban itt még nem ért véget! A Sony rohamtempóban bejelentette a Grim Fandango kalandjáték feldolgozását PS4-re sé PS Vitára, majd jött egy rövid indie-összeállítás, és az est egyik fénypontjaként Suda51 legújabb alkotásáról is lehullt a lepel, ami a Let it Die címre hallgat, 2015-ben érkezik, méghozzá kizárólag PS4-re.



A Sony ezután két vadonatúj játékról is lerántotta a leplet, így előbb az Abzu című érdekességről, ami a Journey örökségét folytatja tovább egy csodálatos vízalatti világban, míg a No Man's Sky - szintén egy indie projektről van szó - egy jelenleg még meghatározhatatlan és különleges videojátékot takar, középpontjában furcsa világokkal, végtelen szabadsággal, különféle szabadon felfedezhető bolygókkal és így tovább.



A játékbejelentések után a Sony konferenciáján a hardverek és a szolgáltatások kapták a főszerepet! Kiderült, hogy a Project Morpheus és a PlayStation kamera kompatibilisek lesznek egymással és már számtalan fejlesztő készít játékokat a VR headsethez. A japánok kiemelték a PSN elképesztő eredményeit, valamint azt is, hogy hamarosan 25 ingyenes cím érkezik a disztribúcióra - többek között: Kingdom Under Fire 2 és War Thunder -, de a régóta várt YouTube integrációt is elérhetővé teszik hozzá. A Sony megerősítette, hogy a PS Now felhő alapú szolgáltatás július 31-től nyílt béta állapotba kerül a tengerentúlon, ahol olyan alkotások válnak elérhetővé hozzá, mint a Dead Space 3, a God of War Ascension vagy a Metal Gear Solid V Ground Zeroes. A Sony megerősítette továbbá, hogy a PS Vitát sem akarják elhanyagolni, így jelenleg is több mint 100 alkotás készül hozzá - például Child of Light és Minecraft -, de kiderült, hogy nyugaton is megjelenhet majd a PlayStation TV, amivel nem csak televíziózhatunk majd, hanem természetesen játszhatunk is nagyokat. A készülék 99 dollárba kerül majd, de lesz egy 150 dolláros változat is, amihez memóriakártya, kontroller és egy The Lego Movie Videogame jár ajándékba.

A sok érdektelen információ után végre ismét egy videojáték, történetesen a Mortal Kombat X kapta a főszerepet, méghozzá egy vaskos gameplay felvétel formájában, ami igencsak brutálisra sikeredett - a korábbi ígéreteknek megfelelően.



A Sony ezt követően filmes alkotásairól beszélt néhány szót, így szóba került Powers című első sorozatuk, majd a Ratchet & Clank mozifilm, ami 2015-ben érkezik, illetve az első Ratchet & Clank videojáték is, ami egy remake formájában visszatérhet PS4-re.

A konferencia már-már majdnem leült - én már halálosan untam magam ezen a ponton -, de aztán jött a The Last of Us Remastered legfrissebb trailere, valamint a megjelenési dátum, ami július 29-én lesz esedékes.



Ismerős képsorok következtek eztán, hiszen a korábban kiszivárgott Metal Gear Solid V The Phantom Pain trailer került bemutatásra ismét, majd ezt követően egy olyan dolog történt, amire garantáltan nem számítottak a legtöbben.

A Sony ugyanis megerősítette, hogy next-gen konzolokra, de legalábbis PlayStation 4-re tart a GTA V!



A japánok ezek után már csak két bejelentéssel, illetve látnivalóval szolgáltak nekünk, így egy friss Batman Arkham Knight trailer után a rajongók által igencsak várt Uncharted mozgóképpel zárták le méltóképpen az idei E3-as konferenciát, ami garantáltan jó ideig beszédtéma marad a szakmában.



10 hozzászólás

rDAVE

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Hé, jól látom, hogy ez nincs itt? Hiba, a Journey után őket figyelni kell. mosolygó smiley

válasz erre

zender

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Megnéztem de nem nyűgözött le. Nem valami jók a konferenciák idén (sem). inFamous nem rossz de a többi átlagos...

válasz erre

rDAVE

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Még annyit hozzátennék, hogy a Vitára érkező címeket illett volna legalább megemlíteni, mint a Freedom Wars és hasonlók. Így legalább megtudja a nép, hogy készülnek rá ilyen exkluzív címek is...
Oké, hogy a japánok már játszanak vele és ott kapott reklámot a játék, de itt mindig nulla promóval adnak ki cuccot.

válasz erre

csirkee

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Elég komoly a felhozatal. Odaverték rendesen az MS-t röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

A No Man's Sky még mindig jó, de nem egészen vadonatúj, bár nézőpont kérdése, mert még nem jelent meg. röhögő smiley
A Vitát nem igazán bombázták új címekkel, viszont a Bloodborne nem tűnik rossznak PS4-re. Az inFamous First Light tetszetős, én azzal játszanék először, majd utána Second Sonnal, de előtte U4 és LBP 3! mosolygó smiley
Last Of Us videó is jóféle... Nirvana! Csak kár, hogy cover, bár ez erőteljesebb hangzású, így jobban illik ide.

Dead Island 2 pedig most nem komolykodott, mint az első résznél, poénosra vette a figurát, de nem lett rossz videó.
#3 Vednég: Te miről beszélsz?

válasz erre

illegalfreq

10 éve, 7 hónapja és 23 napja

Bloodborne-ra én is kíváncsi vagyok mosolygó smiley

válasz erre

kpal

10 éve, 7 hónapja és 23 napja

GTA végre Pc-re ! menő smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 23 napja

Dead Island 3 miért volt meglepetés ezt nem értem? Hát tudtuk hogy van második rész nem?

válasz erre

Benny Ray

10 éve, 7 hónapja és 23 napja

Dead Island trailerek a valaha látott legötletesebbek. röhögő smiley

A Mortalban kicsit csalódtam. Az első trailer alapján azt hittem, hogy a mozgás kicsit valósabb lesz, de még mindig mérgezett egérként rohangálnak jobbról balra a képernyőn.

válasz erre

fantis6

10 éve, 7 hónapja és 23 napja

Bloodbonera kíváncsi leszek, GTA V szerencsére meg pc-re is jön ugyanakkor mosolygó smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2014
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profilja