Game Channel Évértékelés 2015

2016. január 01.
72.3721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Hihetetlen rohamtempóban száguldott el mellettünk 2015, annyi minden és olyan gyorsan történt a Game Channel-en, hogy már most tudom, biztosan ki fogok hagyni valamit. A tavalyi év újra nagy megújulásokat hozott számunkra, az idei pedig még többet fog, és nem csak azért mert néhány héten belül 15 éve lesz annak hogy a jelenlegi Game Channel elindult, hanem azért is mert új területek felé is nyitunk. Ez a 15 év nem csak azt jelenti hogy időközben marha öregek lettünk, hanem azt is hogy 2016 minden porcikájában erről fog nekünk és nektek, szeretett olvasóinknak is szólni. De előbb tekintsünk vissza az elmúlt évre, következzék a 2015-ös évértékelés, a végén pedig a 2016-os tervek!


Hogy emészthetőbb, könnyebben áttekinthetőbb legyen, most először (az is lehet hogy utoljára) választjuk külön az év végi Game Channel statisztikákat és általános évértékelést a legektől, ahol majd 2015 legolvasottabb cikkeit, híreit, blogjait és egyebeket mutatunk be. Az alábbiakban az évértékelés és az általános statisztika olvasható, a legek egy külön cikkben néhány napon belül érkeznek!


Újítások, változások és megvalósított tervek az oldalon

Fontos volt számunkra, hogy év elején megújulhasson a Game Channel, hiszen az előző gúnyát már rendesen kinőttük. A tavalyi évértékelőben be is lengettük a GC 8.0-át, ami aztán hosszas fejlesztési idő és bétaidőszak után január 21-én élesbe is lépett, de még mindig nem a végleges formáját mutatja, hiszen folyamatosan alakítunk rajta azóta is, hogy mindenben megfeleljen a részetekről felmerült igényeknek.

Ilyen igény volt olvasói részről már régóta az is, hogy legyen saját videós tartalom, ezért aztán február közepén el is indítottuk Youtube csatornánkat, ahol heti hírösszefoglalókkal és játéktesztekkel jelentkezünk folyamatosan. Teszt jelleggel nyáron átköltöztettük a hírösszefoglalókat Facebook videós részlegünkre, ahol jelentősen nagyobb közösséget tudunk elérni a lényegesen nagyobb aktív felhasználói bázisnak köszönhetően.

Mindenképpen szerettük volna, hogy a szerkesztők között újra megtalálható legyen a gyengébbik nem képviselője is, ezért örömtüzeket gyújtottunk, amikor nem sokkal év vége előtt MissRayman csatlakozott a csapathoz és azóta is ontja magából a délutáni és hétvégi híreket!

Március első napjaiban kisorsoltunk egy hatalmas nyereményt, a limitált példányszámban készült PS4-ért rengetegen játszottatok, de emelett még brutális mennyiségű Kingston, Acer, Telenor, Honor, 576 Kbyte és Fumax nyeremény is gazdára talált a rengeteg kisebb ajándék mellett. Eddig talán soha nem volt ennyi nyeremény az oldalon egy éven belül.

Mint minden évben, 2015-ben is erősítettük közösségi jelenlétünket. A növekedési terv 15% volt, ezt sikerrel túl is teljesítettük, Facebook követőink száma 7.433-ról 8.666-ra emelkedett, a kihalófélben lévő (és valójában gyakorlatilag valódi erőt soha nem is képező) Google+ szolgáltatásban az egy évvel korábbi 3.222 pluszt 4.148-ra növeltétek, ezzel jelentősen meghaladva terveinket.

A 2014-ben elindított közösségi Game Channel BBM csatornát több mint fél évre leállítottuk, majd nemrég újra élesítettük, a feliratkozók száma a múlt évben 126-ról 164-re nőtt, ami a szolgáltatás elenyésző penetrációját figyelembe véve óriási siker! Az itthon kevesek által használt csiripszolgáltatásban a Game Channel Twitter csatornáját jelenleg 328-an követitek.

Végül megvalósult terveinket zárva, legfontosabb célunk az volt, hogy a független online gamer magazinok között megőrizzük vezető pozíciónkat, amit sikerrel meg is tettünk, sőt jelentősen erősödtünk ismét, ahogy ez most már évről-évre történik. Sőt, több olyan magazinra vertünk köröket, akik külföldi licensz alapján, vagy jelentős támogatással üzemelnek - legyen az új vagy régi portál. Köszönjük Nektek!


