Így hozhat pozitív változást az Epic Games Store a játékiparba

2019. január 20.
75.9061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az Epic Games Store beharangozásának hírét nagyon sokan elég vegyesen fogadták. Ennek az oka leginkább az volt, hogy ma már boldog-boldogtalan saját klienst készít videojátékának, ezáltal alsó hangon is legalább öt ilyen segédprogramnak meg kell bújnia a számítógépünkön, amennyiben minden aktuális videojátékot szeretnénk kipróbálni. Az Epic Games kezdeményezését azonban sajnos nagyon sokan félreértelmezték már a bejelentéskor, és ennek volt köszönhető, hogy a csapat egyelőre több hideget, mint meleget kapott az ötletért.
Advertisement


Márpedig elegendő egy kicsit a dolgok mögé néznünk ahhoz, hogy örülhessünk az Epic Games Store érkezésének, de ha a nyers kijelentésünknek nem hisztek, akkor olvassátok el az alábbi eszmefuttatást, aminek részeként elméláztunk azon, hogy milyen pozitív változásokat is hozhat majd a játékiparba egy újabb digitális disztribúció érkezése. Lássuk!

Így hozhat pozitív változást az Epic Games Store a játékiparba - 2. kép

A Steam első igazi ellenfele

Amiért ez a cikk leginkább megszületett az határozottan az, hogy az Epic Games Store indulását nagyon sokan félreértették, ezáltal egy újabb kötelező nyűgnek nevezték, amit fel kell telepíteni a gépre azért, hogy játékokat futtathassunk. Csakhogy sokan elfelejtik, hogy ehhez hasonló digitális disztibúcióval azért nincsen tele a padlás!

A Steam ugyanis gyakorlatilag egyeduralkodó a piacon, egyedül a Good Old Games az, ahol több kiadó terméke megtalálható, de míg a Uplay csak a Ubisoft címeire, addig az Origin az Electronic Arts játékaira koncentrál, és így tovább.

Az Epic Games Store azonban nem egy újabb ilyen gyűjtő launcher lenne, ami csak az Epic Games alkotásait tömörítené, sokkal inkább egy a Steamhez hasonló digitális disztribúció, ahol lényegében bárki megjelentethetné digitálisan a játékait.

Az Epic Games pedig elég agresszív formában mindent meg is tesz azért, hogy ne szenvedjen hiányt a kínálat a nagy nevekben, ezáltal bár egyelőre még gyér a felhozatal, de a The Division 2 például nem a Steamet, hanem az Epic Games Store-t választotta központi platformként.

Így hozhat pozitív változást az Epic Games Store a játékiparba - 3. kép

A versenyhelyzet sok változást hozhat

Merthogy az Epic Games Store megjelenésével a Steam végre ellenfelet kaphat, ez már tiszta sor, mindez pedig egy versenyhelyzetet eredményez majd. A Valve ugyanis az elmúlt években nem volt rákényszerítve arra, hogy esetleg lejjebb nyomja az árakat, és bár rendre tartottak azért akciókat, egy kis versenyhelyzet, egy méltó ellenfél alapjaiban felkavarhatja majd az állóvizet.

Ha ugyanis az Epic Games Store kevesebb jutalékot kér majd a fejlesztőktől és a kiadóktól, ha olcsóbban adja a játékokat, ha több akciót tart, ha jobb klienst készít és több lehetőséget ad a felhasználók kezébe, akkor a Steamet is végre a fejlődés, valamint a változás útjára tereli. Ki tudja, előbb vagy utóbb talán pont ez kényszerítheti majd rá a Valve-ot arra, hogy elkészítsék a Half Life 3-at, vagy más régóta várt címet, hiszen az exkluzív nevek vonzóak lehetnek majd a felhasználók számára.

A fejlődés egyébként is nagyon ráfér a Steamre, hiszen rengeteg lehetőséget ki lehetne még hozni a digitális disztribúcióból, most azonban az Epic Games Store talán egy kicsit meghajtja a fejlesztőket, amivel kapcsolatban jó előjel, hogy a Valve a napokban már közölte is a 2019-es terveket azzal kapcsolatban, hogy milyen változások vannak kilátásban a Steamen.

Mi tehát nagy várakozással nézünk az új lehetőség felé, reméljük tényleg csak a pozitív hatásokat fogjuk érzékelni, mint játékosok. Egy azonban teljesen biztos: Lesznek itt még meglepetések!
7 hozzászólás

Marduk

5 éve, 7 hónapja és 7 napja

Ez csak természetes, hogy a Steam vetélytársaként emelkedett ki... röhögő smiley Elég sok jó játék van azon a platformon, illetve ott is mennek keményen a különböző jó akciók és ingyen "eladások".

válasz erre

VaPe

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Hát szerintem meg felesleges mindenképp. Bőven elég volt a Steam, én már a többit is csak böngészőből tolom, aktiválom az ingyen gamét aztán annyi.

válasz erre

Vidoros

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Nekünk játékosoknak biztos jó. Én is morogtam hogy még egy áruház amit fel kell tenni, de azóta szedtem le onnan egy rakat ingyenes cuccot. Remélem továbbra is lesznek ilyenek, akkor is ha elkezdenek nőni.

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Hát kíváncsi leszek, mi lesz a vége. Talán még teljesen átállunk. röhögő smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

A verseny jó dolog. Az ingyenjáték, az árkedvezmény nagyon jó dolog. Olyan hűde****ul nem jöhetünk ki belőle végülis...

válasz erre

fighterlaci

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Hááááát, nem tudom. Én továbbra is azt mondom hogy felesleges, de majd meglátjuk...

válasz erre

Gólem

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Így megközelítve ez tényleg nem olyan rossz dolog, és ideje hogy megszorongassa valaki az elkényelmesedett Valve-ot. Kíváncsi leszek, mennyire jön be.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja