Guitar Hero World Tour - a verseny

2008. december 23.
73.8191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Helme profilja, adatai
Helme
Már hét óra van. Feszülten pillantasz fel az üres színpadra. Sosem voltál ideges. Most sem vagy, de benned van az a tudat, hogy az életed most megváltozhat. Négyen döntenek a sorsodról. A kérdés csak annyi: Beírod magad a rocktörténelembe vagy elhasalsz a színpadon, és ezzel cserbenhagyod a rajongóidat? Elérkezett hát a pillanat. Magabiztosan lépsz fel a pódiumra. Mindenki téged és a bandádat figyeli. Rápillantasz a közönségre. Tudod, őket már megnyerted. Megadod a jelt és kezdődhet a buli...
 

/>
Guitar Hero World Tour - a verseny - 2. kép

Borongós, esős pénteki napon került megrendezésre a Guitar Hero World Tour verseny. Szerencsére az időjárással nem kellett törődnünk, hiszen a Mammut bevásárlóközpont szolgált helyéül a rendezvénynek. A csapatok nevezése már napokkal ezelőtt megkezdődött, de akik csak késve tudtak bandát alakítani, azok sem csüggedtek, hiszen a helyszínen is lehetett regisztrálni. A kiírás szerint reggel tíztől birtokukba vehették a színpadot a játékosok. Egész nap gyakorolhattak az ifjú titánok, így biztosítva azt, hogy este minden flottul menjen. Természetesen egy ekkora bulit mi sem hagyhattunk ki. Kicsit eufórikus hangulatban érkeztünk meg, hiszen tudtuk: Ma új sztárok születnek. Nem, ez nem a Megasztár. Ez annál sokkal nagyobb kihatású. A zsűri több tagja is nevesebb személy volt, de ne rohanjunk ennyire előre.

Guitar Hero World Tour - a verseny - 3. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 4. kép

Fél hétre megtudtuk a pontos menetrendet és azt is, hogy előzetesen 8 csapat regisztrált. Mivel maga a verseny 7 után kezdődött ezért elvegyültünk a tömegben és nézelődtünk. A rocksztárok tényleg kitettek magukért. A külső megjelenés (ruha, maszk stb...) szinte mindenkinél kreatív és egyedi volt. Láttunk elvetemült rockereket akiktől még Corey Taylor is megijedne, de képviseltették magukat a szolidabb stílusjegyek is. Az egyik fellépő zenekar újraértelmezte a Beatles stílust. Öltöny és edzőcipő - igazán találó. A legelvetemültebb kinézet képzeletbeli díjat mégis az a fiatal srác érdemli, aki képes volt egy Micimackós pizsamafelsőt, egy boxert és fél pár harisnyát felvenni.

Guitar Hero World Tour - a verseny - 5. kép

Már majdnem nyolc órát ütött az óra, amikor elkezdődött, ha nem is vérre, de hangszerre menő küzdelem. Ekkor zárták le a csapatok nevezését, és ekkor derült ki, hogy a zsűri tagjai közül ketten, a saját szegmensükben a leghíresebbek közé tartoznak. A műsorvezető szerepét Majka töltötte be, aki elvállalta a versenyzők pontozását is. Másik zsűritag Marco, oldalunk főszerkesztője volt. Rajtuk kívül még ketten, Chriss és Martin a PlayStationLive-tól döntöttek a fellépők sorsáról.


Guitar Hero World Tour - a verseny - 6. kép

Elkezdődött hát a rocksztárok csatája. (Összesen 18 csapatot regisztráltak be a hostess lányok). Mivel biztosan van néhány új felhasználó ezért röviden leírjuk, hogy pontosan mit is takar ez a játék. A Guitar Hero eredetileg csak egyetlen hangszerre készült, a gitárra. Az elején kiválaszthatjuk, hogy elektromos vagy basszus változattal szeretnénk-e játszani. A nyakán öt, különböző színű gomb található (zöld, kék, narancssárga, piros, citromsárga), a húrokat pedig egy pengető-kapcsoló helyettesíti. Ha játszunk vele, akkor a TV alsó térfelén 5 sáv van, ahol kis korongok mozognak föntről lefelé. Lényeg, hogy akkor nyomjuk meg a gitáron a megfelelő gombot, amikor az a képernyő aljára, egy kis körbe érkezett.


Guitar Hero World Tour - a verseny - 7. kép

Talán a legizgalmasabb hangszer mégis a dob, melynek viszonylag nagy a helyigénye. Ezen a szerkezeten megtalálható két cintányér, három dob és egy pedál. A gitárhoz hasonlóan itt is színjelölés van. Ha egy hosszú csíkot vélünk felfedezni a képernyőn, akkor kell a pedált használni. Püfölés közben a dobfelszerelés is hangot ad ki ezért ajánlatos a hangerőt feljebb tolni. Már csak egy dolog maradt hátra. A legrettentőbb és a legfontosabb kiegészítő, a mikrofon. Gyakran az egész zenekar teljesítménye az énekesen múlik. A mikrofon kicsit másképp működik, mint a többi hangszer. A képernyő tetején van egy hangsáv, ami igazodik a zeneszámhoz. A mi hangunkat egy tüzes pötty mutatja, ami ezen a sávon mozog. A szöveg mindig a csík alá van írva, így mutatva segítséget azoknak, akik nem ismerik az adott számot.

Guitar Hero World Tour - a verseny - 8. kép

A legfontosabb az, hogy nem kell tudnunk angolul tökéletesen ahhoz, hogy szép pontokat érjünk el, hiszen a játék csak a hangmagasságokat méri. És most kanyarodjunk vissza a versenyhez. A kiírás szerint két dalt kellett előadni a csapatoknak. Az egyik szabadon választott zenemű volt, a másikat pedig a zsűri választotta ki az előre megadott 10 szám közül.

A zenei lista nagyon jóra sikeredett, eléggé változatos és ismert dalokból állt.
BILLY IDOL - REBEL YELL
Jimmy Eat World - The Middle
LINKIN PARK - WHAT I'VE DONE
Tokio Hotel - Monsoon
MICHAEL JACKSON - BEAT IT
Jon Bon Jovi - Livin' on a Prayer
NIRVANA - ABOUT A GIRL
The Guess Who - American Woman
SURVIVOR - EYE OF THE TIGER
Ozzy Osbourne - Crazy Train

Sajnos azonban az idő közbeszólt. Kisebb csúszással indult a párbaj, ezenkívül annyi csapat regisztrált, hogy mindenki csak a saját általa választott számot adhatta elő. Mivel így is negyed 12-ig voltunk ott senki sem panaszkodott. A fellépők életkora is vegyes volt. Láthattunk 8-10 évet alig betöltő kissrácokat, de képviseltette magát a 20-25 éves korosztály is. A csapatnevek tekintetében sem kellett csalódnunk. Olyan kreatív zenekarneveket találtak ki, hogy néha még a kiolvasásuk is kisebb gondot okozott.

Külön kiemelendő, hogy akár azok is döntőbe kerülhettek, akiknek a játék és az énektudásuk nem volt tökéletes. A zsűri 3 részre osztotta a pontokat. Kinézet, produkció, teljesítmény. Mindegyik ugyanolyan súllyal szerepelt, így ha a teljesítményed maximális volt, még akkor sem volt biztos, hogy bezenélted magad a döntőbe. A produkciók néhol eszméletlen nagyot ütöttek. Talán a legegyszerűbb mégis a legötletesebb előadás az volt, amikor a srácok boxergatyára vetkőztek a színpadon.

Guitar Hero World Tour - a verseny - 9. kép

A Massive Boys formáció külön rajongótáborral érkezett, így biztosították be helyüket a top 4-be. A hangulat eszméletlen volt, mindegyik csapat szurkolt a másiknak, egy nagy baráti társaság alakult ki. A zsűri tagjait sem szidta senki, mivel valóban a legjobbak kerültek a döntőbe. Míg az első körben nem volt nehéz kiválasztani a legjobb négy csapatot, addig a fináléban hosszas tanácskozás után hirdettek eredményt.

Az első helyezett csapat a Dark Hope lett, akik egyenletesen jó teljesítményükkel, megjelenésükkel, és nagyszerű előadásukkal jogosan nyerték meg a versenyt.

Végszó:
Eszméletlen jó volt a Guitar Hero World Tour verseny. Minden várakozásunkat fölülmúlta. A szervezés tökéletes volt, minden flottul ment, a versenyzőknek pedig külön gratulálunk, hogy ilyen kreatívan oldották meg a feladatot.

Mivel kirobbanó siker lett reményeink szerint tervbe lesz véve egy országos turné ahol sokkal több csapat részt, tud venni a megmérettetésen. Nálam tízből tízes.

Guitar Hero World Tour - a verseny - 10. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 11. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 12. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 13. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 14. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 15. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 16. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 17. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 18. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 19. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 20. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 21. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 22. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 23. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 24. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 25. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 26. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 27. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 28. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 29. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 30. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 31. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 32. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 33. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 34. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 35. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 36. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 37. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 38. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 39. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 40. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 41. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 42. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 43. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 44. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 45. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 46. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 47. kép


Guitar Hero World Tour - a verseny - 48. kép

Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

30 hozzászólás

Bettyone

12 éve, 11 hónapja és 14 napja

még mindig aztmondom h eddig ez volt a legjobb

válasz erre

Lackooo

13 éve, 9 hónapja és 27 napja

Na, mikor küldöd el??

válasz erre

Vendég

13 éve, 10 hónapja és 1 napja

van itt valaki rajtam kívül?

válasz erre

Vendég

13 éve, 10 hónapja és 1 napja

mihez szoljunk hozzá?

válasz erre

Lackooo

13 éve, 10 hónapja és 3 napja

Oks, de még idén.

válasz erre

Helme

13 éve, 10 hónapja és 4 napja

Találtam egy másikat is majd ma valamikor átküldöm

válasz erre

Lackooo

13 éve, 10 hónapja és 4 napja

Megkaptam a képet...hát... eléggé loál

válasz erre

Rambo

13 éve, 10 hónapja és 5 napja

Ez hihetetlenül jó lehetett, bánom, hogy lemaradtam róla. Sebaj, majd legközelebb. A győztes csapatnak gratulálok.
Végre láttam több képet Marco-ról. Így már tudom, hogy néz ki.
Amúgy Marco, Te szoktál Guitar Hero-zni?

válasz erre

Helme

13 éve, 10 hónapja és 5 napja

Most elküldtem

válasz erre

Lackooo

13 éve, 10 hónapja és 5 napja

Úgy látszik elfelejtetted, mert nem kaptam semmit...

válasz erre

Vendég

13 éve, 10 hónapja és 6 napja

szevasz hogy hivnak

válasz erre

Helme

13 éve, 10 hónapja és 6 napja

Ma dobom

válasz erre
123a(z) 3 -ből
Guitar Hero World Tour
53.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja