Halo 3 launch party - a magyar premier

2007. szeptember 26.
77.8611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
2007. szeptember 26. 00:00 Budapest. Világszerte óriási felhajtás, a rajongók részéről rengeteg várakozás után megérkezik az idei év legígéretesebb, legjobban várt, a legnagyobb példányszámban előrendelt és a legnagyobb marketinghadjárat kíséretében beharangozott játéka. Itt a Halo 3! A Game Channel ott volt a premieren és a launch előtt még 25-én éjjel tartott sajtótájékoztatón. Most megosztjuk Veletek, amit megtudtunk!


A leleplezés

Halo 3 launch party - a magyar premier - 2. kép

Szeptember 25.-én este 22 órakor indult a kellemes hangulatú party, ahol először egy színpadon a nagy Master Chief több méter magas szobrát leplezte le híres boxolónk, Kokó, aki, mint kiderült, nagy Halo rajongó, így számára külön ünnep volt ez a nap. Bevezetőjében taglalta azt is, miért szereti a Halo-t és mik a kedvenc részei a játékban, de ebből sajnos nem sokat lehetett hallani, hála a közönség halk, de folyamatos morajának... Ismert arcok egyébként többen is megfordultak a premieren, meghívott vendégként itt volt többek közt Cseh László úszóbajnokunk, akit el sem lehett mozdítani egy óriásplazma elől, ahol teljes átéléssel zúzott végig bő másfél órát Master Chief-el. Valamikor éjfél után pedig felbukkant Árpa Attila is, aki hóna alatt a frissen beszerzett FPS-el, lenyomott néhány multiplayert a 32 összekötött XBOX360 egyikén.

Halo 3 launch party - a magyar premier - 3. kép


Halo 3 launch party - a magyar premier - 4. kép

A hatalmas szobor alatt emléktábla, az alábbi szöveggel: "Master Chief hőstetteinek emlékére, aki 2552-ben megmentette a Földet. XBOX360". A szobor leleplezése után egy, a sajtónak fenntartott részen következett a sajtótájékoztató, ahol először egy filmen köszönt vissza ránk a Halo elmúlt 6 éve, benne interjúk a készítőkkel, fejlesztőkkel, szinkronhangokkal. Mindez egyszerre több tucat plazma- és lcd-tévén, hogy véletlenül se maradjon le senki egyetlen érdekes mozzanatról se. Ezután következett az új Halo bemutatása, ahol érdekes információkat tudhattunk meg a játék megjelenésének körülményeiről. Ebből talán a legérdekesebb (néhány nem túl jó hír mellet, amire visszatérek a cikk végén), hogy a Halo 3-at már a kiadás előtt 2 millióan előrendelték. Ez bizony szép teljesítmény, főleg úgy, hogy a játékról gyakorlatilag semmilyen használható anyag nem látott napvilágot mindezidáig. A befejezést természetesen nem árulta el senki, hiszen mindenki tapasztalja meg saját maga...

Halo 3 launch party - a magyar premier - 5. kép

Most egy kis visszatekintés, ha valaki nem tudná (bár ezt kétlem), miről is van szó,
mi is az a Halo és ki is az a Master Chief?

Halo 3 launch party - a magyar premier - 6. kép

2001. november 15-én a a Microsoft kiadta a Bungie Studios fejlesztésében készült Halo: Combat Evolved FPS (First Person Shooter) játékot, kizárólag XBOX platformra. A játék pillanatok alatt hatalmas sikereket ért el, ezt köszönhette a nem mindennapi sci-fi történetnek és nagyszerűen megkreált, már-már monumentális látványvilágnak. Bár tulajdonképpen ez a rész még nem vonultatott fel nagy újdonságokat, mégis mérföldkőnek számít azóta is a műfajban. Fent említett előnyei és különlegességei miatt 5 millió példány kelt el belőle világszerte.


Halo 3 launch party - a magyar premier - 7. kép

A Halo 2 XBOX verziója 2004. november 9.-én került a boltok polcaira, és már az első napon 125 millió dollár(!) bevételt hozott a Microsoftnak. Ez több, mint amit bármelyik mozifilm tudott produkálni a bemutatása napján, legyen szó a Harry Potterről, a Gyűrűk Uráról, a Titanicról, vagy akár a Star Wars-ról! A Halo univerzumnak ekkorra már hatalmas rajongótábora volt, számtalan, a Halo fantasztikus világában játszódó képregény, novella, és bestsellerré lett regény látott napvilágot. Bár szinte hihetetlen, de ebből a játékból közel 10 millió darabot adtak el eddig világszerte!

Sokan úgy tartják, a Halo világa erősen hasonlít Larry Niven 1970-es novellájához, a Ringworld-höz. A Bungie Studios ezt sosem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Halo 3 launch party - a magyar premier - 8. kép


Halo 3 launch party - a magyar premier - 9. kép

A Halo főhőse Master Chief Petty Officer SPARTAN-117, John, vagy ahogy a játékvilág megismerte, egyszerűen csak Master Chief. A történet szerint Master Chief szembeszáll egy idegen lényekből álló, földönkívüli szövetséggel (Covenant), akik egy egyszerű célt tűztek ki maguk elé: az emberiség kiírtását. Az első részben megismerjük Master Chief-et, aki természetesen -lévén hős- rettenthetetlenül írtja az ellent, és természetesen győz. Az első rész az idegenek szent helye, a Halo elpusztításával ér véget.


Halo 3 launch party - a magyar premier - 10. kép

A Halo 2-ben ismét visszatér Master Chief, és visszatérnek az idegenek is, hogy megbosszulják a Halo elpusztítását. A második rész rengeteg újítást hozott, a grafika sokkal szebb lett és kezdett kikerekedni a történet is. A Microsoft olyan extra stuffokkal próbálta magát belopni a gamerek szívébe (hozzáteszem, óriási sikerrel), amelyeket egyszerűen nem lehetett kihagyni. Iylen volt például az alumínium díszdoboz kiadás, vagy az a különleges felhasználói kézikönyv, ami a Covenant szemszögéből festette le a játékot (az eredeti kézikönyv természetesen az emberi szemszögből mutatja be a Halo-t). A második rész végén egy érdekes befejezést kapunk a Bungie Studios-tól: Master Chief egy hatalmas csata kellős közepén eltűnik. Ezzel megalapozták, hogy a harmadik részt tövig rágott körömmel várjuk.


Halo 3 launch party - a magyar premier - 11. kép

Természetesen egy ilyen széria nem maradhat folytatás nélkül, sem a történet, sem az anyagi oldalról nézve. És ezzel el is érkeztünk a jelenbe. A Halo 3 party-n már órákkal a megjelenés előtt ki lehetett próbálni a játékot. Rengeteg gép volt hálózatba kötve, és két óriási képernyön is lehetett játszani. Megnézhettük a terepasztalt, amin az egyik leghíresebb Halo-s csata elevenedett meg a kis bábuknak köszönhetően. A sajtótájékoztató egy elektronikai cikkeket forgalmazó áruházban volt, így technikának nem voltunk híján. Érdekes volt, hogy a hűtő- és mosógép részleget tereptárgyakkal szerelték fel, ahol lézerharcot lehetett vívni egymással. Mondanom sem kell, jó móka volt!


Halo 3 launch party - a magyar premier - 12. kép

Az óriástévék mellett egy visszaszámlálón ketyegett a digitális óra, és egyre nagyobb tömeg várta, hogy éjfél legyen, amikor is lehull a lepel a polcokról és le lehet kapkodni az első adag Halo 3-at. Az igazi gyönyör azonban akkor érte a közönséget, amikor pontban éjfélkor megjelent maga a nagy Master Chief, hogy néhány bombanő társaságában végigfeszítsen a tapsviharban kitörő rajongókon és meg se álljon az első szabad konzolig. Ott akkor kezébe vette az irányítót és megmutatta, mi is az amit játéknak hívunk. Meglepően sok gyereket hozott el még meglepőbben sok apuka, de nem is csoda, ki ne akarna egy fotót magával a Nagy Harcossal? Próbáltunk kihúzni néhány szót a hallgatag Hősből, de sikertelenül, így maradt csak egy feszítős fotó.

Halo 3 launch party - a magyar premier - 13. kép

Halo 3 - milyen is?
Már hónapokkal ezelőtt napvilágot láttak screenshotok, plakátok, háttérképek és természetesen videók, hogy tudjuk, valami iszonyat nagy dolog van készülőben. Nos megérkezett, és állíthatom, érdemes volt rá várni. A játékot órákon át nyüstöltük single és multiplayer módban is, és azt tapasztaltuk, hogy villámgyors, gördülékeny, semmi akadás és vas is csak egyetlen alkalommal fagyott :S... Pedig a grafika pengeéles és a hanghatások ömlenek ránk 5.1-ben. Néha egy-egy beszaggatást még el is néztünk volna neki, de még ez sem volt...


Halo 3 launch party - a magyar premier - 14. kép

A játék képi világa követi az elődöket, és sok újítást is hozott. Ilyenek a különleges járművek, vagy az új fegyverek, amiket használhatunk. Több pálya, érdekesebb, pörgősebb játékmenet... Érdekes újítás, hogy a játék folyamán a gép folyamatosan menti az eseményeket, így később bármilyen nézetből vissza lehet nézni a csatákat - a Bungie fejlesztő szerint akár egy rakéta "szemszögéből" is. Ezt nem láttuk, de elhisszük. Ilyennek ígérkezik a már most új FPS-királynak kikiáltott játék.

És akkor a feketeleves

Halo 3 launch party - a magyar premier - 15. kép

A Halo trilógia egyik legfőbb (ha nem a legnagyobb) erénye a nagyon hangulatosra megalkotott multiplayer mód. Nos, itt Magyarországon erről le kell mondanunk, ugyanis XBOX Live kell a netes multiplayerhez (hálózatban anélkül is lehet multiplayert játszani), az pedig nálunk nincs... Sőt, ahogy Joó Ildikó, az XBOX360 közép-európai régióért felelős PR és marketing menedzsere rámutatott, nem is lesz egyhamar. A Microsoft ugyanis mindössze 1-2 új országot kapcsol be (állítólag a nagyon nagy előkészületek miatt) évente a Live hálózatba, és bizony nálunk sokkal erősebb vásárlói közönséggel megáldott országok is ott toporognak a bekapcsolódásért. Így például India, Lengyelország, Oroszország...
A másik, FPS-rajongó magyaroknak megdöbbentő hír: a játék nem lesz magyarul kapható. A Bungie Studios kikötötte, hogy összesen 17 nyelvre lehet lefordítani a játékot, kicsiny hazánk anyanyelve természetesen nincs köztük.

Halo 3 launch party - a magyar premier - 16. kép


Halo 3 launch party - a magyar premier - 17. kép

Azért már most is vannak érdekes fejlemények a játékkal kapcsolatban. Az első eredeti díszdobozos, az előrendelésekre kiszállított példányok sok esetben olyan karcosak voltak, hogy nem lehetett őket lejátszani. Ma pedig, a világpremier napján, a kínaiak meglepetten tapasztalták, hogy kínai helyett mandarin nyelven szólal meg Master Chief, ezért egy árva kukkot nem értenek a játékból. Ráadásul, még választható angol nyelv sincsen, hogy valamivel könnyebb legyen a helyzet. Pedig a Microsoftnak most össze kell szednie magát, nemrég a túlmelegedő konzoloktól volt hangos a sajtó és egyre inkább úgy tűnik, eladási statisztikákban a PlayStation3 is kezd nagyon távolodni, egyelőre az XBOX360 rovására. A Microsoft nagy lehetőséget lát a most megjelent játékban, az eladásokból és a kapcsolódó termékekből (ajándéktárgyak, kiegészítők, maga a konzol) nem kevesebb, mint 1 milliárd dollár bevételre számítanak - csak idén! Az első 24 órában 200 millió dollárra számít a cég a játék forgalmazásából. Egyébként érdekes hír, hogy még a Halo 3 megjelenése előtti napon nőtt a cég részvényeinek értéke.

Halo 3 launch party - a magyar premier - 18. kép

A party egyébként jól sikerült, az élményt nagyban fokozták a feltűnően csinos hostess lányok, akiken olyan feszülős szerkó volt, amitől még az egyébként néha ellaposodott hangulat is újra tudott pezsegni!

A Halo 3 háromféle kiadásban lesz kapható: a normál változatért 60, a díszdobozos korongért 70, míg a különleges-exkluzív verzióért 130 dollárt kér el a kiadó, igaz ehhez néhány extra is jár, többek között egy Halo-világot idéző tároló doboz a dvd-nek és egy Master Chief sisak az öcsinek.
Halo 3! A Game Channel ott volt a premieren és a launch előtt még 25-én éjjel tartott sajtótájékoztatón. Most megosztjuk Veletek, amit megtudtunk! '>
17 hozzászólás

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 25 napja

Szerintem is az a csaj a legjobb. Bár mellbedobással az első képen a jobb oldal legszélén álló bombázó nyer.kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 25 napja

Ezek a csajok tényleg nagyon bombázók. Nekem az jön be legjobban, aki azon a képen van, ahol két csaj tolja a játékot. Na ott, a túlsó oldali. Ő van az első képen is, balról másodikként, nem?

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 26 napja

Huh, király lehetett ez a party! A fotókon felfedeztem néhány más magazinból ismert arcot! Nem mondom, szép kis összeröffenés volt. Kajci is volt?menő smiley

válasz erre

marco

17 éve, 11 hónapja és 26 napja

Vendég írta:
Na végre egy jó beszámoló! Ez igen, jó cikk!kacsintó smiley

Egyébként mennyi vásárló volt még éjjel, mit tapasztaltatok? Sokan voltak képesek éjszaka elmenni a Halo3-ért? Én másnap vettem meg, és csurig volt a polc, pedig azt hittem, el lesz kapkodva az összes...
Úgy 30-40 ember vásárolhatott, nem kérdeztük meg pontos adatért a Saturn-t. De érdeklődő jóval több volt, az biztos. Persze, sokan magára az eseményre voltak kíváncsiak, mekkora lesz a felhajtás... Úgyhogy elég sokan eljöttek, de nem túl sokan vásároltak.
Ja, és köszi a dícséretet!kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 27 napja

Na végre egy jó beszámoló! Ez igen, jó cikk!kacsintó smiley

Egyébként mennyi vásárló volt még éjjel, mit tapasztaltatok? Sokan voltak képesek éjszaka elmenni a Halo3-ért? Én másnap vettem meg, és csurig volt a polc, pedig azt hittem, el lesz kapkodva az összes...

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Halo 3
16.500 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja