Samsung Galaxy S4 - a magyar premier

2013. március 28.
72.4341
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Itthon is bemutatkozott - egyelőre csak a sajtó képviselőinek - a Samsung új brutáltelefonja, a Samsung Galaxy S4. Az alig két hete New Yorkban nagy csinnadrattával debütáló készülék egyelőre megosztja a szakmát és a vásárlóközönséget - természetesen velünk sem volt ez eddig másként, szerkesztőségünkben ki így, ki úgy nyilatkozott a specifikációkat látva a készülékről. Ma némi tapogatás után, saját véleményt mondhatunk az új zászlóshajóról.

/>
Egymás mellett - ugyanakkorák. Balra az S4, jobbra az S III

Egymás mellett - ugyanakkorák. Balra az S4, jobbra az S III


A felhajtás közel sem volt olyan nagy mint a tavalyi Galaxy S III magyar premieren. A helyszínt ezúttal a Samsung most nyíló márkaboltja szolgáltatta, amely az Alleeban nyitotta meg üvegajtaját az érdeklődők előtt. A hivatalos megnyitóval együtt zajlott a telefon bemutatása, amely okozott némi tumultust. Idén nem volt Fábry és nem volt divatbemutató sem, viszont legnagyobb sajnálatunkra meleg és szűk hely, székek nélkül igen. Az előadás maga nem volt túl hosszú, bár némileg növelte az időt, hogy az okostelefon sokáig nem volt hajlandó csatlakozni az okostévéhez, de újraindítgatás után a probléma megoldódott. A tulajdonságokat sem demózták annyira, mint a New York-i eseményen, ennek több oka is volt, részben a hely, részben a nem végleges szoftver, ami a telefonokon futott, hiszen néhány funkció még nem tudott megbízhatóan működni.

Vígh Attila bemutatja az S4-et

Vígh Attila bemutatja az S4-et


Nagyon nagy. Pedig ugyanakkora.
Azt hittem, elsőként kézbe véve a készüléket azonnal az az érzésem lesz, hogy végleg átlépett a gyártó a használható telefon méreten. Egy S III-mam van jelenleg, ami nekem már eddig is kicsit nagy volt, de még a használható kategóriában tartom számon. Az S4 azonban nagyon kellemes csalódás volt, hiszen nem hogy nagyobb, hanem ugyanakkora mint az előd. Sőt, valamivel vékonyabb és némileg keskenyebb, valamint könnyebb is lett. A méretnövekedést a kijelző képviseli, a kapacitív FullHD felbontású Super AMOLED 5.0 inchen terpeszkedik. Ebből azonnal le is szűrhető, hogy a káva vékonyodott. A készülék oldalán fém borítás fut végig, valamint az oldalt található nyomógombok és az előlapi home gomb körül lévő sáv is fém.

Egymásra kattintva - élőben ment a demózás

Egymásra kattintva - élőben ment a demózás


Brutális teljesítmény.
Használat közben a gördülékenység lenyűgöző. Bátran állíthatom, ilyen sebességgel működő telefont eddig nem láthattunk. Persze hogy mekkora ára van a sebességnek, hogy bírja az akkumuátor, mennyire lesz forró a kézben a készülék egy kiadós játék vagy csak szimplán a böngészés közben, egy hosszabb teszt során fog csak kiderülni. Az tény, hogy a nagyjából negyed órás gyors teszt alatt nem éreztem különösebb melegedést, bár nem futtattam processzorzabáló játékot. Az általunk tesztelgetett készülék a telefont bemutató hölgy szerint délben lett levéve a töltőről és aktív használatban volt egész délután, ennek ellenére a 2600 mAh-es akkumulátorban még 62%-nyi töltés volt.

Kiegészítők hadserege

Kiegészítők hadserege


Szoftverek, egyelőre bugokkal
Az újítások sorát nyilván már mindenki olvasta, akit érdekel egy kicsit is az Android vagy akár csak a mobil világ, így külön nem térek ki mindenre. Az általunk megnézett újítások a Samsung HUB, ami egyesíti az eddigi három HUB-ot, valamint ki is egészül egy újjal, ez pedig a Video HUB. Már most is bérelhető mozifilmek vannak fent, több nyelven, magyarul is. A könyvvásárlás is rendelkezésre áll már magyarul, egyelőre én három könyvet találtam, de lehet hogy van már több is. A leginkább hangoztatott újdonságok a kamera szoftveréhez kötődnek, de sajnos ez a szoftver olyannyira volt bugos, hogy jelenleg gyakorlatilag használhatatlan. Egyetlen funkciót sem tudtunk kipróbálni vele, kivéve magát a szimpla fotó készítését, ami természetesen szép képet csinál, de sem a Drama Shot, sem a Radír (amivel ki lehet törölni bemozdult embereket például egy képről) nem működött, pontosabban fagyott. A videofelvétel szintén csak fagyásra volt alkalmas, 6 másodpercnyi felvétel után kifeküdt. Nyilván ezeket javítják, és hangoztatva is volt a bemutatón, hogy nem a végleges szoftver fut a telefonokon, de azért jó lett volna, ha egy sajtóeseményre ezek már működnek.

