Microsoft gamescom 2015 konferencia (összefoglaló)

2015. augusztus 04.
70.5261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A tavalyi után már az idei gamescom expót is úgy vártuk a konferenciák tekintetében, mint az E3-at, és a sort a Microsoft nyitotta meg - itt is -, így bár meglepetést nem vártunk a redmondi óriástól, néhány érdekességet, nem mellesleg pedig friss gameplay felvételt azért igen.


A show egy kis összevágással indult - kicsit ismerős volt az E3-ról -, majd a színpadra a cég németországi vezére, Gregor Bielen lépett, aki kellemes németséggel köszöntötte az egybegyűlteket, és átadta a terepet Phil Spencernek, aki a szokásos maszlag után felvezette a Quantum Breaket, amely kikerülte az E3-at, de most itt van teljes pompájában. Rögtön kaptunk egy gameplay videót, aztán kiderült, hogy a játék 2015. április 5-én érkezik, majd mindezt még megfejelték egy trailerrel is. Kell ennél több?





A nagyszerű kezdés után Dave Jones lépett színpadra azért, hogy az új Crackdown-t prezentálja az egybegyűltek számára. Kaptunk egy is látványos kis mozgóképet, amiből kiderült, hogy a játék nagyon mutatós lesz, ezen felül pedig teljesen rombolható környezetet garantál, amit az Xbox felhő által tudnak megvalósítani. Megjelenés valamikor...



A Platinum Games egyik munkatársa, név szerint Hideki Kamiya következett, valamint a csapat legújabb alkotása, a Scalebound. Naná, hogy kaptunk egy rendkívül látványos prezentációt, amiben voltak sárkányok, meg sárkányok, és persze sárkányok, de harcoltak is benne, sőt kiderült, hogy a négy fős kooperatív mód sem marad ki belőle. Megjelenés azonban csak valamikor jövő év végén.



A frenetikus belépő után Mike Ybarra érkezett, hogy leültesse egy kicsit a konferenciát, így beszélt néhány szóban a visszafelé kompatibilitásról - novemberben érkezik -, de szóba került az Xbox One és a Windows 10 egyre szorosabb kapcsolata, valamint bejelentettek egy aprócska billentyűzetet a konzolhoz, amit bizonyára sok, a masinán internetező nagyon hasznosnak talál majd.

Ezt követően ismét a videojátékok kapták a főszerepet, így a bunyó, avagy a Killer Instinct került a középpontba. Bizony-bizony, jön a Killer Instinct Season 3, amit a Microsoft már jövő márciusban elindít, és nem csak Xbox One-ra, Windows 10-re is elérhető lesz. Nesze nektek!

A kellemes meglepetés után a Microsoft az indie részleget állította a középpontba, így szóba került az ID@Xbox, kaptunk egy látványos montázst, és kiderült, hogy egy csomó nagyszerű független fejlesztésű cím elérhetővé válik hamarosan Xbox One-ra. Jön például a Bloodstained, aztán a Cities: Skylines, de még a Train Simulator 2015 is.



Miután kellemesen ráuntunk az indie játékokra, a színpadra lépett egy igazi legenda, történetesen Ryan Gilbert - gyengébbek kedvéért: a Monkey Island alkotója -, hogy Thimbleweed Park című legújabb alkotását prezentálja. Kaptunk is róla egy kellemes kis trailert, amelyet követően kiderülkt, hogy az iménti cím mellett a We Happy Few is befut majd Xbox One-ra. Íme a trailerek:





Ezt követően alaposan felgyorsította az ütemet a Microsoft - egy ideig nem is tudtuk követni -, így előbb hallottunk a DirectX 12-ről, majd hirtelen a képünkbe nyomták, hogy váltsunk azonnal, most és tüstént, de mondom, hogy most Windows 10-re, majd egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy - egyrészt Windows 10-et telepítünk, másrészt - a Cobalt megjelenik Xbox One-ra is. Itt már azért kezdtünk ásítozni, pedig alig volt 5 óra.



Mielőtt azonban elaludhattunk volna, a Microsoft visszakapcsolt kettőbe, és egy padlógázt nyomott! Előbb bemutatott nekünk egy friss Dark Souls 3 felvételt, majd mindenki legnagyobb örömére előkerült a mókazsákból a rendkívül hányattatott sorsú Homefront: The Revolution, ami idén ősszel már megkapja béta változatát, de csak Xbox One-on. Harapunk!





Itt aztán egy kicsit elvesztettük a fonalat - bevallom, az ölembe borult az energiaital -, de közben láttunk valamit a FIFA 16-ról, illetve biztosan bejelentettek egy FIFA 16 Xbox One bundle csomagot is, azonban az előadás következő fontos pontja a Halo 5: Guardians volt, ami körül ismét hatalmas lett a hype. Kaptunk is trailert, volt élő bemutató a többjátékos módból, sőt mi több, egy 1TB-os konzolos bundle csomagról is lehullt a lepel.





Aztán jött a Just Cause 3. Rico mindent felrobbantott, minden repült, égett, füstölt, lőtt, ordított, száguldott, mi pedig majdnem elhagytuk a sapkánkat. Na jó, nem is volt rajtunk sapka. A trailer viszont király lett:



Persze, hogy nem maradhatott ki a konferenciáról a Forza 6 sem, így ígéretet kaptunk, hogy a játék mellett rengeteg érdekesség érkezik az idén, mert hát a sorozatnak évfordulója van, vagy mifene.



Csúnyán megharagudtunk volna, ha a Microsoft a gamescom konferencián kihagyja a Rise of the Tomb Raidert. Aggodalmunk azonban felesleges volt, Lara Croft ugyanis egy komplett kis demót kapott az eseményen, ami annyira a padlóra küldte az állunkat, hogy még most is keressük.



A szexi régésznő még szexibb kalandjai után aztán egy friss trailert kapott a Rainbow Six Siege, majd visszatért a színpadra Phil Spencer, aki néhány kedves szó társaságában egy újabb bejelentést hozott, méghozzá a Windows 10-re és Xbox One-ra készülő Halo Wars 2 képében.





Ezzel le is záródott a Microsoft mintegy másfél órára elhúzódott gamescom-os konferenciája, ami nekünk kis túlzással jobban tetszett, mint az E3-as bemutató. Összességében azt kaptuk, amit vártunk, sőt többet is, hiszen bejelentésből sem volt hiány. Őszintén reméljük, hogy hagyomány teremtődik a kölni konferenciákból is, mert ilyen minőség mellett bizony van értelme.
8 hozzászólás

rDAVE

9 éve, 5 hónapja és 15 napja

Hellószia Lara, várlak PC-re és PSre. röhögő smiley Scalebound gémpélj végre! Baromira tetszik, leszámítva azt az Eminem gyereket a főszerepben. röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Braddock

9 éve, 5 hónapja és 15 napja

Én a forza 6-ot várom már iszonyatosan!

válasz erre

xpforever

9 éve, 5 hónapja és 16 napja

Elegem van a sok konzol-exkluzív játékból már nagyon!

válasz erre

Gólem

9 éve, 5 hónapja és 16 napja

Szépen megnyitották a gamescomot! Reméljük a többiek még jobbak lesznek.

válasz erre

Mordorer

9 éve, 5 hónapja és 16 napja

Sokkal jobb volt mint az E3 konferenciájuk. Ez tetszett.

válasz erre

zender

9 éve, 5 hónapja és 16 napja

Meglepődtem. Nekem pozitív csalódás ez a felhozatal. Legalábbis így összegyűjtve. Lehet hogy ha végignézem, untam volna... röhögő smiley

válasz erre

bekecs

9 éve, 5 hónapja és 16 napja

Meglepetésekkel nem szolgáltak. Jó hogy nem pazaroltam az élő adásra időt.

válasz erre

muki

9 éve, 5 hónapja és 16 napja

Homefront, Quantum Beak, Tomb Raider, Just Cause elsőnapos vétel! mosolygó smiley

Nekem tetszett a konf bár voltak lapos részek is rendesen.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
gamescom 2015
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja