Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1, S WiFi és bada: bemutatkoztak az újdonságok

2011. április 29.
73.1051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A tegnapi napon a Samsung sajtótájékoztató keretében mutatta be legújabb zászlóshajóit, a Galaxy S II mobiltelefont, a Galaxy Tab 10.1-es táblagépet, valamint a Samsung Galaxy S WiFi 4.0 / 5.0 médialejátszókat. Mindegyik eszköz Android operációs rendszert használ, de mindegyikben megtalálhatók a Samsung saját szoftverfejlesztései is, amivel exkluzívvá kívánják tenni a termékeket. Természetesen a Game Channel stábja is részt vett az eseményen és megtapogatta az új eszközöket. Sok újdonság és érdekesség lesz az új kütyükben, amik június környékétől lesznek itthon is megvásárolhatók, tudtuk meg a rendezvényen. Részletes beszámolónkat olvashatjátok alant.
 


A sajtótájékoztatót Kunos Balázs, a Telekom üzletág vezetője nyitotta, aki beszámolt a Samsung eddig elért sikereiről, az eszközök elterjedtségéről, valamint arról, hogy milyen nagy arányban találhatók meg a Samsung által gyártott hardverelemek a konkurencia eszközeiben. Érdekes adatokat is hallhattunk, hiszen kiderült, hogy a Samsung percenként 530 mobiltelefont ad el a világon, ami számomra mindenképpen a megdöbbentő, szájtátós kategóriába esik.

Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1, S WiFi és bada: bemutatkoztak az újdonságok - 2. kép

Bada Premium Store
A rövid felvezetés után átvette a szót Gáspár József, a Samsung online marketing specialistája, aki először a Samsung saját fejlesztésű mobil operációs rendszeréről, a Bada-ról beszélt. A tegnapi napon debütált a bada Premium Store, amely leginkább az Androidos Makethez hasonlítható. A Bada-s telefonok alkalmazásboltjából fizetős és ingyenes alkalmazások egyaránt letölthetők, és sikerességét jelzi, hogy márciusig nagyjából 100 milliószor töltöttek le különböző alkalmazásokat a felhasználók a jelenleg nagyjából 7 ezres kíálatból. A Premium Store-ba egyébként szigorú ellenőrzések után kerülhetnek be az appok, így az olyan rettenetesen értelmes alkalmazásszemetek, mint a sörivó alkalmazás, messze elkerüli a rendszert.

Galaxy S II hardveres újítások
A Bada ismertetője után érkezett a várva várt Galaxy S II bemutató, ahol az eddig nagyrészt már megismert információkat megerősítve hangzottak el a Samsung új mobiljának részletei. A Samsung Galaxy S II 125.3 x 66.1 x 8.5 mm méretével közel másfél mm-es csökkenést tud felmutatni a Galaxy S-hez képest. A súlya is csökkent némileg, 116 g-ot nyom a mérlegen, annak ellenére, hogy az akkumulátor is nagyobb, 1.650mAh teljesítményű lett. Az új mobil 4.3 colos, 480X800px felbontású Super Amoled Plus (Gorilla Glass) kapacitív érintőkijelzővel, 8 megapixeles autófókuszos kamerával, Android Gingerbread 2.3 rendszerrel érkezik. A kütyüt Dual-core 1.2GHz ARM Cortex-A9 processzor hajtja, ami döbbenetes teljesítményt produkál a telefonban. Emellett Mali-400MP grafikus chip teljesít szolgálatot, a kommunikációért és szórakoztatásért pedig a 21 Mbps-os HSDPA, 5,76 Mbps-os HSUPA, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 3.0, FM-rádió, TV-kimenet felel.

Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1, S WiFi és bada: bemutatkoztak az újdonságok - 3. kép

A beépített NFC (Near Field Communication) chip a jövőbe mutató technológiák egyike, segítségével a bankkártyás fizetéseket válthatjuk ki az arra felkészült helyeken, természetesen Magyarországon még sehol. Mindenesetre a Samsung bepakolta a technológiát, majd egyszer jó lesz nekünk is.

A telefon a DNLA technológiát is megkapta, ezért bármilyen egyéb, DNLA eszközzel képes kommunikálni. Segítségével Wifin keresztül nyomtathatunk, vagy vezérelhetünk egyéb erre alkalmas eszközöket, mint például az új Samsung Smart tévéket.

Speciális szoftverek
A szoftveres újdonságok közül kiemelendő a Gaming Hub, Music Hub, Social Hub, Reading Hub alkalmazáscsoport, amivel csoportosítva érjük el az általunk használni kívánt funkciókat, így például a játékokhoz kapcsolódó minden tevékenység egy helyen található, vagy akár egy felületről postolhatunk Facebook és Twitter kliensünkbe is. Érdekes újdonság még a Kies Air, amely a Kies PC-re telepített verziójával egy hidat képez, és egyéb összeköttetés nélkül lehet a PC és a mobil között szinkronizálni, valamint böngészni a tartalmakat. Nekem, mint BlackBerry felhasználónak ezek nem olyan nagy újdonságok, de ezekkel az alkalmazásokkal szemlátomást kezd az Android is kezelhető eszközzé válni. Legfőképp, ha a Lost Phone management-et nézzük. A Galaxy S II-höz olyan védelmi eszközt fejlesztett a Samsung, ami bizony sokak számára hasznos lehet, hiszen az ellopott, vagy elveszett telefon megtalálásához fejlesztett alkalmazás a következőket képes ellátni:

Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1, S WiFi és bada: bemutatkoztak az újdonságok - 4. kép

Lost Phone management
15 percenként GPS koordináták adatait közli a telefon (12 órán keresztül)
Távolról kezdeményezhető hívásátirányítás, csengőhang állítás, némítás, híváslista lekérdezés
Kommunikációs portok ki / be kapcsolása
Lock&Wipe, amivel minden tartalom, információ törölhető

Az egyik legviccesebb bemutatóban egy fordító szoftvert láthattunk működés közben, aminek a feladata, hogy ha olyan nyelven akar velünk valaki kommunikálni, amit nem értünk, akkor csak oda kell tartani neki a telefont, elmondja a mondandóját, majd lefordítja azt az eszköz a mi nyelvünkre. Pontosabban a mi nyelvünkre még nem, mert magyarul nem tud, de állítólag elérhető lesz nekünk is a fícsör - egyszer. És hogy mitől is volt ez vicces? A bemutató videóban egy kutya és egy tyúk közötti párbeszédet követhettünk végig!

Említésre méltó még az USB On-the-go, aminek a lényege, hogy ha netán fényképezés közben megtelik a telefon memóriája, csak csatlakoztatnunk kell egy USB eszközt, lementeni a képeket és máris folytathatjuk a fotózást.

Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1, S WiFi és bada: bemutatkoztak az újdonságok - 5. kép

iPod touch Samsung módra: Samsung Galaxy S WiFi
A Galaxy S II bemutatója után Je-Su-Lee folytatta a sajtótájékoztatót, aki a Samsung Galaxy S WiFi készüléket mutatta be számunkra. Az eszköz kétféle méretben lesz kapható, 4 és 5 colos változatban. A 2500 mAh-s akkumulátorral, 1 GHz-es Hummingbird processzorral szerelt kütyü akár 60 órán át tud zenét, és 8 órán keresztül videót lejátszani egyhuzamban. Ez nem rossz, főleg ha figyelembe vesszük, hogy alapból kezeli a DivX videókat is. A kütyü tulajdonképpen egy Galaxy S II, telefonfunkciók nélkül, erősebb akksival, kifejezetten multimédiás eszköznek szánja a cég. Érdekessége még, hogy a hamarosan bevezetésre kerülő Samsung Smart tévékkel is nagyszerűen együttműködik. Ez nem csak azt jelenti, hogy távirányító helyett is használhatjuk, hanem többek között olyan extra funkcióval is kecsegtet, mint hogy a tévé képét lehet rajta nézni. Hogy ez még nem akkora kunszt? Akkor mit szóltok ahhoz, hogy a tévén a család filmet néz, ti pedig az S WiFin egy másik csatornát, mondjuk sportot... Merthogy ezt is tudja. Tetszetős!

Kipróbáltuk
Minden bemutatott eszközt ki is lehetett próbálni és mi rá is vetettük magunkat rendesen a kiállított darabokra. A Galaxy Tab gyors, szép, könnyű, de semmi extrát nem hordoz. Aki Tab vásárlásra adja a fejét, nem fog csalódni benne, de semmilyen csodára ne számítson. Mindent tud, amit tudnia kell, de ennyi. A Samsung Galaxy S WiFi nekem abszolúte nem akaródzott működni, az okára nem sikerült rájönnöm. Lassú volt, nem azt csinálta amit akartam, és tulajdonképpen a videónézésen kívül semmi konkrétumot nem tudtam vele kipróbálni. Nem tudom, mi lehetett a gond, de biztos, hogy nem hardveres probléma lehetett a háttérben, szerintem ez a kiállított darab nem akarta az igazságot, vagy csak újra kellett volna indítani.

Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1, S WiFi és bada: bemutatkoztak az újdonságok - 6. kép

Na de a Galaxy S II... Bár van Androidos telefonom, és a legelső G1-es telefontól kezdve minden komolyabb mérföldkövet kipróbáltam, de aktívan nem használok Androidot, mert nem tartom még kiforrottnak, és nagyon lassú operációs rendszernek tartom. Illetve most már csak tartottam. A kiállított készülék olyan sebességgel hajtotta végre, amit akartam, hogy ilyet Androidos telóban még nem láttam. Bármilyen gyorsan húzkodja az ember az ujját, a mobil követi, végrehajtja. Iszonyú gyors. A kijelző gyönyörű szép képet ad, olyan éles, olyan szép a kontraszt, hogy még ilyet sem láttam. Szóval ámulat és bámulat. Amit fontosnak tartottam még kipróbálni, az a szövegbevitel. Ezen a téren is pozitív meglepetést okozott a Galaxy S II, álló helyzetben is ritkán, de fekvő helyzetben soha nem ütöttem félre, és bár nem ment olyan gyorsan a szövegbevitel, mint a qwertz billentyűs BlackBerry-men, azért elég jól el lehet ezen emalezgetni és sms-ezgetni, az tény.

Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1, S WiFi és bada: bemutatkoztak az újdonságok - 7. kép

Konklúzió
A Samsung nem tartozik a minden nap sajtóeseményeket szervezők sorába, de a mai sajtótájékoztatón ezt észre sem vettük. Jól összeállított, lényegretörő, érdekes bemutató volt. Az új eszközök nagyon csábítók, a Galaxy S II és az S WiFi nagyon érdekes távlatokat nyit az Android platformon. És a hab a tortán, hogy az esemény utáni ebéd is fantasztikus volt!

Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1, S WiFi és bada: bemutatkoztak az újdonságok - 8. kép

16 hozzászólás

marco

10 éve, 6 hónapja és 22 napja

Vendég írta:
ez független ár vagy szolgáltatoi szerinted

Szerintem ekörül lesz függetlenül.

válasz erre

Vendég

10 éve, 6 hónapja és 22 napja

ez független ár vagy szolgáltatoi szerinted

válasz erre

marco

10 éve, 6 hónapja és 24 napja

Vendég írta:
mikor érkezik meg hozzánk?amikor már lehet vele érdemben foglalkozni nem csak videokat és egyebeket nézni és persze olvasgatni ja és mennyi az a bizonyos ár amit sehol nemmernek megfogalmazni?????????
Elméletileg június eleje-közepe. Én olyan 150 ezer körüli árat hallottam suttogni, de ez nem biztos infó.

válasz erre

Vendég

10 éve, 6 hónapja és 24 napja

mikor érkezik meg hozzánk?amikor már lehet vele érdemben foglalkozni nem csak videokat és egyebeket nézni és persze olvasgatni ja és mennyi az a bizonyos ár amit sehol nemmernek megfogalmazni?????????

válasz erre

Vendég

10 éve, 6 hónapja és 25 napja

Engem meg az utolsó kép fekete harisnyás szereplője érdekelne!

válasz erre

Vendég

10 éve, 6 hónapja és 26 napja

engem főleg ez a wifis cucc érdekel, erről még nem hallottam. nagyon érdekesnek tűnik

válasz erre

skyman

10 éve, 6 hónapja és 26 napja

Látom folynak a fejlesztések a samsung házatáján. Nem semmi kis cuccok ezek

válasz erre

Vendég

10 éve, 6 hónapja és 27 napja

Az új Galaxy nagyon mozgatja a kütyümániás fantáziám!

válasz erre

marco

10 éve, 6 hónapja és 27 napja

Vendég írta:
Tévét lehet nézni a kis cuccoson? Azt hogy vagy mint vagy nemértem...:?
Összekapcsolódik a Smart tv-vel. Amíg a kapcsolat fennáll, addig a két eszköz folyamatosan tud egymással kommunikálni. Olyan ez a funkció mint a pip (kép a képben) a tévén, csak itt nem magán a tévén nézed egy kis ablakban a képet a nagy sarkában, hanem magán ezen a kütyün. Okosság, tetszik. Kádban fürödve, wécén ülve roppant ideális megoldás!

válasz erre

marco

10 éve, 6 hónapja és 27 napja

Maniac írta:
De azért ahhoz már tényleg tehetség kell, hogy egy ilyen öltönyös bulin is megtaláld a lényeget.
Köszi.

válasz erre

Maniac

10 éve, 6 hónapja és 27 napja

marco írta:


Lett volna még mit (kit) fotózni, de túl sok volt az öltöny. Ez most érezhetően más volt.
De azért ahhoz már tényleg tehetség kell, hogy egy ilyen öltönyös bulin is megtaláld a lényeget.

válasz erre

Vendég

10 éve, 6 hónapja és 27 napja

Tévét lehet nézni a kis cuccoson? Azt hogy vagy mint vagy nemértem...:?

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt