Microsoft E3 2015 összefoglaló

2015. június 15.
70.0801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Hivatalosan is megkezdődött az év legnagyobb videojátékos mókája, hiszen bár a Bethesda ma hajnalban már tartott egy E3-as konferenciát, az igazi nagy mulatság csak most kezdődött el, miután a Microsoft is lezavarta szokásos éves bemutatóját. Lássuk, hogy mire csorgattuk a nyálunkat a másfél órás konferencia során!


Már a konferenciát felvezető képsorok is igencsak elragadóak voltak, hiszen volt ott minden, mi szem-szájnak ingere, így Gears of War, Halo, Fable és így tovább. A Microsoft nem aprózta el a tényleges kezdést sem, azonnal Bonnie Ross, a 343 Industries bájos munkatársa foglalta el a színpadot, hogy a Halo 5: Guardians-t népszerűsítse számunkra. Egy trailer után megtekinthettük az első demót is a játékból, néhány látványos gameplay felvétellel, illetve Agent Locke-kal a középpontban. Csak ámultunk és bámultunk, de így utólag egy kicsit uncsi kezdés volt, legalábbis addig a pontig, amíg meg nem tudtuk, hogy ez bizony a nagy-nagy újdonságnak számító kooperatív mód volt, amit Josh Holmes erősített meg, méghozzá az október 27-re esedékes megjelenési dátum, valamint egy Warzone nevű új játékmód mellett, amiben gyakorlatilag minden és mindenki az ellenségünk lesz.







Ezt követően izgalmasabb vizekre evezett a konferencia, a Microsoft ugyanis bejelentette Keiji Inafune és a Metroid Prime készítőinek legújabb videojátékát, ami a Recore címre hallgat, és egy lányról, valamint különleges robotkutyájáról szól, akik valamiféle poszt-apokaliptikus környezetben kalandoznak. Elsőre nem tűnt nagy eresztésnek, de 2016 elején már jön is, kizárólag Xbox One-ra.



Érdekesség, hogy a címnek akkora jelentőséget tulajdonítanak, hogy maga Phil Spencer beszélt róla a bemutatót követően néhány mondat erejéig, majd átterelte a szót, és köszönetet mondott a rajongóknak az eddigi hűségükért, amit ők az Xbox történelmének legjobb felhozatalával szeretnének majd meghálálni, valamint azzal, hogy - dobpergés - az Xbox One visszafelé kompatibilis lesz az Xbox 360-játékokkal! Ettől a bejelentéstől kis híján megőrültek a rajongók a helyszínen és vélhetően a képernyők előtt is, hiszen igazán nagy meglepetés volt. Reméljük a Sony is meglépi ezt a PS4 esetében... A technológiát egyébiránt a Mass Effect által prezentálták, és egész jónak tűnt! A hírek szerint ráadásul a fejlesztőknek csak egyszerűen jóvá kell hagyniuk, hogy a játékosok élhessenek a lehetőséggel az adott cím esetében, és nincs akadály!



A várakozásoknak megfelelően a konferencián lehullt a lepel a már előzetesen kiszivárgott új Xbox One kontrollerről. A vezérlő az Xbox One Elite névre hallgat majd, amit direkt az elit játékosoknak szánnak, így négy extra gomb mellett rengeteg extra kapcsoló, finomhangolt D-Pad és cserélhető komponensek kaptak rajta helyet, sőt mi több, nem csak a konzolhoz, PC-hez is használható lesz.



A hardveres részleg után ismét a videojátékok kapták a főszerepet, így Todd Howard került a színpadra, méghozzá azért, hogy a Fallout 4-et prezentálja nekünk. Láttunk vadonatúj képsorokat, sok akciót, és megállapíthattuk, hogy szép lesz, jó lesz, rendben lesz, de ezt eddig is tudtuk. Azt viszont nem, hogy a PC-s modok Xbox One-on is elérhetők, illetve játszhatók lesznek majd, továbbá minden Xbox One-os példányhoz járni fog a Fallout 3 is - ingyen!



Noha a Microsoft után az EA tart majd konferenciát, mégis megjelent a színpadon ezt követően Peter Moore, a cég egyik első embere, aki az EA Access-ről beszélt. Kiderült, hogy minden újonnan megjelenő EA játékkal a szolgáltatás előfizetői játszhatnak majd legelőször, és míg a Titanfall már a héten csatlakozik a kínálathoz, addig nyár végétől a Dragon Age: Inquisition is elérhetővé válik.

Mielőtt még lezavarták volna a színpadról, Moore röviden és tömören bejelentette a Plants vs Zombies: Garden Warfare 2-t, amiről már a múlt héten hallhattunk, most azonban láthattunk is róla egy szépséges mozgóképet, így kiderült, hogy egy sokkal sötétebb irányba mozdul el a sorozat, ami első blikkre nem vált a franchise hátrányára. Érkezik 2016 tavaszán. Ja, és király volt a zene a videó alatt!



Ezt követően a Microsoft következő nagy exkluzív dobása, a Forza 6 vette át a színpadot - méghozzá szinte szó szerint, a színpadra ugyanis beeresztettek egy csodaszép Ford GT-t, amivel együtt Hanry Ford, igen az a Hanry Ford lépett színpadra, méghozzá Dan Greenawalt társaságában, hogy a játékhoz egy friss trailert vezessenek fel, amiből kiderült, hogy a játék elképesztően néz majd ki, és szeptember 15-én érkezik.



A nagy száguldás után újabb világpremier következett, csodálatos zenével, elképesztően sötét hangulattal. Nem is lehetett ez más, mint a Dark Souls III hivatalos leleplezése, amit ugyan a Sony konferenciájára vártunk, de azért itt is nagy örömmel néztük az első trailert.



A hangulatos képsorok után a Ubisoft, azon belül is a The Division vette át a színpadi kivetítőt - méghozzá különösebb átkötés nélkül. Láttunk egy friss mozgóképet - semmi változás, minden a régi -, majd Laurent Detoc, a Ubisoft amerikai részlegének elnöke lépett színpadra, hogy bővebben is értekezzen a játékról, de lényegeset csak annyit tudtunk meg, hogy decemberben kapunk egy Xbox One-exkluzív bétát.



A szó aztán a Rainbow Six: Siege-re terelődött, de friss részletek helyett csak egy trailert kaptunk, illetve megtudtuk, hogy a játék mellé Xbox One-ra elérhető lesz a Rainbow Six: Vegas és a Rainbow Six: Vegas 2 is - méghozzá ingyen. Deal!



A Ubisoft blokkja után egy ömlesztett műsor következett, amelyen a Windows 10 és Xbox One-exkluzív címek kapták a főszerepet - főként az indie szegmensből. Volt itt Gigantic, Cuphead, Goat Simulator, Recruits és egy csomó másik érdekes, kevésbé érdekes és meglepően gáz cím is.









Egy ilyen felvezetés után nem is következhetett volna más, mint az ID@Xbox program prezentációja, amelynek részeként már több ezer független fejlesztésű cím készülhetett el a platformra. Gyorsan be is jelentettek egy új résztvevőt Tacoma címmel, ami a Gone Home készítőinek legújabb alkotása lesz PC-re és Xbox One-ra, de lelepleződött az Ashen, egy kis ausztrál csapat műve, amely meglepően érdekes volt az arctalan emberkéivel és szürreális világával.





Hogy mennyire csodás az indie világ, azt mi sem bizonyítja jobban más, mint a Beyond Eyes bejelentése, amelyben egy vak kislányt irányítunk majd, illetve általa tapasztalhatjuk meg a világ csodáit. A gyönyörű zenétől még nekem is könny szökött a szemembe, pedig bírom a kiképzést... Hogy vidámabb vizekre evezzünk, bemutatkozott továbbá a Cuphead, ami egy igazi őrültségnek tűnik, klasszikus rajzfilmek hangulatát idézve. Egészen elképesztő látványvilággal bír, mi már most imádjuk!





Várható volt, hogy a Steam Early Access sikerét hamarosan a konzolok is kihasználják majd, és ezt hivatalosan a Microsoft jelentette be először. Ez lesz az Xbox Game Preview, amelynek részeként olyan játékokat lehet ingyen kipróbálni majd, mint az Elite: Dangerous és a DayZ.

Ha már DayZ, a színpadon váratlanul Dean Hall, a fiókfejlesztőből a játékvilág egyik meghatározó arcává váló független zseni kapta a főszerepet, aki be is jelentette soron következő játékát, ami az Ion címre hallgat majd. Első blikkre egy unalmas, űrös valaminek tűnt, semmi extra...



Miután már majdnem elaludtunk a képernyő előtt, hirtelen felbukkant a Crystal Dynamics egyik munkatársa, és már tudtuk, hogy bizony itt Rise of the Tomb Raider bemutató lesz. Meg is pisszentettük a következő energiaitalt, és az állunkat keresve bámultuk a csodálatos bemutatót, ami elképesztő látványvilággal és hangulattal rendelkezett a jégfalas mászással, a lavinával és a természet hihetetlen erejével a középpontban. Na, ilyen az újgeneráció kérem szépen! Megjelenés november 10-én.



Ha azt hitted, hogy nem lehet fokozni mindezt, óriásit tévedtél, újabb világpremier következett. Noha azt hittük, hogy jön az új Banjo Kazooie, helyette csak egy Rare gyűjteményt kapunk - legalábbis egyelőre -, olyan klasszikusokkal, mint az említett alkotás, a Battletoads, a Viva Pinata vagy a Killer Instinct. Összesen 30 videojáték kap benne helyet, Rare Replay lesz a címe, és augusztus 30-án már köztünk is lesz!



Amikor a Rare egyik munkatársa a bejelentés után színpadra lépett, bennünk egy kicsit megszorult az ütő, pláne amikor elmondta, hogy bizony játékbejelentés következik. Kedvünket azonban lelombozta, amikor elmondta, hogy nem Banjo és Kazooie legújabb kalandjáról van szó, hanem a Rare valaha készült leginnovatívabb videojátékáról, ami a Sea of Thieves címre hallgat, és egy kalózos multiplayer cím lesz. Nem rossz, csak nem ezt vártuk ugye...



Mi is következhetett volna ezt követően, mint a Fable Legends, amiről kaptunk egy papírforma szerinti, kissé unalmas bemutatót, illetve megtudtuk, hogy még valamikor idén jön PC-re és Xbox One-ra is, free-to-play formában. Jó-jó, de hol van már a Gears of War?



Sehol, mert egyelőre a VR headsetek kerülnek a középpontba, kiderült a Valve-val közös együttműködés, hogy az Oculus Rift mellé Xbox One kontroller jár - ezeket eddig is tudtuk -, de szóba került természetesen a Microsoft Hololens, avagy a redmondi óriás saját VR szemüvege, ami szerintük megváltoztatja a játékvilágot. Az új technológiát a gyakorlatban is bemutatták, méghozzá Saxs Persson és a Minecraft segítségével, és hogy őszinték leszünk, minket valóban lenyűgözött, főleg amikor a prezentáló egyszerűen a kezével megjelenítette az asztalon a játékteret és ott játszadozott. Shut up and take my money!!!



Aztán hirtelen valami még jobb dolog történt, Rod Fergusson lépett színpadra, és már mindenki tudta, hogy itt az idő! Vagyis majdnem! Átesett a hivatalos bejelentésen a Gears of War Ultimate Edition, amiről megtudtuk, hogy az első Gears of War 1080p-ben, 60fps-sel feldolgozott változatát takarja Xbox One-ra, augusztus 25-re időzített megjelenési dátummal, illetve egy mai nappal kezdődő multiplayer bétával.

Persze nem hiányozhatott az eseményről a Gears of War 4 sem! A játékról sok információt nem tudtunk meg, azt azonban egy gameplay demó által igen, hogy nagyon csinos lesz. Nézzétek csak:



Miután Phil Spencer ismét a színpadra lépett, már tudtuk, hogy itt nem lesz ma más újdonság. Az Xbox-vezér lényegében összefoglalta az elhangzottakat, majd ígéretet tett, hogy a kölni gamescom expón ismét lesz konferencia, amelynek folyamán újabb bejelentésekre számíthatunk. Összességében a Microsoft idei E3-as előadása tartogatott néhány kellemes pillanatot, de mi egy kicsit azért többre számítottunk...

10 hozzászólás

totyak

9 éve, 7 hónapja és 9 napja

Maniac írta:
De a hivatalos Xbox-oldal szerint a lemezes X360 játékok is kompatibilisek lesznek visszafelé. Be kell tenni a lemezt, az Xbox Live-on keresztül a rendszer felismeri, hogy eredeti, és mehet is a játék elvileg. mosolygó smiley
Magyarán a lemeznek a konzolban kell lennie és nem kerül be az x360 lemezes játék one-on a digitális könyvtárba. Ergo kölcsön lehet adni one-ra az x360 lemezt is? Ha ez így működik, a one nagyot lép előre. Azért az x360 még mindig elég komoly.

válasz erre

rDAVE

9 éve, 7 hónapja és 9 napja

Maniac írta:
De a hivatalos Xbox-oldal szerint a lemezes X360 játékok is kompatibilisek lesznek visszafelé. Be kell tenni a lemezt, az Xbox Live-on keresztül a rendszer felismeri, hogy eredeti, és mehet is a játék elvileg. mosolygó smiley
Akkor tényleg natív lesz? Kemény... Xenon emulálás jó móka lehet. röhögő smiley Sony nem fogja utánuk csinálni.

válasz erre

VaPe

9 éve, 7 hónapja és 9 napja

Nagyon jó konf volt, tetszett, bár voltak unalmas részek meg valami beteg játék is ami nem tetszett.

válasz erre

Maniac

9 éve, 7 hónapja és 9 napja

totyak írta:
Ami nekem nagyon szimpatikus a felhozatalból, az a Recore, a The Division, a Tacoma, az Ashen és persze a Tomb Raider.

De beszéljük csak ki ezt a visszafelé kompatibilitást! Lemezes X360 játékok tehát nem játszanak, csak azok a digitális játékok, amik megvoltak 360-on?
De a hivatalos Xbox-oldal szerint a lemezes X360 játékok is kompatibilisek lesznek visszafelé. Be kell tenni a lemezt, az Xbox Live-on keresztül a rendszer felismeri, hogy eredeti, és mehet is a játék elvileg. mosolygó smiley

válasz erre

Eltohn

9 éve, 7 hónapja és 9 napja

Nagyon odatették magukat! meglepett smiley Volt meglepetés is (360 kompatibilitás) de nekem pl tetszett a Halo és a TR is nagyon. Forza nem mozgat, de a kocsi jól nézett ki ahogy leeresztették. mosolygó smiley

válasz erre

xpforever

9 éve, 7 hónapja és 9 napja

Néztem, de csak fölidegesítettem magam a sok konzolexkluzív játékkal.

válasz erre

Mordorer

9 éve, 7 hónapja és 9 napja

Kompatibilitás nekem se tiszta de biztos vagyok benne hogy csak a digitális játékokra vonatkozik sajnos.

válasz erre

bekecs

9 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ez a HoloLens gyilkos!!! meglepett smiley Tomb Raider megint gyönyörű, de remélem jön másra is később.

válasz erre

totyak

9 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ami nekem nagyon szimpatikus a felhozatalból, az a Recore, a The Division, a Tacoma, az Ashen és persze a Tomb Raider.

De beszéljük csak ki ezt a visszafelé kompatibilitást! Lemezes X360 játékok tehát nem játszanak, csak azok a digitális játékok, amik megvoltak 360-on?

válasz erre

rDAVE

9 éve, 7 hónapja és 9 napja

Recore tetszik, kár érte, így ki fog maradni. röhögő smiley Sea of Thieves viszont akkor Win10-re is jön? Az kell! mosolygó smiley Gigantic megérhet egy próbát és a Beyond Eyes is tetszik. Előbbi szintén jön Winre, utóbbinál meg nem mondták, hogy exkluzív... mosolygó smiley Forza tetszik, de az a nagyzolás az autóval... Annyira látszik, hogy csak GT reakció. Ez a jaj, nekünk is vannak partnereink, jó látványosan meg is mutatjuk. röhögő smiley Hololens meg már az eleje óta... Kell! mosolygó smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2015
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljaKisember001 profiljamarco profiljaBotyi profilja