PlayStation Meeting 2016 összefoglaló: PS4 Pro és PS4 Slim bejelentés

2016. szeptember 07.
72.6901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Amikor a Sony PlayStation Meeting-et tart, rendszerint már jó előre nyugtázhatjuk, hogy valami komoly dolgot jelentenek be nekünk a japánok. Éppen emiatt vártuk tűkön ülve 2016 első, és vélhetően egyben utolsó ilyen összejövetelét, amelyről meglepően kevés pletyka szivárgott ki a PS4 Neo, a PS4 Slim, valamint egy Red Dead Retribution mellett. Hogy ezek szerepet kaptak-e a Sony eseményén, azt most összefoglalónkból kiderítheted!
Advertisement


Szerda este 9 órára eseményt tenni a világ legrosszabb ötlete volt a Sony-tól, pláne ha még csúszás is jár mellé, de valamiért mégis türelmesen vártunk, hiszen éreztük, hogy nagy dolgok vannak a levegőben. Ezt alátámasztotta, hogy az eseményt rögtön Andrew House nyitotta meg, és egy kis visszaemlékezés, illetve a kötelező bevezetés után rögtön a PS4 sikeréről, a 40 millió eladott példányról beszélt.

Pillanatokkal később be is jelentette a rajongók számára a kisebb, vékonyabb és könnyebb PS4 Slim-et, amely szeptember 15-től már elérhető is lesz a legtöbb piacon, méghozzá nevetséges 300 eurós áron. A masina belül változatlan marad, a küllemet leszámítva tehát nem várható semmilyen változás sem, legalábbis egyelőre erről még nem beszélt a Sony, így a plusz világítást felvonultató DualShock 4-ről sem.



Ami aztán ezután következett, attól tátva maradt a szánk, mondhatni erre vártunk napok óta! Amikor Andrew a 4K felbontásról, a HDR effektekről és a minden eddiginél szebb megjelenésről beszélt nekünk, már sejtettük, hogy a PS4 Neo bejelentése jön, ami így is történt, így kiderült, hogy az új masina a PS4 Pro név alatt érkezik majd!



A felvezetést követően jött is rögtön Mark Cerny, hogy alaposabban bemutassa nekünk a gépet, ami fejlesztett GPU-val - megduplázott teljesítménnyel -, magasabb órajelekkel - a processzor kapcsán is - és nagyobb merevlemezzel érkezik, és nem csak a HDR-t támogatja majd, hanem a 4K felbontást és természetesen a PlayStation VR-t is.

Mark rögtön játékokkal is prezentálta az új konzol erejét, ezáltal előbb a Spider-Man futott 4K-ban, majd a For Honor-ról is kaptunk egy bemutatót a PS4 Pro-val, de láthattuk még a Deus Ex: Mankind Divided-et, a Rise of the Tomb Raider-t és a a Watch Dogs 2-t is Ultra HD felbontásban.

Mark bemutatta egyébiránt az HDR valóban egészen elképesztő erejét és hatását is, amihez a Days Gone-t hívta segítségül első bemutatóként, majd jött az Uncharted 4 és az inFamous is, sőt a Sony embere bemutatta, hogy hagyományos HD televíziókon is mennyivel szebb látványt produkál a PS4 Pro-n való játék.



A prezentáció végén aztán a PlayStation VR kapta a főszerepet néhány pillanatig, de bizonyára a későbbiekre tartogatták a muníciót, mert Mark Cerny gyorsan lezárta a blokkot, méghozzá egy elképesztően látványos, immáron PS4 Pro-val futtatott Horizon: Zero Dawn gameplay felvétellel. Elhagytuk az állunkat!



A színpadon aztán ismét Andrew jelent meg, ahol tovább folytatta a PS4 Pro-val kapcsolatos információk csepegtetését, így rögtön kiderült, hogy a Call of Duty: Infinite Warfare is teljes mellszélességgel támogatja majd az új masinát, így színpadra is ugrott Andy Hendrickson az Activision-től, hogy a jól begyakorolt marketingdumával kecsegtessen a rajongóknak. Ezt követően pedig következhetett a régóta várt bemutató, amelyen a PS4 Pro-val futtatva láthattuk a legújabb Call of Duty-t. Csinos lesz, na!



Aztán jöttek sorban a bemutatók! A látványos COD prezentáció után Aaryn Flynn lépett színpadra az Electronic Arts-tól, és rögtön elkezdett FIFA 17-ről meg Battlefield 1-ről beszélni, és már kicsit meg is ijedtünk, de mint kiderült korai volt. Igen, Mass Effect: Andromeda bemutatót kaptunk, PS4 Pro-n futtatva, in-game pillanatokkal, csodaszép látvánnyal, meghaltunk, megalázkodtunk, végünk volt, ha itt véget ért volna a show, már akkor is boldogok lettünk volna.



Azonban itt még nem volt vége, így visszatért Andrew House, és ismét a PS4-ről, a vele elérhető lehetőségekről kezdett el beszélni, többek között a filmezést is érintve. Amint a 4K-val várható volt, a PS4 Pro-val a Netflix és a YouTube részéről is támogatva lesznek a 4K videók. Ha tetszett fentebb a HDR technológia, nagyszerű hír, hogy állítólag jövő héttől már az összes PS4 tudni fogja House szerint, méghozzá egy frissítés után.

PlayStation Meeting 2016 összefoglaló: PS4 Pro és PS4 Slim bejelentés - 2. kép

Egy rövid videómontázst követően aztán Andrew House bejelentette, amire a leginkább vártunk: a PS4 Pro november 10-én érkezik, méghozzá 400 eurós árcédulával. A Sony vezére aztán mindenkinek megköszönte a figyelmet, és ezzel lezárta az eseményt, amivel egy kicsit csalódottak voltunk ugyan, hiszen több játék bejelentését is vártuk, de összességében azért mégis elégedettek lehetünk, hiszen a Sony azért odatette magát most ezzel a PS4 Pro-val.

10 hozzászólás

totyak

8 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ebböl sem derült ki mi ez a pletykált RDR játék.

válasz erre

WarriorAutobot

8 éve, 2 hónapja és 4 napja

Akkor már a Pro-t fogom vásárolni. mosolygó smiley

válasz erre

kulacs

8 éve, 2 hónapja és 4 napja

Nem nézki rosszul ez a Pro, a Slimnél tuti jobban röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 2 hónapja és 5 napja

jocikun írta:
Csak nekem hajaz a ps tv konzoljára röhögő smiley
Yep, csak neked. A matt feketén kívül nem sok hasonlóság. Így ezen a pici képen esetleg hasonlít, de nagyban nem.

válasz erre

jocikun

8 éve, 2 hónapja és 5 napja

Csak nekem hajaz a ps tv konzoljára röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

8 éve, 2 hónapja és 5 napja

Horizon Zero Dawn nagyon nagyon adja!!!

válasz erre

muki

8 éve, 2 hónapja és 5 napja

Jó hogy nem néztem élőben, így összefoglalva legalább a lényeg ki van emelve. mosolygó smiley

Nem rossz ez a Pro, jól is néz ki. De marad az Xbox. mosolygó smiley




Egyelőre...... kacsintó smiley

válasz erre

Hentes

8 éve, 2 hónapja és 5 napja

Mikor jön a Pro a Play247-re? KELL!!!!!!!

válasz erre

Gólem

8 éve, 2 hónapja és 5 napja

Egyedül a név volt újdonság. mosolygó smiley De nagyon jó konf volt, csak rövid.

válasz erre

rDAVE

8 éve, 2 hónapja és 5 napja

Ha hamarabb bejelentették volna ezt a pro-t, akkor megvártam volna. wtf smiley Legalább külsőben nem lett szebb, mint az alap. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaM.O.R.P.H. profilja