Karácsony a videojátékokban: ezek voltak szerintünk a legemlékezetesebb ünnepi alkotások!

2020. december 10.
75.5551
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Vészesen közeleg felénk a karácsony, és bár a járványhelyzet miatti korlátozásokból fakadóan egy kicsit azért más most a hangulatunk, mint a korábbi években ilyenkor, de azért hiszünk benne, hogy az ünnepekre minden rendeződik. Ha pedig nincs hangulatunk, akkor érdemes lehet gondoskodni róla. Hogy mivel? Ha a fahéj illat és a forralt bor nem jó kombináció, akkor érdemes elővenni egy videojátékot hozzá!


Merthogy nagyon sok videojáték volt, amiben a karácsony kisebb vagy nagyobb mértékben, de megjelent. Akadtak alkotások, melyekben csak a hátteret szolgáltatta, máshol azonban egészen központi szerepet kapott a szeretet ünnepe. Hogy számunkra melyek voltak a legemlékezetesebb játékok, melyek részeként a karácsony megjelent? Összeállítottunk nektek egy szokásosan szubjektív listát, amit természetesen hozzászólás formájában kiegészíthettek majd!

Jazz Jackrabbit: Holiday Hare

Engedjétek meg, hogy rögtön egy kis nosztalgiával kezdjem ezt a cikket, és a Jazz Jackrabbit-sorozatot állítsam a középpontba, amire olvasóink közül sokan talán egyáltalán nem emlékeznek, hiszen a kilencvenes évek közepén volt nagyon menő a nyuszis széria - valami Cliff Bleszinski állt mögötte, talán róla többen hallottatok -, mely egy zseniális platformer volt a sorban. Bár a karácsonyhoz közvetlenül nem volt köze egyik játéknak sem, azonban voltak hozzájuk Holiday Hare név alatt aprócska kiegészítők, melyek megváltoztatták a játék megjelenését, minden havas lett, előbukkantak a fenyőfák, a cukorkák, a megszokott zenék helyett pedig karácsonyi énekek csendültek fel a pályákon. Igen, most egy kicsit könnyes lett a szemünk...




Kingdom Hearts II

Szintén nagyon kedves emlékként él bennünk a karácsonyi tematika kapcsán a Kingdom Hearts II, mely a Disney és a Final Fantasy keresztezéseként született, a második részben pedig szerepelt némi tartalom a Tim Burton-féle Nightmare Before Christmas című filmből, ami egyenesen zseniálisra sikerült. Az egész alkotás egy kis karácsonyi mesevilággá változott ebben a szekcióban, és bár egy kicsit horrorisztikus dolog volt, azonban akinek volt dolga ezzel a szegmenssel a JRPG-ben, az biztosan az ünnepi dolgok miatt zárt a szívébe. Többek között mi is!




Die Hard

Hogy miként került fel erre a listára a Die Hard? Oké, bevalljuk töredelmesen, hogy egy icipicit kakukktojás az egész, de azért nem nagyon, hiszen ez a közel húszéves klasszikus egyrészt személyes kedvencünk volt annak idején - hogy éppen karácsonykor játszottuk, csak hab volt a tortán -, de a Bruce Willis főszereplésével megvalósult mozifilm alapján készült alkotásról nem árt tudni egy fontos dolog. Aki elfelejtette volna, a mű véletlenül éppen karácsonykor játszódott, és erre természetesen rengeteg minden utalt a játékon belül. Szerettük emiatt. Is.




Batman: Arkham Origins

Ugorjunk egy kicsit az időben a jelen felé egészen 2013-ig. Ekkor jelent meg a Batman: Arkham Origins, ami nagy kedvencünk volt akkoriban, és bár nem feltétlenül ünnepi játékként szerettük, de azért érdemes tudni róla, hogy a Denevérember kérdéses kalandja bizony karácsonykor játszódik, emiatt egész Arkham karácsonyi pompában, hóesésben feszít, aminél hangulatosabb dolgot talán még soha nem láttunk az ünnep kapcsán egyetlen videojátékban sem. Más kérdés, hogy az alkotásban nem éppen a szeretet vagy a meghittség kapta a központi szerepet, de mi mégsem tudjuk feledni az ünnepi körítés okán.




Saints Row IV: How The Saints Saved Christmas

Csak egy DLC volt ugyan, de aki annak idején beszerezte magának - ez is 2013 fele volt - a How The Saints Saved Christmas című bővítményt a Saints Row IV-hez, az bizony nem egy hétköznapi élményt kapott a játékhoz vérbeli karácsonyi körítés társaságában. A mai napig könnyesre röhögjük magunkat minden idők talán legjobb Saints Row kalandján, melyben jól ismert bandatagjaink a létező talán összes karácsonyi filmet kiparodizálják. Sürgősen pótold, ha kimaradt volna!




Home Alone

Nincs karácsony Kevin nélkül, és még milyen jó, hogy nincs, hiszen a Reszkessetek betörők című vígjátékot akárhányszor képesek vagyunk megnézni - pláne az ünnepi időszakban. Kevesen tudják azonban, de a hőskorban, pontosan 1991-ben egy videojáték is megjelent Kevin őrült kalandja alapján, mely ha nem is lett mérföldkő a maga korában, mi bizony egyenesen imádtuk annak idején, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy kicsit később ismertük meg, akárcsak egyébként a filmet. Igen, a játékban a vizes banditák eszén kell túljárnunk egy szuper oldalnézetes kalandjáték részeként, a filmből ismert helyszíneken és trükkökkel. Mi ez, ha nem a nagybetűs karácsonyi élmény?



Biztosan neked is sok ilyen játék van még a tippjeid között, oszd meg velünk, mik a te legnagyobb kedvenceid a karácsonyi hangulatú játékok között!
7 hozzászólás

totyak

3 éve, 6 hónapja és 26 napja

Hmm, belegondolva egy játék sem jut eszembe, amiben van karácsonyi téma, pedig tutira egy tucat ilyennel játszottam már.

válasz erre

Patrik94

3 éve, 7 hónapja

Nagyon ****a ki sretró gyűjtemény. mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 7 hónapja

Home Alone de nagy. röhögő smiley Nem ismertem.

válasz erre

Tommy

3 éve, 7 hónapja

Ez milyen király. röhögő smiley

válasz erre

muki

3 éve, 7 hónapja

Hát nem mentetek rá a mainstreamre az biztos. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 7 hónapja

Klass kis gyűjtemény. mosolygó smiley Home Alone kötelező darab!

válasz erre

bekecs

3 éve, 7 hónapja

Egy jó Reszkessetek betörők vagy a die hard de nagyok voltak. röhögő smiley Gagyik de jók.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja