Paris Games Week 2017 - Sony konferencia összefoglaló

2017. október 30.
71.5471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Miután a Sony idén eddig elhanyagolta az európai rajongókat, ezért úgy határoztak, hogy a Paris Games Week 2017 részeként majd sokkolják a rendszert, így összerittyentettek egy olyan konferenciát, ami kis túlzással az E3-mal is simán felvette a versenyt. Hogy miért ezek a nagy szavak? Olvasd el összefoglalónkat, és rögtön kitisztul a kép!
Advertisement


Egy kisebb, mintegy 6 perces csúszás után a Sony rögtön bele is vágott a lecsóba, és elsőként kaptunk egy kis összefoglaló videót arról, hogy mi vár majd ránk az előttünk álló szűk egy órában. Ezt követően Sid Shuman köszöntött minket három ismert PlayStationös arccal - köztük a még mindig bájos és vagány Hollie Bennettel -, majd egy rövid kis duma után jött a lényeg, amire rögtön fel is készítettek minket azzal, hogy lelepleznek nekünk minden csodálatos tartalmat, ami PS4-re jön. Sőt, újra megkaptuk a nagy számokat: 7 bejelentés és 21 frissítés várható! Mondanunk sem kell, itt már tűkön ültünk!

Jött is rögtön az első bejelentés egy kis videóval, ami egy indie platformer lett a sorban, méghozzá a Guacamelee 2, ami hamarosan meg is jelenhet - sajnos csak valamikor 2018-ban -, mint egy kellemes kis oldalnézetes őrület, benne akciókkal, ügyeskedéssel, fejtörőkkel, kooperatív móddal és sok-sok csirkével. Érkezik első körben PS4-re!



Egy kis gameplay prezentáció után máris jött a következő bejelentés. Még nem tudtuk a címet, de rögtön kiderült a kedvcsináló első másodperceiből, hogy valami sötét hangulatú - enyhén Max Payne utóérzésű - twin stick shooter áll a háttérben, és igazunk is lett: jön a The Hong Kong Massacre, ami 2018-ban érkezik, kizárólag PS4-re. Indie, de jó lesz ez!



Aztán csodálatos zenével máris folytatódott a bejelentések sora. Színes kis környezet, két jó barát, kooperáció, ügyességi feladványok, időmanipuláció, zseniálisnak ígérkező, agyalós játékmenet, első blikkre ezek jutottak eszünkre a videó láttán. Hogy mi volt ez? The Gardens Between a címe, és ez is valamikor jövőre jön, mint egy sztori-központú puzzler. Imádtuk!



Aztán folytatódott a vidámkodás, a LocoRoco 2 visszatér, jön is közénk december 9-én, mint a legendás gömböcök felújított változata, ami egyszerűen zseniálisan fest majd PS4-en, és bár azt eddig is tudtuk, hogy érkezik, de most már legalább azt is tudjuk, hogy mikor. Remélhetőleg a folytatás is bejelentésre kerül még ma!



Ezt követően az első külső fejlesztésű cím került sorra, méghozzá a PS4-re november 17-én érkező The Sims 4-ről és kiegészítőiről esett szó néhány igencsak látványos pillanat társaságában. Mint kiderült, az összes eddig megjelent, és az összes most következő kiegészítő jön majd hozzá.



A teniszezős játékok kedvelőinek nagy örömére Tennis World Tour bejelentést és trailert is kaptunk, amiről kiderült, hogy jövő tavasszal érkezik PS4-re, és a látnivaló alapján valami elképesztően csinos lesz.



Ezután egy kis PlayStation VR-os áttekintőre került sor, láthattunk egy halom felvételt a legjobb támogatott videojátékokról, mint amilyen a Resident Evil 7, a Superhot, a Star Trek: Bridge Crew, majd megmutatták a platform jövőjét is. Elsőként egy új játék mutatkozott be - valamikor jövőre érkezik a PS VR exkluzivitásában -, Megalith címmel pedig valamiféle félelmetes szörnyeteget, egy istenséget vehetünk irányításunk alá benne, vélhetően vad harcok társaságában, hiszen a végeredmény egy multis hero shooter lesz.



Alig eszméltünk fel a látottaktól, máris pörgött egy újabb trailer, egy őrülten egyedi fantáziavilággal a középpontban, amiben különféle repülő hajók és egyebek kaptak szerepet, amivel versenyezhettünk, ügyeskedhettünk, de csakhamar kiderült, hogy a harcokból sem szenved majd hiányt az alkotás, ami Bow to Blood címmel jön jövőre PlayStation VR-ra.



Ezt követően egy repülős szimulátor bemutatójának örülhettünk, Ultrawings címmel ugyanis érkezik egy nagyon vagány kis repülős játék, amiben repkedhetünk, versenyezhetünk, ügyeskedhetünk, de akár még harcolhatunk is annak függvényében, hogy mihez van kedvünk. A virtuális valóságban ez igencsak nagy buli lesz!

A könnyed felvételek után aztán ismét feszültség következett, valamiféle hipergyors, görkoris akciózás bontakozott ki a szemünk előtt sci-fi hatású környezetben, akciókkal, ügyeskedéssel és varázslással a középpontban. Sprint Vector lesz a címe, és olyan retro hangulatot áraszt, amennyire csak lehet. Ez is kizárólag PS VR-ra érkezik, és brutális, milyen tempókat garantál!

A PlayStation VR-támogatás jegyében újabb trailert kaptunk, főszerepben a Star Child-dal, amelyben egy idegen bolygón kell megtalálnunk a virtuális valóságban a túlélés kulcsát, miközben félelmetes szörnyek, akciók, speciális képességek és megannyi más egyéb is vár ránk a kalandozás közben. Nem estünk tőle hanyatt, de ilyen is lesz!



Mivel a csipetcsapat továbbra is a PlayStation VR-nál maradt, ezért ennek a jegyében kaptunk egy friss trailert a headsettel hamarosan játszható Resident Evil 7-ről is, egészen pontosan a decemberben érkező új DLC csomagjáról (Not a Hero), amelyben Chris Redfield tér majd vissza közénk, hogy akciójátékot varázsoljon ebből a brutális horrorból. Érkezik december 12-én!



Egy egészen friss megjelenésről, a héten érkező Dead Hungry-ról is kaptunk egy rövidke bemutatót a párizsi eseményen, méghozzá vad metal zenével a középpontban, a főszerepben vérszomjas zombikkal, akiket folyamatosan ki kell szolgálnunk majd étellel, ezáltal nem lesz más dolgunk, mint főzni, főzni és főzni. Érkezik december 31-én, kizárólag PS VR-ra.



Szintén ezen a héten roboghat majd be a rajongókhoz a platformra a Stifled, amihez szintén érkezett egy kis videó, amely megmutatta, hogy a játékban szinte semmit nem látunk majd, csak abban az esetben, ha hangokat adunk ki, ezáltal megtapasztalhatjuk, hogy miként "látnak" a vakok, csak itt az élményt egy egészen horrorisztikus élmény is kíséri majd.



Bár egy hetet még várnunk kell rá, de november 7-én egy összetett stratégia is érkezik végre PlayStation VR-ra, méghozzá a League of War címmel, amiről érkezett egy olyan bemutató, aminek láttán azonnal nekiláttunk dobálni az ezreseket a monitornak. Egy kicsit az egykori R.U.S.E.-ra hasonlít a végeredmény, ezáltal igazi hadvezéreket játszhatunk vele akár lokális multiban is.

A bejelentkezés aztán egy rövidke Final Fantasy blokkot kapott, így hallhattunk arról, hogy hamarosan érkezik a horgászós Final Fantasy mellékszál PlayStation VR-ra, majd kapott egy trailert a Final Fantasy XV: Episode Ignis DLC, ami alighanem az eddigi extra tartalmak legmeghatóbb, legsötétebb és legintenzívebb élményét garantálja. Érkezik december 13-án!



Különösebb felvezetés nélkül a látványos képsorok után kaptunk egy Invector trailert is, ami egy különleges zenés, ritmusos akciózás lesz, elképesztően látványos, effektekben gazdag grafikával, űrhajós koncepcióval, kooperatív móddal, valamint Avicii zenéivel a főszerepben. PS VR-on elmegy, de vajon hol vannak a nagy nevek már?

Nem tudjuk, de azért még a végére jött egy bejelentés, méghozzá Oure címmel, amiről bár most hallottunk először, de mégis még ezen a héten megjelenik világszerte, a főszerepben egy fiúval (vagy lánnyal?), aki képes sárkánnyá alakulni, és mindezt ügyességi feladványok, fejtörők és akciók társaságában teszi meg, egy a The Journey-re emlékeztető grafikával.



Már azt hittük, hogy vége, de a csapat azért megtartott egy bejelentést a végére, ami megint egy indie cím lett, méghozzá Spelunky legújabb kalandja, ami Spelunky 2 címmel érkezik. Érkezik PS4-re, valamikor jövőre!



Ezzel pedig le is zárult a Sony párizsi bejelentkezése, amivel csalódást okoztak volna, ha itt befejezték volna, de szerencsére a java, avagy a Press Conference még csak most jött! Rögtön kaptunk is egy bejelentést Ghost of Tsushima címmel, ami a Sucker Punch legújabb alkotásaként érkezik, és valamiféle szamurájos akciózás lesz.



Miután Jim Ryan köszöntötte az egybegyűlteket, jött is a következő bemutató, amely egy újabb PS4-exkluzív lesz a sorban, benne gy kis fickóval, aki egy vérbeli graffitisként bármit bármit meg tud oldani egy kis festékkel, és némi kézügyességgel. Concrete Genie címmel érkezik jövőre, és imádni való kis cucc lesz!



Régen láttunk már bejelentést a London Studio részéről, de most erre is sor került, méghozzá egy élőszereplős kis kaland részeként, ami a Her Story mintájára egy félelmetes és egyben ijesztő kis játék lesz, amiben lehetőségünk nyílik megérinteni a világot. A PlayLink támogatással érkező alkotás elképesztően hangulatos lesz, a sztori alakulása pedig csak és kizárólag tőlünk függ majd. A játék Erica címmel érkezik valamikor jövőre!



Hogy teljes legyen az összkép, itt is kaptunk egy kis átfogó felvételt a PlayStation VR-ra érkező nagyobb játékokról. Volt itt Resident Evil 7, Ace Combat 7, Moss, Apex és egy sor olyan cím, melyeket éppen az imént láthattunk bemutatkozni. Az ömlesztés végén egy újabb London Studiós játék bemutatója jött, egy vérbeli akció-FPS képében, amely elképesztően látványos pillanatokkal, időlassítással és hihetetlenül realisztikus akciókkal kecsegtet majd a VR headseten. Blood & Truth lesz a játék címe, és ez is valamikor jövőre jön!





Aztán jött az első nagyobb külső fejlesztésű címe, méghozzá a Ubisofttól érkező Far Cry 5, ami egy olyan hangulatos videót kapott, hogy konkrétan a fejünket vertük a monitorba, hogy miért kell még várni a megjelenésig. Merthogy a Far Cry 5 csak jövő februárban érkezik...



Ahogy várható volt, nem marad a konferencia Destiny 2 nélkül, ezáltal az új kiegészítőre koncentrálva, de inkább csak egy "itt van ez is e" stílusú trailert kaptunk, benne sok-sok akcióval, látványos pillanatokkal és így tovább.



Aztán a Capcom kapta a főszerepet, azon belül is a Monster Hunter World zsebelt be egy friss trailer, ami túl sok újdonságot ugyan nem tudott már mutatni nekünk, de azért így is a fene vigye el, de jó nekünk, hogy jön PC-re és otthoni konzolokra a sorozat. Sőt mi több, PS4-en exkluzív tartalmak is lesznek hozzá, melyeket a Horizon: Zero Dawn biztosít!



Már csak egy kicsikét kell várni rá, és újra a második világháborúban kalandozhatunk a Call of Duty-sorozatban, amelynek aktuális epizódjához is bemutatott egy friss trailert a Sony Párizsban. Bár sokszor és sokat hallottuk már, hogy mi a francnak megint világháborús COD, de ha megnézed ezt a videót, akkor rájössz majd, hogy ennek itt igenis helye van! Az mondjuk kicsit gáz, hogy az első DLC-t máris bejelentették Resistance címmel januárra, mely elsőként PS4-re jelenhet majd meg.



Aztán a Codemasters következett, illetve egy friss trailer, benne motorokkal, autókkal, brutális gyorsulásokkal és szédületes tempókkal. Ez egy On Rush című új versenyjáték lesz, ami valamikor jövő nyáron érkezik, és igencsak csinos lesz.



Star Wars Battlefront 2! Ennyit talán elég is mondanunk felvezetésül a következő videó előtt, lévén az EA és a DICE közbenjárásával ez az alkotás is kapott egy friss kedvcsinálót, amitől konkrétan belerondítottunk a nadrágunkba, akkora királyság volt!

Ha pedig azt mondjuk, hogy a java hátra van, akkor elhiszitek? Pedig csak most jött, hiszen most következtek az exkluzív címek! Az első rögtön az Insomniac Games-től, ami igen-igen, a Spider-Man lett. A Pókember-játék új kedvcsinálója röviden és tömören jött, látott és győzött. Egyszerűen imádtuk!



Persze azért a Quantic Dream is odatette magát, hiszen jött egy elképesztően hangulatos és hihetetlenül látványos kedvcsináló a Detroit: Become Human-hez kapcsolódik, és konkrétan a szívünk szakadt meg tőle, hiszen már így a videón is olyan sok morális kérdést felvetett, hogy az valami hihetetlen. Ja, és nem mellesleg tavasszal érkezik már!



Naná, hogy nem maradhatott Sony konferencia friss God of War trailer nélkül, ami alighanem Kratos legújabb kalandjának eddigi legdurvább kedvcsinálója lett, ami hiába elképesztően mutatós, a nyeszlett kisfiú folytonos sikongatását remélhetőleg kikapcsolhatjuk majd benne, mert idegesítő.



Mivel egy DLC csomaggal még lógnak nekünk, várható volt, hogy a Guerrilla Games is összedob egy trailer a párizsi eseményekre a Horizon: Zero Dawn - The Forzen Wilds-hoz, ami rövid lett, tömör, ámde annál lényegre törőbb.

A Shadow of the Colossus feldolgozásának és PS4-es visszatérésének legújabb kedvcsinálója következett ezután, ami konkrétan semmi többet vagy extrát nem garantált annál, mint amit annak idején megszoktunk tőle, csak éppen minden eddiginél látványosabb formában láthattunk egy küzdelmet egy otromba nagy teremtménnyel.



Ezzel a Sony egyik első embere le is zárta az estét, de még felvezetett egy újabb exkluzív címet, amiről perceken át fogalmunk sem volt, hogy mi lehet, de aztán csak kiderült, hogy az elképesztően látványos pillanatok - néha azt hittük, élőszereplős filmet látunk -, a The Last of Us Part II-höz kapcsolódtak.



Ezzel pedig le is zárult a Sony részéről a Paris Games Week 2017 bejelentéshulláma, melynek végén csak annyit kérdeztünk magunktól (maximálisan jó értelemben): ezek normálisak?
10 hozzászólás

totyak

6 éve, 11 hónapja és 6 napja

Az exkluzívok fognak itt igazán nagyot ütni.

válasz erre

RyutheStaR

6 éve, 11 hónapja és 6 napja

Maniac írta:
A nagy bejelentéseket a PSX-re tartogatták, én az új From Software cím leleplezését ott várnám inkább. mosolygó smiley
Hát én várom már lassan egy éve. Mindegy, hogy mikor jelentik be, csak minnnél hamarabb legyen már... röhögő smiley
Jelenleg az ő játékukra vagyok a leginkább kíváncsi, remélve, hogy egy Bloodborne folytatást kapunk.

válasz erre

Imperator

6 éve, 11 hónapja és 6 napja

Tényleg be kéne szerezni már a konzolt. röhögő smiley

válasz erre

WarriorAutobot

6 éve, 11 hónapja és 6 napja

Annyi jó cím! Felsorolni is nehéz, de legalább az összeset feltöltötték a nagyobb oldalak Twitterre. röhögő smiley
Tegnap este hazafele ott néztem a trailereket.
Milyen jó hogy már a héten tolhatom PS4-en, itt meg nem egy címet rendelnék elő! A jövő év is izgalmas lesz a Sony konzolján! mosolygó smiley

válasz erre

Maniac

6 éve, 11 hónapja és 7 napja

RyutheStaR írta:
Hát nem volt rossz, de nem is dobtam hátast. Viszont nagyon hiányoltam az új From Software-es játékot....
Egyedűl a Ghost of Tsushima lepett meg a bejelentések közűl, kicsit Nioh szaga van, de nem tűnik rossznak. mosolygó smiley
A nagy bejelentéseket a PSX-re tartogatták, én az új From Software cím leleplezését ott várnám inkább. mosolygó smiley

válasz erre

RyutheStaR

6 éve, 11 hónapja és 7 napja

Hát nem volt rossz, de nem is dobtam hátast. Viszont nagyon hiányoltam az új From Software-es játékot....
Egyedűl a Ghost of Tsushima lepett meg a bejelentések közűl, kicsit Nioh szaga van, de nem tűnik rossznak. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 11 hónapja és 7 napja

Megmutatták megint a Microsoftnak, mi az a videojáték! röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 11 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

6 éve, 11 hónapja és 7 napja

Király ez a Sony. God of War, Shadow of the Colossus, Detroit: Become Human és Spider-Man eddig is tetszett, de az ázsiai sárkányokat és a japánokat is bírom, szóval a Oure és Ghost of Tsushima érdekel... Jól le akarnak húzni. röhögő smiley Hongkong esetén inkább maradok a Sleeping Dogsnál. röhögő smiley Sims kiegeket meg PC-re akciózzák már le, csak ott tudok vele ablakban játszani, most is megy. röhögő smiley

válasz erre

Patrik94

6 éve, 11 hónapja és 7 napja

Te jó ég, mennyi cucc! meglepett smiley Hát ez simán E3!!!!

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
PGW 2017
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja