Game Channel Évértékelés 2014: számok, legek, statisztikák

2015. január 01.
70.4101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Tavaly újraélesztett évértékelőnk idén sem maradhat el természetesen, így a lencsével és újévi sült malaccal teli pocak mellé ajánlott délutáni olvasmányunk következik most: a Game Channel 2014-es éve számokban! Bár a 2014-es évre rengeteg mindent terveztünk, ezeknek egy részét nem sikerült maradéktalanul megvalósítanunk, van ami átcsúszott az idei esztendőre - de higgyétek el, ez csak annyit jelent, sokkal több és sokkal jobb lesz a Game Channel 2015-ben, mint ahogy az eredeti terveinkben szerepelt - pedig az sem volt semmi! Jöjjenek hát a tervek az idei és a beszámolók, statisztikák a múlt évre vonatkozóan.
 Változások az oldalon és megvalósítatlan tervek

Bármennyire is dolgoztunk rajta, nem végeztünk az év végére tervezett GC 8.0-val. Általában kétévente jövünk ki a Game Channel újabb verzióival, a mostani azonban nagyon sokáig húzta az igát, 2011 október első napja óta teljesít szolgálatot, így már a három éves kort is meghaladta, mehetne oviba lassan. De ezt nem fogjuk engedni, igaz hogy a nextgen december 31-i rajtját nem sikerült elérnünk, de most már napokon belül itt az új, csodaszép, fenomenális brendnyú - legalább a 2015-ös évértékelőben majd el tudjuk mondani hogy milyen jól indítottuk az évet.

Az okok egyébként nagyon egyszerűek, rengeteg olyan funkció kap helyet, vagy módosul a mostani rendszerhez képest, ami nagyon sok pluszmunkával jár, nem egynél pedig külső partnerekre is várni kellett, ami azért jó dolog, mert ez nektek mondjuk ajándékokat és kedvezményeket jelent. De erről majd néhány hét múlva... A mobil verzió megújulása szintén emiatt nem érkezett meg, hiszen az új dizájnhoz passzolva fog érkezni.

A Shopba nem sokkal év vége előtt megérkezett a Kingston is nagyon cool hardverekkel, aminek egy részét azonnal vittétek is ingyen, mi pedig örömmel fogadtuk, hogy van, akinek nem nehéz 15 ezer kreditet összegyűjteni.

Az official blogokat még mindig nagyon szeretitek és a gyártók is örömmel osztják meg veletek a Game Channel hasábjain gondolataikat. 2014 folyamán a Magic2Master csapatával bővült a hivatalos blogjukat nálunk vezetők köre, ők sajnos a tegnapi nappal el is búcsúztak - egy időre legalábbis. Azonban hamarosan valaki érkezik a megürült helyre - hogy ki azt egyelőre fedje titok! Aki kint volt a Game Channel PlayIT standján november végén, már sejtheti hogy ki lesz az új blogger!

Nagy örömünkre szolgál hogy viszonylag hosszú kihagyás után darkomen visszatért a magazinhoz, hogy a hétvégén hírszerkesztőként tegye szebbé mindannyiunk napjait, emellett nyáron több új cikkíróval is bővült a csapat. Nyiszti leginkább a hosszú ideig agonizáló Flashback rovatba lehelt új életet MMORPG szakértelmével, Gonzo több területen is nagyszerű cikkekkel örvendeztet meg minket, Excalibur az RPG és stratégiai játékok mestereként bizonyította hogy helye van a csapatban, 5t3v3nk3 pedig külsős cikkíróként tette le névjegyét minőségi tesztjeivel az újságírás rögös pályáján.


Megvalósított tervek

Soha nem volt még akkora a PlayIT, mint a 2014 őszén megtartott kétnapos rendezvény, ahol a Game Channel eddigi legnagyobb standja fogadta a nagyérdeműt, hatalmas (több méter átmérőjű) kivetítőkkel vártuk a 25 ezres tömeget. A standon nem csak a megszokott hatalmas ajándéközön tette boldoggá a minket meglátogatókat, hanem zolika1994 nagyszerű Papercraft kiállítása és két játékfejlesztő csapat is vendégeskedett a GC 80 négyzetméterén. A szintén szokásos sorsolásunkon egy 4K-s Acer monitor volt a fődíj, amiért többszázas tömeg toprgott körülöttünk vasárnap este.

