Resident Evil 5 Launch Party

2009. március 15.
72.7261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Yoyo profilja, adatai
Yoyo
Tizenhárom esztendő telt el azóta, hogy a T-vírus kiszabadult a biztonságosnak gondolt, kúriának álcázott katonai laboratóriumból. Chris Redfield és Jill Valentine akkor még azt hitték, hogy sikerült megfékezniük a pusztító kórt, melynek hatására az emberek gyilkos élőhalottakká változtak. A Racoon City-ben végbement események azonban szempillantások alatt szertefoszlatták ezt az illúziót, a fertőzötteknek ugyanis sikerült a felszínre törniük, ahol még nagyobb pusztítást vittek végbe.



Resident Evil 5 Launch Party - 2. kép

A vírus látszólag megfékezhetetlennek tűnt, amit a Resident Evil újabb részei is igazoltak. Legutóbb 2005-ben, egy kelet-európai városban ütötte fel a fejét a kór, de végül itt is sikerült megfékezni. Ekkor még nem sejtettük, hogy nem ez lesz az utolsó találkozásunk az Umbrella Corporation által kreált járvánnyal, azt azonban soha nem gondoltuk volna, hogy hamarosan Magyarországon is fel fog bukkanni.

Resident Evil 5 Launch Party - 3. kép

Az időpont 2009. március 12.-e. Az Umbrella Corporation-tól kapott levelemben megkértek, hogy fáradjak el a Budapest szívében található Kuplung nevű, szórakozóhelynek álcázott titkos laboratóriumba, ahol betekintést nyerhettem a cég legújabb projektjébe. Este nyolc órakor félelemmel vegyes kíváncsisággal nyitottam ki a bejárati ajtót, hiszen jól ismertem már a cég múltját. Tudtam, hogy a látszólag biztonságosnak tűnő létesítményben bármikor elszabadulhat a pokol, de kíváncsiságom nem hagyott nyugodni. A bejáraton csak szigorú ellenőrzés után jutottam át, ahol azonnal kaptam egy karperecet, ami azt jelentette, hogy nem a cég embere vagyok, hanem azon kiválasztottak egyike, akiknek hamarosan feltárják a legfélelmetesebb kísérleteket. A pultnál sárgásbarna színű, emberi fogyasztásra alkalmas, szénsavtól habzó folyadékkal kínáltak meg, s bár kissé gyanús volt, azért elfogadtam.


Resident Evil 5 Launch Party - 4. kép

Egy vetítővászonnal szemközti asztalhoz ülve lassan elkezdtem kortyolgatni ezt a kesernyés kísérleti italt, és a szorongással teli várakozás közben felmértem a terepet. A helység tele volt hozzám hasonló kíváncsi tekintetekkel, de engem nem ez érdekelt. Lassan, de biztosan körbepásztáztam a termet, hogy tisztában legyek a kijáratok, valamint ablakok helyzetével. Miközben memorizálni próbáltam a lehetséges menekülő utak pontos pozícióját, megérkezett az Umbrella Corp. egyik tudósa, így a bemutató megkezdődött.

Resident Evil 5 Launch Party - 5. kép

A fehér köpenyes, köpcös úriember először megköszönte az összes jelenlévő részvényesnek, hogy tiszteletüket tették a helyszínen. A bemutató során elmondta a T-vírus keletkezési körülményeit, valamint azt is, hogy milyen hatással van az élő szövetekre. A halál ellenszereként kifejlesztett vakcina ugyan feltámasztja a halottakat, azonban nem teljes értékű élőlényként térnek vissza a kísérleti alanyok az életbe, hanem jelentős változásokkal. Az alapvető motorikus életfunkciók ugyan megmaradnak, de az önkontroll agresszióvá, az intelligencia pedig gyilkoló ösztönné változik át. Éppen ezért kereskedelmi forgalomba soha nem kerülhet a vírus, azonban a hadsereg hatalmas potenciált lát a vegyszerben.


Resident Evil 5 Launch Party - 6. kép

A T-vírus kísérleteiben kutyák voltak az első páciensek, akiknél azonnal látható is volt a változás. A dobermannok saját gazdáikat is azonnal megtámadták, fém ketreceikből pedig simán ki tudták rágni magukat. Néhány hasonló lény bemutatása után el is érkeztünk a cég legfejlettebb kísérletéhez, a Tyrant projekthez, amelynek az alapja az ember és a T-vírus keresztezése. Ez a teremtmény a tökéletes katona, hihetetlenül agresszív, sebei szinte azonnal gyógyulnak. Tyrant bemutatása alatt azonban egyre furcsább, hörgő hangokra figyeltem fel.


Resident Evil 5 Launch Party - 7. kép

Már éppen kezdett egészen érdekes lenni az előadás, amikor váratlan esemény történt. A vászon mellett egy tépett ruhájú, több sebből vérző, sápadt ember jelent meg, és lassan elindult a tudós felé. Majd jött még vagy egy tucat, akik a közönséget vették célba. Az Umbrella emberét már éppen elkapták volna, amikor kommandósok jelentek meg, és gondolkodás nélkül telepumpálták ólommal a zombiszerű lényeket. A kutatót letartóztatták, nekünk pedig elmondták, hogy milyen szörnyű dolog fog hamarosan történni Afrikában.


Resident Evil 5 Launch Party - 8. kép

A T-vírus egyik alfaja felbukkant az őskontinensen, Kijuju térségében, amiről saját szemmel is megbizonyosodhattunk a teremben elhelyezett monitorok segítségével. A holttesteket elszállították a teremből, mi pedig azonnal rávetettük magunkat a kiállított konzolokra, hogy saját szemünkkel láthassuk Chris Redfield-et és társát, Sheva Alomar-t, amint az afrikai faluban küzdenek az életükért.

Resident Evil 5 Launch Party - 9. kép

A játék maga a Resident Evil 4 vonalát viszi tovább, azaz a hangsúly itt is inkább az akción, mint a puzzle-ok megoldásán van. Újdonság a co-op módozat, végre nem egyedül kell megküzdenünk a borzalmakkal, hanem akár osztott képernyőn, akár az interneten keresztül is játszhatunk barátainkkal. A grafika lenyűgöző, az irányítás már kevésbé, igaz kis gyakorlással megszokható. A setting telitalálat, az afrikai környezet egyszerre szép és nyomasztó, ellenfeleink között pedig az emberek mellett rengeteg érdekes lényt is találhatunk, amelyek legyőzéséhez nem árt egy kis gondolkodás sem. Ezekről a nemrég megjelent demo is meggyőzhet titeket, érdemes vetni rá egy pillantást. Többet nem árulhatok el az új részről, a szigorúan titkos részleteket azonban hamarosan feltárjuk nektek. Az év első launch party-ja végül kellemesre sikerült, így bizakodva tekintünk a jövő felé, hiszen lesz még idén megannyi hasonló rendezvény.
7 hozzászólás

Vendég

16 éve, 3 hónapja és 21 napja

chi sei???

válasz erre

FutuRetrO

16 éve, 4 hónapja és 20 napja

Vendég írta:
mindenki rajtam kívül itt hülyenyelvnyújtó smiley
Azt a kemény huszárt! röhögő smiley Arc és név nélkül bárki beküld egy ilyen gyökér szöveget. röhögő smiley Tudsz valami értelmeset is a "szemetelésen" kívül? kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 20 napja

mindenki rajtam kívül itt hülyenyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 20 napja

nem is igazinyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 20 napja

jovolt látnimeglepett smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 23 napja

én nem mert...

válasz erre

Lac

16 éve, 4 hónapja és 25 napja

Úúúúröhögő smiley irigyellek kollégaröhögő smiley

válasz erre
Resident Evil 5
7.500 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja