Guitar Hero: Metallica launch party

2009. április 18.
73.3191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Yoyo profilja, adatai
Yoyo
Napjaink, valamint az elmúlt húsz év egyik meghatározó rockbandája kétség kívül a Metallica. Stílusuk éppen annyira művészi, mint amennyire a populáris kultúra része. Zenei világuk változatosságára jellemző, hogy karrierjük hajnalán, azaz a nyolcvanas évek közepén az akkoriban antikrisztusként aposztrofált Ozzy Osbourne-el tépték együtt a húrt, fénykorukban pedig a San Francisco-i filharmonikusokkal rögzítettek egy egész estés albumot. Számaik között akad dobhártyarepesztő, igazi underground trashmetal szám (pl. Master of Puppets), de éppen úgy megtalálhatóak az érzékenyebb, fülbemászó dallamok is (pl.Nothing else matters).Guitar Hero: Metallica launch party - 2. kép

Nem csoda, hogy napjaink egyik legjobban fogyó brandjét, azaz a Guitar Hero-t készítő Neversoft is előrukkolt a gitárhős Metallica-s változatával. A játék Amerikában már bő egy hónapja kapható, Európába azonban csak mostanában kezd el beszivárogni. A Guitar Hero: Metallica a külföldi zsurnaliszták szerint a széria egyik legjobb része, amiről mi magunk is meggyőződhettünk a játéknak szentelt launchparty keretein belül.
A helyszín ezúttal is Budapest, ám a korábbi launchpartykkal ellentétben az esemény egy étteremben zajlott le, az első kerületben. Érkezésünkkor egy gyönyörű hostess lány várt, aki azon nyomban le is kísért minket a helység alsó szintjére. Negyed kilenc körül még csak pár ember lézengett a teremben, de a konzolok java már így is foglalt volt. Három-négy Xboxon csak a gitáros verzió volt játszható, de volt két olyan szett is, ahol már a dobcuccot és a mikrofont is kipróbálhatták a kevésbé szégyenlős emberek.

Guitar Hero: Metallica launch party - 3. kép

Egy bő fél óra elteltével a létszám olyan harminc-negyven főre duzzadt, így az egyik szervező, Mocsy tartott is egy rövid nyitóbeszédet. Ebben megköszönte minden jelenlevőnek azt, hogy idefáradt, pár szóban bemutatta a játékot, valamint azt is megtudtuk, hogy a nagy zenélésben gyorsan ki lehet fáradni és száradni. Az előbbi gondra megoldásként szolgált a rengeteg étel, az utóbbi, talán még súlyosabb probléma enyhítésére pedig a különböző üdítők, valamint a sörcsap volt a megoldás.


Guitar Hero: Metallica launch party - 4. kép

Miután személyesen is sikerült meggyőződnöm a házigazda által említett, valamint a rock-bulik elengedhetetlen kellékének számító sör minőségéről, egy kedves külföldi hölgy szavaira kaptam fel a fejem. Nadja, az Activision egyik európai marketingese is kis hazánkba utazott, hogy népszerűsítse a GH: Metallica-t. Az est egyik üde színfoltja volt közvetlenségével, valamint volt egy vicces szituáció is vele kapcsolatban: miután ő is bemutatta a játékot, megemlítette, hogy idén hatalmas durranásokat várhatunk az Activisiontól, de ezekről nem fog beszélni, hiszen a hátunk mögötti kijelzőn éppen ezen produktumok trailerei futnak. A készülék azonban pont ebben a pillanatban mondott csütörtököt, így a hátra forduló újságírók csak a fekete képernyőt láthatták. Többen meg is kérdezték félhangosan, hogy valóban ennyi lenne-e idén a lista, de a hölgy gyorsan kivágta magát, és felszólított mindenkit, hogy látogassák meg az italpultot, és ha valaki nagyon kíváncsi, azzal örömmel megosztja a rendelkezésére álló információkat.


Guitar Hero: Metallica launch party - 5. kép

Innentől kezdve indult be igazán a buli, a szűkös helységben egyre-másra adták át egymásnak a műanyag hangszereket az újságírókból összeállt bandák. A játékról első körben annyit érdemes tudni, hogy a 28 Metallica szám mellett található 21 válogatott muzsika is, amelyet a bandatagok választottak ki. A Guitar Herokra jellemző háttérben zenélő rockerek helyett is a Metallica tagjai lesznek láthatóak, ráadásul külön le lettek Motion Capture-ölve, hogy tényleg az ő színpadi mozgásukat adják vissza a virtuális másaik.

Guitar Hero: Metallica launch party - 6. kép

Ami külön érdekesség, hogy a játék megjelenésekor forgalomba hoznak egy olyan elosztót, amire rá lehet kötni még egy lábdobot, hogy ez által Lars Ulrich dobtechnikáját utánozhassák a játékosok. Ehhez az opcióhoz készült többek között a játék legnehezebb fokozata, az Expert+, amely minden hangszerrel egy jóval nehezebb kihívást nyújt, azonban az online eredményekbe érthetetlen módon nem számít bele. Szintén furcsa, hogy bár a játék mind a három hangszert támogatja, mégsem kapható teljes szettel, így akinek nincs meg a Guitar Hero: World Tour, az kénytelen lesz beszerezni egy dobcuccot és egy mikrofont is.


Guitar Hero: Metallica launch party - 7. kép

A rendezvény közepe fele a hostesslányok háromfős bandákat toboroztak, s amikor összejött a megfelelő mennyiségű csapat, akkor elindult a házibajnokság. Marco füleit megütötte, hogy az egyik csapatba kellene még egy ember, így egyből eszébe jutott a Lips bulin történt felejthetetlen alakításom, és azonnal felajánlotta szolgálataimat a társaságnak. Némi hezitálás, valamint a "nem kapsz akkor fizetést" mondat után úgy döntöttem, én is beszállok a versenybe, de sajnos végül meghiúsult a tervem, hiszen a két csapattársam a zsűri székében kötött ki. Valószínűleg mindenki jobban járt, hiszen ennek köszönhetően senki nem szenvedett el halláskárosodást.


Guitar Hero: Metallica launch party - 8. kép

A versenyen volt egy-két olyan ember, akin látszott, hogy műanyag gitárral a kezében született, hiszen szinte nem hibáztak egyszer sem, de akadt olyan is, aki folyamatosan rontott. A legnépszerűbb szám kétség kívül a Nothing else Matters volt, lévén ennek a számnak ismerték a legtöbben a szövegét, valamint a dallamát. Az egyetlen probléma talán a hangosítással volt, mivel a TV-n keresztül nem nagyon lehetett hallani a csapatok énekes tagját, így csak a kijelző sávon felvillanó Expert!- feliratból tudhattuk meg, hogy valóban jól énekel-e a frontember. A versenyzőket a frissen összeállt zsűri is árgus szemekkel figyelte, így nem feltétlenül volt elég a magas pontszám elérése.

Guitar Hero: Metallica launch party - 9. kép

A családias légkörre jellemző, hogy a verseny előtt, amikor leültünk Marcoval egy asztalhoz megízlelni a felszolgált ételeket, mindenki hozzánk jött, ha valamiben nem volt biztos: - Ne haragudj, erre van a WC?, -Ne haragudj, arra van a sörcsap? - Figyi már, ez töpörtyű?- Az emberek érezhetően el voltak lazulva, ami a biztos jele annak, hogy jól sikerült a buli. Érdemes lesz odafigyelni az Activisionre idén, hiszen több, kifejezetten jónak tűnő játékkal is megpróbálják kitölteni unalmas perceinket. Erre láthattunk példát eme launchpartyn is, amely a kissé szűkösebb létszám ellenére is kellemes, házibulikat felelevenítő környezetet tudott varázsolni, mindezt a Metallica legjobb dallamival megfűszerezve.
3 hozzászólás

Vendég

9 éve, 7 hónapja és 14 napja

csö>

válasz erre

gocsa

9 éve, 11 hónapja és 20 napja

A Metallica ugyan jó 20 éve nem adott ki értékelhető albumot, de azért hálistennek a számlista egyfajta best of, ahogy láttam, közte sok régi klasszikussal A förtelmes Load/ReLoad-korszak itt is hanyagolva lett, ahogy a koncerteken is jó ideje Na meg van még csomó jó szám más együttestől is a játékban, a Slayertől a Lynyrd Skynyrden át a Mastodonig.

válasz erre

Vendég

9 éve, 11 hónapja és 21 napja

itt is helló ^^

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaLaci721 profilja