Guitar Hero World Tour - a verseny

2008. december 23.
74.3081
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Helme profilja, adatai
Helme
Már hét óra van. Feszülten pillantasz fel az üres színpadra. Sosem voltál ideges. Most sem vagy, de benned van az a tudat, hogy az életed most megváltozhat. Négyen döntenek a sorsodról. A kérdés csak annyi: Beírod magad a rocktörténelembe vagy elhasalsz a színpadon, és ezzel cserbenhagyod a rajongóidat? Elérkezett hát a pillanat. Magabiztosan lépsz fel a pódiumra. Mindenki téged és a bandádat figyeli. Rápillantasz a közönségre. Tudod, őket már megnyerted. Megadod a jelt és kezdődhet a buli...

/>
Guitar Hero World Tour - a verseny - 2. kép

Borongós, esős pénteki napon került megrendezésre a Guitar Hero World Tour verseny. Szerencsére az időjárással nem kellett törődnünk, hiszen a Mammut bevásárlóközpont szolgált helyéül a rendezvénynek. A csapatok nevezése már napokkal ezelőtt megkezdődött, de akik csak késve tudtak bandát alakítani, azok sem csüggedtek, hiszen a helyszínen is lehetett regisztrálni. A kiírás szerint reggel tíztől birtokukba vehették a színpadot a játékosok. Egész nap gyakorolhattak az ifjú titánok, így biztosítva azt, hogy este minden flottul menjen. Természetesen egy ekkora bulit mi sem hagyhattunk ki. Kicsit eufórikus hangulatban érkeztünk meg, hiszen tudtuk: Ma új sztárok születnek. Nem, ez nem a Megasztár. Ez annál sokkal nagyobb kihatású. A zsűri több tagja is nevesebb személy volt, de ne rohanjunk ennyire előre.

Guitar Hero World Tour - a verseny - 3. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 4. kép

Fél hétre megtudtuk a pontos menetrendet és azt is, hogy előzetesen 8 csapat regisztrált. Mivel maga a verseny 7 után kezdődött ezért elvegyültünk a tömegben és nézelődtünk. A rocksztárok tényleg kitettek magukért. A külső megjelenés (ruha, maszk stb...) szinte mindenkinél kreatív és egyedi volt. Láttunk elvetemült rockereket akiktől még Corey Taylor is megijedne, de képviseltették magukat a szolidabb stílusjegyek is. Az egyik fellépő zenekar újraértelmezte a Beatles stílust. Öltöny és edzőcipő - igazán találó. A legelvetemültebb kinézet képzeletbeli díjat mégis az a fiatal srác érdemli, aki képes volt egy Micimackós pizsamafelsőt, egy boxert és fél pár harisnyát felvenni.

Guitar Hero World Tour - a verseny - 5. kép

Már majdnem nyolc órát ütött az óra, amikor elkezdődött, ha nem is vérre, de hangszerre menő küzdelem. Ekkor zárták le a csapatok nevezését, és ekkor derült ki, hogy a zsűri tagjai közül ketten, a saját szegmensükben a leghíresebbek közé tartoznak. A műsorvezető szerepét Majka töltötte be, aki elvállalta a versenyzők pontozását is. Másik zsűritag Marco, oldalunk főszerkesztője volt. Rajtuk kívül még ketten, Chriss és Martin a PlayStationLive-tól döntöttek a fellépők sorsáról.


Guitar Hero World Tour - a verseny - 6. kép

Elkezdődött hát a rocksztárok csatája. (Összesen 18 csapatot regisztráltak be a hostess lányok). Mivel biztosan van néhány új felhasználó ezért röviden leírjuk, hogy pontosan mit is takar ez a játék. A Guitar Hero eredetileg csak egyetlen hangszerre készült, a gitárra. Az elején kiválaszthatjuk, hogy elektromos vagy basszus változattal szeretnénk-e játszani. A nyakán öt, különböző színű gomb található (zöld, kék, narancssárga, piros, citromsárga), a húrokat pedig egy pengető-kapcsoló helyettesíti. Ha játszunk vele, akkor a TV alsó térfelén 5 sáv van, ahol kis korongok mozognak föntről lefelé. Lényeg, hogy akkor nyomjuk meg a gitáron a megfelelő gombot, amikor az a képernyő aljára, egy kis körbe érkezett.


Guitar Hero World Tour - a verseny - 7. kép

Talán a legizgalmasabb hangszer mégis a dob, melynek viszonylag nagy a helyigénye. Ezen a szerkezeten megtalálható két cintányér, három dob és egy pedál. A gitárhoz hasonlóan itt is színjelölés van. Ha egy hosszú csíkot vélünk felfedezni a képernyőn, akkor kell a pedált használni. Püfölés közben a dobfelszerelés is hangot ad ki ezért ajánlatos a hangerőt feljebb tolni. Már csak egy dolog maradt hátra. A legrettentőbb és a legfontosabb kiegészítő, a mikrofon. Gyakran az egész zenekar teljesítménye az énekesen múlik. A mikrofon kicsit másképp működik, mint a többi hangszer. A képernyő tetején van egy hangsáv, ami igazodik a zeneszámhoz. A mi hangunkat egy tüzes pötty mutatja, ami ezen a sávon mozog. A szöveg mindig a csík alá van írva, így mutatva segítséget azoknak, akik nem ismerik az adott számot.

Guitar Hero World Tour - a verseny - 8. kép

A legfontosabb az, hogy nem kell tudnunk angolul tökéletesen ahhoz, hogy szép pontokat érjünk el, hiszen a játék csak a hangmagasságokat méri. És most kanyarodjunk vissza a versenyhez. A kiírás szerint két dalt kellett előadni a csapatoknak. Az egyik szabadon választott zenemű volt, a másikat pedig a zsűri választotta ki az előre megadott 10 szám közül.

A zenei lista nagyon jóra sikeredett, eléggé változatos és ismert dalokból állt.
BILLY IDOL - REBEL YELL
Jimmy Eat World - The Middle
LINKIN PARK - WHAT I'VE DONE
Tokio Hotel - Monsoon
MICHAEL JACKSON - BEAT IT
Jon Bon Jovi - Livin' on a Prayer
NIRVANA - ABOUT A GIRL
The Guess Who - American Woman
SURVIVOR - EYE OF THE TIGER
Ozzy Osbourne - Crazy Train

Sajnos azonban az idő közbeszólt. Kisebb csúszással indult a párbaj, ezenkívül annyi csapat regisztrált, hogy mindenki csak a saját általa választott számot adhatta elő. Mivel így is negyed 12-ig voltunk ott senki sem panaszkodott. A fellépők életkora is vegyes volt. Láthattunk 8-10 évet alig betöltő kissrácokat, de képviseltette magát a 20-25 éves korosztály is. A csapatnevek tekintetében sem kellett csalódnunk. Olyan kreatív zenekarneveket találtak ki, hogy néha még a kiolvasásuk is kisebb gondot okozott.

Külön kiemelendő, hogy akár azok is döntőbe kerülhettek, akiknek a játék és az énektudásuk nem volt tökéletes. A zsűri 3 részre osztotta a pontokat. Kinézet, produkció, teljesítmény. Mindegyik ugyanolyan súllyal szerepelt, így ha a teljesítményed maximális volt, még akkor sem volt biztos, hogy bezenélted magad a döntőbe. A produkciók néhol eszméletlen nagyot ütöttek. Talán a legegyszerűbb mégis a legötletesebb előadás az volt, amikor a srácok boxergatyára vetkőztek a színpadon.

Guitar Hero World Tour - a verseny - 9. kép

A Massive Boys formáció külön rajongótáborral érkezett, így biztosították be helyüket a top 4-be. A hangulat eszméletlen volt, mindegyik csapat szurkolt a másiknak, egy nagy baráti társaság alakult ki. A zsűri tagjait sem szidta senki, mivel valóban a legjobbak kerültek a döntőbe. Míg az első körben nem volt nehéz kiválasztani a legjobb négy csapatot, addig a fináléban hosszas tanácskozás után hirdettek eredményt.

Az első helyezett csapat a Dark Hope lett, akik egyenletesen jó teljesítményükkel, megjelenésükkel, és nagyszerű előadásukkal jogosan nyerték meg a versenyt.

Végszó:
Eszméletlen jó volt a Guitar Hero World Tour verseny. Minden várakozásunkat fölülmúlta. A szervezés tökéletes volt, minden flottul ment, a versenyzőknek pedig külön gratulálunk, hogy ilyen kreatívan oldották meg a feladatot.

Mivel kirobbanó siker lett reményeink szerint tervbe lesz véve egy országos turné ahol sokkal több csapat részt, tud venni a megmérettetésen. Nálam tízből tízes.

Guitar Hero World Tour - a verseny - 10. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 11. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 12. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 13. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 14. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 15. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 16. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 17. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 18. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 19. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 20. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 21. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 22. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 23. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 24. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 25. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 26. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 27. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 28. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 29. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 30. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 31. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 32. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 33. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 34. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 35. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 36. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 37. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 38. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 39. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 40. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 41. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 42. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 43. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 44. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 45. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 46. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 47. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 48. kép

30 hozzászólás

Lackooo

16 éve, 6 hónapja és 25 napja

Na mikor küldöd el??? röhögő smiley

válasz erre

Helme

16 éve, 6 hónapja és 26 napja

Pika írta:
Jó képek lettek!
Köszönjük mosolygó smiley

válasz erre

Pika

16 éve, 6 hónapja és 26 napja

Jó képek lettek!

válasz erre

marco

16 éve, 6 hónapja és 27 napja

Helme írta:
Áh nem mertem más oldalt ,,reklámozni", majd ha a Főszerkesztő Úr engedi...
Am meg nem olvasom azt az érintett lapot (pedig Martin van ott... nyelvnyújtó smiley) így nem tudtam h ott kinn van.
Nem is szoktam engedni, ez most kivételes alkalom. Ha a cikk lényegi része nem kapcsolódik ahhoz, hogy valaki mást is feltüntessünk, akkor nem is szoktuk. Ez előtt és ez után sem. Természetesen vannak kivételek.

Mindenesetre örvendetes volt, hogy Martin ezt megtette, így viszonoztuk azt, de nem az oldal, hanem a cikkíró személye miatt.

válasz erre

Lackooo

16 éve, 6 hónapja és 27 napja

Inkább mail pls. lackooo84@freemail.hu Thx! röhögő smiley

válasz erre

Helme

16 éve, 7 hónapja

Na akkor majd feldobom röhögő smiley

válasz erre

Lackooo

16 éve, 7 hónapja

Aha, az, sötét pufimellényben voltam. röhögő smiley

válasz erre

Helme

16 éve, 7 hónapja

Lacko :
Szőke hajú vagy? röhögő smiley
Me akkor rajtavagy egy képen

válasz erre

Helme

16 éve, 7 hónapja

Áh nem mertem más oldalt ,,reklámozni", majd ha a Főszerkesztő Úr engedi...
Am meg nem olvasom azt az érintett lapot (pedig Martin van ott... nyelvnyújtó smiley) így nem tudtam h ott kinn van.

válasz erre

marco

16 éve, 7 hónapja

Raiden írta:
Marco elég jól tartja magát és irigylem....azok a hostess lányok...Hrrrrrrrrrr....nyelvnyújtó smileymeglepett smileyröhögő smileyröhögő smiley
Köszi!mosolygó smiley A hostess lányok meg szépek szépek, de marco nem érintheti őket!

(ez a hivatalos szöveg, párommal élek együtt és ha olvassa ezeket a hszeket, akkor ****ban maradhatok - amúgy jééééézus, azok a hostessek, baaaameeeeeeg - igen jó szokoktt lenni a hangulat!nyelvnyújtó smiley)

válasz erre

marco

16 éve, 7 hónapja

Vendég írta:
a másik két zsűritag feltüntette Marco nevét a beszámolójában. :-)
Mr Helme nem így tett, de pár perc és pótoljuk.

válasz erre

Raiden

16 éve, 7 hónapja

Marco elég jól tartja magát és irigylem....azok a hostess lányok...Hrrrrrrrrrr....nyelvnyújtó smileymeglepett smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
Guitar Hero World Tour
53.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
DNS profiljamarco profilja