Határozottabb jelenléttel képviselteti magát oldalainkon a Nintendo is, az első Hyrule Warriors tesztet hamarosan még több WiiU és 3DS beszámoló követi, de természetesen a Magyarországra hivatalosan megérkező Xbox One is aktív szereplője a Game Channel írásainak.

Terveink között szerepelt természetesen a közösségi oldalakon való jelenlétünk erősítése, a kitűzött 20%-os növekedést minden felületen sikerült elérnünk, Facebook követőink száma 5.415-ről 7.433-ra nőtt, ezzel közel 40%-os erősödést produkálva. A Google+ roppant szerény közösséget képes itthon megmozgatni, ennek ellenére Google Plus oldalunk a tavaly év végi 1.650 pluszt szinte megduplázta, mostanáig 3.222 alkalommal nyomtatok rá a kis piros pluszjelre. Egy újabb közösségi felületen is képviseltetjük magunkat tavaly nyár óta, a Game Channel BBM csatornája - ami az első és eddig egyetlen magyar nyelvű gamer BlackBerry Messenger csatorna - jelenleg 126 feliratkozóval rendelkezik, ami a hazai viszonyokat figyelembe véve 2014 végére, mindössze fél év alatt a nyolcadik legerősebb BBM csatorna lett Magyarországon, ami egy ilyen elszeparált közösségben minden várakozásunkat felülmúlta.

Tavalyi évértékelőnkben arról írtam, hogy áttértünk Windows 8.1-re, azonban a játéktesztgépeket kivéve hamarosan minden gépet visszamigráltunk Ubuntura, egyszerűen a munkához jobb társ számunkra a Linux.


A Game Channel 2014-es éve számokban

2014 folyamán 5.930 hírt és 162 cikket írtunk, összesen 7.960.676 karakter mennyiségben, ami 2659 munkaórába telt - nem számítva a teszteléssel, vagy a moziba menéssel, rendezvényre rohanással töltött időt.

Ti 425 bloggal írtátok be magatoka az internet történelmébe, ami ugyan némi visszaesés az előző évhez képest (értjük a célzást, nemsokára kész a szerkesztési lehetőség!), de így is bőséges mennyiség a személyes naplókból - köszönjük, hogy nálunk osztjátok meg gondolataitokat a nagyvilággal! A csökkenés még a szigorításoknak is betudható, 800 karakter alatt nem lehet blogot írni és a nem megfelelő minőségűt (amiből 2014-ben 311 volt) szintén törléssel jutalmazzuk.

A regisztrált tagok száma 2013 folyamán 1.024 fővel nőtt, új fiúként 873-en, új csajokként 132-en csatlakoztak hatalmas közösségünkhöz. Arányaiban a lányok most nagyobb számban bővültek mint a megelőző évben, ennek nagyon örülünk! Tavaly az összes regisztrált tag száma 36.057 főre nőtt, amelyből 23.058 a fiú gamerek csapatát erősíti.

A hozzászólások száma a trollkodás megállítása miatt megszüntetett vendégkommentelés kiiktatásának hatására jelentősen csökkent, de ez egy természetes folyamat, hiszen nincs tovább névtelen fikázás, abban meg mi a jó? Azonban természetesen így is nagyon sokan és nagyon sokszor, egészen pontosan 41.929 alkalommal szóltatok hozzá a hírekhez, cikkekhez, fórumtémákhoz - ez naponta átlagosan 115 hozzászólást jelent - amiben nincsenek benne a törölt, vagy moderált hsz-ek. Az új fórumtémák száma 6.672 volt, az elsőt rögtön január 1-jén éjjel 2 óra előtt nyitotta 5t3v3nk3.

A múlt év folyamán 650 új barátság köttetett az oldalon és egyetlen barátság felkérés sem lett elutasítva. 498 felhasználói értékelés született a múlt évben, ebből 93 esetben nem szipmatikus jelzőt kapott az adott felhasználó.

A követett játékok száma 2014 folyamán 5.645-el nőtt és 5.399 játékot jelöltetek meg úgy, hogy megvan nektek. 2.831 játékot tettetek a kívánságlistátokra a múlt évben.

1.416 cikket, hírt és videót tettetek a kedvenceitek közé.

Óriási tömegek voltak a PlayIT standunkon

Óriási tömegek voltak a PlayIT standunkon


Cikkeink, híreink oldalait 2014-ban 2.329.101 egyedi látogató olvasta, akik összesen 16.705.046 oldalon jártak a Game Channel berkein belül, ami elképesztő, 300%-os növekedés 2013-hoz képest!

A Game Channel mobiloldalainak olvasói száma gyakorlatilag megduplázódott, a kis kütyükre portolt verziót 245.014 egyedi látogató 398.090 alkalommal kereste fel.

A Shopbanban 134 alkalommal martatok fel valamit az ingyencuccok közül, az évet Bvektor nyitotta 2014-01-09 21:43:51 időpontban és Matyigeek zárta 2014-12-23 13:23:22 időpontban. Érdekes hogy Karácsony után már nem vettetek semmit.


A legek: cikkek, hírek, blogok 2014-ben

Imádjátok beszámolóinkat olvasni a kütyükről, ez most már biztos. 2013 után ismét egy hardverteszt végzett a legolvasottabb cikkek listájának élén, az MSI Wind Box DC111 teszt 73.391 olvasással foglalja el az első pozíciót. Az ezüstérmet elenyésző lemaradással egy PS3 exkluzív teszt, a Minecraft PlayStation 3 Edition foglalja el, amit 73.340 olvasással jutalmaztatok. A bronzérmet egy tájékoztató cikk érdemelte ki, az A család és a gép védelme Windowsban: Családbiztonság írás 71.994 olvasás alkalommal segített valakinek az operációs rendszer egyik legismeretlenebb funkciójának megismerésében.

2014-ben (is) GTA V lázban égtünk, nem véletlen hogy hírek olvasásában az első pozíciót a A PC-s GTA V meg fogja izzasztani a gépeket című hír szerezte meg, 10.453 olvasással. Komoly zúgolódást váltott ki a kérdés, miszerint Hiányos Diablo III-at kapnak a konzolosok?, 10.414 alkalommal kutatták a választ a hírben a játékosok. A képzeletbeli bronzérmet egy glitch-ről szóló videós hír kapja, az A levegőben repkednek a UFC harcosai videón 9.159-szer nevettünk.

Tavaly nem volt hiány érdekes és sokszor nagyon kiváló minőségű blogokban sem, az első három helyezettet hajszálak választják el egymástól, de senki nem panaszkodhat, minden blog nagyon népszerű volt. Az arany medált egy túlélő-csomag kapja, a Hogyan éld túl a zombi apokalipszist. (fél-komoly írás) kérdésre adott választ 42.213 olvasó kereste 5t3v3nk3 bejegyzésében. Norbiii igazán szívből jövő konzolos írása, a Nintendo Wii U teszt, élménybeszámoló írására 42.121-en voltak kíváncsiak, míg rDAVE információbombája, a Bejelentve az American Truck Simulator, de már régebben... 41.870 alkalommal jelent meg az olvasók képernyőjén.

Egészen meglepő volt a cikkek reakciómérése, hozzászólások tekintetében, az első helyen a PlayIT 2014 tavasz beszámoló végzett 45 hozzászólással, a második pozícióban a MagicToMaster teszt kapott helyet, ami 41 hozzászólást jelent, míg harmadik helyen a Fable Anniversary csücsül a maga 35 hozzászólásával

Nem lepődtünk meg viszont azon, hogy a hírek hozzászólás faktora a Nyerj 4K-s monitort! Itt a Game Channel novemberi PlayIT programja bejelentésnél a legmagasabb, hiszen szint soha ekkora nyeremény még nem volt a PlayIT-ek történelmében, 38 kommenten áll jelenleg a számláló. A GTA V láz felfokozott hangulatára jellemző, hogy a második és harmadik pozíciót is a játékhoz kapcsolódó hír foglalja el, az Újabb lehetséges megjelenési dátumot kapott a PC-s GTA 5! rövidhír és a Lindsay Lohan beperelte a Rockstart, mert szerinte ő van a GTA V-ben infohalom is 29 hozzászólást zsebelt be.

A bloghozzászólások dobogós helyeinél nem vettük figyelembe az official blogokat, ha így lett volna, egy MagictoMaster-es blog végzett volna az élen. A felhasználói blogok hozzászólások számai alapján mérve az első helyen zolika1994 Shopos vásárlásának sikertörténetét bemutató írása, a A kifizetődő blogolás áll, amely 35 kommenttel érdemelte ki ezt a helyet. Yanez szokásosan őrült bejegyzése, a Videójátékcímek Magyarul? 31 hozzászólást, míg egy újabb zolika1994 blog, a Papercraft, avagy az én hobbim 29 hozzászólást érdemelt az olvasók részéről.


Az első teljes egészében látható screenshot a Game Channel 8.0-ból

Az első teljes egészében látható screenshot a Game Channel 8.0-ból


Utoljára maradt a legtöbb értékelést kapott írások toplistája, jöjjenek először a cikkek. Nagyon érdekes, hogy a toplistába éppenhogy csak befért egy játékteszt, a 4-6. helyeket egyébként a The Last of Us Remastered, a Titanfall és a Diablo 3: Reaper of Souls foglalja el, viszont az első helyen tavalyi évértékelőnk, a Game Channel Évértékelés 2013: számok, legek, statisztikák áll 25 értékeléssel. A dobogó középső fokát PlayIT 2014 tavasz beszámoló foglalja el 24 értékeléssel, míg a bronzérmet ismét a MagicToMaster kapja, 22 kiskesztyűvel.

A hírek legtöbbet értékelt listáját a Negyedórányi gameplay felvétel a Sniper Elite 3-ról nyitja 44 kesztyűvel, a második helyen a Steamboy Project: jön a Steam kézikonzol!, áll 31 véleménnyílvánítással, a harmadik pozíciót Így fest jelenleg a Mighty No. 9 tölti be 26 tetszikkel.

A legértékeltebb blogokat Yanez fent egyszer már feltűnt Videójátékcímek Magyarul?-ja nyitja 19 véleménnyel, ezt követi Norbiii blogja, a GAME CHANNEL PARÓDIA, amely 15 tetsziket hozott a szerzőnek, a harmadik helyen pedig 5t3v3nk3 bejegyzése, az Cosplay - DayZ bejegyzése áll 14 kesztyűvel.


2015.

2014-re terveztünk sok mindent, ami átcsúszott 2015-re, ilyen például a GC 8.0, aminek indulásától most már valóban csak napokra vagyunk. Ebben debütál a blog szerkesztés lehetősége is, aminek hiányáért annyi de annyi fejmosást kaptunk már a múltban. A mobilos verzió megújulása szintén tavalyra volt tervezve, de az is a nextgen Game Channel hozadéka lesz az új évben.

Itt milliónyi új funkciót felsorolhatnék, de nem teszem, ezt majd a debüt alkalmával úgyis egy külön anyagban kapjátok meg.

Minden évben elmondjuk, és tartjuk is, tovább bővül a Shop. Új gyártók kerülnek be és elindul a kedvezmény-kuponok megszerzésének lehetősége is, valamint még több virtuális eszköz érkezik (ilyen volt tavaly például a foodpanda utalvány), vagy a Stam-kódok.

Nem sokáig lesz már titok - konkrétan eddig a pillanatig -, ezért fellebbentjük a fátylat hamarosan induló Youtube csatornánkról. Azt már láthattátok hogy az elmúlt két hónapban a saját videószerverről átköltöztünk a YouTube-ra, nos ez csak egy pici lépcsőfok. Hamarosan heti és napi magazinnal is jövünk, benne a legfrissebb hírektől kezdve exkluzív, máshol nem látható anyagokig. Olyan szemlélettel csináljuk a műsorokat, amilyennel még nem láthattatok Magyarországon adást, ezért érdemes lesz ránk figyelni, garantálom!

2015-ben is minden nap kora reggeltől hajnalig Veletek vagyunk, hozzuk a legfrissebb híreket, teszteket, érdekességeket. Köszönjük Nektek az együtt elért sikereket, a nagyszerű növekedést amit Ti produkáltok! Mi mással hálálhatnánk ezt meg mint azzal hogy még több még jobb még nagyobb Game Channel-el folytatjuk 2015-ben.

Mi itt leszünk és ahogy 14 éve minden nap, ellátunk Titeket a gaming világ minden mozzanatának információival. A Game Channel tavaly megerősítette pozícióját, és most már hosszú évek óta stabilan a legnagyobb független gamer magazin! Köszönjük, hogy velünk vagytok!
19 hozzászólás

Mordorer

7 éve, 6 hónapja és 4 napja

Nagyszerű eredmények! A megemlítetteknek gratulálok az eredményekhez!

Imádok itt lenni és olvasni, a közösség is szuper. Jó itt na...

válasz erre

bekecs

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Nagyszerű volt ezt végigolvasni! Szuper év volt számomra és úgy látom, kedvenc magazinom számára is. Idén is olvasni foglak Titeket, köszi a sok érdekes cikket, hírt, nagy respect az egész csapatnak!

Boldog Új Évet mindenkinek!

válasz erre

Yanez

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Szép év volt, gratula GC, és sok sikert a továbbiakban is. 2014-ben szinte semmi blogom nem volt, így nagyon csodálkoztam, hogy én is bekerültem, méghozzá ugyanazzal a bejegyzéssel kétszer is. Összeszedem magam, és igyekszem többet blogolni majd! (ez nem Újévi fogadalom!)

válasz erre

zender

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Von Dreuger írta:
jó hogy darkomen visszatért csak azt nem értem hogy a többi 10 szerkesztő hova lett....
Roppant átlátszó vagy mr (kamumagyar) ájdzsíen.

Szerintem nem lesz hosszú életú a sztorid itt.

Kocc. Kérlek.

válasz erre

darkomen

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

marco írta:
???? Mindannyian itt vagyunk. Nem tudom feltűnt-e hogy ezt a beszámolót sem darkomen írta...

Egyébként csak jelzem hogy hiába gyártasz még több felhasználót trollkodni, egy csapással is ki tudom dobni mindegyik profilodat.

Csak szólok, hogy nem vagyok vak... És rühellem a trollkodókat, főleg akik azért próbálkoznak hogy szándékosan bomlasszanak nagyon átlátszó érdekből.
Kicsit se lett volna nagyképű, hogy harmadik személyben megemlítem magam

válasz erre

marco

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Von Dreuger írta:
jó hogy darkomen visszatért csak azt nem értem hogy a többi 10 szerkesztő hova lett....
???? Mindannyian itt vagyunk. Nem tudom feltűnt-e hogy ezt a beszámolót sem darkomen írta...

Egyébként csak jelzem hogy hiába gyártasz még több felhasználót trollkodni, egy csapással is ki tudom dobni mindegyik profilodat.

Csak szólok, hogy nem vagyok vak... És rühellem a trollkodókat, főleg akik azért próbálkoznak hogy szándékosan bomlasszanak nagyon átlátszó érdekből.

válasz erre

kpal

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

RESPECT! Érdekes volt így olvasni múltról, jelenről és jövőről .

Nagyon tetszik ahogy GC fejlődik . Marco jól tette anno mikor a GC-t megálmodta.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Nagyon érdekes így év végén olvasni a statisztikákat. És persze kíváncsian várom az új gc-t.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

C64 fun

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Nagyszerű adatok, jó volt olvasni. Kár hogy semmiben nem nyertem de majd jövőre. Vagyis idén.

válasz erre

Raiden

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Kissé száraz,de nagyon ott van

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

muki profiljaWickedSick profilja