Játssz vezetékek nélkül - ezekkel a perifériákkal igazi élmény lesz!

Szponzorált tartalom
2022. január 09.
129.6851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Amikor PC-s videojátékról beszélünk, sokaknak még mindig az óriási asztali gépek, a kábeles egér, billentyűzet és a dróton lógó füles jut eszébe. Nem véletlenül, hiszen nagyon sokáig csak a vezetékes perifériákkal lehetett elérni a megfelelő reakcióidőt, a hajszálpontos célzást és találatot, vagy a kiváló minőségű hangot. Manapság azonban ez nincs már így, a vezeték nélküli megoldások sok esetben nyújtanak legalább olyan minőséget mint a kábeles variánsok, ha pedig a komfortról és kényelemről beszélünk, egyértelműen magasan meg is előzik azokat.
Advertisement
 


Az Asus - azon belül is a ROG - nem titkoltan az egyik kedvenc brand a szerkesztőségen belül, hiszen nem csak mennyiségben de minőségben is az élvonalban vannak ha a gamer létről beszélünk, ennek megfelelően a játékosoknak szánt perifériákban is igen erős a gyártó. Most három olyan vezeték nélküli gamer kiegészítőt mutatunk meg, amelyek könnyedén leváltják bármelyik vezetékes megoldást, így bátran ajánljuk minden gamernek.

Vezeték nélküli billentyűzet

Az elsődleges beviteli eszköz mi más lenne, mint a billentyűzet. Bár a legtöbbünk esetében ez a legfontosabb, mégsem áll meg az élet az alap W-A-S-D kombónál, természetesen rengeteg fontos tényező kell egy igazán jó keyboardhoz. Ilyen többek között a tökéletes reakcióidő, a megfelelő visszajelzés és gamer periféria lévén azért legyen kinézetre is dög a kiválasztott.

Asus ROG Falchion

Asus ROG Falchion


Nem feltétlenül a csilivili sok millió RGB ledes színkavalkádra gondolunk, na de ha ezt is tudja, ám legyen, villogjon, effektezzen, hogy egy komoly csatában ne csak a képernyőről érkezzen a visszajelzés! A különböző funkciógombok kiemelése más-más színekkel fontos momentum tud lenni, ez manapság minimum elvárás.

Az Asus ROG Falchion mindezt tudja, ráadásul 65%-os kompakt méretben, amivel kifejezetten jól mutat minden, kisebb-nagyobb setupban. A Cherry MX billentyűk garantálják a kiváló minőséget és billentyű utat, a keyboard maga pedig többmillió színű RGB LED háttérvilágítással pompázik az asztalon. Egy feltöltéssel akár 450 órát is képes elmenni, persze ha villogtatjuk a fényeket, ennél kevesebbre lehet számítani.

Vezeték nélküli egér

Baromi idegesítő tud lenni, amikor a csata hevében megakad az egér kábele, és emiatt félremegy egy lövés, mi már évek óta nem használunk vezetékes egeret - sem - épp emiatt. A régi aggodalmak, miszerint a DPI nem megfelelő, vagy lassú a reakcióidő, már sok éve a múltba vesztek, a mai wireless egerek erős kínálatában már a funkciógazdagság a mérvadó.

Asus ROG Keris Wireless

Asus ROG Keris Wireless


Ennek a mezőnynek az egyik legjobb darabja a ROG Keris Wireless amely egy roppant kicsi, kézbe simuló, könnyű mégis stabil egér. A 16000 DPI és a 400 IPS garantálja hogy az egér azonnal fog reagálni minden apró mozdulatra, a 7 programozható gomb pedig bármilyen játékhoz megfelelő kombinációt fog nyújtani.

Az Asus egere akár 78 órát (Breathing világítással 52 órát) bír egyetlen feltöltéssel, ezért ritkán kell majd a töltőkábelhez nyúlni.

Vezeték nélküli headset

Ha a hajszálpontos headshotok már megoldódtak, akkor jöhet a hangzás. Sokáig volt igaz a teória, miszerint a vezetékes fülesek gyakorlatilag nulla késleltetéséhez képest a vezeték nélküliek - még ha nagyon kicsit is, de - késnek némileg. Ez mostanra tulajdonképpen teljesen észrevétlen jelenség, mondhatni, megszűnt.

Asus ROG Strix Go BT

Asus ROG Strix Go BT


Így ilyen téren már egyenrangú a wireless füles a kábelessel, a kényelem pedig, hogy nem akad bele a kezünk a drótba, elképesztő előnybe helyezi ezeket az eszközöket (is). Az Asus kínálatában a ROG Strix Go BT az egyik legjobb eszköz a kategóriában, hiszen a Bluetooth 5-nek és az akár 45 órás üzemidőnek hála ritkán kell tölteni és emellett kiváló tulajdonságokkal bír.

Ilyen például a Qualcomm aptX Adaptive technológia, amely a nagy felbontású hangért felel, vagy épp az aktív zajszűrés, ami garantálja hogy a háttérben porszívózó asszony nem zavar bele a csaták kommunikációjába. A 40 mm-es hangsugárzók mellett az már csak hab a tortán hogy a füles rendkívül könnyű, ezért a használata különösen kényelmes.

A konklúziónk talán már leszűrhető volt a bevezetőben is, vezeték nélküli perifériákkal mostanra már nem csak hogy ugyanolyan, hanem sokkal jobb játékélményben lehet részünk, mintha vezetékes kiegészítőket használnánk. A kábelek nélküli lét óriási szabadságot képes adni számunkra, amit érdemes is kihasználni, hiszen sokkal magasabb szintre emelhetjük ezáltal a gaming setupunkat.

Ez a cikk egy szponzorált tartalom / PR cikk, amely nem feltétlenül a Game Channel szerkesztősége által készített tartalom.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja