Sony E3 2016 összefoglaló

2016. június 14.
70.6801
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az egész E3 alatt hiányoltuk a nagy meglepetéseket, hiszen kvázi minden idő előtt kiszivárgott, aztán hajnalban lezajlott a Sony konferenciája, ami visszaadta a hitünket, lévén bár nem volt PlayStation Neo, de annyi új játék bejelentését ejtették meg a japánok, hogy azt öröm volt nézni. Lássuk, hogy mi is történt pontosan az eseményen!


A hatásos pre-show után a Sony egy laza zenei betéttel kezdte meg idei E3-as konferenciáját, majd azonnal belecsaptak a tutiba, ezáltal élőzene társaságában, elképesztő látványorgia mellett bemutatták a God of War 4-et! Kiderült, hogy Kratos valóban északra utazik, egészen új kezdetek várnak rá, és hősünk mellett fia is fontos szerepet kap a történetben, amely a játékmenet kapcsán az elődök nyomdokain halad.



Újabb bejelentéssel folytatta a Sony - na, így kell elindítani egy jó E3-as konferenciát -, így lehullt a lepel a Sony Bend legújabb játékáról. Régen nem kaptunk már ennyire hangulatos trailert, a gameplay-nek köszönhetően pedig már kérdésünk sem maradhat az alkotás milyensége kapcsán. Túlélőjáték és zombik ide vagy oda, a Days Gone című alkotás bizony ígéretesnek tűnik!





The Last Guardian bemutatóval folytatta a Sony, aminek részeként kaptunk egy látványos előzetest, de a legtöbben azért inkább annak örültek, hogy végre kiderült a megjelenési dátum: október 25-én jön a régóta várt alkotás. Hihetetlen!



Horizon Zero Dawn-nal robog tovább a show - mennyi király exkluzív már -, amiről kaptunk egy alapos gameplay felvételt, amelyben főként az ütközetek és a felfedezés kapták a központi szerepet, valamint a különleges világ sajátosságainak megismerése. Megjelenési dátumunk is van, a játék február 28-án roboghat majd be.



Amikor a Quantic Dream logója megjelent a kivetítőn, hatalmas őrjöngés vette kezdetét a közönség soraiban, hiszen mindenki tudta, hogy a Detroit: Become Human-ről fogunk hallani. Így is lett, kaptunk egy hihetetlenül látványos előzetest, középpontjában Connorral, az alkotás második játszható karakterével, de a megjelenési dátumról egyelőre még mindig nem akartak nyilatkozni a készítők. A generáció végére azért csak befut...



Aztán egy olyan dolog történt, amire igazán nem számítottunk a Sony konferenciáján! Habár pletyka szinte hallottunk a Resident Evil 7 bejelentéséről, de nem gondoltuk volna, hogy a Capcom valóban meglépi mindezt, és éppen a Sony-hoz pofátlankodva. Márpedig megtörtént a nagy leleplezés, a Resident Evil 7 valóban jön, január 24-én már jön is PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, méghozzá teljes VR-támogatással. A demó már tölthető!



Ha már a Sony így belecsapott a VR-be, a konferencia során a PlayStation VR-ra terelődött a szó, amiről megtudtuk, hogy október 13-án már biztosan megjelenik, 400 euróba fog kerülni, és mivel több mint 230 fejlesztő dolgozik rá, a megjelenéskor több mint 50 játék támogatja majd. Hogy melyek lesznek ezek? Na jól figyeljetek, mert jött bár bejelentés ezzel kapcsolatban is!

Elsőként a Star Wars: Battlefront kapott egy friss előzetest, amiből megtudtuk, hogy a DICE és a Criterion Games ügyködnek közös VR küldetéseken a Sony eszközére.



Ezt követően nagy meglepi jött, majdnem a székről is lefordultunk, amikor bejelentésre került a Batman: Arkham VR, amit a Rocksteady fog készíteni, és Gotham City-ben kalandozva, Batman irányításával Arkham legnagyobb rejtélyeit kell majd megoldanunk benne. Már októberben jön is, így vélhetően kezdőcím lesz.



Következőként a Final Fantasy XV kapott egy friss mozgóképet, amelyben Prompto kapta a főszerepet, és mint kiderült, egy külön játékmódban a Square Enix nagy kalandja is átélhető lesz a PlayStation VR segítségével, ezáltal az említett karakter irányításával, társaink oldalán óriási ellenfeleket kaszabolhatunk majd le fegyverünk segítségével.



Mint minden évben, úgy idén is a Sony konferenciáján került bemutatásra a Call of Duty: Infinite Warfare E3-as kedvcsinálója, ezáltal kaptunk egy vaskos gameplay felvételt, amelynek keretein belül az alkotás legnagyobb újdonságát, az űrhajós összecsapásokat tekinthettük meg. Jó és szép volt a Battlefield 1 is, de azért valljuk be: ez sem tűnt gyengének!



Ami azonban ezt követően jött, az jobban elakasztotta a szavunkat. Jogi problémák ide vagy oda, a Sony ugyanis valahogyan lezsírozta, hogy elkészülhessenek a klasszikus Crash Bandicoot feldolgozásai, ezáltal az első három rész megkaphatja a maga teljes remaszterizálását PS4-re.

Sajnos mozgókép erről még nem érkezett, de a hír már önmagában is elképesztő, mint ahogyan az is, hogy mekkora sikerei vannak még mindig a Skylanders-szériának.



Habár egy ideje már az EA a hivatalos Star Wars-felelős, azért a Sony konferenciáján is felcsendültek ismerős dallamok, ezáltal a God of War 4 mintájára élő zenészek kíséretében nézhettük meg a LEGO Star Wars: The Force Awakens legfrissebb mozgóképét, sőt megtudtuk róla, hogy a játék demóját a Sony konzoljára már tölthetjük is lefelé.



Újabb nagy pillanatok következtek a Sony E3-as konferenciáján, hiszen Hideo Kojima egy laza "Sziasztok, visszatértem!" beköszönéssel a színpadon termett, és minden előjel nélkül bejelentette legújabb videojátékát.

Ismerkedjetek csak meg a Death Stranding-gel, amelyben Norman Reduus, a The Walking Dead sztárja kapta a főszerepet, és bár konkrétumokat egyelőre még nem tudtunk meg róla, ellenben már most is imádjuk, bármi is ez.



Akár hiszitek, akár nem, a Sony még ezek után is képes volt fokozni a hangulatot, méghozzá egy új Pókember-játék bejelentésével, amely kizárólag PS4-re jelenhet meg, az Insomniac Games készíti, és egyelőre csak Spider-Man névre hallgat, első kedvcsinálója alapján pedig Peter Parker oldalán egy minden eddiginél látványosabb kaland vár ránk. Talán megszülethet a Marvel univerzum első valamire való adaptációja? Őszintén reméljük!



Ezzel pedig a Sony be is fejezte az idei évre, és bár nem volt hardveres bejelentésük, még egy nyavalyás PS4 Slimről sem hullt le a lepel, de őszintén: egy ilyen játékfelhozatal után hiányzott ez valakinek? Természetesen nem! A japánok határozottan az idei E3 legjobb, legpergősebb és legizgalmasabb konferenciáját hagyták maguk mögött, amely végre kizárólag a játékokról szólt, méghozzá üresjárat és klisék nélkül. Kell ennél több?
10 hozzászólás

totyak

8 éve, 5 hónapja és 15 napja

Sejtettem, hogy a Sony konferenciája az egyik legjobbak közt lesz. A játékok nagyrésze csont nélkül érdekelne. Pár év és lesz majd PS4-em is, lesz mivel játszanom.

válasz erre

WarriorAutobot

8 éve, 5 hónapja és 15 napja

Detroid... amint megláttam már semmi más nem tudott érdekelni!
Ezt Day 1-ba kérem és akkor mikor már lesz PS4-em! Vagyis még egy 1,5 évig nem kell megjelennie. kacsintó smiley Ez miatt tutira kell egy PS4!

válasz erre

Eltohn

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Jobb volt mint MS konf, pedig nem gondoltam volna. Legalábbis ahogy belepörgettem.

Kojima játék egyelőre nem mutat sokat, de majd meglátjuk, akár jó is lehet. Bár ezek a színészek nem biztos hogy kellenének bele... wtf smiley

válasz erre

kpal

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

RE7 nagyon komoly meglepett smiley

válasz erre

RyutheStaR

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Sony....oh én szeretett vállalatom, örülök, hogy sosem csalódok benned! mosolygó smiley
Mindegyik nagyon jó kis játéknak tűnik. Bár nálam a God of War, Resident Evil, Spiderman és a Death Stranding okozott meglepetést, de várós mind. mosolygó smiley

válasz erre

Maniac

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Elisorne írta:
Sokkal jobb a te összefoglalóidat olvasni mint más portálokét mosolygó smiley
Megtisztelsz, köszönöm. mosolygó smiley

válasz erre

Elisorne

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Sokkal jobb a te összefoglalóidat olvasni mint más portálokét mosolygó smiley

válasz erre

Santonio

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Klassz kis összefoglaló! Kár hogy élőben nem sikerült látnom, jó lehetett a show!

válasz erre

rDAVE

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Sony minőség. ^^ Kartos hogy megemberesedett, az a szakáll jót tett neki, meg a fia is rendesen kiedzi, hogy lelőtte már. röhögő smiley A Days Gone játékmenet videója tetszett, de tipikusan olyan játék, amit néznék, nem játszanék. röhögő smiley Final Fantasy XV előzetes meg még mindig csodás, a vr bohóckodásukat meg kihagyom. A Horizon Zero Dawn továbbra is király cucc.

válasz erre

kulacs

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Szerintem hangulatos a CoD, bár melyik ne lenne az traileren, gameplay videón... A Horizon az még mindig a legvárósabb exkluzív cím számomra (:

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2016
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljamuki profiljaBotyi profiljaGargameth profilja