Kézben - kényelmes

Kézben - kényelmes


Ellenben a Group play nagyszerűen működött, ennek segítségével egy-egy telefon egy-egy hangszóró szerepét veszi fel és akár 5.1-ben lehet zenét hallgatni a készülékekkel.

Az S4 újításai között van a szemmel vezérlés (Air view), valamint a levegőben kalimpálás is, amelyek viszonylag jól működtek, tehát a szemünkkel lehet görgetni weboldalakat, vagy a levegőben kalimpálva felvenni a telefont. A Smart Pause is tökéletesen funkcionált, ez a funkció való arra, hogy egy videót nézve ha elfordítjuk a fejünket, akkor megáll a lejátszás, visszafordulva pedig folytatódik. A különleges a dologban, hogy Youtube videókkal is működik.

Játékkal nem voltak még felszerelve a telefonok, így erről nem tudok nyilatkozni.

Tény, hogy a funkciók (már amik működnek) nagyszerűek, bár van amelyik már eléggé parasztvakítás kategóriába csap át, de a legtöbb hasznos tud lenni a mindennapokban is. Az egyik legnagyobb újítást, ami miatt kernelbuherába fogott a Samsung, a Blackberry Z10-ben megismert funkcióhoz hasonló, ám itt Knox-nak nevezett, a személyes és céges életet különválasztó alkalmazás szintén nem működött még a készülékeken lévő szoftvereken, így erről sem tudok nyilatkozni.

Az új Movie Store

Az új Movie Store



Ami biztos, hogy a kijelző gyönyörű képet ad, a hardver nagyon erős, a használat gördülékeny (lesz a kész szoftverben), és az is biztos, hogy sokaknak a must have kategória lesz a készülék. Az S4 oldalán végigfutó fém nemcsak minőségi hatást kelt, de sokkal jobb érzés kézben tartani a készüléket miatta, mint az elődöt. A fogás jobb, stabilabb. Az új fícsörök között találunk hasznos és kevésbé hasznos dolgokat is. Mindemellett a méret maradt a régi, csak a kijelző nőtt és ez jó.

Árról egyelőre nincs pontos információ, arról azonban biztosított minket a Samsung, hogy a magyar debütálás az eredetileg májusra tervezett időpont helyett már április végén lesz és ez is nagyon jó hír. Malacperselyeket lehet készíteni.

Group Play - most éppen 2.1-ben

Group Play - most éppen 2.1-ben



Női kézben is kényelmesen elfér

Női kézben is kényelmesen elfér



Az új Samsung márkabolt

Az új Samsung márkabolt



Nem, ez nem egy Arctámadó Alien. Ez volt a kaja.

Nem, ez nem egy Arctámadó Alien. Ez volt a kaja.


New Yorkban nagy csinnadrattával debütáló készülék egyelőre megosztja a szakmát és a vásárlóközönséget - természetesen velünk sem volt ez eddig másként, szerkesztőségünkben ki így, ki úgy nyilatkozott a specifikációkat látva a készülékről. Ma némi tapogatás után, saját véleményt mondhatunk az új zászlóshajóról. '>
27 hozzászólás

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 13 napja

Én is kipróbálnám már nagyon!mosolygó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 11 hónapja és 13 napja

csirkee írta:
Nekem nagyon bejön. A new yorki lunchon valamiért voltak fenntartásaim, de így h látom nem lett nagyobb és szerintem sokkal szebb is a vékony kávával. mosolygó smiley igen nálam is must have lenne de szerintem az ára nagy visszatartó erő lesz szomorú smiley
Jah és az az alien polip finom szerintem. Nem értem mi bajod vele marco nyelvnyújtó smiley
Az hogy gusztustalan.röhögő smiley

válasz erre

csirkee

11 éve, 11 hónapja és 13 napja

Nekem nagyon bejön. A new yorki lunchon valamiért voltak fenntartásaim, de így h látom nem lett nagyobb és szerintem sokkal szebb is a vékony kávával. mosolygó smiley igen nálam is must have lenne de szerintem az ára nagy visszatartó erő lesz szomorú smiley
Jah és az az alien polip finom szerintem. Nem értem mi bajod vele marco nyelvnyújtó smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljatotyak profiljaManiac profilja