PlayStation Meeting 2013 összefoglaló

2013. február 21.
70.8151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az éjszakai órákban lezajlott végre a Sony által már korábban beharangozott PlayStation Meeting esemény, amelyen a várakozásoknak megfelelően bejelentették a PlayStation 4 konzolt, amiről természetesen kiszivárogtak már az első részletek, mindemellett pedig bejelentésre kerültek az első videojátékok is. Az alábbiakban egy rövid összefoglalót olvashattok az eseményen történtekről!


Az eseményről élőben tudósítottunk, a Liveblog és az eventről készült felvétel IDE KATTINTVA érhető el!

Kezdjük rögtön a konzollal, amit a PlayStation Meeting kezdetét követően alig néhány perccel Mike Cerny leplezte le a nagyvilág előtt. A PlayStation 4-et állítása szerint immáron öt éve fejleszti a Sony, architektúráját tekintve pedig szakít a korábban bevett szisztémákkal, és inkább a számítógépekhez hasonló rendszert képzelhetünk el hozzá. Sajnos a masina pontos specifikációi egyelőre még nem láttak napvilágot, de azt már így is tudjuk, hogy 8 GB RAM kap helyet benne, de a processzorról és annak magszámáról, illetve sebességéről még nem nyilatkoztak hivatalosan a japánok. Azt viszont már ettől függetlenül is az orrunkra kötötték, hogy egy új kontrollert tervetek a masinához, ami nem meglepő módon a DualShock 4 névre hallgat majd és a legutóbb kiszivárgott képeken már őt láthattuk, így megmaradt többek között a vezérlő jellegzetes formája, de forradalmasításra kerültek a gombok és az analóg karok, mindemellett pedig helyet kapott rajta egy fülhallgató csatlakozó, egy érintőképernyő, egy mozgásérzékelő, valamint egy megosztás gomb is, aminek pontos funkciója még nem ismert. Árcédulát a masina egyelőre még nem kapott, de azt már tudjuk, hogy megjelenése még az idén, valamikor az ünnepi szezonban várható.

PlayStation Meeting 2013 összefoglaló - 2. kép

A PlayStation Meetingen természetesen szóba került már a PlayStation 4 online rendszere is, avagy a PlayStation Network - már amennyiben ez lesz a neve -, ami minden korábbinál nagyobb szerepet kap a masina életében. A Sony tervei között szerepel például a barát-rendszer megújítása, így olyan elvetemült lehetőségeink is lesznek, minthogy meglessük barátainkat játék közben, de a közösségi hálózat integrálása is tervben van, így a Facebook és az Ustream támogatása, aminek köszönhetően a való világban szerzett barátainkkal is kapcsolatban tudunk maradni a PlayStation 4-nek köszönhetően. A japánok természetesen beerősítenek a felhőalapú technológia tekintetében is, minderről Dave Perry, a Gaikai vezérigazgatója számolt be, aki szerint az a céljuk, hogy minden általuk forgalmazott felhő alapú alkotás elérhető legyen a PlayStation Store kínálatában is. Komoly terv továbbá, hogy a PlayStation Cloud jóvoltából - a visszafelé kompatibilitás jegyében - elérhetővé tegyék a masinán az összes korábbi PlayStation generációra megjelent alkotást, de támogatni fogják a már meglévő szolgáltatásokat - Netflix, Music Unlimited -, valamint mindennél fontosabb lesz az okostelefonok és a táblagépek támogatottsága is, amelyekkel összeköttetésben lesz a masina.

Mivel van már új konzol, ezért a japánok természetesen gondoskodtak arról, hogy videojátékokkal is ellássák a masinát, így rögtön bejelentették a Killzone: Shadow Fallt, mint a jól ismert FPS-sorozat legújabb epizódját, ami elsődlegesen elképesztő küllemével vette le a játékosokat a lábukról, hiszen ilyen látványt konzolon még nem láthattunk, de ami a legjobb, a bemutatott trailer nem feljavított jeleneteket, hanem gameplay momentumokat tartalmaz!Bejelentéssel szolgált az eseményen a Sony Japan stúdiója is, akik a várakozásoknak megfelelően egy jó értelemben beteg, de egyben impresszív PlayStation 4-exkluzív alkotással készültek, ami a Knack címet kapta a keresztségben, és első ránézésre egy Pixar-stílusú rajzfilmes grafikával ellátott platformer lesz a végeredmény.A korábbi pletykáknak megfelelően az Evolution Studios is bejelentette legújabb alkotását a masinára, méghozzá a szintén exkluzív címként érkező DriveClubbot, ami valódi autós klubokat vonultat fel, és megadja a lehetőségét annak, hogy az intenzív és belső nézetes vezetési élmény mellett összemérjük tudásunkat másokkal is, méghozzá valós idejű többjátékos módban.Az újgenerációban visszatér hozzánk mindemellett az InFamous-sorozat is, méghozzá a Sucker Punch fejlesztésében, akik az InFamous: Second Son címet adták a készülő műnek, amiről egyelőre csak annyit tudunk, hogy egy új főhőst állít a középpontba, méghozzá Delsin Rowe névvel.Ezt követően meglepő módon egy indie cím, a Braid megalkotójának, avagy Jonathan Blow-nak a legújabb játéka került terítékre, ami a The Witness címet kapta a keresztségben, és PlayStation 4 mellett PC-re is elkészülhet. Az alkotás egy nyitott világú puzzler lesz, amihez nem kevesebb mint 25 órás játékidőt ígért Blow mester.Nem mutatott be új játékot, de így is ott volt a PlayStation Meetingen a Quantic Dream csapata, akik elmondták, hogy ők is teljes mellszélességgel támogatják majd a jövőben a PlayStation 4-et, első ízben például egy vadonatúj grafikus motorral, ami elképesztő látványt fog nyújtani a kurrens generációhoz mérten.

Nem hiányozhatott az eseményről a Media Molecule csapata sem, akik sajnos nem jelentették be a következő LittleBigPlanet epizódot, azt viszont elmondták, hogy a háttérben már egy újabb projekten dolgoznak, ami a PlayStation Move-ra kíván alapozni. Hogy mi lehet ez? Nem tudni, de bízunk a Media Molecule szakértelmében.

A belsős Sony fejlesztők után néhány külsős csapat foglalhatta el a színpadot, akik szintén produkáltak néhány érdekes bejelentést, így például a Capcom, akik bejelentettek egy Deep Down címre hallgató akciójátékot, amiről a bemutatott trailerben valamiféle középkori-stílusú karaktert láthattunk harc közben, méghozzá egy sárkányt formázó fenevaddal. A játékról még keveset tudni, azt viszont már igen, hogy a Capcom next-gen grafikus motorja, a Panta Rhei fogja meghajtani.Természetesen a Square Enix is megjelent a rendezvényen, és bár játékot ők sem hoztak magukkal, next-gen grafikus motorjukat - amelyet PlayStation 4-re és PC-re szántak - így is prezentálták, valamint elmondták, hogy az idei E3 kiállításon fognak új címeket bejelenteni, köztük egy új Final Fantasy epizódot is.

Megjelent a színpadon mindemellett a Ubisoft csapata is, akik új címet nem mutattak be, de elmondták, hogy a PlayStation 4 egyik kezdőcímének szánják a Watch Dogsot, amiről bemutattak egy elképesztően látványos gameplay videót is, amitől a legtöbb játékosnak elakadt a lélegzete.A legnagyobb megdöbbenés azonban még csak ezután következett, a színpadon ugyanis váratlanul megjelent Chris Metzen a Blizzardtól és - mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga -, bejelentette PlayStation 3-ra és PlayStation 4-re is a Diablo III-at, amit négy játékos kooperatív móddal szeretnének felvértezni a Sony masináira.

A PlayStation Meeting utolsó bemutatója az Activisionhöz köthető, akik Eric Hirshenberg CEO vezetésével elmondták, hogy bizony PlayStation 4 konzolokra is megjelenhet majd a Bungie soron következő alkotása, avagy a Destiny, amiről természetesen egy mozgóképet is bemutattak, de túl sok érdekességet nem tudtunk meg általa sem a játékról.Ez volt tehát a híres PlayStation Meeting, ami igencsak eseménydús volt. A nagy kérdés ezek után, hogy mit, de sokkal inkább mikor lép majd a Microsoft?
36 hozzászólás

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 8 napja

Mindegyik játék baromi jó szerintem rajta...

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 8 napja

Csalódás volt de a WiiU bemutatóját azért még nagyobb gáznak tartottam anno

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 9 napja

Nekem legjobban ennek a Deep Down-nak a látványvilága fogott meg, játékmenetre meg a Driveclub jön be!

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 9 napja

De jó, most jöttem rá, hogy jó ideje folyamatosan összekevertem a Watch Dogs-t a Sleeping Dogs-zal, annyira, hogy utóbbi miatt az előbbi létezéséről már meg is feledkeztem Pedig az még meg sem jelent, és nem is lehet a kettőt egy lapon emlegetni.

Ennek a beharangozónak hála viszont már rájöttem a turpisságra, és gondolom ezután mondanom sem kell, hogy nagyon várós game a Watch Dogs

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 9 napja

Néztem itt este de hogy őszinte legyek szerintem botrányosan unalmas volt. Semmi konkrétum semmi wow élmény és még egy ****os ár vagy debüt időpont sincs. Jobbat vártam. Sokkal jobbat.

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 9 napja

Nagyszerű összefoglaló, köszi! Vidik alapján eléggé fel kell kötni a gatyát ms-nél!

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 9 napja

Killzone nagyon adja!

válasz erre

rDAVE

8 éve, 7 hónapja és 9 napja

marco írta:
Az utolsó felvetésedre nem hiszem hogy pozitív lenne a Sony álláspontja...
Sajnos én is így hiszem, pedig ez egy korrekt megoldás lenne. Ezért fog maradni a PS3-am a helyén, ahol most is van és majd a PS4 helyét kell megtalálni.

válasz erre

marco

8 éve, 7 hónapja és 9 napja

rDAVE írta:
Én szándékosan nem néztem, de úgy éreztem magam, mint anno karácsonykor: Alig bírtam aludni, mert vártam a másnapot és reggel a szokásosnál hamarabb felpattantam az ágyamból és... nyomtam be a gépet.

A bemutató: Tetszett, de jó lett volna látni, hogy min is mennek ezek a szépségek, bár biztos nincs még végleges kinézete és a néhány nyomi ezt nem fogná fel...

Javaslat a Sony-nak a visszafele való kompatibilitáshoz: Ajánlom erősen, hogy oldják meg(ha nem tették volna) PS4-re a PS3 játéklemezek és PSN játékok felismerését. Így aki be van jelentkezve vagy behelyezi a PS3 lemezét, az tudjon játszani a korábbi játékaival, bármiféle költség nélkül.
Az utolsó felvetésedre nem hiszem hogy pozitív lenne a Sony álláspontja...

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 9 napja

Nagyon profi összefoglaló! Nekem egyértelműen a killzone a legvárósaabb de a sejtelmes destiny is jónak ígérkezik - és mekkora benne a zene

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 9 napja

Killzone és Watch Dogs nagyon durva. A következő generáció ezekkel meg is érkezett!

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 9 napja

Minden video nagyon ütős. Várom a masinát!

válasz erre
123a(z) 3 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljarDAVE profiljatotyak profiljakylx profilja