Game Channel Évértékelés 2016

2017. január 01.
72.7181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Hihetetlen leírni is, de tavaly januárban a Game Channel betöltötte tizenötödik "életévét", ami számunkra 2016-ban egyet jelentett azzal, hogy minden olyan tervet meg kell valósítanunk, ami a fejünkben van már egy ideje, mégis vártunk vele - és magunk is alig hisszük el, de sikerült! Az elmúlt év leginkább a bővülésről és a rengeteg, de kellemes munkáról szólt nekünk, amiben Nektek is mérhetetlen nagy részetek van, hiszen Ti vagytok egy oldal hajtómotorjai: miattatok, nektek, értetek vagyunk, lássuk is hát, mit tudtunk mi adni nektek 2016-ban!
Advertisement


Ahogy tavaly, idén is különválasztjuk az év végi Game Channel statisztikákat és általános évértékelést a legektől, ahol majd 2016 legolvasottabb cikkeit, híreit, blogjait és egyebeket mutatunk be. Az alábbiakban az évértékelés és az általános statisztika olvasható, a legek egy külön cikkben néhány napon belül érkeznek!


Újítások, változások és megvalósított tervek

Magunk sem hisszük el, de nem maradtak megvalósítatlan terveink az elmúlt évben, virtuális listánk minden elemét sikerült kipipálni. Ez leginkább abban a gamer-geek-tech ökoszisztémában érhető tetten, amit kialakítottunk, hiszen az egy lapból álló Game Channel 2016-tól három felületen jelenik meg, amelyek azonban szorosan kapcsolódnak egymáshoz.

A csapatban történt változások leginkább férfi olvasóink örömét szolgálták, hiszen csatlakozott hozzánk Rka és Sophiaso, akik a Flashben végre képviselik a "gyengébbik nemet". Az idézőjel annak szól hogy aki látta a műsorokat, tudja hogy ezek a csajok nem igazán a gyengeségükkel tűnnek ki. Sophiaso egyébként az oldalon is aktív, nem csak tesztekkel örvendeztet meg minket, például ő képviselte a Game Channelt Bécsben a Vienna Comic Con rendezvényen is. A csajok érkezésével Balaar azonban távozott a csapattól.

World of Warcraft szakértőnk, Shaquiry csodálatos sorozattal örvendeztette meg az arra kíváncsi olvasókat, és a sorozatok itt nem állnak meg, újabb játékok kapják meg a maguk hosszabb-rövidebb epizódjait.

Nem közvetlenül a Game Channel-hez, hanem annak új oldalához, az Androgeek techmagazin-hoz érkeztek új szerkesztők, akik valójában nem is olyan újak (erről részletesebben itt olvashattok), Pixelhero Linuxban, Hanziness pedig Windowsban igazi szaki.

Évek óta terveztük, hogy egy igényes, fiatalos hangulatú, modern tech rovatot csináljunk a Game Channel-en, hiszen nagyon sokan szeretitek a hardveres híreket, azonban örök kérdés volt, hogy külön oldalként tegyük ezt meg, vagy a GC részeként legyen a rovat erősítve. Végül az első verziót választottuk, amiben nyomos érv volt az is, hogy egy 2013-ban indított magazin, az Androgeek eladósorba került, amit megvettünk és átalakítottunk. A magazin azóta is töretlen népszerűségnek örvend, az augusztus 15-i hivatalos start után 5000 (!) százalékos növekedést ért el látogatottságban.

Szintén tervezzük egy ideje, hogy a mobiljátékok térnyerése miatt egy önálló mobiljátékos magazint indítsunk el a Game Channel alapjain, annak struktúrájában, ennek végeredménye lett a Mobilgamer játékmagazin, ami eddigi rövid élete alatt is bebizonyította, hogy nagyon vártak a gamerek valami hasonlóra, hiszen alig egy hónappal az indulás után a Game Channel látogatottsági adatait is megdöntötte, amire nincs más szó, csak az hogy elképesztő!

A magazin portfólió három lapból áll, ehhez jön pluszban a webshop is.

A magazin portfólió három lapból áll, ehhez jön pluszban a webshop is.


És itt van a mi webshopunk, amiért évek óta rágják az olvasónk a fülünket, akik szeretnének normális áron játékot vásárolni. A Play 24/7 webshop jött, látott és győzött - a Karácsonyi szezonban a reneteg játék mellett már annyi PlayStation 4 Pro-t adtunk el, amennyit kevesen a webshopok között. Erre mi nagyon büszkék vagyunk, mert egyrészt bebizonyosodott, hogy jól döntöttünk, amikor az igazán barátságos árak és példátlan ügyfélkezelés mellett tettük le a voksunkat.

2016-ban is jelentősen erősödött közösségi jelenlétünk. Tervünk szerint Facebook oldalunk lájkolói számának 15%-os emelkedése volt, ezt meg is ugrottuk, a végére 17%-os növekedéssel 8.666-ról 10.131-re emelkedett azok száma akik tetszikelték oldalunkat.

Emellé érkezett a három új oldal, ahol negyed év alatt a Play 24/7 1.940, az Androgeek 2.447, a Mobilgamer pedig - mindössze egy hónappal az indulás után - már 2.094 lájkot tudhat magáénak, összesen tehát a komplett GC gaming körben 16.612 tetsziken áll a számláló.

Több haldokló szolgáltatásnak is elengedtük a kezét a múlt évben, inaktívvá vált a Google+ oldalunk, amíg nem tudjuk vele mi lesz, árválkodni fog, BBM csatornánkat is bezártuk, miután alig használ valaki BlackBerry Messengert és két hónapja már a Twitter csatornánkat sem kezeljük olyan aktívan. Ez persze nem marad így, eldöntjük, merre tovább velük.


A Game Channel 2016-os éve számokban

2016 folyamán 5.333 hírt és 165 cikket írtunk, összesen 6.800.725 karakter mennyiségben, ami 2.513 munkaórába telt, ami természetesen csak a hír, cikk megírását jelenti, a tesztelés, moziba eljutás, filmnézés ideje nincs bele számolva. Munkánkat összesen 26.074.521 olvasással jutalmaztátok, ami több mint 8 millió (!) plusz olvasást jelent az előző időszakhoz képest!

Picit szomorú tény hogy tavaly mindössze 137 minőségi blog született, amik 432.065 karekterben tartalmazzák mondanivalótokat. Ez egész pontosan 3.616.990 olvasást hozott a szerzőknek! A blogok számának csökkenése nem a kisebb kedvnek tudható be elsősorban, hanem annak hogy 2016 folyamán - minden rekordot megdöntve - összesen 515 alkalommal kellett blogbejegyzést eltávolítanunk annak minősége vagy tartalma miatt.

A regisztrált tagok száma 2016-ban 1.217 fővel nőtt, akikből 1.097 fiú és 120 lány. Többszáz nem működő emailcímhez tartozó logint töröltünk tavaly, így most összesen 37.682 regisztrált tagot számlál a legnagyobb aktív gamer közösség.

A cikkekhez, témákhoz, topikokhoz összesen 29.909 alkalommal szóltatok hozzá, ezen felül 4.321 törölt hozzászólás volt, amit a szabályzat megsértése (politizálás, személyeskedés, trollkodás) miatt törölnünk kellett. A múlt év folyamán 5.615 új fórumtémát nyitottatok, az elsőt 2016-01-01 09:30:00 időpontban nyitotta wegh, aki egy cikkhez szólt hozzá az Örömhírrel indítja az új esztendőt a Final Fantasy XV topikban.

Összesen 232 új barátjelölés született az oldalon, amiből 32 alkalommal nem lett barátság, elutasította azt a jelölt. Drasztikusan visszaesett a felhasználók értékelése, úgy tűnik, kialakultak már az elmúlt évek folyamán egymásról a vélemények, hiszen mondössze 188-an nyilvánítottatok véleményt valakiről (tavaly ez a szám 3.638 volt) ebből 58 volt negatív vélemény.

Visszatérünk 2017-ben. :)

Visszatérünk 2017-ben. :)


A követett játékok száma azonban jelentősen megugrott, 2016 folyamán az egy évvel korábbi 678 helyett most 2.317-tel követtetek be új játékokat. Ezzel összesen 15.969 játék-követés van az oldalon. Szintén óriásit övekedett azoknak a játékoknak a száma amit megjelöltetek, hogy megvan nektek, tavaly 2.109 új jelölés érkezett, ezzel pedig 15.556-ra emelkedett azon játékok száma, amit birtokoltok, és 2.081 jelöléssel 11.651 lett azon játékok száma amit szeretnétek megszerezni.

2.140 új kedvencet jelöltetek meg, ez is 100%-os növekedés tavalyhoz képest és immáron 8.210 kedvencetek van az oldal tartalmai közt.

Cikkeink, híreink oldalait 2016-ban szinte ugyanannyian, mint az előző időszakban, 2.496.211 egyedi látogató olvasta, akik azonban sokkal több oldalt böngésztek át mint egy évvel korábban, így összesen 36.610.995 oldalt elolvasva több mint 38%-os növekedést értek el az Game Channel oldalletöltéseinek számában.

Érdekességképpen itt ismét meg kell említenünk a Game Channel különálló oldalait is, hiszen ha az Androgeek-et és a Mobilgamer-t is vizsgáljuk (hiszen a Game Channel részei), akkor a látogatói számok eképp alakulnak egy évre kalkulálva: 5.532.911 egyedi látogató és 45.798.562 oldalletöltés.

Az ingyenes GC Shopbanban 211 gamer relikviát, játékot, hardvert vásároltatok a kreditekért cserébe. Az első vásárlás 2016-01-28 16:45:02 időpontban Imperator nevéhez fűződik, aki ugyanazt vette amit egy évvel korábban az első vásárló, egy egy Final Fantasy XIII-2 limitált fémdoboz PS3-t. Az utolsó vásárlás 2016-12-08 12:54:47 időpontban gokuvsvegita nevéhez fűződik, aki egy The Crew pólót vett meg kreditjeiből.


2017.

Talán ez lesz az eddigi legrövidebb előrejelzés az előttünk álló évre. Na nem azért mert nem tervezünk semmit (sőt!), hanem mert röviden, tömören is össze lehet foglalni: minden területen éppen annyit fogunk változtatni, csiszolni, hogy az még jobb legyen, még többet nyújtson úgy, hogy közben a megszokott alapok nem változnak - legalábbis külsőre.

Idén nem tervezünk új dizájnnal ellátott Game Channel-t, hiszen a 8.0 elindításakor tudtuk hogy amit csinálunk, nagyon jövőbe mutató, van olyan konkurencia aki tavaly koppintotta sikeresen sznte pixelről pixelre, de a legtöbben csak idén fogják. Majd jövőre talán jövünk újjal, hogy megint legyen mit utolérni versenytársainknak. A kapcsolódó oldalak sem változnak kinézetben, azonban a funkciókat még tovább finomítjuk és bővítjük. A Game Channel égisze alá tartozó Androgeek techmagazin és Mobilgamer játékmagazin még jobban beépül a GC oldalai közé, még könnyebb átjárhatóságot fogunk biztosítani a lapok között.

Sok apró változást fogtok észrevenni a főoldalon, vagy épp az aloldalak egyes részein, amik könnyebbé, egyszerűbbé vagy épp csak ésszerűbbé teszik a böngészést. Rá fogunk gyúrni a közösségépítésre még jobban, megjelennek majd itt-ott fülecskék, ahol egyszerűbben tudsz kapcsolatba lépni valakivel. De jobban elérhetővé tesszük a játék adatlapokat és megjelennek a filmes adatlapok is, amik viszont kapcsolatban lesznek az Androgeek filmes témáival is.

Sok, ránézésre talán kicsi, de a háttérben mégis óriási változást hoz majd 2017 tehát és ennek része az is, hogy a Play 24/7 webshop is mélyebben kerül integrálásba a rendszerbe, például könnyebb lesz értesülni olyan akciókról, amiket nem érdemes kihagyni egy gamernek sem, de tervezünk valamiféle kedvezményt is nyújtani a GC olvasók számára, ezzel együtt a Play 24/7-en megszerzett GC kreditek lehetősége meg fog szűnni.

Videós tartalommal kapcsolatban rengeteg kérdést kapunk, aki várja hogy legyen újra Flash, annak jó hír hogy már nem kell sokáig várnia, sőt kibővített tartalommal fogunk érkezni, talán egy egész más felületen, de erről kicsit később...


2016 sok munkával járó de örömmel teli év volt számunkra, hiszen itt vagytok, olvastok minket és számunkra ez a legfontosabb. Immáron tizenhatodik éve hajnaltól hajnalig hírezünk, tesztelünk, szövegelünk - egyre több oldalon, egyre nagyobb közönségnek. Köszönjük hogy itt vagytok velünk, köszönjük hogy minket olvastok, velünk töltitek az időtöket! Idén is minden nap minden percben Veletek leszünk!

A Game Channel Tőletek a legnagyobb független gamer magazin, 2016-tól pedig már a legnagyobb független online kiadó is gamer témában!

Köszönjük, hogy velünk vagytok!
16 hozzászólás

Hentes

7 éve, 9 hónapja és 21 napja

Keményen toljátok, imádok ide tartozni! mosolygó smiley A webáruháznak nagyon örülök, az új oldalakon is aktív olvasó vagyok, igaz ott még nem mindegyiken illeszkedtem be teljesen.

Magam részéről továbbra is itt leszek, további jó munkát és kitartást, sok sikert nektek!

válasz erre

Ronalddo

7 éve, 9 hónapja és 22 napja

Elképesztő hogy mi ment itt tavaly! mosolygó smiley Szeretem az összes oldalatokat, követem mindet, a mobilgamerre mostanában kattanok rá. A végtelenbe és tovább! mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 9 hónapja és 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

WillThaWheel

7 éve, 9 hónapja és 26 napja

Micsoda számok, micsoda év! röhögő smiley Legyen ebben az évben még több RGB világítású hardver, és még több játékkal (és persze GC olvasással) töltött órája mindenkinek! röhögő smiley

válasz erre

gokuvsvegita

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Gratulálok. röhögő smiley Remélem a 2017 év is hasonlóan jól sikerül.

Plusz büszke vagyok, hogy a nevem ott szerepel, mint utolsó GC shop vásárló. röhögő smiley mit megérkezik a póló büszkén feszítek benne. röhögő smiley

válasz erre

RyutheStaR

7 éve, 10 hónapja

Csak így tovább! Gratulálok az elért sikerekhez! mosolygó smiley

válasz erre

csirkee

7 éve, 10 hónapja

Számokban is nagyon durva volt 2016 meglepett smiley Gratula mindenkinek!

válasz erre

1000feri

7 éve, 10 hónapja

Továbbra is veletek! mosolygó smiley

válasz erre

Patrik94

7 éve, 10 hónapja

Én 2016 nyarán csatlakoztam az oldalhoz és azóta mindennapos vendég vagyok! mosolygó smiley Nagyon örülök hogy van a Game Channel és még 15 évet nektek minimum! mosolygó smiley Durvák ezek a számok! meglepett smiley

válasz erre

muki

7 éve, 10 hónapja és 1 napja

Óriási respect. mosolygó smiley

válasz erre

VaPe

7 éve, 10 hónapja és 1 napja

Ez nagyon durva meglepett smiley , minden tiszteletem a tiétek! Többi oldalon is jártam már át is vittem a profilom, de ott még kevésbé vagyok aktív. De ezen most változtatok! mosolygó smiley

Legjobb oldal(ak), idén is veletek! mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

7 éve, 10 hónapja és 1 napja

Gratulálok srácok! Brutálisan toljátok! röhögő smiley

Öröm ide tartozni és a többi oldalhoz is!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja