Kipróbáltuk az Acer Predator Thronost, a legdurvább gamer setupot

2019. február 24.
82.1971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Évtizedekkel ezelőtt az egyszerű ember még csak megtippelni merte, hogy milyen technológiák lesznek jelen szorosan a mindennapjainkban, ezt igyekezett meglovagolni több film is, hol valamilyen negatív kicsengésű látképpel (Terminátor, Szárnyas fejvadász, stb.), némelyek pedig egyfajta bulihangulattal társítva vizionálták a jövőt (Vissza a jövőbe, Az ötödik elem).
Advertisement


Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megítélhetjük, mennyire pontosak is ezek a fajta jövőképek, és ha egy pillanatra megállunk és körülnézünk, akkor láthatjuk, hogy bár radikálisan egyik irányba sem mozdultunk még el, mégis csodálatosabbnál csodálatosabb eszközök állnak rendelkezésünkre az életünkben.

Az Acer bemutatott egy olyan eszközt, ami nem sok háztartásban lesz, de ahol igen, ott egy elképesztő játékosélménnyel lesz gazdagabb a tulajdonosa. A gyártó márkaboltjában ültetett minket ebbe a csodába, hogy próbálgassuk, ízlelgessük, tesztelgessük azt a gépezetüket, mely nemcsak, hogy példa nélküli, de túlzás nélkül előremutatónak is bizonyul. Merthogy mégis hogyan lehet a manapság jól bejáratott számítógép-monitor kombót megspékelni, hogy a felhasználó felé még inkább prémium érzetet sugalljon a termék? Az Acer válasza: Predator Thronos.

Brutális formák, igazi gamer álom minden elemében

Brutális formák, igazi gamer álom minden elemében


Tulajdonképpen mit is kell tudni a Predator Thronos-ról, érkezhet a kérdés, miután a kedves olvasó akár első ránézésre össze is zavarodhat a képek láttán. A hiba nem a te készülékedben van, ha nem igazán tudod hirtelenjében hová tenni az egészet, ugyanis a szóban forgó masina több csúcsra járatott komponens egyvelegét képezi, majd meg is dobja azt egy-két sajátossággal.

Egyrészt ami a legfeltűnőbb, az a három monitoros setup. Manapság egyre többen használnak egy második kijelzőt, például munkához, viszont a játékos előtt terpeszkedő három képernyő mindennek nevezhető, csak megszokottnak nem. Természetesen azonnal be is izzítottunk egy-két játékot, hogy meglessük, mit is tud a három darab, egyenként 68,6 centis képátlójú Predator Z271Ubmiphzx ívelt monitor.

Ebben a 24 órás Le Mans is simán letolható. Egyben.

Ebben a 24 órás Le Mans is simán letolható. Egyben.


Az első tapasztalat az volt, hogy szoftvertől függ, hogy mennyire tudjuk érdemben kihasználni a tripla monitoros összeállítást, lévén egy Forza Horizon 4-ben a térkép kikerült a bal oldali képernyőre, míg a sebességmérő már jobb oldalt volt, és hogy ezeket figyelemmel tudjuk követni, bizony forgolódni kell a futam kellős közepén. Negatívumnak távolról sem nevezhető, szimplán megszokás kérdése.

Ugyanakkor a Battlefield 1 már jóval kegyesebb volt, mivel ott a fontosabb HUD elemeket, mint a fegyverek, lőszerszám és egyéb indikátorok, a rendszer a középső monitorra helyezte, ezzel egy sokkal kényelmesebb kompozíciót elénk tárva. És hogy összességében mi a helyzet a három monitoros beállítással?



A tapasztalat az, hogy nem adja magát reflexszerűen a jobbra-balra kacsintgatás, holott rengeteg plusz infót tud nyújtani, hogy ilyen széles látómezővel bírunk, de akkor sincs ok aggodalomra, ha csak a periférikus látásodat szeretnéd kitölteni a plusz két monitorral, hiszen erre tökéletes a "trió", konkrétan az arcodba kapsz egy másik világot anélkül, hogy bezavarnának az élménybe a monitorok mögött somfordáló haverok, vagy családtagok.

Persze mit sem érne az egész egy igazi erőmű nélkül. Az Acer legnagyobb darabja, a Predator Orion 9000 szolgáltatja a talpalávalót a szüntelen szórakozáshoz, amiben egy Intel Core i9-7900X, kettő darab NVIDIA GeForce RTX 2080Ti videokártya, 32 GB-nyi DDR4 memória, 1 TB SSD és 3 TB HDD lapul meg. Korábban a Game Channel hasábjain már volt lehetőségünk tesztelni ezt a bestiát, ide kattintva meg is lesheted.

Techorgazmus

Techorgazmus


Továbbá hozzácsaptak a pakkhoz egy Acer Predator Galea 300 fejhallgatót is, melyet akár a Thronos-tól függetlenül is bátran tudunk ajánlani mindenkinek, főként az elképesztően hosszútávú komfortossága miatt, illetve hogy azért legyen még mit kenyérre kenni, egy Aethon mechanikus billentyűzettel és egy Cestus 500 egérrel is felturbózták a csomagot.

A Thronos azonban rendelkezik egy olyan funkcióval, ami első kézből talán nem egyértelmű, hogy mi célt szolgál, mégpedig hogy a székbe rezgőmotorokat építettek. Hogy a gyakorlatban ez hogyan kerül kihasználásra? Játékonként változó volt, mert míg egy Quake Champions-ben nem volt túl sok értelme, hiszen a fegyverek dörrenésére lépett működésbe (és mint azt tudjuk, Quake-ben folytonos lövöldözés van, éppen ezért kis túlzással egy konstans rezgés fogadja a játékost), de egy kicsit lassabb, taktikusabb Battlefield 1-nél már azért kimutatja a foga fehérjét a szisztéma.

Minden lövés durran a hátadon

Minden lövés durran a hátadon


Egy-egy robbanásnál, stukkerropogtatásnál és ágyúdörrenésnél teszik a dolgukat a rezgőmotorok, ezzel is egy sokkal autentikusabb élményt kínálva, mint egy átlag ülőalkalmatosság. Ezekkel ellentétben viszont a Forza Horizon 4 egy egészen sajátos megoldást alkalmazott, lévén itt a kocsi rádiójából bömbölő muzsikára dörrögött a szék, ami konkrétan fesztiválhangulatot varázsol a játékos számára.

Ha a küllemet vizsgáljuk, akkor talán az első dolog, ami eszünkbe juthat, hogy az egész dizájn hasonlít egy komolyabb virtuális valóság szemüveg kinézetére. A "trónba" ülve egy pillanatig sem érezzük, hogy bárhol elolcsóskodták volna a Predator Thronos-t, maga az ülőhely egy drágább gamer szék minőségét tükrözi, a karfán megtalálható gombokkal pedig szabadon állítgathatjuk székünk dőlésszögét, az előttünk lévő monitorok magasságát, a lábtartó magasságát (merthogy az is van ám!), és a billentyűzet/egértartót is mozgathatjuk. Ami pedig a legeslegfontosabb, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni: van pohártartó. Kapásból kettő is!

Egy kisszoba nem elég neki a panelban

Egy kisszoba nem elég neki a panelban


Az Acer a Predator Thronos-szal elég alaposan feladja a leckét a vetélytársaknak, viszont nem mehetünk el a tény mellett, hogy ez nem az a termék lesz, amibe csak úgy befizet a fogyasztó. A 6 millió forintos árcédula lényegében indokolt, ellenben kár lenne álomba ringatnunk magunkat, egy teljesen átlagos fogyasztó nem valószínű, hogy pont egy ilyen pénzösszeg kicsengetésén fog gondolkozni.

Azt viszont ki kell emelnünk, hogy abba a kategóriába esik a Thronos, hogy ha van lehetőség rá, akkor mindenképp próbáljátok ki, mert életre szóló élményt nyújthat, és nagyon reméljük, hogy a gyártó továbbra is előáll hasonló innovációkkal, és ki tudja? Talán egy nap megérkezünk abba a korszakba, amikor már mindenki szobájában ott feszít egy ilyen óriási játékerőmű. Mi élveznénk!
12 hozzászólás

havrillal

5 éve, 5 hónapja és 22 napja

Hát, ez nagy cucc röhögő smiley
De a Predator a gamer setupok királya (szerintem)

válasz erre

Mordorer

5 éve, 5 hónapja és 24 napja

Jár hozzá 0-24 support is? Mert anélkül nem kell! nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Hentes

5 éve, 6 hónapja

Ha fele ennyibe kerülne, a másik 3 misiből építenék neki egy szobát. röhögő smiley

válasz erre

VaPe

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

Van gép nélkül is négy milláért, ne sírjatok. röhögő smiley

válasz erre

fighterlaci

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

Brutális cucc, de nagyon kíváncsi lennék rá, hogy mennyi fogy(ott) belőle pl itthon. röhögő smiley

válasz erre

WickedSick

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

5t3v3nk3 írta:
Én ezt feleslegesnek tartom, de ha már ennyibe kerül, lehettek volna benne kifinomultabb dolgok is, mondjuk masszázs szék, hogy ne kapj trombózist a nagy kényelemben, a mások által is említett egy darbabból álló monitor meg ilyesmi.
Ennyi pénzért már kb haptikus széket építesz magadnak VR gaminghez.
Mondjuk ezt aláírom, kicsit illúzióromboló a keretek elválasztása a monitorok között, viszont nekem azért nem volt számottevően zavaró, mert - ahogy azt írtam is - az ember többnyire csak a középső monitorra fókuszál, nem kacsintgat ki az oldalsókra, így azok inkább egyfajta "illúziónak" vannak ott játék közben, mintsem valódi információforrásnak. De jogos, még ennél is pofásabb lenne ha egybetetsző darab lenne a kijelző.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

Hellblade írta:
Hát,erősen túlárazott..
Hatmillióért többet várna az ember mint egy széket 3 monitorral..röhögő smiley

Legalább egy darab ívelt monitor lenne körbe,és nem 3,a fekete széleikkel elválasztva egymást! röhögő smiley
Ha összesakkozod az árat egyébként, akkor kijön a matek. Ennyibe fájnak a cuccok amik benne vannak...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

zender

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

Uhhhh de nagyon durva, rohadt nagy élmény lehetett! mosolygó smiley

válasz erre

Vidoros

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

Azta rohadt mocskos kva életbe mi ez az állat cucc???? meglepett smiley röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaM.O.R.P.H. profilja