News.zip - a 2013-as év legfontosabb hírei

2013. december 31.
69.2301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Hamarosan mindenki petárdázni, tűzijátékozni vagy aludni fog, melyeket a legtöbb olvasónknál bizonyára virsli vagy lencse előz meg, azonban mi szeretnénk még a lencsés zacskó kibontása és a virslinek szánt víz felrakása előtt egy kis olvasmánnyal kedveskedni, melyben a 2013-as év legérdekesebb híreit válogattuk nektek össze. Annyi hírrel láttunk el titeket az idén, hogy ezt az összefoglalót már januárban el kellett kezdeni írni, így lehet némelyik betű kicsit poros lesz, de ez ne szegje kedvetek, élvezzétek hát velünk a hírekben, cikkekben, konzolokban és egyéb termékekben gazdag összefoglalónkat, melyet kivételesen nem kell olyan komolyan venni, mint a heti kiadást. Egy dolgot még szeretnénk leszögezni, mielőtt még sokan írnátok, hogy "és kié lett az év blogja?", eláruljuk, hogy ebben a cikkben ilyesmiről szó sem lesz!
 


Ha nagyon általánosítani akarunk, akkor akár három főnévvel is összegezhetjük a 2013-as évet, hiszen legtöbbeknek egészen bizonyára a PC-re majd csak a GTA VI konzolos változata előtt néhány hónappal megjelenő GTA V konzolos megjelenése volt az év egyik legfontosabb játékos híre. Néhány hónapja még amikor a konzolok kerültek szóba, legtöbben még csak az öreg és japán PlayStation 3-ra, valamint a szintén öreg és redmondi Xbox 360-ra tudtak gondolni a játékosok.

Azóta azonban felfordult a PC-s játékosok számát megdézsmálni kívánó eszközök világa, hiszen még a két legutóbbi GTA epizód között eltelt időnél is több napot, hónapot, sőt! éveket kellett várni az újgenerációs konzolokra. Legtöbben úgy vélik, hogy megérte a várakozás, ezt pedig mi is alá tudjuk támasztani, hiszen valóban érdemi előrelépések történtek. A dobogó első két fokán tehát a hazánkban is elérhető Sony PlayStation 4 és a stílszerűen különcségre vágyó, azaz hazánkban hivatalosan még nem elérhető Xbox One csücsülhet.

Hibrid megoldás?

Hibrid megoldás?


Ha ez a gyors fejlesztési ütem így halad tovább, akkor a következő generáció akár egy konzolos házba bújtatott konkrét középkategóriás gamer pc lehet. Ebben azonban már nemcsak mi, hanem a Valve is hisz, hiszen ők már elve egy hasonló géppel akarják megszorongatni a konzolokat és a pc-ket egyaránt. Ez nem lenne más, mint a Steam Machine, aminek belseje igazán impozáns alkatrészeket takar. Az összképet talán a várható ár ronthatja el, de így is mindenképpen az év egyik legnagyobb durranása.

Van még egy különc konzolgyártó, mégpedig a Nintendo, aki az elmúlt évek során egyre lejjebb szorul a szórakoztatási gépek létráján, de 2013-ban is tudtak emlékezeteset alkotni. A Nintendo 2DS személyében ugyanis egy olcsó, ám mégis minőségi szórakoztatást kínáló eszközről van szó, ezért mindenképpen helye van az idei év legjobbjai között.

Még mindig várjuk a PC-s verziót!

Még mindig várjuk a PC-s verziót!


A gépek után itt az ideje a szoftveres oldalból is szemezgetni és mivel felhasználóink többsége bizonyára tisztában van azzal, nem egy tehenészet hivatalos oldalát böngészi a www.gamechannel.hu webcím alatt, ezért természetesen a játékoké lesz most egy kicsit a főszerep. A GTA V-öt már említettük korábban, ha nem tettük volna, akkor bizonyára a következő rész megjelenésére még két évet ráhúzott volna a Rockstar.

A császkálás-mászkálás mellett azonban katonáskodásban is bőven volt részünk az idén, hiszen a játékfejlesztők is rájöttek, hogy a kis műanyag katonákat manapság legfeljebb a harmadik világban érdemes megpróbálni eladni, a világ többi pontján ugyanis a gyerkőcök már egészen kiskoruk óta a számítógépes játékok rabjai. Természetesen tisztelet a kivételnek, bár őket csak félembernek tekintjük! Ugye mi is kell egy katonának? Fegyver, manapság divatos ázsiai vagy arab helyszín, néhány jármű és csapattárs.

Ez már adott volt a 2004-es Desert Combat-ban is, mégsem ért el akkora sikereket, mint az erre egyébként sokak szerint nem érdemes Call of Duty: Ghosts. Ha jön Call of Duty, akkor jönnie kell Battlefield-nek is, melynek legújabb részén is látszik a manapság egyre nagyobb babérokra törő profitszerzés és rivalizálás, ám még így is tartalmaz jó pár valódi újítást, nem beszélve arról, hogy az év egyik, hanem a legszebb grafikai megoldását rakták elénk.

A magyar gamerek a legjobbak!

A magyar gamerek a legjobbak!


Egy kicsit más témát feszegetve szeretnénk felidézni egy remek napot, melyet csapatunk mellett nagyon sok játékokat kedvelő gyermek és felnőtt egyaránt élvezett. Ez 2013 december elseje lenne, hiszen ezen a napon rendezték meg az ország legnagyobb gamer eseményén, a PlayIt 2013 téli rendezvényét. A jövőre még nagyobb teret kapó rendezvénynek valószínűleg csak az ott jelen lévő hostess lányok párjai nem örülhettek, hiszen saját szemünkkel láthattok a szebbnél szebb női alkatrészeket és az azokat a GTA VIII-nál is tágabb pupillákkal tekintő látogatókat. Az biztos, hogy mi már nagyon várjuk a folytatást!

A Star Wars rajongóknak is igen sok bejelentést kellett elolvasniuk, hiszen a Disney birtokába került család hamarosan játékra alkalmas eszközök mellett a moziban is kísérteni fog minket. Sokan örültek ennek, ám amikor megtudták, hogy bezárják a LucasArts stúdióját azért a Disney embereinek tanulmányoznia kellett az mtv székháznál alkalmazott magyar rendőri taktikákat annak érdekében, hogy Mickey egérnek ne essen bántódása. Később aztán újra mosolyt tudtak csalni a rajongók arcára, hiszen nem kisebb nevek felelnek majd az érkező játékokért, mint a DICE, a Visceral Games és a Bioware. Mi már nagyon várjuk az alkotásokat és biztosak vagyunk benne, hogy olvasóink is kíváncsian várják, mit hoznak ki ebből a nagy lehetőségből.

A Star Wars mellett a Batman filmek is folytatódnak majd, méghozzá Ben Affleck főszereplésével, mely szintén nem aratott olyan nagy sikert a rajongók körében, mint a mi körünkben Yanez mosolygós szombatjai. Egy biztos, akármennyi turmixot iszik majd meg a jó öreg Ben, sosem lesz olyan izmos, mint a legújabb Batman játékban kezeink alá kerülő denevérember.

Ha már a gyúrásról van szó, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni az AMD idei legnagyobb bejelentését, melyben még izmosabb kártyákról hullott le a lepel. A termékek azóta hozzánk is megérkeztek, méghozzá rendkívül kiszélesítve a kínálatot.

Boldog új évet kívánunk!

Boldog új évet kívánunk!


Az elején említettem, hogy év blogja díj nem kerül kiosztásra, és valóban nem is fog, ám egy olyan összefoglaló, melynek nevében szerepel a News.zip kifejezés, nem maradhat a ti munkáitok megemlítése nélkül. Ezúton is szeretnénk megköszönni az egész éves blogolásaitokat és szeretnénk még egyszer gratulálni a hét blogja címeket elnyerő alkotások szerzőinek.

Még sok ezer karakterben lehetne emlegetni az idei év termését, ám azoknak, akik az utolsó pikácsús játék exkluzív japán megjelenésére is kíváncsiak azt tudjuk javasolni, hogy olvassák végig az idei év összes összefoglalóját. Ennek az írásnak a megalkotásakor mi is megtettük ezt és sok emlékezetes hírre bukkantunk. Azt is szeretnénk jelezni, hogy 2014-ben is számíthattok heti összefoglalóinkra, így már most érdemes elgondolkodni a legújabb blogtémákon. Legvégül pedig szeretnénk játékmegjelenésekben, GTA V PC-s verzióban és természetesen sok sok boldogságban gazdag új esztendőt kívánni minden kedves olvasónknak!
10 hozzászólás

Yanez

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Ilyen évünk egyhamar megint nem lesz! Ám remélem jó játékok igy is jönnek majd dögivel!

BÚÉK GAMECHANNEL KÖZÖSSÉG!!! Jövőre talizunk!

válasz erre

marco

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Mindenkinek BÚÉK srácok!

válasz erre

Raiden

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Vendég írta:
Mindent vitt a konzolháború!

BÚÉK!!!!
Te...

válasz erre

kecso2009

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Jó év volt, BÚÉK mindenkinek Blogokat majd gyártok 2014 ben is

válasz erre

Redition

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Nagyon jó év volt sok újdonsággal!!
Szóval BÚÉK!

válasz erre

Vendég

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Elég zsúfolt év volt a gamereknek!: Jövőre is egy ilyet! BÚÉK!

válasz erre

Vendég

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Mindent vitt a konzolháború!

BÚÉK!!!!

válasz erre

totyak

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Nem is fűznék a hírhez semmi, boldog új évet kívánok minden kedves GC tagnak, illetve az oldal vezetőségének.

válasz erre

Vendég

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

"a következő generáció akár egy konzolos házba bújtatott konkrét középkategóriás gamer pc lehet"

Ezt borítékolhatjuk is szerintem!

válasz erre

rDAVE

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Nintendo 2DS-vel az a baj, hogy nem olyan olcsó, mint akarják, legalábbis nálunk nem... Így értelmetlen, hiszem a 3DS max pár ezressel kerül többe és akkor már egyértelmű a választás.

Boldog új évet GC team és kedves felhasználók!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja