Játékok, melyek már biztosan csak PS5-re és az újgenerációs Xbox-ra jelennek meg

2018. október 14.
70.9671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az elmúlt hetekben meglepően gyakran hallottunk a generációváltásról, hiszen magunk között szólva annak ellenére is itt lenne már az ideje egy PS5-nek és egy új Xbox-nak, hogy a fejlesztők messze nem érték el a kurrens hardverek határait. Ez különösen a PS4 Pro-nak és az Xbox One X-nek köszönhető, ezek miatt ugyanis kevésbé érezzük sürgetőnek a dolgot, de akárhogyan is számoljuk, idén már öt éve tart a nyolcadik konzolgeneráció, tehát jövőre már legalább a bejelentés szintjén el kellene jutnunk a kilencedikig.
 


A változás szele tehát egyre gyakrabban simogatja orcánkat, így itt az ideje lassan összegezni a dolgokat, és megvizsgálni, hogy melyek lesznek azok a játékok, melyeket egyrészt nagyon várunk, másrészt szinte biztosan csak PS5-re és az új Xbox-ra jelenhetnek meg. Az alábbi listán nyilván elvonatkoztattunk az olyan egyértelmű dolgoktól, mint az új FIFA vagy a "tudjafenehányadik" Call of Duty, és a kétes címeket is mellőztük, mint a Nioh 2, a Death Stranding vagy a Halo Infinite, tehát igyekeztünk inkább biztosra menni. Ezen gondolatmenet mellett született meg az alábbi lista:

Játékok, melyek már biztosan csak PS5-re és az újgenerációs Xbox-ra jelennek meg - 2. kép

GTA VI

Naná, hogy nem is kezdhetnénk mással ezt a listát, mint a Rockstar régóta várt remekművével, melynek bátran meg merjük szavazni a bizalmat, hiszen bár a GTA V is az előző generáció végén robogott be, azonban jelen állás szerint a folytatás már bőven átcsúszhat a következő generációba. A Rockstarra jellemző ütemterv ugyanis, hogy megjelenő játékaikról legfeljebb két évvel korábban rántják le a leplet, ha tehát jövőre megismerjük a nyitott világú akciójáték folytatását, akkor a megjelenés legkorábban 2020-ban, de sokkal inkább 2021-ben lesz valószínű. Ez pedig már bőven a kilencedik generáció kezdete lesz.

Játékok, melyek már biztosan csak PS5-re és az újgenerációs Xbox-ra jelennek meg - 3. kép

Bully 2

Bár a Bully 2 szerepeltetése elsőre talán nem tűnik túl egyértelműnek ezen a listán, azonban éppen a napokban futottunk bele egy pletykába, mely szerint már gőzerővel készülődik a Rockstar játékának folytatása, aminek igencsak itt lenne már az ideje. Az első Bully ugyanis még a PS2-es korszakban jelent meg 2006 magasságában, és annyira beteg ötletet valósított meg a deviáns kölyökkel a főszerepben, hogy egyszerűen szomjazunk a folytatásra. Mivel köztudott, hogy a Rockstar sem tett le róla, erre minden esély megvan, de aligha a kurrens generációban.

Játékok, melyek már biztosan csak PS5-re és az újgenerációs Xbox-ra jelennek meg - 4. kép

Alan Wake 2

A Remedy részéről köztudott, hogy megvan a szándék arra, hogy elkészüljön Alan Wake, az enyhén szólva is Stephen Kinget mintázó, ámde a játékban csúnyán megbolonduló horroríró története, akivel igencsak emlékezetes kalandok sokaságát éltük át néhány évvel ezelőtt. Azóta várjuk, hogy történjen már valami, de a Remedy valamiért fontosabbnak találta a Quantum Breaket, most pedig a Controlt, pedig őszintén szólva egyik projekt sem tűnik érdekesebbnek az Alan Wake beteg világánál. Mivel egyelőre még csak pletykáink sincsenek, elég nagy a valószínűsége annak, hogy ezt sem kapjuk meg a mostani generációban.

Játékok, melyek már biztosan csak PS5-re és az újgenerációs Xbox-ra jelennek meg - 5. kép

The Elder Scrolls VI

A The Elder Scrolls VI ugyan már egy bejelentett projekt, azonban a Bethesda a címet leszámítva gyakorlatilag semmit sem osztott meg velünk a Skyrim érkező folytatásáról, csak annyit, hogy majd valamikor lesz. Hogy mikor? Ha logikusan gondolkozunk, akkor biztosan nem ebben a generációban, hiszen ezt az ötödik rész gyakorlatilag teljesen kitöltötte, tehát bőven ráér a hatodik a következő konzolokra befutni. Ennek a valószínűségét növeli az is, hogy a készítők szerint még nagyon korai stádiumban van a projekt, tehát igencsak korai a megjelenésről is beszélni.

Játékok, melyek már biztosan csak PS5-re és az újgenerációs Xbox-ra jelennek meg - 6. kép

The Avengers Project

A The Avengers Project a listánk egyik leginkább megkérdőjelezhető darabkája, hiszen nem kizárt, hogy a Square Enix még meghajtja annyira a Crystal Dynamics-ot, hogy jövőre befejezzék a munkálatokat. Erre azonban reális keretek között nem sok esélyt látunk, hiszen ha valaminek, akkor egy Bosszúállók-játéknak legalább akkorát kell szólnia, mint legutóbb az Insomniac-féle Pókember-projektnek. Ez pedig óriási, több évet felölelő munka, ami annak ellenére is nagy falat, hogy a srácok válláról még az utolsó Tomb Raider fejlesztését is levették.

Játékok, melyek már biztosan csak PS5-re és az újgenerációs Xbox-ra jelennek meg - 7. kép

Az EA-féle Star Wars-játékok

Itt gyakorlatilag rögtön 4-5 projektet is fel lehetne sorolni, hiszen kis túlzással csak az EA Sports nem dolgozik Star Wars-játékon az Electronic Arts kötelékében, de hiába haladtak több projekttel is nagyon jól, és hiába haragszunk rájuk még mindig a Visceral-féle projekt törlése miatt, egyelőre nem úgy tűnik, hogy ebben a generációban kapunk még tőlük kézzel fogható dolgot. Ez jelenthet jót és rosszat egyaránt, mindenesetre arra számítottunk, hogy a kiadó egy kicsit jobban meghajtja majd a dolog, azonban úgy tűnik, hogy inkább kivárják az új konzolokat. Persze érhet még minket meglepetés, de túl nagy ehhez a csend...

Játékok, melyek már biztosan csak PS5-re és az újgenerációs Xbox-ra jelennek meg - 8. kép

Half Life 3

Örök optimisták vagyunk, de ha a kilencedik generációban sem készül új Half Life-játék, akkor gyakorlatilag tényleg örökre letehetünk arról, hogy egyszer még Gordon Freeman oldalán kalandozzunk. Lassan felnő egy olyan generáció, aki nem is tudja, hogy mekkora élményeket adott annak idején a Black Mesa kutatóintézet felfedezése, holott egy ilyen történet-orientált, ügyeskedős FPS-re ma is óriási szükség lenne, a félbehagyott epizódozás miatt pedig a szálka azért bőven ott van még a szemünkben. Jó jel, hogy a Valve egyre inkább aktivizálja magát a játékfejlesztés területén, és ha valamibe érdemes lenne belevágniuk, akkor az tényleg egy új Half Life volna...
11 hozzászólás

Patrik94

1 éve, 4 hónapja és 20 napja

Ultimate lista, kár hogy ezekkel tényleg nem találkozunk még évekig...

válasz erre

Hentes

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

GTAVI-ban pedig nagyon reménykedtem még ebben az évben vagy legkésőbb jövőre...

válasz erre

Mordorer

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Ezt a listát kérem. Most.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

Marduk

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Hogy őszinte legyek az, hogy a Half-Life 3. részét mindig tartalmazza egy ilyen lista már igazából egy vicces meme.

válasz erre

Gólem

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Nagyon ****a kis lista, kár hogy ezek csak új gépekre jönnek valószínűleg tényleg.

válasz erre

totyak

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Ami engem a legjobban érdekel, értelemszerűen a GTA folytatása lenne. Ha előbb nem is, de szerintem 2014 végén, az újgenerációs verzió kiadásakor már nekiláttak a következő epizódnak is. Hacsaknem már 2013-ban, az előző generációs kiadáskor. Az akkor idén már 4 vagy 5 éve, tehát ennyi ideje fejlesztés alatt van az új rész.

GTA V-öt 2011-ben jelentették be, vagyis 3 évvel a GTA IV után. Ezt az időt már bőven meghaladtuk. Ha tartották volna ugyanazt az ütemtervet 2016-ban vagy 2017-ben bejelentik az új részt. De már 2018 is mindjárt elmúlik. De ha teszem azt ma bejelentik, az még akkor is 1-2 év, mire kiadják, legjobb esetben is 2019-2020. Nem tudom, hogy 2020-ig kihúzza-e a PS4, hogy megint két generációra adhassa ki a játékot a R*

Mondjuk az tény, hogy a GTA IV és a GTA V közben azért kaptunk egy EfLC-t és egy Chinatown Wars-t, amivel elvolt a GTA imádó játékos. Ha idén bejelentik, valóban esélyes, hogy már akkor sem jön mostani generációra, bár tényleg attól függ, meddig húzza ez a generáció. De hát elég sok helyről hallani, hogy hamarosan váltás lesz. Ami viszont ennek az egésznek ellentmond, hogy évekkel ezelőtt, az új epizód fejlesztésének megkezdésekor még biztosan nem tudtak az új konzol hardveréről, nem volt mihez igazodni. Nem értek hozzá, hogy ilyenkor mi van, lehet, hogy idő közben hozzáigazíthatták a játékot az új hardverekhez.

Pluszban még itt van idén a RDR2 is, ami elég nagy falat és nem tudom, hogy emellett volna-e értelme hirtelen bejelenteni egy új GTA-t, szerintem nem biztos. Talán kiadás után várnak egy évet, bejelentik a GTA-t, ami megint 1 vagy 2 év múlva jön, így időt hagyva a RDR2-nek a max. profitra.

válasz erre

Yanez

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

A távoli jövőben:
"Pletykák röppentek fel, miszerint a Half Life 3 jönni fog PS38-ra és Xbox Dzs-re."

válasz erre

muki

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Király lista! Viszont félő hogy a következő generációváltásnál én visszatérek only PC-re.

válasz erre

Direktor

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Alan Wake 2, nemár... Ne kelljen már évekig várni még rá. Remélem, hamarosan előugranak a srácok egy meglepetéssel!

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

HL3 soha nem maradhat ki!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaSándorkolbász profilja