PlayIT 2011 beszámoló

2011. december 18.
74.2431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
2011. december 17-én, a Budapest Game Show utódjaként első alkalommal került megrendezésre az új gamer rendezvény, a PlayIT. Természetesen, mint a BGS-ekre mindig, a Game Channel stábja idén is kilátogatott, és kattintgattunk, beszélgettünk, mászkáltunk, játszottunk, tehát éltük a rendezvényre látogatók megszokott közösségi életét. Sok változás ugyan nem volt az évek alatt megszokott BGS-hez képest, egy dolog azonban mindenképpen szokatlan volt, idén a HoldfényCon-al együtt osztoztak a Millenárisban elfoglalt helyszínen a gamerek.


Hogy ez jót tett-e a PlayIT-nek, mindenki döntse el maga. A helyszínen lévő csapatunk véleménye egyöntetűen az, hogy a cosplay csajok miatt már megérte, ennyi kiváló női idomot ritkán látni egy építményen belül, az egy négyzetméterre jutó mellek mennyisége bizonyos pontokon meghaladta a tizennégyet is. Ezt a nem reprezentatív adatot természetesen a csoportképek készítésével voltak képesek elérni. Birodalmi rohamosztagosokból szintén nem volt hiány, ekkora csapattal, ami kint volt, simán nyerte volna a háborút Darth Vader és az Ellenállók maroknyi csoportja még mindig valami elhagyott bányabolygón kapálná az ércet.

PlayIT 2011 beszámoló - 2. kép

Azonban én, tőlem szokatlan módon most nem fotóztam a tényleg fantasztikusan beöltözött lányokat (meg fiúkat sem), mert mi a gamer rész miatt mentünk, nem az egyébként érdekes Con miatt. Természetesen csinos hostessekből most sem volt hiány, de az egyetlen figyelemreméltó feszülős ruhában pózoló hölgy azonnal kikérte magának, hogy voltam olyan merész és le mertem fotózni az ő - önmaga szerint vélhetően csodálatosnak tartott - testét. Így ezt a fotót nem tudom megmutatni nektek. Mellesleg azt valaki el tudja nekem mondani (csak mert ő nem tudta), hogy minek megy ki hosztesszkedni valaki súlyos ezrekért, vesz fel a tangára hajszálvékony átlátszós rucit, ha kikéri magának hogy fotózzák? Ez erről szól, mégis mit várt a kislány? Hogy majd rá sem nézünk, amikor osztogatja a szórólapját, vagy mi? Ezért kapod a lóvét bébi!

PlayIT 2011 beszámoló - 3. kép

Az eseményen megérkezésünkkor, délután kettő óra körül nagyjából már 3.500-an fordultak meg a szervezők adatai szerint. Érkezésünkkor sokan voltak, viszont sajnos nem volt jól balanszírozva a tömeg, bizonyos pontokon tömegek álltak, volt ahol pedig le tudott volna telepedni a 100 tagú cigányzenekar egy laza hoppsárira. Ennek láthatóan az volt az oka, hogy voltak kialakított kiosk-szigetek, ahol ki lehetett próbálni az új játékokat - itt természetesen hatalmas sorok kígyóztak - és emellett voltak kihasználatlan, szinte üres területek. Talán jobb lett volna több kisebb kiosk-sziget gyakrabban, nem egy-egy ponton felhalmozni minden boxot. De persze kell a hely a látogatók vándorlásaira, így nehéz lehet megtalálni azt az egyensúlyt, ami megfelelő.

PlayIT 2011 beszámoló - 4. kép

Természetesen azért mindenki sorra került, ha játszani akart, volt itt egy komplett Battlefield 3 fal konzolsorral, a Sims 3-nak külön leülős rész, valamint a Fifa 12 is önálló szeletet hasított ki magának a területből, itt a már megszokott Fifa-bajnokság zajlott. De nem csak az EA állított ki, hiszen a Batman: Arkham City, a Skyrim-el, a Modern Warfare 3-al a CNG és az Activision is képviseltette magát önálló leülős vagy éppen talponálló pontokkal. A Gears of Wars 3 kis sátrat kapott, ami most nem volt lekerítve, úgy, mit az egyik előző BGS-en, így mindenki beláthatott egy kis kaszabolásba.

Hardverkiadók közül is többen képviseltették magukat, de komolyabb, nagyobb standdal idén ők nem állítottak ki. Bár a HP egy saját kör alakú szigeten mutogatta a laptopokat.

PlayIT 2011 beszámoló - 5. kép

A Nagyszínpadon folyamatosan nyereményjátékok és a már megjelent játékok bemutatói pörögtek, talán egyedüliként a Star Wars: The Old Republic bemutató hozott újdonságot, hiszen ennek még vár a debütjére a nagyközönség. De látható volt a Diablo 3-ból és a Mass Effect 3-ból is egy kis ízelítő. Természetesen a nyeremény hegyek miatt a tömeg folyamatos volt a színpad előtt, nem úgy mint a Kinect mozgásra ösztönző színpadja előtt, ahol nem volt olyan nagy az aktivitás, de persze így is folyamatosan lötyögtek az emberek a ritmusra, a merészebbek azért kiálltak a deszkákra és Schobert Norbit megszégyenítő mozgáskultúráról tettek tanúbizonyságot.

Az emeletre került egy lasertag-pálya, ahol egész nap ment a háború, valamint egy leülős-vetítős rész, ahol szintén játékbemutatók és előadások pörögtek egymás után. Került ide még egy mozgásérzékelős szoba is, ahol szintén lehetett ugrabugrálni és itt legalább kevesebben nézhették a bénázásunkat. Az emelet nem volt belakva annyira, mint tavaly, de legalább kényelmesen elfért minden.

PlayIT 2011 beszámoló - 6. kép

Összességében a gamer része rendben volt a PlayIT-nek, ez nem a bejelentések eseménye, hanem a bemutatóké, ebben nem is volt hiány. Rengeteg játékot ki lehetett próbálni, rengeteg ajándékot lehetett nyerni. Bár kiállítóból kevesebb volt, mint egy éve, az esemény mégis valahogy színesebbre sikerült. Folyton pörgött mindenhol minden, ütős zene szólt a bejáratnál, megvolt a hangulat rendesen. Az ember ismerősökkel futott össze lépten nyomon, volt aki közel tíz év után itt találkozott először régi CS-s klántársával és annak rendje és módja szerint meg is volt az összeborulás, kockához méltón a klánban használt nevükön kívül semmit nem tudván egymásról.

PlayIT 2011 beszámoló - 7. kép


PlayIT 2011 beszámoló - 8. kép


PlayIT 2011 beszámoló - 9. kép


PlayIT 2011 beszámoló - 10. kép


PlayIT 2011 beszámoló - 11. kép


PlayIT 2011 beszámoló - 12. kép


PlayIT 2011 beszámoló - 13. kép

30 hozzászólás

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 12 napja

That's an inventive answer to an inteertsing question

válasz erre

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 14 napja

@ hanards Az jo kis vas. En nagyon szerettem anno. Esetleg irhatsz egy nosztalgia cikket a Muzeum rovatba.Requiemet ha megvenne valaki!!!! (kell a penz telefonra )

válasz erre

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 15 napja

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 15 napja

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 22 napja

SEMMIT nem vesztettél vele

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 24 napja

Ezt megint kihagytamszomorú smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 24 napja

10-es képen a csaj hmmm hát ja mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 24 napja

Hát én azért ott lettem volna. Főleg így hogy van aki jegyet nyert és el se ment az milyen

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 25 napja

fu tejó ég a tizes kepen az a csaj!meglepett smileymeglepett smileymeglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 25 napja

Rólam egy kép sincsszomorú smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 25 napja

Fu k?t k?pen is ott vagyok ez kir?ly szines kock?s poloba dance centraloztam mondjuk dance central karakternek öltözem be csak kevesen ismertek meg röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 25 napja

Jó volt én élveztem mosolygó smiley reméljük a következön még vmeik képen is rajta leszek ^^

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja