Lips launch party - a magyar premier

2008. november 20.
71.2011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Yoyo profilja, adatai
Yoyo
A casual gaming végleg megfertőzte a Microsoftot, hiszen az új dashboard élmény mellett a Lips című karaoke játék is megérkezett szeretett Xboxunkra. Ennek köszönhetően a Redmondiak ismét egy launch party-t rendeztek, hol máshol, mint a Citadellán. Ezúttal azonban a Terasz részen, ahonnan a panorámaablakokon keresztül Budapest éjszakai látképét is megcsodálhatták a messziről érkezett játékosok. Sztárokból most sem volt hiány, hiszen a szervezők voltak olyan kedvesek, hogy az egyik kereskedelmi televízió jelenleg is futó csillaggyárából több dalmestert is meghívtak egy önfeledt éneklésre.Lips launch party - a magyar premier - 2. kép

A nyitás után nem sokkal érkeztünk a helyszínre, ahol hatalmas tömeg helyett csak pár lézengő ember várta a buli kezdetét. A kabátok leadása és a pult lerohanása után gyorsan felmértük a terepet. A hely kiválasztása ezúttal is jól sikerült, hiszen a koncertteremre emlékeztető, színpaddal ellátott helység tökéletesen megfelelt a karaokezás kritériumainak. Csupán két kifogásolható dolog volt: az egyik, hogy a mellékhelységhez a rendezvény területén kívülre kellett menni, a másik pedig a hideg, hiszen ezt a helyet kifejezetten a nyári buliszezonra alakították ki. Bár volt bent egy-két gázlámpa, ami melegített, azért egy pulóver, valamint némi alkohol szükséges volt a cudar idő elviseléséhez.

Lips launch party - a magyar premier - 3. kép

A színpad mellett kihelyezett Lips állomások voltak, ahol bárki kipróbálhatta énektudását. Egy gépnél egyszerre ketten énekelhettek, ennek ellenére a hangzavar minimális volt. Már érkezésünkkor foglalt volt majdnem az összes gép, így elhatároztam, hogy akkor próbálom majd ki az Ajkakat, ha elkezdődik a színpadon a buli. Fél kilenc körül Joó Ildikó, a Microsoft egyik fő vezetője elmondta, hogy mire számíthatunk az este folyamán, majd átadta a mikrofont a műsorvezetőnek, akit a Sziget karaoke sátrában is láthattunk már, ha emlékezetem nem csal. Némi hangulatfokozás és a játék rövid bemutatása után Tóth Gabi lépett a színpadra, hogy elénekeljen a Lips keretein belül egy Duffy számot. A lánynak egyébként eszméletlen jó hangja van, amit a játékban is megmutatott, hiszen elsőre másfél millió körüli pontot ért el, ami nem kis teljesítmény.


Lips launch party - a magyar premier - 4. kép

A következő énekes már a közönségből ment fel a színpadra, akinek a nyereménye természetesen egy Lips programcsomag volt. Mivel mindenki a színpadot nézte, ezért úgy döntöttem, hogy itt az ideje kipróbálni a játékot. Némi sör elfogyasztása után végül erőt vettem magamon, és elkértem az egyik hostesslánytól a mikrofont. A szerkezet meglehetősen jóra sikerült, a design jól el van találva, valóban egy profi színpadi kellék benyomását kelti. Egyetlen dolog nem nyerte csak el a tetszésemet, nevezetesen az alján villogó kis ledek, de ez teljes mértékben ízlés dolga. A játék menüje egy kissé puritán, de egy ilyen programnál ez egyáltalán nem számít. Körülbelül negyven szám található a lemezen klippel együtt, ami elsőre kicsit kevésnek tűnik. Ha jól tudom, akkor ezt a mennyiséget akár mi is kibővíthetjük a teljesen legálisan megvásárolt mp3-as gyűjteményünkkel, azonban ilyenkor a feliratról le kell mondanunk.


Lips launch party - a magyar premier - 5. kép

A negyven számból körülbelül hatot ismertem. Ebből négy szám volt olyan, amit elvből nem éneklek el, maximum a fürdőkádban (nincs hozzá hangom), volt továbbá egy Queen szám, aminek nem tudtam teljesen a dallamát, így végül az AHA Take On Me-je mellett döntöttem. Az énektudásom enyhén szólva is hagy kívánni valót maga után, amiről Marco is meggyőződhetett, de ami ez után következett, arra végleg nem számítottam. Éppen a szám közepén tartottam, amikor szörnyű érzés uralkodott el rajtam. Amikor lenéztem a képernyőről, megdöbbenve vettem észre, hogy eggyel több mikrofon van a szám környékén. Értetlenül néztem balra, ahol a második mikrofon tulajdonosa, a hely hangulatfelelőse állt, és buzdított a további éneklésre. Ez persze nem volt elég, hiszen jobbra tőlem egy kameraman vette premier plánban a kétségbeesett arcomat, így aki meg akarta tudni, hogy ki kornyikál ilyen szörnyű hangon, annak csak az óriási kivetítőre kellett néznie. Öröm az ürömben, hogy hatszázezer körüli pontszámot sikerült elérnem, ami majdnem felér egy fél Tóth Gabival, így kaptam egy ajándékot, mégpedig egy Lips-es yoyo-t.

Lips launch party - a magyar premier - 6. kép

A világégés után úgy döntöttem, hogy a legközelebbi számot már inkább az otthonomban fogom elénekelni, így ismét a színpadra figyeltem, ahol megjelentek a gigasztárok. Egész jó hangulatot sikerült teremteniük, elénekelték az új csillagdalt, majd a Lips számaiból adtak elő néhány számot, ki szólóban, ki duettben. A két legfiatalabb leányzóról ismét megállapítottam, hogy kiváló hangjuk van, de a többiek is kitettek magukért. Láthatóan mindegyikük élvezte a játékot, ami a viszonylag kevés embert is jobb kedvre derítette. Az este során még több átlagember is megvillantotta hangszálai erejét, illetve néhány Microsoftos egyén is a színpadon kötött ki. Az egész estének olyan volt a hangulata, mintha nem is egy játékbemutatón lettünk volna, hanem mondjuk a Sziget karaoke sátrában. A partyról végül tizenegy óra körül indultunk haza, vegyes érzelmekkel.

Lips launch party - a magyar premier - 7. kép


Lips launch party - a magyar premier - 8. kép

Nem tudom, hogy itthon milyen sikere lesz a Lips-nek, hiszen a nyakunkon az új Guitar Hero, illetve a Rockband is, amihez szintén adnak mikrofont, így konkurenciája biztos lesz a játéknak. A party nem volt rossz, de az emberek hiánya érezhetően rányomta a bélyegét az estére. Aki ott volt, kellemesen szórakozott, de valószínűleg nem fogja élete legjobbjaként emlegetni ezt a bulit. Ennek ellenére tökéletes bemutatót kaptunk abból, hogy milyen hangulatot tud kialakítani ez a játék, így a rendezvény valószínűleg elérte a célját. Aki szeret karaokezni, annak lehet, hogy érdemes lesz egy próbát tennie az Ajkakkal, hiszen a közelgő konkurensek árához képest a Lips egy megfizethető házibuli kellék.

Lips launch party - a magyar premier - 9. kép


Lips launch party - a magyar premier - 10. kép


Lips launch party - a magyar premier - 11. kép


Lips launch party - a magyar premier - 12. kép


Lips launch party - a magyar premier - 13. kép


Lips launch party - a magyar premier - 14. kép


Lips launch party - a magyar premier - 15. kép


Lips launch party - a magyar premier - 16. kép


Lips launch party - a magyar premier - 17. kép


Lips launch party - a magyar premier - 18. kép


Lips launch party - a magyar premier - 19. kép


Lips launch party - a magyar premier - 20. kép


Lips launch party - a magyar premier - 21. kép

6 hozzászólás

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 24 napja

A zöld felsős csaj nagyon ott van a szeren!

válasz erre

Cyb

12 éve, 8 hónapja és 26 napja

Na ja ázsia lányoknál nehéz rájönni hogy hány éves mind egyforma ő is kinéz a képen vagy 18 nak

válasz erre

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 26 napja

Ne haragadutjatok, azt hiszem rossz oldalom regisztráltam!!! Pedig Gerlei vagyok!

válasz erre

FutuRetrO

12 éve, 9 hónapja

marco írta:
Valóban nem volt neki nagy kampány, mert elsősorban a sajtónak szólt. Később döntöttek a szervezők amellett, hogy "civilek" is jöhessenek, de ez egy-két nappal a party előtt volt, ami valljuk be, igen kevés idő.

A "ferde szemvágású hölgy" egy a 10 (lehet, hogy több) Megasztár döntős közül, de sajna nem ismertem én sem egyiküket sem, mert ez a Megasztár dolog valahogy saaaaaajnos kimaradt az életemből. Ha valaki tudja, hogy hívják, ossza meg velünk légyszi.
A vietnámi kiscsaj neve Hien és 14 éves.

válasz erre

marco

12 éve, 9 hónapja

Valóban nem volt neki nagy kampány, mert elsősorban a sajtónak szólt. Később döntöttek a szervezők amellett, hogy "civilek" is jöhessenek, de ez egy-két nappal a party előtt volt, ami valljuk be, igen kevés idő.

A "ferde szemvágású hölgy" egy a 10 (lehet, hogy több) Megasztár döntős közül, de sajna nem ismertem én sem egyiküket sem, mert ez a Megasztár dolog valahogy saaaaaajnos kimaradt az életemből. Ha valaki tudja, hogy hívják, ossza meg velünk légyszi.

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 1 napja

A ferde szemvagasu holgy valahonnan ismerosnek kellene, hogy legyen, vagy csak egy mezei user volt ?
Bar nem en vagyok a celkozonseg, de azon kivul, hogy itt olvastam rola egyszer, nemigazan hallottam reklamozni a bulit.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

iPet profiljaMarduk profiljanurbanu profiljaWickedSick profilja