Sony E3 2018 összefoglaló

2018. június 12.
69.9141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Túlzás nélkül minden évben a Sony konferenciája az aktuális E3 expó egyik, ha nem a legjobban várt eseménye, és nem volt ez másként most sem, hiszen már most olyan nagyszerű exkluzívjai vannak bejelentve a japánoknak, hogy már ezek miatt érdemes külön show-t rendezniük. Persze azért még az indulás előtt reménykedtünk abba, hogy nemcsak az ismert címeket, hanem sok-sok újdonságot is mutatnak az eseményen. Lássuk, mi történt a Sony konferenciáján!
Advertisement


Egy óriási nyitány után a Sony nem aprózta el az indítást, hiszen rögtön a The Last of Us Part 2-t állította a középpontba, aminek köszönhetően végre megcsodálhattuk az első gameplay felvételeket is a sokak által várt alkotásból. Rögtön egy 12 perces prezentációt kaptunk Ellie legújabb extrém kalandjáról, mely egy rendhagyó kis visszaemlékezéssel indított, de ami utána történt, azt inkább látni kell. Sajnos megjelenési dátumot nem kaptunk, de a mozgóképet rögtön mutatjuk:



Miután egy rövid kis kitérő erejéig megtudtuk, hogy hamarosan nagyobbacska frissítést kap a God of War, amihez érkezik egy New Game + játékmód, máris következett a második nagy prezentáció, a Sucker Punch műhelyében készülő Ghost of Tsushima. Az ígéretes szamurájos játék korábban is felkeltette már a figyelmünket, de a mostani gameplay felvételektől egyenesen eltátottuk a szánkat, hiszen Jin oldalán hihetetlenül csodás és különleges élmények várnak ránk az Úr 1274. esztendejében, amikor a Mongol Birodalom kegyetlenül megtámadja Japánt. Ebben az időszakban vesszük át az irányítást egy magányos - vagy szomorú - szamuráj felett, akivel csodálatos tájakon járhatunk-kelhetünk, hatalmas harcokba bonyolódva. Sajnos megjelenési dátumot ez sem kapott...



A csodaszép pillanatok után Call of Duty blokk következett néhány pillanatig, így a Sony bejelentette, hogy feltolták a PS Plus kínálatába a Call of Duty: Black Ops 3-at, aki pedig előrendeli a Balck Ops 4-et, az ajándékba kap majd pár szuper extra pályát hozzá. Mutatjuk, milyen pályák lesznek ezek:



Az Activision-blokk részeként várható volt, hogy a Destiny 2 sem marad ki a szórásból, ezáltal kaptunk is egy friss trailert az ősszel érkező Forsaken kiegészítőről, aminek középpontjába a bővítmény története került. Legalábbis papíron, mert amúgy a videóból lényegében semmi nem derül ki ezzel kapcsolatban...



Aztán elérkezett a konferencia egyik első bejelentése, mely alaposan összezavart minket a gitározós banánkával, de szerencsére csakhamar kitisztult a kép, és lehullt a lepel az Alan Wake alkotóinak legújabb alkotásáról, mely a Control címet kapta a keresztségben. A játék Jesse Faden, egy fiatal nő történetét meséli el nekünk, ami akár a Quantum Break egyfajta folytatása is lehetne, hiszen hősünk természetfeletti képességekkel rendelkezik, erejét pedig arra használja, hogy más hozzá hasonlókkal harcoljon, illetve kontrollálja őket, ha képtelenek pozitív célja használni erejüket. Szuper alapötlet, de azért nem egy Alan Wake 2... Érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is - valamikor jövőre.



A Sony aztán alaposan felpörgette a show-t, miután lerántották a leplet a régóta várt Resident Evil 2 remake-ről. Az eredetileg 1998-ban megjelent klasszikus január 25-én térhet majd vissza közénk PC-n, PS4-en és Xbox One-on egyaránt, teljesen mai grafikával, hangokkal, modern irányítással, ezáltal egy egészen új formában ismerhetjük meg Leon és Claire történetét, amit nagyszerűen prezentálnak az alábbi kedvcsinálók is.





A Kingdom Hearts 3 idén az a játék, mely majdnem minden egyes konferenciára bepofátlankodott, így a Sony eseményéről sem maradhatott ki, de legalább nem a Jégvarázsos tartalmak kerültek prezentálásra, hanem a Karib-tenger kalózaihoz kapcsolódó dolgok, merthogy a kalózos franchise is szerepet kap benne, méghozzá az alábbi videón látott gameplay felvételek után nem is akármilyen formában. Plusz jó hír, hogy a játék megjelenésének alkalmából egy speciális festésű PS4 Pro is érkezik!



Csipetnyi exkluzív bejelentés következett a Trover Saves the Universe cím alatt, mely egy különc kis sci-fi akció-kalandnak tűnik, leginkább a humorra kiélezetten, ránézésre olyan körítéssel, mintha a Rick és Morty univerzumból kaptuk volna a szereplőket. Érezhetően a PS VR-ra álmodták meg a játékot, de hagyományos formában is játszható lesz PS4-en.



Aztán a Sony konferenciájának újabb várva-várt szeglete következett: a Death Stranding! A játékról kaptunk egy friss videót, benne egy halom friss gameplay felvétellel, és egy kicsit talán közelebb kerültünk a megfejtéshez, azonban összességében még mindig halvány lila gőzünk sincs arról, hogy mi vár ránk a játékban a folyamatos barangolás mellett, hiszen a kedvcsináló egy sor olyan új dolgot is megmutatott, melyek inkább kérdéseket vetnek fel, és nem megválaszolják azokat.



Aztán friss bejelentés következett, érkezik a Nioh 2, amiről annyi derült ki, hogy ugyanazt a vonalat követi majd, mint a közvetlen előd, és mindezt kizárólag PS4-en garantálja számunkra. Ha tetszett az első rész, ránézésre ez sem okoz majd csalódást!



A kis meglepetés után egy kicsit egyértelműbb vizekre evezett a Sony, jött az Insomniac Games által fejlesztett Pókember-játék, a Spider-Man, amit hirtelen Marvel's Spider-Man név alatt kezdtek el emlegetni. Kaptunk egy friss trailert, melyben Póki Electróval méri össze a tudását, de olyan anti-hősök is felbukkannak benne, mint Rhino vagy Scorpion, szóval a képregények rajongóinak van miért mosolyogniuk. A játék továbbra is csak PS4-re érkezik, méghozzá szeptember 7-én!



A látványos pillanatok után a virtuális valóság vizeire evezett a Sony, hogy bemutassák a From Software legújabb alkotását, mely Déraciné név alatt kizárólag PlayStation VR-ra érkezik, a főszerepben egy sztori alapú, szomorkás kalanddal, melyben egy kislány szellemét kell alakítanunk, és interakcióba lépnünk a központi helyszínül szolgáló iskola dolgaival, hogy felhívjuk a diákok figyelmét magunkra. Megjelenés még az idén! A PS VR vonalat egyébiránt a csapat egy összefoglaló videóval is megerősítette, de több direkt bejelentéssel nem szolgáltak.





Ez pedig nagy általánosságban is igaz volt, hiszen itt le is záródott a Sony idei E3-as konferenciája, mely óriási csalódás volt a számunkra. Bár bemutatóik hozták a kötelezőt, de egyetlen új és normális exkluzív sem került bejelentésre, hiszen a Resident Evil 2 felejthető, a Control multiplatform, a Déraciné pedig hiába tűnik jónak, kizárólag a virtuális valóságban tolhatjuk majd. Talán ennyire érzik a generációváltást a japánok?
10 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

Ronalddo

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Resident Evil 2 nagyon adja, az komoly lesz! mosolygó smiley

válasz erre

Vis Major

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

A cikk utolso reszere, "bekezdesre";
A Sony mar az E3 elött nyilatkozta hogy az e3-ra NEM VISZNEK uj cimet. Az e3-on a TLoU gameplay utan is elmondtak hogy ne varjanak uj cimet. (Egyebkent erdekes modon az keveseknek tünt fel vagy ertekeltek, hogy a közönseg abban a helysegben nezte a müsort ahol a TLoU elkezdödött, Ellie tartozkodott)

Tenyleg kivancsisagbol, az oldal szerkesztöi biztosan sokkal jobban informaltabbak mint peldaul en. Kerdesem; Melyik Sony belsös studiotol kellett volna bemutatni valamit? Kik azok akik "raernek" vagy mar evek ota nincs roluk hir?
Csak nem ertem kiktöl kellett volna uj IP cimet varni.

Ebben a konzolgeneracioban FOLYAMATOSAN a Sony allitja fel a mercet, teszi magasabbra a lecet. Most egy E3-on önnmagukhoz merten sokkal visszafogottabbak voltak. Lehet azert mert most vettek egy nagy levegöt, vagy lehet azert mert a hatterben gözerövel dolgoznak jövöre meg megint mindenki bekakkant.

A God of War 5evbe került. Es joforman egy prologus. Egyetlen egy(ugy ertem hogy 1 enemyvel) EPIC fight van a jatek alatt ez pedig Baldur. Ilyen minösegben ennyi idö szükseges. Tehat mennyi belsös studio kellene ahoz hogy a Sony minden egyes even be tudjon mutatni 2-3db HZD, UC4, GoW, TLoU, kaliberü jatekot?!



válasz erre

WarriorAutobot

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Oké eddig ez a konferencia tetszik a legjobban!
The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Control és a Déraciné is nagyon bejövős!
Nálam most is a Sony vitte a csúcsot!

válasz erre

totyak

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Tudtam én, hogy a Sony konferencia lesz idén is a csúcs. Ha csak a Last of Us 2-t látom, az is mindent elmond. Zseniális lesz. De persze ott lesz még a Control, meg a Spider Man, ami érdekes nekem, illetve a Kojima féle móka meg még mindig kétesélyes. Na nem mintha lenne PS4-em, de egyszer úgyis lesz röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Spider-Man nem rossz, várós. Death Stranding brutál jól néz ki, de egyelőre el nem tudom képzelni, mi lesz a feladat. röhögő smiley

válasz erre

Vidoros

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Ez most nem lett olyan ütős felhozatal. Lehet hogy már túl nagyok az elvárások a Sony felé...

válasz erre

rDAVE

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Már csurog is lefelé a Call of Duty: Black Ops 3! röhögő smiley
Egyébként meg nem volt ez olyan rossz. Nem rég jött ki több kiváló exkluzív is, itt is volt egy-két jobb, nem kell mindig csodát várni. Meg ott a TGS és a PlayStation Experience is.

válasz erre

Gólem

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Nem baj hogy nem néztem élőben. Pedig akartam. Nem volt valami erős, ezt most nyerte a MS. szomorú smiley

válasz erre

zender

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Nioh 2 meglepetés, jól titokban tartották! mosolygó smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2018
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja