Microsoft E3 2013 konferencia (összefoglaló)

2013. június 10.
70.9401
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Egy kisebb csúszással ugyan - mintegy öt percig bámultuk az üres színpadot -, de sikeresen és komolyabb fennakadások nélkül lezajlott a Microsoft idei E3-as konferenciája, amelyet rögtön egy óriási, mi több, meglepő és sokkoló videóval indítottak a redmondiak, lévén a Konami és a Kojima Productions logója alatt bemutatták a Metal Gear Solid 5 legfrissebb látnivalóját.


Az élő adás reakciói, kommentjei itt olvashatók: Microsoft Konferencia E3 2013 ÉLŐ

A kérdéses trailer rengeteg gameplay felvételt tartalmazott és szó szerint kerestük az állunkat, miközben néztük a látványos képsorokat. A látottak mellett kiderült egyébiránt, hogy a játékban nyitott világú játékmenet, dinamikus lopakodós akciók és napszakváltozások, mindemellett pedig több vezethető alkalmatosság is helyet kap majd, de mindez eltörpül amellett, amit láthattunk a videóban, hiszen amennyiben valami, akkor ez bizony az igazi next-gen grafika volt, köszönhetően a FOX Engine-nek.



Mielőtt azonban beleéltük volna magunkat az Xbox One által okozott izgalmakba, a színpad kivetítőjén az Xbox 360 logója jelent meg, és bejelentésre került az új Xbox 360, ami természetesen csak küllemét tekintve nevezhető újnak, a redmondiak ugyanis úgy határoztak, hogy az eddigi hardverre ráhúzzák a next-gen Xbox küllemét, így a végeredmény kisebb és halkabb is lesz. A Microsoft arra készül mindemellett, hogy megreformálja az Xbox Live-ot, így a jövőben a Gold előfizetők havonta két ingyen játékot kapnak majd, a promóció pedig júliustól indul, az ajándékok pedig az Assassin's Creed II és a Halo 3 lesznek.

A redmondiak maradtak még néhány momentum erejéig az Xbox 360-nál, így előbb bejelentették, hogy már úton van a kurrens masinára a World of Tanks MMO, amit elsődlegesen a Gold előfizetéssel rendelkezők vehetnek majd igénybe.



Szintén a kurrens generációra koncentrálva és a World of Tanks okozta meglepetésből alig felocsúdva egy újabb trailer jelent meg a kivetítőkön, ami a Dark Souls 2 legfrissebb mozgóképét takarta, és bár már korábban kiderült, hogy 2014 márciusában érkezik - Xbox 360-ra is -, de a látványos trailer ismét megerősítette mindezt számunkra.



Az Xbox 360-ról a show hátralévő részében már nem hallhattunk, így jöhetett az Xbox One, valamint a Metal Gear Solid 5 után az első exkluzív cím, ami a Crytek által fejlesztett Ryse: Son of Rome lesz. A római korba visszarepítő hátsónézetes akciójátékról már az első gameplay felvételeket is megtekinthettük, és szó szerint a lélegzetünk is elállt, hiszen a végeredmény brutális, részletes és rendkívül látványos is lesz egyben. Az alkotás egyébiránt exkluzív kezdőcím lesz. Hogy mikor? Hamarosan az is kiderül!



A Ryse után egy igazi meglepetés következett az előadás során, így kiderült, hogy igazak voltak a Killer Instincttel kapcsolatos pletykák, a játék valóban jön, méghozzá Xbox One-exkluzívként, és hozza majd a sorozat igazi jellegzetességeit is.



Újabb meglepetés, és újabb exkluzív bejelentés következett a konferencián, lévén bejelentésre került egy Sunset Overdrive névre hallgató nyitott világú akciójáték, ami olyannyira beteg és őrült koncepcióval bír, hogy olyat már régóta nem láthattunk. Az Insomniac Games által fejlesztett alkotás egyébiránt egy színes-szagos világot tár majd elénk, de szavak helyett nézzétek meg inkább a hozzá bemutatott trailert:



Várható volt, hogy ezek után egy újabb nagy dobás következik, így a McLaren nevének hallatán azonnal tudtuk, hogy ez bizony a Forza 4 lesz, így nem csak a színpadra felvitt igazi autóban gyönyörködhettünk egy sort, hanem néhány gameplay felvételt is megcsodálhattunk az alkotásról, ami természetesen szintén az Xbox One exkluzivitásában, kezdőcímként jelenik majd meg.

Ezt követően egy kicsit úgy hittük, hogy visszatérünk az Xbox 360-hoz, a kijelzőn ugyanis megjelent az Xbox One logója, de a valóságban egy újabb bejelentés következett, méghozzá az említett alkotás Xbox One-exkluzív változatának képében. Ez ám a meglepetés!

A várakozásoknak megfelelően a Remedy is előkerült a konferencia alatt, valamint az Xbox Event során bejelentett Quantum Brake, ami kicsit sem hasonlít az Alan Wake-re és nem is tűnt igazán szimpatikusnak a bemutató alapján, sőt, a látvány se nyűgözött le minket, de azért lessetek bele a prezentált trailerbe.



A Remedy után egy újabb, kizárólag trailerre hagyatkozó bejelentés jött, így a Deadly Premonition alkotóinak új játéka, a D4 került a középpontba, ami egy epizodikus nyomozós kalandjátéknak ígérkezik, természetesen kizárólag Xbox One-ra.



A prezentáció végeztével újabb exkluzív címről hullt le a lepel, így a kivetítőket a Project Spark foglalta el, ami a Minecraft mintájára egy olyan alkotás lesz, amelyben saját kreativitásunkat felhasználva készíthetünk magunknak videojátékot, de a legjobb, hogy ezt meg is oszthatjuk majd másokkal. Izgalmasnak ígérkezik, de hiányoljuk a nagy tripla-A kategóriás címeket...



Ezekre pedig még mindig várnunk kellett, a Microsoft ugyanis a technológiára helyezte a hangsúlyt a következő néhány másodpercben, így a SmartGlass technológiát hozták szóba, és prezentálták is a Ryse, valamint a Killer Instinct segítségével, de ennél sokkal érdekesebb volt az Xbox Live módosulása, ami az Xbox One keretein belül megszűnteti az MS pontos rendszert, így régiónknak megfelelő pénznemben tudunk majd vásárolni a disztribúcióban a jövőben.

Habár azt hittük, hogy a Microsoft itt szóba hozza a DRM technológiát, a használt játékokat és egyebeket, de valóban a szőnyeg alá szerették volna söpörni a témát, így ismét a videojátékoké lett a főszerep, egy trailer keretein belüel pedig rögtön be is jelentették a Crimson Dragon-t. Erről bővebb részletek még nem láttak napvilágot, de a Capcom bandája a színpadon termett és még mielőtt ezen szomorkodhattunk volna, bejelentették a Dead Rising 3-at, amiről kiderült, hogy nyitott világú zombis akciójáték lesz, egy új főhőssel a középpontban, aki a Nick névre hallgat. A bemutatott gameplay alapján csak annyit mondanánk, hogy ez bizony brutális lesz, a szó szoros értelmében is. Megjelenés idén év végén, egy ideig Xbox One-exkluzívként.



Mivel berobbantak az első külsős csapatok, már vártuk a The Witcher 3 logóját, ami egy látványos trailerrel egyetemben meg is érkezett. Friss információ, hogy a játék hangirányítással is vezérelhető lesz, de a SmartGlass technológiát is támogatni fogja, természetesen kizárólag Xbox One konzolon. A trailerrel kapcsolatban pedig csak annyit: Elképesztő!



Habár az Electronic Arts konferencia előtt nem tűnt szerencsés húzásnak, de a Battlefield 4 vette át a terepet, így rögtön egy gameplay felvétellel nyitottak, méghozzá a Battlefield 4: Second Assault DLC-vel a középponzban. A látványhoz nem kell kommentár, ahhoz viszont igen, hogy miért egy letölthető tartalom került a középpontba. A válasz egyszerű, ez lesz Xbox One-exkluzív, legalábbis egy ideig.



A show az elképesztően látványos gameplay bemutatót követően egy kicsit leült, hiszen a Capybara Games indie alkotása, avagy a Below kapott egy trailert, valamint egy rövid teaserrel gazdagodott a Black Tusk Studios, akik egy Xbox One-exkluzívon dolgoznak, de ennél többet a kérdéses címről sajnos még nem tudtunk meg.





Nem úgy az új Halo-játékról, avagy a Halo 5-ről, ami bár így név szerint még nem került bejelentésre, de a 343 Industries műhelyében már formálódik egy új Halo FPS, aminek első trailerét máris megtekinthetitek.



Ezt követően azt hittük, hogy elérkezett az est zárása, lévén a Microsoft bejelentette, hogy az Xbox One novemberben kerül a boltok polcaira, méghozzá 500 eurós árcédulával, de amint kimondták a varázsszavakat, és a fények kialudta, a kijelzők ismét életre keltek, és elérkezett a show utolsó nagy bejelentése, avagy a Respawn Entertainment műhelyében készülő Titanfall. A játék egy futurisztikus többjátékos FPS lesz, mechákkal, jövőbeni technológiákkal és intenzív harcokkal a fedélzeten, megjelenésére pedig 2014 tavaszán számíthatunk, Xbox One-ra is.





14 hozzászólás

kiraly001

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

500euró.nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

Witcher 3 várós!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2013
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profiljaKisember001 profiljaKisember001 profilja