PC Gaming E3 2015 összefoglaló

2015. június 17.
69.7161
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Történelmi pillanattal értek véget az idei E3-as konferenciák, lévén a szokásos nagyok bemutatói után egy külön eseményen kaptak helyet a PC-s játékok. A PC Gaming Show-tól tényleg nem tudtuk mit várhatunk, így nagy meglepetés volt minden egyes pillanata. Lássuk, hogy mi történt!


Az elragadó és megható kezdés után kiderült, hogy Sean Plott lesz a műsor házigazdája, és az egész műsor a kerekasztal-beszélgetésekre koncentrál majd. Az első bemutatásra kerülő játék a Tripwire Interactive logója alatt a Killing Floor 2 lett. Hallottunk az eddigi Early Access sikereiről, hogy hamarosan egy újabb frissítéssel gazdagodik majd a játék - főként újabb pályákkal -, de jött egy új mozgókép is.



A Killing Floor 2 után aztán újabb bejelentés következett a Rising Storm 2: Vietnam képében, de egy előzetesen kívül sok mindent nem tudtunk meg róla.



A színpadot aztán az AMD egyik embere vette át, aki megerősítette, hogy az E3 során bejelentik majd legújabb grafikus kártyáikat, így az új R9 360-tól az R9 390-ig mindenről lehull majd a lepel. Mi is be fogunk számolni az újdonságokról, türelem.

A sort aztán a Deus Ex: Makind Divided folytatta, de a játék helyett annak technikai részletei kerültek előtérbe, különös tekintettel a Dawn Engine-re, de kaptunk egy újabb gameplay bemutatót is.



A színpadot aztán a The Creative Assembly jól ismert sorozata, a Total War vette át. A 15 éves múltidézés mellett természetesen csakhamar a Total War Warhammer került a középpontba, de néhány koncepciós rajzon kívül csak egy teaserre futotta a fejlesztőktől.



Mindenki nagy meglepetésére ezt követően Phil Spencer, az Xbox-vezér lépett színpadra, aki rögtön leszögezte, hogy a múltban a Microsoft tényleg eltávolodott a PC-től - jó, hogy rájöttek -, ennek azonban a jövőben vége, hiszen jön a Windows 10 és a DirectX 12, valamint bejelentette, hogy még a Killer Instinct is elkészülhet PC-re. Na, ez jó hír volt, jöhetne a többi Gears of War is.



A sort újabb Microsoft-cím, a Fable Legends folytatta. Kaptunk trailert, valamint egy halom ígéretet arról, hogy a free to play modell milyen jó lesz, mert bárki ingyen kipróbálhatja a játékot, amit persze rengeteg extra tartalommal bővítenek majd.



A Gigantic is képviseltette magát az eseményen. Bemutatták a hétfői Microsoft konferencián is látott mozgóképet, kiderült hogy egy 5v5 fős összecsapásokat garantáló MOBA lesz, aminek bétája már augusztusban elindul.



Nagy meglepetés következett: megjelent a színpadon a The Coalition egyik embere. Ők azok, akik többek között az új Gears of War-játékon dolgoznak, de nem, a teljes trilógia továbbra sem jön PC-re, csak a Gears of War: Ultimate Edition, avagy a felújított változat jelenhet meg újra.

Nem is lehetne PC Gaming Show, ha nem jelentettek volna be legalább egy kamionos szimulátort. Ezt lett az American Truck Simulator, az SCS Software legújabb alkotása. A játék szép lesz, jó lesz, a Google Maps által kirajzolt útvonalakat használ, de nem tudni mikor jön. Még.



A CCP és az EVE: Valkyrie folytatta a show-t. Mint kiderült, csak a VR támogatás miatt az elejéről újrakezdtek egy már félkész projektet, de megérte. Bemutató is volt, tényleg megérte a sok munkát.



Amikor Dean Hall a színpadra lépett, mindenki tudta, hogy a DayZ-ről lesz szó, de nem így lett, hanem új játéka, az ION került szóba, de túl sok újdonságot nem tudtunk meg róla ahhoz képest, amit a Microsoft konferencián látott bejelentésen már hallottunk.

A kissé unalmas momentumok után a Pixel Titans lépett színpadra a Strafe-et demózzák, de ennél sokkal fennköltebb pillanat volt, amikor ezt követően nagy bejelentés következett, lévén jön a Pillars of Eternity: The White March kiegészítő, amiről egy trailert kaptunk. Az új kalandok mellett növekedik a szintkorlát, jönnek az új társak, de ennél többet nem is tudtunk meg róla.



A Frontier Developments következett, és a dollármilliókból készülő Elite Dangerous, amiről csak pár szót hallottunk - szerencsére -, helyette a Planet Coaster nevű vidámpark-szimulátor került szóba, de friss részlet csak annyi volt, hogy jövőre jön, és hamarosan előrendelhető lesz. Egy trailert azért még kaptunk!



A konferencián mutatkozott be hivatalosan a Guild Wars 2: Heart of Thorns kiegészítő is, amiben nagy szerepet kapnak az arénák, de láthattunk egy friss trailert is, ami igencsak mutatós lett.



Egy rövidke Hitman észosztás után - a már látott mozgóképet nézhettük meg újra - ismét az AMD vette át a színpadot, akik a hardverekről beszélgettek. Ismét hallhattunk kilenc új grafikus kártyáról, a 4K fontosságáról, láthattuk többek között a Radeon R9 Nano-t, ami a legkisebb és a leggyorsabb 4K-kompatibilis kártya jelenleg a piacon, de megmutatták az R9 Fury X-et is.

A Bohemia Interactive folytatta a műsort, és rögtön bejelentették, hogy jön egy ArmA III kiegészítő, a Tanoa, ami elég furcsa volt ahhoz, hogy inkább semmit se mondjuk róla. 2016-ban jön, alant pedig egy új trailer hozzá:



A Beyond Eyes című alkotás folytatta a sort, amivel szintén találkoztunk már korábban, méghozzá a Microsoft konferenciáján. Tudjátok, ez az a játék, amiben egy vak kislányt irányítunk, és PC-re is jön - ráadásul már idén nyáron.

Érdektelenség következik: Dirty Bomb, a Splash Damage új játéka. Semmi extra, de legalább ingyenes.



Jött a Tacoma, a Gone Home fejlesztőinek új alkotása, amiről szintén kiderült, hogy megjelenhet PC-re, majd jött a Frictional Games, akik természetesen SOMA című új horrorjukkal kívántak riogatni minket. Kaptunk trailert, valamint egy szeptember 22-re esedékes megjelenési dátumot.



Hogy teljesen összekavarjunk titeket, ismét a Bohemia Interactive jött a sorban, és a DayZ! A legnagyobb újdonság, hogy jön az egyjátékos mód, de kapunk majd járműveket is. Ezt követően szóba került a csapat másik projektje, a Take On Mars is, aminek a bétája valamikor nyáron érkezik.

Noha már két órája tartott az előadás, még mindig teljes gőzzel robogott tovább - még jó, hogy nem voltunk olyan hülyék, hogy csak emiatt ébren maradtunk -, így Cliff Bleszinski és a Project Bluestreak jött. A játékról azonban szinte semmit nem tudtunk meg, a bemutatott mozgóképet is láttuk már, szóval ezért Bleszinskinek sem kellett volna felkelnie.



Újabb élő demó jött - ezekből több is lehetett volna -, az Enter the Gungeon került prezentálásra, ami egy érdekes, 2D-s és egyben 8-bites shooter lesz. Érdekes és jó, de a fene vigye el őket, hát nem ezért vagyunk PC-s játékosok...



Aki már majdnem elaludt, esetleg el is szunyókált, a Blizzard nevére bizonyára azonnal felébredt! Berobogott Chris Sigaty és Dustin Browder, és bejelentették a Heroes of the Storm első kiegészítőjét. Eternal Conflict lesz a címe, kaptunk hozzá egy trailert, sőt kiderült, hogy már hónap végén megjelenik új arénával és karakterekkel.



Persze nem maradhatott ki a Blizzard részéről a Starcraft II Legacy of Void sem. Kaptunk trailert és sok ígéretet arról, hogy még nyáron bétázhatunk, de végleges megjelenési dátumot továbbra sem kaptunk.



Ezzel pedig elérkezett a PC Gaming Show utolsó nagy prezentációja, ami sokak meglepetésére a No Man's Sky lett, amit bár PS4-re reklámoznak mindenhol, a Hello Games szerint PC-re is jön, méghozzá egy és ugyanazon a premieridőpontban, de az még kérdéses, hogy ez mikor lesz.



Itt pedig vége is szakadt a rekordhosszúságú, több mint két és fél órás előadásnak, amit őszintén megvallva még PC-sként is nagyon untunk. Egyrészt azért, mert nem volt Valve és Half Life 3, másrészt pedig azért, mert szinte egyetlen olyan bejelentés sem volt, amire igazán felkaptuk volna a fejünket, hiszen a nagy címek mind multiplatformok már. Szomorkodásra azért így sincs okunk, sőt reméljük, hogy hagyomány teremtődik majd a kérdéses konferenciából. Mi örülnénk neki!
7 hozzászólás

Ronalddo

9 éve, 6 hónapja és 15 napja

Phil Spencer bevallotta hogy eltávolodtak a PC-től. Ez nagyon jó csak ideje lenne változtatni...

válasz erre

totyak

9 éve, 6 hónapja és 15 napja

Engem ebből a felhozatalból kb. semmi nem érdekel.

válasz erre

Mordorer

9 éve, 6 hónapja és 16 napja

Fura volt az egész, olyan vontatott, olyan idegen a showtól. DE legalább volt!!! mosolygó smiley

Jövőre jobban összehozzák biztos.

válasz erre

zender

9 éve, 6 hónapja és 16 napja

Még jó hogy nem néztem élőben... Az a baj ezekkel az infókkal hogy gyakorlatilag mindent tudtunk előre... wtf smiley

válasz erre

bekecs

9 éve, 6 hónapja és 16 napja

No Man's Sky nagyon adja. Iszonyúan vontatott az anyag egyébként...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 6 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

9 éve, 6 hónapja és 16 napja

2 és fél óra alatt ez nagyon harmatos, fél órába beleférne. röhögő smiley Örülök, hogy hozták az American Truck Simulator-t, eddig nagyon kevés reklámot kapott, pedig régóta fejlesztik. A No Man's Sky meg nem meglepő, mondták már többször, hogy hozni akarják PC-re és a Sony sem mondta soha, hogy exkluzív. röhögő smiley Egyedül az meglepő, hogy egyszerre érkezik.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2015
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja