Nintendo 3DS launch party - a magyar premier

2011. március 25.
71.4131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Launch partyk napról napra! - mondhatnánk, de nem tesszük, hiszen nagyon ritka esemény az, hogy két egymást követő napon legyen egy-egy gamer termék partyja. Most azonban mégis ez történt, a Crysis 2 szerdai premierbulija után, csütörtökön a Game Channel küldöttség számára egy eleddig ismeretlen klub-kávézóban, a Gólem Művekben került sor a nagy premierre, a Nintendo 3DS bemutatójára! A termék ma került a boltok polcaira, több színben, és már a debüt napján rögtön három játék is megvásárolható hozzá! Na de ne ugorjunk ennyire előre, hiszen van még mit mesélni a rendezvényen elhangzott információkról.
 

/>
Nintendo 3DS launch party - a magyar premier - 2. kép

A Nintendo mindig élen járt a játékkonzolok eladásaiban. A hardcore gamerek által sokat kritizált Nintendo Wii porrá alázza folyamatosan eladásban a HD konzolokat, és a kis kézi masinák is rendre maguk mögé utasítják a versenytársak termékeit. Az idei év nagy kérdése a hordozható játékgépek vonzatában, hogy a Nintendo 3DS, vagy a Sony PSP2 lesz az, ami több játékost tud maga mellé állítani? A mai premierrel a kérdés egy időre eldöntött, hiszen a 3DS-ért ma be lehet menni a boltba, és el lehet azt hozni. Aki előrendelést adott le rá, annak van esélye, hogy hozzá is jut a kütyühöz, aki nem, annak valószínűleg pár ezressel drágábban sikerül majd beszerezni az apró masinát.

Nintendo 3DS launch party - a magyar premier - 3. kép

A launch party helyszínét a sajtó képviselői teljesen megtöltötték a délután 4 órási kezdésre, azonban a bemutató indulása csúszott némileg. Ez nem is volt baj, hiszen a finom szendvicsek és az üdítők addig is jó szolgálatot tettek, hogy úgy mondjam, emelték az esemény fényét. Maga a helyszín egyébként, ahogy fentebb említettem, számunkra egy eddig ismeretlen objektumban volt. Képzeljetek el egy klubkávézót, ahol a szerepjátékok és társasjátékok levehetők a polcról és egy jó kávé, süti mellett lehet lenyomni egy egy kört. Érdekes, tetszik!

Az eseményt Kaye Cristopher nyitotta meg, aki néhány mondatot beszélt a Nintendo 3DS új lehetőségeiről, hallhattunk érintőlegesen a készülék tulajdonságairól, majd átadta a szót Edvi Tímeának, aki a magyar forgalmazó képviseletében részletesen bemutatta a forradalmi újítást hozó kézikonzolt.

A készülék paramétereire különösebben nem térnék ki, hiszen rengeteg hírt, információt találhattok nálunk is a 3DS-ről, azonban a kipróbálás élményét mindenképpen megosztom most veletek.

Nintendo 3DS launch party - a magyar premier - 4. kép

Az új Nintendo csodafegyverről a "kicsi a bors, de erős" közmondás juthat eszünkbe, hiszen a készülék tudásához képest (és egyébként is) egészen apró, tenyérben elférő eszköz. Az elődtől eltérően a borítás csillogó és nem matt, ami az ujjlenyomatokat biztosan könnyebben gyűjti, de hogy sokkal szebben néz ki az tény. A 3DS könnyű, abszolút könnyen kezelhető és tényleg elfér egy nagyobbacska zsebbe. A két kijelzőt tartalmaz konzol alsó része érintésérzékeny, innen is irányíthatók a játékok, a felső részé pedig a főszerep. Itt a kijelző mellett található egy csúszka, aminek állításával lőhető be a 3d élmény mélysége, aki szeretné, teljesen 2d látványt is beállíthat. Természetesen mindez abszolút realtime, tehát a csúszka mozgatásával azonnal változik a megjelenítés. Nem hiszem, hogy van olyan élő személy a földkeregségen, aki nem tudná, de azért elmondom, a készülékhez nem kell 3D szemüveg.

Nintendo 3DS launch party - a magyar premier - 5. kép

A beépített alkalmazások és tulajdonságok között több érdekesség is felbukkan, lesz a Eurosport csatorna által összeállított 3D-s sporthír-csokor rendszeresen, valamint egy animációs stúdió is kisfilmekkel fogja megörvendeztetni időnként a Nintendo 3DS tulajokat. A beépített mozgásérzékelő folyamatosan számolja a lépteinket, amiért pontokat kapunk és a wifi is fogja a környezetben található mások által kézben, vagy épp zsebben tartott 3DS-eket kutatni. Ha talál egyet, akkor akár egy Street Fighter harcot is lefolytat úgy, hogy észre sem vesszük, csak otthon, hogy valakit jól elpáholtunk a buszon. De ugyanezen módon akár új állatokat is megismerhet Nintendogs + Cats játékunk, vagy új Mii figurák is bekerülhetnek a készülékünkbe.

A tájékoztató után a csinos hostess lányok hozták a készülékeket, amire lecsaptak a sajtó képviselői és néhány órán keresztül ki sem lehetett rángatni a kezeink közül a kis masinát.

Nintendo 3DS launch party - a magyar premier - 6. kép

A játékfelhozatal várhatóan óriási lesz, több játék várható portolásáról is szó volt a bemutatón (jön például a DEAD OR ALIVE Dimensions!) , de amit élőben kipróbálhattunk, az a Pilotwings Resort, a Street Fighter 4 és a Nintendogs + Cats volt. Kicsiny különítményünk egyik fele az utóbbi játékot szerette nagyon nyüstölni, aznban a kutya elfenekelését nagyon hiányoltuk a játékból, mert az egy dolog, hogy minden fűszál mellett megáll pisilni a blöki, de hogy még a kakiját is elpottyantja a séta végén, hát az túlmegy minden határon! A magam részéről a Street Fighter 4 volt az, amiről el tudom képzelni, hogy sok órára képes odaszegezni a fotelbe, hiszen a látvány tényleg jól sikerült. Az eredeti pörgősségéből semmit nem veszített a 3d-vel az alkotás, sőt, eszméletlen élvezetes játék kerül vele annak a birtokába, aki beruház rá.

A 3D-s fényképezőgép is egy nagyon jó újítás, és a beépített alkalmazások ki is használják. Volt például olyan játék, ahol a lefotózott személy repkedő arcát kell labdával eltalálni - itt egyébként a mozgásérzékelő is szerepet kap -, illetve a speciális kártyák asztalra helyezésével szörnyek nőnek ki a környezetünkben, akiket el kell pusztítanunk - természetesen mindez teljes 3D-ben!

Nintendo 3DS launch party - a magyar premier - 7. kép

Az egyetlen dolog, ami a sajtótájékoztató után is nyitott kérdés maradt számomra, ki az elsődlegesen megcélzott célközönség? A bemutató filmekben általában felnőttek vannak, az alkalmazások egy része is a felnőttebb korosztálynak szól, hiszen Eurosportot kevés kiskölök néz. Azonban a Nintendo-t a kamasz korosztálynál láttuk eddig legjobban a kézben... Valószínűleg, ahogy a kollégákkal ezt kielemezgettük, elég széles réteget szeretnének megfogni, hiszen aki anno Gameboy-ozott, az is, aki az előző generáció termékeit használta az is, és a teljesen újként belépő casual is megtalálja azt a kis eszközben amit keres.

A rendezvény nagyon jó hanglatban telt, a csajok szépek voltak, a szendvics finom volt, jah és még a Nintendo 3DS is szuper!

Nintendo 3DS launch party - a magyar premier - 8. kép


Nintendo 3DS launch party - a magyar premier - 9. kép

7 hozzászólás

marco

10 éve, 5 hónapja és 21 napja

Shade írta:
Imádom a képeid marco, 98%a a csajokra van fókuszálva.
Köszi, igyekszem a lehető legjobb dolgokat megmutatni minden eseményből.

válasz erre

Shade

10 éve, 8 hónapja és 3 napja

Imádom a képeid marco, 98%a a csajokra van fókuszálva.

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 4 napja

DoA is lesz? Whoááááááááá!!!!!!

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 5 napja

Jó parti lehetett! Street Fighterre én is nagyon kíváncsi vagyok!

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 5 napja

nekünk pórnépnek nem lesz valahol kipróbálható?

válasz erre

marco

10 éve, 8 hónapja és 5 napja

Cpt_Nihil írta:
Hűha! Ezek a lányok úgy járnak körbe a rendezvények között, mint a békepipa! Az első képen látható finom hölgy a Launch Party-n is ott volt
Marco, megint igazat szóltál.
Legközelebb nem a gyomromat helyezem előtérbe
Látod Kapitány, hallgass a vén rókára!

válasz erre

Cpt_Nihil

10 éve, 8 hónapja és 6 napja

Hűha! Ezek a lányok úgy járnak körbe a rendezvények között, mint a békepipa! Az első képen látható finom hölgy a Launch Party-n is ott volt
Marco, megint igazat szóltál.
Legközelebb nem a gyomromat helyezem előtérbe

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljapityuska profiljamarco profilja