A Game Channel 2015-ös éve számokban

2015 folyamán 5.253 hírt és 144 cikket írtunk, összesen 6.396.133 karakter mennyiségben, ami 2336 munkaórába telt. Ez utóbbi adatban természetesen nincs benne a tesztelés, moziba eljutás, filmnézés ideje, ez tisztán a cikk vagy hír megírásával töltött idő. Munkánkat összesen 18.298.042 olvasással jutalmaztátok!

Tavaly 222 minőségi bloggal örvendeztettek meg minket, összesen 906.605 karekternyi szöveget bepötyögve. Az olvasások száma 5.548.618 volt, ami azt mutatja hogy nem volt elpazarolt energia a blogírás! 2015-ben az eddigi legtöbbször, összesen 377 alkalommal kellett blogbejegyzést törölnünk annak minősége vagy tartalma miatt.

A regisztrált tagok száma 2015-ben, megelőzve a 2014-es adatot, 1.042 fővel nőtt, akikből 892 fiú és 150 lány, ezzel összesen 37.097 regisztrált tagra duzzadt a legnagyobb aktív gamer közösség.

A cikkekhez, témákhoz, topikokhoz összesen 33.406 hozzászólás érkezett, ebben a számban nincs benne az 5.517 törölt hozzászólás, ami a szabályzat megsértése (politizálás, személyeskedés, trollkodás) miatt lett eltávolítva. Új fórumtémát 5.635 alkalommal nyitottatok, az elsőt 2015-01-01 10:50:07 időpontban nyitotta totyak, aki egy cikkhez szólt hozzá az Eltűnt a Steamről az Aliens: Colonial Marines és az Aliens vs Predator topikban.

Maradunk olyan szépek mint tavaly.

Maradunk olyan szépek mint tavaly.


Az látszott tavaly, hogy az ismerősi körök nagyjából már kialakultak, hiszen az előző évnél kevesebbszer, 288 alkalommal kötöttetek új barátságot. Egyetlen barátság felkérés sem lett egyébként elutasítva. A felhasználói értékelésekkel azonban nem fukarkodtatok, 2015-ben összesen 3.638-an nyilvánítottatok véleményt valakiről, ebből 3.393 esetben jelöltétek be valakire hogy nem szimpatikus és mindössze 245 felhasználó volt szimpatikus.

A követett játékok számát 2015 folyamán 678-cal növeltétek, látszik hogy a legtöbben már bejelölték azokat, amik érdeklik. Ezzel összesen 13.653 játék-követés van az oldalon. 965 új jelöléssel 13.460-ra emelkedett azon játékok száma, ami megvan nektek, és 821 jelöléssel 9.668-ra azok száma amit szeretnétek megszerezni.

1.042 új kedvencet jelöltetek meg, ezek legnagyobb része hír és cikk, a videók teszik ki a legkisebb részt.

Cikkeink, híreink oldalait 2015-ben 7%-os növekedést produkálva 2.499.125 egyedi látogató olvasta, akik összesen 26.338.846 oldalt olvastak el - ez több mint 50%-os növekedést jelent 2014-hez képest.

Az ingyenes GC Shopbanban 131 gamer relikviát, játékot, hardvert vásároltatok a kreditekért cserébe. Az első vásárlás elég sokáig váratott magára tavaly, az első 2015-02-06 13:44:00 időpontban I3enG Final Fantasy XIII-2 limitált fémdoboz PS3 vásárlása volt, míg az utolsó tranzakciót 2015-12-31 17:31:56 időpontban Neurotic bonyolította, aki az utolsó darab Journey Collector's Edition-t szerezte be.


2016.

Vannak dolgok, amikkel nem végeztünk időre, ilyen például néhány régi Game Channel funkció újra élesítése, vagy épp a mobilos felület fejlesztésének befejezése, ami bár már most is jobban néz ki és modernebb mint a megújulás előtt (gyakorlatilag nincs külön felületen, ugyanazt a felületet olvasod gépen mint mobilon), de sok kritikát kap - jogosan. Rajta vagyunk az ügyön!

Az oldalhoz tartozik még egy régi terv megvalósítása, a Game Channel mobilos applikációt kap valamikor 2016 közepe-vége felé, amiben terveink szerint nem csak az alapfunkciókat találod majd meg, de a barátlistádat kihasználva például chatelhetsz is majd, sokkal jobban mint most az oldalon lévő chat ablakban. Csak nehogy átcsússzunk vele 2017-re...

Rengeteg meglepetéssel készülünk 15 éves születésnapunk alkalmából, aminek első lépcsőfoka maga a valódi szülinap, január 23-a, azonban az évet végig fogják kísérni egyre nagyobb nyereményjátékok, Shop-akciók, események, aminek beteljesedése az év végi Karácsonyi szezon. Tetszeni fog, garantálom!

Megreformáljuk a többek között a játék adatlapokat (erre az évre is terv volt, de kapacitás hiányában elmaradt), érdemes lesz még több játékot követni, mert nem csak különleges információkat kaphattok majd azokról amik Titeket érdekelnek, de még kedvezményeket és exkluzív ajándékokat is kaphattok majd vásárlásnál!

Jelentősen nagyobb aktivitást tervezünk Youtube csatornánkon, ahol nem csak új műsorokkal várunk majd Titeket, hanem új, színesebb, élettel telibb helyszínekkel és új műsorvezetőkkel is. Elindul a napi hírösszefoglaló és sokak kívánságának megfelelően érkezik(nek?) a hölgy(ek?) is, valamint a celeb felhozatal is megnövekszik, hogy lehessen kiket fujjolni.

Részleteket később árulunk el, de ami biztos, továbbra is egyedi hangvételű anyagokkal találkozhattok nálunk és nem szabadultok meg sem a bársonyos hangú Balaartól, sem szerény személyemtől.

Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!

Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!


Új, tematikus oldalakkal is érkezünk az új évben, hamarosan induló Linuxos magazinunk már nem titok egy ideje, hiszen toboroztunk hozzá szerkesztőket (jelentkezni még mindig lehet!), az első negyedévben érkezik is élesben a magazin. Viszont ezen kívül legalább még kettő, a játékokhoz és / vagy számítástechnikához kapcsolódó portállal is érkezünk 2016-ban, ezekről időben megtudtok mindent.

Vannak még nagyszabású terveink erre az évre, amiről egyelőre nem árulhatunk el sokkal többet annál, mint hogy elmondjuk, ha minden jól alakul, lesz rendezvény a PlayIT-en és az Okostelefon Akadémia-n kívül is, ahol találkozhattok majd velünk, illetve Ti - gamerek - egymással.

Köszönjük hogy 2015-ben is itt voltatok velünk, köszönjük a belénk fektetett bizalmat, köszönjük hogy a legnagyobb független gamer magazin lehetünk veletek!

Folytatjuk a megkezdett utat, 2016-ban is folyamatosan itt leszünk veletek, reggeltől éjszakáig hozzuk továbbra is a legfrissebb híreket, még nagyobb mennyiségben mint eddig!

Mostantól pedig pörögjön az az év, amikor 15 éves lett a Game Channel, ünnepeljünk együtt, tartsatok velünk idén is, rengeteg nyereménnyel, ajándékkal, meglepetéssel készülünk a következő 365 napban!
18 hozzászólás

Santonio

6 éve, 5 hónapja

Kíváncsi vagyok, mikkel jöttök a 15. szülinapra! Semmit nem lehet elárulni belőle?

Az eredményekhez nagyon gratulálok, durván toljátok! Szeretek itt lenni!

válasz erre

Neurotic

6 éve, 5 hónapja

Jee ... bekerültem az évértékelőbe ... ééés nem mellesleg lenyúltam a Journey-t Előre is köszönet érte!!

válasz erre

rDAVE

6 éve, 5 hónapja

"és 150 lány" Kamu...
...vagy én lennék ilyen ijesztő?

válasz erre

zolika1994

6 éve, 5 hónapja

Sok sikert a jövőben is, impozáns adatok! Tiszta jó tudni, hogy a GC-vel egy hónapban születtem, bár az év nem stimmel

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 5 hónapja

Minden egyes itt töltött percet imádok! Mindig van valaki a csapatból aki reagál, mindig értelmes dolgokról írtok. Hajrá, csak így tovább!

BÚÉK!

válasz erre

wegh

6 éve, 5 hónapja

Csak így tovább! Elég komoly tervek vannak erre az évre is, nem fogsz unatkozni

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt