Game City beszámoló és Wii U élmények

2012. október 12.
71.8771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Nintendo magyarországi forgalmazója, a Stadlbauer Kft egy nagyszerű ötlettel állt elő partnerei, valamint a gamer sajtó számára, a Wii U bemutatkozásának apropójából a bécsi Game City rendezvényre invitált minket, ahová busszal ki is szállított egy csapatot. Természetesen ezt a lehetőséget mi sem hagyhattuk ki, hiszen nem csak az új Nintendo konzollal ismerkedhettünk meg testközelből, hanem rengeteg megjelenés előtti játékot is kipróbálhattunk. Game City beszámoló következik.


A bécsi városháza és az előtte található tér rengeteg különféle programnak ad időről időre helyet, itt rendezik meg többek között a Húsvéti és a Karácsonyi vásárt, de télen korcsolyapálya is kap itt helyet. De az a megelepetés erejével ért, hogy egy gamer jamboree-t is engedtek beköltözni, sőt rögtön három napos rendezvény keretében. Mi az első nap déli óráiban érkeztünk a helyszínre, ahol már javában tartott a móka. Ekkor már elég jelentős tömeg mozgolódott a helyszínen, de mivel még iskolaidő volt, szerencsére nem kellett mindenhol tülekedni - nem így a távozásunkkor.

A lovak is LBP színekben pompáztak

A lovak is LBP színekben pompáztak


A külső teret láthatóan a PlayStation és a Little Big Planet uralta, hiszen még a helyi sétalovaglásra tartott hintók és maguk a lovak is Sonys logókkal az oldalukon pompáztak. Természetesen a PlayStation kamionnal szemben (merthogy ilyen is volt) helyet kellett kapnia a Halo 4-nek, és egy Master Chief is sétálgatott a Sony konzol standja előtt. A térről a nem egészen nyárias idő miatt hamar beljebb vonultunk. Az impozáns és hatalmas épületen belül mindent elfoglaltak a játékok. Minden terem, minden folyosó rogyásig volt monitorokkal, tévékkel, kioskokkal, tuning pc-kkel. Na és zombikkal.

A Wii U...

ZombiU in live

ZombiU in live


Ugyanis a Wii U egyik premierjátéka, a ZombiU erősen promotálva volt, berendezett szoba, véres kéznyomokkal, tányérokkal, széttört bútorokkal, zombinak öltözött lányok, akik hatalmas átéléssel vicsorogtak a látogatókra, akik között elvegyülve sétálgattak a lábukat húzva. Természetesen a játékot ki is lehetett próbálni a helyszínen, két gépen lehetett kipróbálni a debütáló konzolra készülő rettegést. Végre kézben foghattam a kontrollert és kipróbálhattam, milyen is lesz a Wii U élmény. Személyes véleményem az, hogy maga a ZombiU jó jó, de nem fogja megrengetni a piacot. A Wii U kontroller szintén nem, azonban tény hogy újfajta élményt nyújt a megszokott játékvezérlésekhez képest.

Ellenben a Rayman Legends és a Mario azonnal megvett, méghozzá dekára. Mindkét játék nagy élmény volt, és a Rayman erősen ki is használja a Wii U kontrollerét. A Mariot párban is játszották, láthatóan megy a coop is rendesen. Kipróbálható volt még a Pikmin is, de még viszonylag félkész volt, legalábbis ami a tableten lévő információkat illeti. Egyelőre csak a térkép volt a tablet kontrolleren és irányítani sem lehetett még vele, csak normál Wii kontrollerrel. A kész játékban állítólag már nem csak a térkép kap helyet a kézimasinában.

Mario fullhd-ben

Mario fullhd-ben


Magát a kontrollert én most először próbáltam ki, és természetesen elsősorban arra voltam kíváncsi, miben más élmény vele játszani, jobb, rosszabb vagy esetleg hasonló az irányítás, mint a konkurens termékek kontrollereivel. Nos, mindenképpen más. Jóval nagyobb ugyebár, jóval "testesebb", nem olyan kézbe símuló, mint a az X360 vagy a PS3 irányítói. Viszont épp a tabletessége miatt, aki játszik tableten (és egyre többen fognak), annak ismerős lesz az érzés, azzal a különbséggel, hogy hardveres irányítókat kell tekergetni, nyomkodni, nem csak a képernyőt.

...és a többiek

Devil May Cry a fiatal Dante kalandjaival

Devil May Cry a fiatal Dante kalandjaival


A Wii U uralta a belső tér elég nagy részét, hiszen hatalmas érdeklődés övezi az új jövevényt, sorokban kellett állni ha valaki ki szerette volna próbálni valamelyik játékot. De természetesen nem csak a Nintendo és a fentebb már említett Sony, hanem az Microsoft is jelentős erőket vonultatott fel rengeteg Xbox360 képében. A debug gépeken (ezek a tesztelésre és fejlesztésre használt gépek, így futnak rajta a kiadás előtti játékok) a Halo 4 mellett kipróbálható volt több nagy, hamarosan érkező cím is. Így jelen volt többek között a Forza Horizon, amelyet egy kormány-kontrollerrel lehetett kipróbálni. Tény, szép lesz. Nagyon szép.

Képviseltette magát játszható formában a fiatal Dante életét bemutató Devil May Cry, amelyről egy rövid játékot követően annyi a véleményem, hogy instant get. Azonnal ide vele megjelenéskor. A Lost Planet 3 sem maradt ki a jóból, megmutatta magát a rendezvényen. A nagy nevek sorát folytatta a Medal of Honor: Warfighter, amit nem próbáltam ki, nem úgy a másik nagyágyút, a Crysis 3-at. Egy bitang PC-s gépen futott a stuff és az első percek után nem engedett. Odatapadtam a képernyőre, és belefeledkeztem a játékba. Mert a Crysis 3-ba bele lehet. Döbbenetesen néz ki, hangulatban zseniális, és az íjat nem tudtam megunni. A DMC és a Lost Planet be-beszaggatott a játék közben, de nyilván ez még a félkész kód miatt van.

Ez csak nem... egy Assassinos Gangnam style?

Ez csak nem... egy Assassinos Gangnam style?


Hogy folytassam az AAA-sort, következzen mindjárt az Assassin's Creed 3, ami természetesen nem maradhatott távol egy ilyen rendezvénytől. Bár nem próbáltam ki - bődületes sor állt előtte -, láthatóan ismét egy olyan játékot kapnak a rajongók, amelyet dicshimnuszokba fognak foglalni. Bár először a polgárháborús koncepciótól a hajamat téptem, mára meghajolok a fejlesztők előtt, hatalmas lesz a game.

A nagy csalódás azonban a Far Cry 3, ami nem tudom, hogy szándékozik megjelenni másfél hónap múlva, de a jelenlévő példányok gyakorlatilag használhatatlanok voltak. Az egy dolog, hogy nem vettek észre, amikor előttük álltam, de hogy semmi bajuk nem lett, egy csepp vér nem folyt szerencsétlenekből amikor beléjük eresztettem egy tárat, na az ultracink. Na és amikor az üres levegőt issza a katona, mintha lenne a kezében egy üveg, miközben hedsátolom, na az a nonplusultra jelenet. Mondanám, hogy majd kialakul, meg lehetnek bugok, de ez a játék - legalábbis a kiállított példányok - csak bugból állnak. Bár... A grafika szép...

Konklúzió

A retro sarok volt az egyik legnagyobb élmény!

A retro sarok volt az egyik legnagyobb élmény!


A felsoroltakon kívül még rengeteg játék képviseltette magát, de az AAA kategória gyakorlatilag ennyi érdekességet vonultatott fel. A teljesség igénye nélkül, amiket nem próbáltam ki, de kint volt az eseményen: Fifa 13, Epic Mickey 2, 007 Legends, Just Dance 4, Rocksmith, Lego Lord of the Rings... Volt egy retro sarok is, ahol a Commodore 64 és Amiga mellett SNES is volt. Ott ragadtunk egy kis időre, mi tagadás...

A GameCity egy kellemes élmény volt gamer lelkemnek, hiszen nem csak maga a rendezvény, hanem a helyszín is nagyon kellemes volt, a bécsi Városháza gyönyörű épület, és mint ilyen, mindennek amit megrendeznek benne, ad egy különös hangulatot.

A ZombiU szobában minden csupa vér volt

A ZombiU szobában minden csupa vér volt


Maga a Wii U jobb, mint amire sokan feltételezhetően számítanak. A játékok szebbek, mint amit vártam (Fullhd-ben Mario lenyűgöző - komolyan!) bár nekem a már most hájpolt ZombiU épp nem tűnik olyan szépnek, de természetesen ez viszonyítás kérdése. A kontrollert egyelőre a Rayman használta ki a demózott játékok közül a legjobban, de ha elkezdenek rá rendesen fejleszteni, lehet belőle jó dolgokat kihozni, nem csak annyit, hogy ott látjuk az inventoryt. A készülék egyébként nem hivatalos információk szerint itthon nagyjából 90 ezer forint körül fog mozogni, bundle-ben 110 ezertől indul.

Köszönjük a Stadlbauer Kft-nek az ötletet, és a lehetőséget, hogy a Wii U-t egy különleges helyszínen mutatta meg nekünk!

A jobb játékoknál óriási sorok álltak

A jobb játékoknál óriási sorok álltakBivaly gépeken futottak a demók

Bivaly gépeken futottak a demókMég egy adag DMC

Még egy adag DMCSzép helyen van megrendezve a GameCity

Szép helyen van megrendezve a GameCityAz Angry Birds lassan megjelenik mosógépre. Előtte azonban még a konzolokat vette célba.

Az Angry Birds lassan megjelenik mosógépre. Előtte azonban még a konzolokat vette célba.Morcos Lego és a kalandorok

Morcos Lego és a kalandorokFar Cry 3 és valami más

Far Cry 3 és valami másEpic fail. Levegőt italozó figura a Far Cry 3-ban

Epic fail. Levegőt italozó figura a Far Cry 3-ban


21 hozzászólás

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 27 napja

Hogy ezeket én mindig utólag tudom meg... Láthatóan nagy buli volt, mentem volna!

válasz erre

Vendég

9 éve, 1 napja

Nagyon ****a lehetett. Kár hogy nálunk tényleg nincs ilyen, csak silány utánzatok. Le****ják ezt az országot a játékkiadók is...

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 napja

Óóóóó hogy megint késpn tudom meg hogy van ilyen. Bécs pedig nincs is messze!

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 napja

Kimentem volna de nem is tudtam hogy van ilyen

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 napja

Azért durva hogy debug gépeket visznek ki!

válasz erre

marco

9 éve, 2 napja

csirkee írta:
huuu így képek alapján nagyoooon jó lehetett ez a rendezvény. Tényleg jó lenne ha magyarban is lehetne ilyen.
Márió-s játék fullhd-ben juuuj de kirpóbáltam volna a zombiktól meg megijedtem volna az is biztos

Egyébként nagyon jó cikk lett! Gratula marco ismét
Köszi. Igyekszik az ember.

Ami különbözővé teszi a magyar rendezvényektől egyébként nem más, mint a megjelenés előtti játékok kipróbálhatósága. Nem egy gamescom, mégis premierjátékokból kevés van, de prealphakból annál több.

válasz erre

csirkee

9 éve, 2 napja

huuu így képek alapján nagyoooon jó lehetett ez a rendezvény. Tényleg jó lenne ha magyarban is lehetne ilyen.
Márió-s játék fullhd-ben juuuj de kirpóbáltam volna a zombiktól meg megijedtem volna az is biztos

Egyébként nagyon jó cikk lett! Gratula marco ismét

válasz erre

marco

9 éve, 2 napja

Vendég írta:
Drága marha jó lehetett.
Jó volt drága.

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 napja

Drága marha jó lehetett.

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 napja

Uhh DmC de jó lenne....

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 napja

Baromi jó lehet irigyellek titeket

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 napja

Sose jutok ki ilyenre

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Akitelin profiljaManiac profiljazol63 profiljarDAVE profiljaWickedSick profilja