Miért hagyja ki a Sony a 2019-es E3-at? Ezek lehetnek az okai!

2018. november 25.
70.9411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Már előre félünk az idei E3 expótól, lévén évek óta kis túlzással csak a Sony miatt követtük az eseményeket, a japánok azonban bejelentették, hogy 2019-ben kihagyják a Los Angeles-i összejövetelt, aminek rengetegen egyáltalán nem örültek. Persze nyilvánvaló, hogy nem ok nélkül döntött így a Sony, azonban hogy pontosan mi lehet a háttérben, azt nyilván csak a cégnél dolgozó bennfentesek tudják biztosan.
Advertisement


Mivel mi nem tartozunk ezek közé, ezért nekünk is csak a találgatás jutott, a helyzet hosszas elemzése után pedig három olyan okot találtunk, melyek valamlyike, vagy mindhárom együtt nagy szerepet játszott abban, hogy így döntött a Sony. Amennyiben te is szívesen latolgatod az esélyeket a téma kapcsán, tarts velünk az alábbiakban!

Miért hagyja ki a Sony a 2019-es E3-at? Ezek lehetnek az okai! - 2. kép

Tényleg nincs már bejelenteni valójuk erre a generációra!

Elég lehetséges lenne a Sony részéről az a magyarázat a jövő évi E3 kihagyására, miszerint egyszerűen nem tudnak és nem is akarnak mit bejelenteni már PS4-re. A jelenleg ismert exkluzívokkal - The Last of Us Part 2, Dreams, Days Gone és társaik - ugyanis a jövő évet teljes egészében lefedik, és mivel a Microsoft nem igazán szorongatja őket az exkluzívokkal, ezért nincs rajtuk különösebb nyomás azzal kapcsolatban, hogy bármit kihozzanak még erre a platformra.

Ez logikus lépés lenne abból a szempontból, hogy a következő generációs PlayStation indításához nagyon fontos lehet felsorakoztatni néhány nagy nevet az indulásra, hiszen köztudott, hogy a Guerrilla Games, a Naughty Dog és a Sony Santa Monica is készítenek már egy ideje valamit. Ha a PS5-öt egy Horizon Zero Dawn 2-vel, egy Uncharted 5-tel - vagy bármi más Naughty Dog-csodával -, esetleg egy God of War 2-vel támogatja meg a megjelenéskor, a kezdeti siker konkrétan garantált.

Megoldják saját rendezvényekkel!

Persze az sem kizárt, hogy a Sony egyelőre még húzni akarja a jelenlegi generációt, tehát bőven készülnek exkluzívokkal PS4-re, azonban komoly problémájuk van az E3 rendszerével. Egyrészt ugyebár folyamatosan lehetetlen időpontban tartottak konferenciát, ami az európai rajongók számára nézhetetlen volt, miközben többször tartottak már a múltban olyan saját expót, ahol semmihez és senkihez nem kellett igazodniuk, de mégis nagyon jól sült el a dolog.

Az ugyanis egy dolog, hogy a Sony kihagyja az E3-at, de azt nem mondták, hogy június elején nem tartanak egy PlayStation Experience-t, aminek részeként ugyanúgy be tudnak jelenteni mindent, mint Los Angeles-ben.

Miért hagyja ki a Sony a 2019-es E3-at? Ezek lehetnek az okai! - 3. kép

Célegyenesben a PS5!

Nem szabad ugyanakkor kihagynunk a lehetőségek latolgatása során azt sem, hogy nagyon a küszöbön van már a generációváltás. A legoptimistább számítások szerint is legfeljebb két éve van a kurrens konzoloknak, vagyis teljesen reális azt várni a japánoktól, hogy 2019-ben már bemutassák a közönségnek a PlayStation 5-öt.

Ez nyilván még nem jelenti azt, hogy jövőre meg is jelenik a masina, de őszintén szólva egyáltalán nem lenne korai az sem. Bár a PS4 bejelentésekor a Sony nem hagyta ki az E3-at, és óriási show-t csaptak, de nem kizárt, hogy jövőre egy olyan nagyszabású bejelentést terveznek a PS5 kapcsán saját erőből, ráadásul éppen az E3 közelében, hogy igazából ezért nem lesz szükség a Los Angeles-i jelenlétre. Meglátjuk!
4 hozzászólás

Hentes

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Nem csodálom hogy kiszálltak. Rohadt unalmas ez a rendezvény már, nélkülük meg értelme sem lesz. röhögő smiley

válasz erre

Eltohn

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Mind a három ponttal egyetértek, az az igazság.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

Ronalddo

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Saját rendezvény egyértelmű. mosolygó smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2019
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaReichert Viktor profiljaManiac profilja